• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Epinox Barista Kettle - Genel Döküş İpuçları Tecrübeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Santbly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben kirpi ile çok iyi debi yakaladım tarifler tam istediğim dakikada ve akışta bitiyor. Hiç bozulmuyor debisi. Biraz oynamanızı tavsiye ederim. Tabii dediğiniz gibi yükseklik de sabit her zaman

Yani aslında işin sonu biraz da istikrara geliyor. Suyu nasıl döktüğümüz tıkanmayı channeling’i agitation’ı türbülansı vs. etkilese de, istikrarlı bir döküş yapmak daha önemli... Ben sebep olduğu agitation’ı onun çok karşı geldiği karıştırma işlemi ile yaptığım için, sürekli böyle döküyorum diyemem...

Edit: kullandığı değirmen SSP burr takılmış EG-1, ev şartlarımıza uyarlamadığımız sürece o adamın kafasını yaşamak imkansız...
O kadar "manyakça" diyebileceğimiz bir sonucu beklemek zaten hayal olur :D. Ama en azından kendi adıma referans alıyorum diyebilirim. Dediği yükseklik noktası benim demlemerimde epey istikrar sağlamamı sağladı. Çünkü, çözünmeyi artırmak ya da azaltmak mükemmel anlamda olmasa da benim elimde olmuş oluyor.

Buna kesin katılıyorum. Tüm döküş boyunca yükseklik, debi ve hızı sabitleyebilmek çok önemli bir etken. Kettle ı sürekli aşağı yukarı hareket ettirmek, suyun debisini sürekli değiştirmek ve hareket hızını değiştirmek (dairesel döküm yaptığımızda) sonuca çok olumsuz etki ediyor. Ben tekrarlanabilirlik için en çok buna dikkat ediyorum, sabit bir tempoda ve yükseklikte hiç kesintisiniz tek döküş (bloom sonrası) yaptığımda neredeyse her seferinde aynı kahveyi içiyorum.
Benim belirledigim yükseklik buradaki ile örtüşüyor mu emin değilim ilk denememde ona da dikkat edeceğim.
Belki de fark etmeden aynı yüksekliği kullanıyorsunuzdur. Ama bir deneyin mutlaka baya kontrol sağlıyor. Dediğiniz gibi bizim demleme şeklimizden kaynaklı değişkenleri sabit tutarak (döküş sitili, sayısı vb) aslında istakrarlı bir sonucun kapısını da kolayca açmış oluyoruz. Çünkü gerisi, öğütüm boyutu, su-kahve oranı ve sıcaklıkla oynamaya kalıyor.
Ben kirpi ile çok iyi debi yakaladım tarifler tam istediğim dakikada ve akışta bitiyor. Hiç bozulmuyor debisi. Biraz oynamanızı tavsiye ederim. Tabii dediğiniz gibi yükseklik de sabit her zaman
Benim de aynı şekilde oluyor ama o sabit akışı suyu döktüğüm yere daha yakın tutarak yakalayabildim.

O kadar "manyakça" diyebileceğimiz bir sonucu beklemek zaten hayal olur :D. Ama en azından kendi adıma referans alıyorum diyebilirim. Dediği yükseklik noktası benim demlemerimde epey istikrar sağlamamı sağladı. Çünkü, çözünmeyi artırmak ya da azaltmak mükemmel anlamda olmasa da benim elimde olmuş oluyor.

Belki de fark etmeden aynı yüksekliği kullanıyorsunuzdur. Ama bir deneyin mutlaka baya kontrol sağlıyor. Dediğiniz gibi bizim demleme şeklimizden kaynaklı değişkenleri sabit tutarak (döküş sitili, sayısı vb) aslında istakrarlı bir sonucun kapısını da kolayca açmış oluyoruz. Çünkü gerisi, öğütüm boyutu, su-kahve oranı ve sıcaklıkla oynamaya kalıyor.

Benim de aynı şekilde oluyor ama o sabit akışı suyu döktüğüm yere daha yakın tutarak yakalayabildim.
Evet sabit tuttuğum yükseklik onerilene çok yakın, ben biraz daha aşağıda tutuyormuşum belki 1cm gibi ama asıl fartettiğim debiye göre yüksekliği değistirmedigim. Bazen debiyi değiştiriyorum ama yüksekliği sabit tutuyordum. Buraya bir farkındalığım oldu yazıdan sonra.

Bu topikte çok önemli bilgiler yazılı lakin konu başlığı bu içeriği fark etmemiz açısından yetersiz sanki.
İlgiyle izlemeye devam ediyorum mesajları. Deneyimlerini paylaşanlara içten teşekkürler. 🙏

Bu topikte çok önemli bilgiler yazılı lakin konu başlığı bu içeriği fark etmemiz açısından yetersiz sanki.
İlgiyle izlemeye devam ediyorum mesajları. Deneyimlerini paylaşanlara içten teşekkürler. 🙏
Başlığı “Epinox Barista Kettle - Genel Döküş İpuçları Tecrübeleri” olarak değiştirdim.

Daha iyi bir öneriniz varsa, o şekilde de yapabilirim.

@bbusra13 , sizin için de uygun mudur?

Teşekkürler 🙏

Son düzenleme:
Bazı kirpiler çelik olmuyor ve zamanla paslanmaya neden oluyor arada bir çıkartıp kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bugün kirpi denilen çay süzme aparatını satın aldım. Aynı içten takılan debi düşürücü gibi davranacak mı diye ve karşılaştırmalı deney yaptım.
Kirpisiz ve kirpili sabit debi ile aynı açıdan başlayıp sonrasında debiyi göz kararı sabit tutacak şekilde yatıklaştırdım.

