• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso İçin Çekirdek Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir çekirdeği kavrulma tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde tüketmeyi tavsiye ediyorsunuz?
Fiyatların sürekli arttığı ve kampanyaların olduğu dönemde elimizde çekirdek olsa bile stok yapmak istiyoruz da bu ne kadar doğru?

Bir çekirdeği kavrulma tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde tüketmeyi tavsiye ediyorsunuz?
Fiyatların sürekli arttığı ve kampanyaların olduğu dönemde elimizde çekirdek olsa bile stok yapmak istiyoruz da bu ne kadar doğru?
Espresso için en az 12-13 gün bekliyorum ben -hazırda çekirdeğim varsa 15 gün. gibi başlıyorum tüketmeye- genelde 20. gün gibi tadı oturmuş oluyor benim denemelerimde.

Stok yapmak istiyorsanız da vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz. Forumda başlığı /konusu mevcut, oraya göz atabilirsiniz.

Filtre tüketimim çok nadir olduğu için iyi çekirdek olursa elimde mutlaka 15grlık paketler yapıp atıyorum buzluğa.
Dün mesela şubat kavrumlu pozo azul' u demledim tadından birşey kaybetmemişti👌🏻

Son düzenleme:
Espresso için en az 12-13 gün bekliyorum ben -hazırda çekirdeğim varsa 15 gün. gibi başlıyorum tüketmeye- genelde 20. gün gibi tadı oturmuş oluyor benim denemelerimde.

Stok yapmak istiyorsanız da vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz. Forumda başlığı /konusu mevcut, oraya göz atabilirsiniz.

Filtre tüketimim çok nadir olduğu için iyi çekirdek olursa elimde mutlaka 15grlık paketler yapıp atıyorum buzluğa.
Dün mesela şubat kavrumlu pozo azul' u demledim tadından birşey kaybetmişti👌🏻
Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Arçelik espresso makinemde kullanabileceğim uygun fiyatlı espresso blend tavsiyesi olan var m?

Selamlar @cms21

Boxx Coffee'nin Blend XX isimli blend'ini denemediysen tavsiye ederim.Ben mokapot ile denedim ve hayran kaldığım bir blend'dir.

Selamlar,

Nacizane single origin olarak Gordion Coffee'nin Kosta Rika'sını denemenizi tavsiye ederim.

Mokapotta ise nacizane değil net olarak tavsiyemdir :=))

Benim henüz bir espresso ekipmanım yok ama bir Cafflano Kompresso'm da yapmış olduğum denemelerimde en keyifli fincanımı bu çekirdekte içmiştim,oldukça tatlı bir fincandı.

Merhabalar Breville 870 kullanıyorum, Şimdiye kadar Coffee Departmant ve Zümrüt Karacadan çekirdek kahve aldım. Breville öğütücüde Coffee Departmantın Pedra Azul ve Cuzcacapha çekirdeklerini espresso inceliğinde çekemiyorum, (iç ayar 1 dış ayar fine) her ne kadar çok CD nin çekirdeklerini sevsem güzel latteler çıkartsamda istediğim incelikte öğütemediğim espressoda hep ekiş çıkıyor. Zümrüt Karacada ise etiyopya keramo çekirdek aldım öğütümde istediğim inceliğe inebiliyorum zorlanmadan.(iç ayar 4 dış ayar 4) Espressoda sıkıntı olmadı. farklı çekirdekler kavurucular denemek amacıyla acaba önerebileceğiniz öğütümü Zümrüt Karaca gibi kolay olan çekirdek var mı?

son 1-1,5 ayda yaklaşık 15 farklı kahve denedim, kendime not olması açısından da burada paylaşmak istiyorum.

petra jaguara exotic: tadım notları ve petra'da çalışanların yönlendirmesi ile almıştım, çikolata ağırlıklı çıktılar aldım, espressoda çikolata tadını beğenmediğim için çok hoşuma gitmedi.

petra guatemala la casa: daha önce petra'dan guatemala las penas'ı espresso'da denemiş, çok memnun kalmıştım, elimde kahve kalmadığı için en eski tarihli kavrum olan kahveyi almak durumundaydım o yüzden la casa'ya şans verdim, ancak memnun kaldığımı söyleyemem, bence vasat.

coffenutz damo: daha önce de yazmıştım, çok değişik bir deneyimdi damo. şarap ile espresso karışımı bir kahve içtim resmen, o yüzden günde 3-4 tane içmeye uygun olduğunu düşünmüyorum ancak mutlaka denenmesi gereken bir kahve.

Kahve Fabrikası yeni kahveler ve nordic setleri : Bu kahveleri toplu alımdan önce almıştım, 100 gr'lık deneme paketleri olduğu için dial-in'dir şudur budur derken zaten her kahveyi 3 kez falan deneyebildim. Pozo azul değişikti, hambela wamena fena değildi ancak el salvador las delicias, nicaragua un regalo de dios, honduras caballero, colombia el encanto'dan istediğim verimi alamadım, bunun nedeni deneme paketi olduğu için çok fazla uğraşamam mı yoksa başka birşey mi bilmiyorum.

Preon deneme paketi seti : Böyle bir set satışta yok tabii ki, kendim seçtim kahveleri, daha derli toplu olsun diye yazıyorum. nensebo refisa'dan memnun kaldım gayet güzeldi, indonesia blue flores de fena değildi ancak colombia el paseo ve bombe kontema'dan verim alamadım. yukarıda kahve fabrikası için yazdıklarım burada da geçerli, her kahve değişiminde öğütücüyü optimal çıktı için ayarlamak min. 1-2 kahvenin heba olmasına neden oluyor, elimde daha fazla olsa verim alabilir miydim bu kahvelerden bilmiyorum.

kimma espresso blend no 1 : blend denemeyeli uzun süre olmuştu, kimma'yı da uzun zamandır denemek istiyordum. 3 blend'ini de aldım. ilk olarak blend no 1 den başladım ancak benim için hayal kırıklığı oldu, yani zor bitirdim kahveyi, kuruyemişten başka bir tad alamadım. no 1'de böyle bir sorun yaşayınca diğer kahveleri denemeye başlamadım, vakumlu şişeye koydum bekletiyorum.

square mile sweetshop blend : şu an içtiğim kahve bu. dial-in'dir sütlü sütsüz denemedir falan derken yaklaşık yarısını tükettim. müthiş bir kahve, asidite yok denecek kadar az, tatlılık kahvenin tadını bastırmayacak ölçülerde, olağanüstü dengeli bir kahve. sütlü olarak da çok iyi gidiyor.

Merhabalar Breville 870 kullanıyorum, Şimdiye kadar Coffee Departmant ve Zümrüt Karacadan çekirdek kahve aldım. Breville öğütücüde Coffee Departmantın Pedra Azul ve Cuzcacapha çekirdeklerini espresso inceliğinde çekemiyorum, (iç ayar 1 dış ayar fine) her ne kadar çok CD nin çekirdeklerini sevsem güzel latteler çıkartsamda istediğim incelikte öğütemediğim espressoda hep ekiş çıkıyor. Zümrüt Karacada ise etiyopya keramo çekirdek aldım öğütümde istediğim inceliğe inebiliyorum zorlanmadan.(iç ayar 4 dış ayar 4) Espressoda sıkıntı olmadı. farklı çekirdekler kavurucular denemek amacıyla acaba önerebileceğiniz öğütümü Zümrüt Karaca gibi kolay olan çekirdek var mı?
A roasting lab Ethiopia Adado. Bence uygun inceliğe inebilirsiniz. Aromatik bir fincan da elde edersiniz diye düşünüyorum. Kavrum ve çekirdek yapsı uygun.

A roasting lab Ethiopia Adado. Bence uygun inceliğe inebilirsiniz. Aromatik bir fincan da elde edersiniz diye düşünüyorum. Kavrum ve çekirdek yapsı uygun.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. İlk kahve alırken deneyeceğim. Şu ana kadar 4-5 farklı çekirdek denedim ama sanırsam espresso yaparken bir yerde hata yapıyorum bir türlü ekşi tatdan kurtulamadım. İstediğim o tadı alamadım bir türlü.
Grizzly coffee den alaska blend i deneyebilirsiniz benim en memnun kaldığım espresso blendlerinden biri.

Ekşi tat istemiyorsanız ilk başlarda aromatik çekirdeklerden, açık kavrumdan, değirmenin ince öğütümde sorun yaşadığı çekirdeklerden uzak durun. Ben Zümrüt Karaca Ethiopia deyince biraz aromatik kavrumu çok açık olmayan değirmenin zorlanmayacağı Adado tavsiye ettim. Ama sürekli ekşilik canınızı sıkıyorsa biraz daha düz bir çekirdek deneyin. Boxx Blend olabilir. Asidite olmayan Brezilya çekirdekleri olur. Celsius Barbosa filtre kavrum güzel.