Sonuç olarak;
Kirpisiz 18 sn 22ml/dk
Kirpili 28 sn 14,2ml/dk

Lakin dikkatimi akış türbülansı çekti şöyle ki

Kirpisiz
DC9700C5-68F7-43CE-ADDC-B8F2F8F11988.jpeg

Kirpili daha aşırı türübülan olan
EB37FA0D-C351-456C-8663-06F02B552001.jpeg

Yani bu türübülan akımın ajitasyonu çok olur mu acaba deneyip göreceğim onu da ama yavaş dökmeye oldukça elverişli istesen de hızlı dökülmüyor.

Bugün kirpi denilen çay süzme aparatını satın aldım. Aynı içten takılan debi düşürücü gibi davranacak mı diye ve karşılaştırmalı deney yaptım.
Kirpisiz ve kirpili sabit debi ile aynı açıdan başlayıp sonrasında debiyi göz kararı sabit tutacak şekilde yatıklaştırdım.

Sonuç olarak;
Kirpisiz 18 sn 22ml/dk
Kirpili 28 sn 14,2ml/dk

Lakin dikkatimi akış türbülansı çekti şöyle ki

Kirpisiz
Ekli dosyayı görüntüle 2713

Kirpili daha aşırı türübülan olan
Ekli dosyayı görüntüle 2714

Yani bu türübülan akımın ajitasyonu çok olur mu acaba deneyip göreceğim onu da ama yavaş dökmeye oldukça elverişli istesen de hızlı dökülmüyor.
Yukarıda bahsetmiştim bu konudan. Bu akışın kesitsiniz olmasını sağlamak için yani suyu dökerken çıkan şıpırtıyı azaltmak için ucunu döktüğünüz yere epey yakın tutmanız gerekiyor, demlerken de fark edersiniz. Bu şekilde dökerseniz güzel sonuç alınıyor.

Yukarıda bahsetmiştim bu konudan. Bu akışın kesitsiniz olmasını sağlamak için yani suyu dökerken çıkan şıpırtıyı azaltmak için ucunu döktüğünüz yere epey yakın tutmanız gerekiyor, demlerken de fark edersiniz. Bu şekilde dökerseniz güzel sonuç alınıyor.

Tabi tabi sizin önerinizle aldım objektif bir veri sunmak istedim hatta yeni kahve demledim. O kadar ince ve türbülanssız akıyor ki (tıkalı 😂😂) daha hızlı akıtmaya çalıştım.

Ben şahsen öneriyorum, şöyle de bir kesit sunayım 9CED9B65-0998-4293-A349-2552B44A22D7.jpeg

kirpi nedir yahu biri açıklayabilir mi kirpili kirpisiz olayını memnun musunuz acaba bu epinoxtan ben de almayı düşünüyorum ama site güvenilir mi? bi de sitede neden markanın ismi yazmıyor?

kirpi nedir yahu biri açıklayabilir mi kirpili kirpisiz olayını memnun musunuz acaba bu epinoxtan ben de almayı düşünüyorum ama site güvenilir mi? bi de sitede neden markanın ismi yazmıyor?
😂 😂 😂

Hocam Ankara'da Çağdaş marketten piknik malzemeleri bölümünden aldım. Yani her lokal markette vardır olmazsa olmaz yani.

Bir Tür Çay Süzgeci ya gir 1 Tl ciye yada Yerel ufak marketlere bulursun her türlü :D

gooseneck bir kettleın olması gereken fiyat aralığı nedir sayın kahveseverler? Bir de dereceli mi iyi derecesiz mi?
Ürüne ve bütçene göre değişir. Elektriksiz Ocak üstü bir goosneck alacaksan 180-200 Civarı. Elektrikli bir goosneck alacaksan Türüne kontrol mekanizmasına göre 500 Tl den başlıyor 1500 Tl lere kadar gidiyor.

Tabi tabi sizin önerinizle aldım objektif bir veri sunmak istedim hatta yeni kahve demledim. O kadar ince ve türbülanssız akıyor ki (tıkalı 😂😂) daha hızlı akıtmaya çalıştım.

Ben şahsen öneriyorum, şöyle de bir kesit sunayım Ekli dosyayı görüntüle 2716

Akış süper gözüküyor ama hızlı akıtmak imkansız insan bazen hızlı akıtmak istiyor :D.

https://www.seplus.com.tr/barista-celik-kahve-demlik-4975

şöyle bir siteden sipariş geçtim az önce. arayıp sordum, epinox değilmiş kendi ithalatlarıymış ve paslanmaz çelikmiş. 160'a geldi. kargosu da ups. 2 tane vardı birini ben aldım.

Birkaç ay önce Maltepe'deki yerlerinde gezerken denk geldik. Bir deneyebilir miyiz su koyup falan dedik. Çalışan kişi hemen doldurdu suyu döktük falan, çok hızlı akıtıyor böyle işimize yaramayabilir diye konuştuk. Adam gitti kirpi süzgeç getirip taktı bir de böyle deneyin dedi. Sayesinde 3 kişi aldık birer tane kettle. :) Görünce paylaşmak istedim. Aylardır kullanıyoruz bir sorunu yok.

Bu kattle’ı alıp ucunu deneye deneye büzdürsem iyi bir sonuç elde edebilir miyim acaba?

Hocam kalıp üretsene şu hasbean'da olan akım azaltıcı aparatlar vardı

Temmuz toplu alımında bunu siteden birçok kişi alır

Geri