Ekşi tattan ne kastettiğimi belirtmek istiyorum, meyve ekşiliği yada asidite gibi gibi değil daha çok underextract ekşiliği yani tuzlu tat alıyorum, Zümrüt Karaca Ethiopia Keramo, Coffee Departmant Pedra Azul ve Cuzcacapha , Roasthead Brasil Alta Mogiana denedim ama bir türlü ekşilikten (tuzlu tat) kurtulamadım, Hani americano veya lattede sıkıntı yok, su ve süt o tuzlu tadı örtüyor ama espresso bir olmuyor

Doğal işlenmiş güney Amerika espresso kavrumlardan başlamayı deneyin. Tavsiyem Kosta Rika ya da Brezilya çekirdekleri olabilir.
Çıktıları 1 e 2 orandan yüksek almaya çalışın. Mesela 18 gr kahve 45 gr çıktı gibi.
Öğütüm akış süresinin 30-35 saniye civarı olacağı kadar ince olabilir.

Doğal işlenmiş güney Amerika espresso kavrumlardan başlamayı deneyin. Tavsiyem Kosta Rika ya da Brezilya çekirdekleri olabilir.
Çıktıları 1 e 2 orandan yüksek almaya çalışın. Mesela 18 gr kahve 45 gr çıktı gibi.
Öğütüm akış süresinin 30-35 saniye civarı olacağı kadar ince olabilir.

Selamlar,

Yukarıda paylaşmıştım ama yeniden paylaşayım ve şuanda indirimde varken denen.Gordion Kostarika hacienda sonora espresso kavrumu kesinlikle tavsiye ederim

Son düzenleme:
Selam herkese, delonghi ec685m ile espresso yapiyorum 3-4 aydir. Sozen degirmenle de ince ayarlar yapabiliyorum. A Roasting Lab'in Good Fellas blendini kullandim fakat sanki icine limon sikmis gibi, agzi buran bir eksiligi vardi. Gramaj ve cekim kalinligini ne kadar degistirdiysem kurtulamadim o tattan. Dolgun govdeli ve bol krema alabilecegim bir cekirdek oneriniz var mi acaba?

Selam herkese, delonghi ec685m ile espresso yapiyorum 3-4 aydir. Sozen degirmenle de ince ayarlar yapabiliyorum. A Roasting Lab'in Good Fellas blendini kullandim fakat sanki icine limon sikmis gibi, agzi buran bir eksiligi vardi. Gramaj ve cekim kalinligini ne kadar degistirdiysem kurtulamadim o tattan. Dolgun govdeli ve bol krema alabilecegim bir cekirdek oneriniz var mi acaba?
Kaç gr kahve ve çıktı oluyor genel olarak, düğmeye bastıktan kaç saniye sonra demleme bitiyor? Akış kaç saniye sürüyor?

Kaç gr kahve ve çıktı oluyor genel olarak, düğmeye bastıktan kaç saniye sonra demleme bitiyor? Akış kaç saniye sürüyor?
15-18 gram cekirdek arasinda denemeler yapiyorum. Hedefledigim 24-25 saniye civarina 1-2 oranini tutturmaya calisiyorum. Dogru kalinlikta, gramajda ve basincta oldugumu, kahvenin bottomless portafiltreden akisina bakarak inceliyorum.

15-18 gram cekirdek arasinda denemeler yapiyorum. Hedefledigim 24-25 saniye civarina 1-2 oranini tutturmaya calisiyorum. Dogru kalinlikta, gramajda ve basincta oldugumu, kahvenin bottomless portafiltreden akisina bakarak inceliyorum.
Orta-yüksek gövde, yüksek tatlılık, düşük asidite ve hafif meyvemsi yapısıyla Preon kavrumu Nensebo Refisa'yı önerebilirim. Şu an tüketiyorum ve 2 paket hızlı gitti açıkçası, son 40 gr kaldı. Bir denemenizi tavsiye ederim. :) Su olarak da Buzdağı kullanıyorum ve güzel uyum sağladılar.

Orta-yüksek gövde, yüksek tatlılık, düşük asidite ve hafif meyvemsi yapısıyla Preon kavrumu Nensebo Refisa'yı önerebilirim. Şu an tüketiyorum ve 2 paket hızlı gitti açıkçası, son 40 gr kaldı. Bir denemenizi tavsiye ederim. :) Su olarak da Buzdağı kullanıyorum ve güzel uyum sağladılar.
Şu an ben de aynı çekirdeği kullanıyorum espressoda. Sanırım 3 deneme yaptım ama acılık vardı biraz kavrum normalde alışkın olduğuma göre koyu. Siz nasıl demlediniz acaba?

Geri