Merhabalar,
Ekşi Mayalı Şeylerden 3. siparişimi verdim. Sanıyorum artık haftalık olarak tüm ekmek ihtiyacımı ve paketli bisküvi yerine biscotti alımımı kendisinden yapacağım.
Şu ana kadar neler aldım.
1- Tam Buğday
2- Taş değirmen
3- Karakılçık
4- Glutensiz karabuğday
5- Çavdar-Karabuğday -Az glutenli daha pof yeni ürün

6- Biscotti (çok sayıda)
7- Biscotti çikolatalı - bir diğer yeni ürün denemesi
8- Süt reçeli
9- Espressolu süt reçeli
Glutenli ekmek grubu için şunları söyleyebilirim:
1- Ekmek gurmesi değilim ama ekmeklerinin 3 ününde tadını çok beğendim. Hepsinin kendine has bir tadı var. Özellikle karakılçıkla bastığım tostlar muazzam oluyor.
2- Genelde bu ekşi mayalı ekmeklerde görülen kabuk altında kalan ya da ekmeğin ortasında büyük karbondioksit balonları olur. Devasa ama böyle. Bıçağı dayarsın kabuk ufalanır altta kocaman bir oyuk görürsün. Öyle bir durum yok ekmeklerde. Bunun nedeni genelde hamurun iyi karışmaması, yüksek su aktivitesi, maya eklendikten sonra homojen karışmama, yüksek ve homojen olmayan fermantasyon ve pişirme sıcaklıkları ya da fermentasyonda gaz üreten farklı bulaşanların fazla olmasıyla ya da kısa fermentasyonla, mikroorganizmaların sıcaklık yükseldikçe (maya çalışma sıcaklığı üstünde çalışarak) daha aktif çalışması ve gaz üretmesidir. Bu ekmeklerde bunların olmaması bana gösterilen özenle ilgili yeterli bilgiyi veriyor. (nasıl olmalı sorusunun cevabı, bu ekmeklerde olduğu gibi homojen dağılmış küçük gözenekler olmalı.)

Bu fotoğrafı ben çekmedim. Dm for Credit??
3- Bence ekmek kalitesini en iyi gösteren şeylerden biri de kabuk kalınlığıdır. Ben kabuk kalınlıklarından çok memnun kaldım. Bu konular aslında oldukça detayı olan konular bu nedenle bunları özetleyen bir tez çalışmasını da ekliyorum. EDIT: Ekleyemedim dosya çok büyük linki
burada.
4- Glutensiz ekmek grubunu aldım ama ben tüketmedim. Karşılaştırma yapacağım bir bilgim yok ancak tadını oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Gluten yok-az olması durumunda ekmeğin içindeki sağlam ağsı yapıyı veren bir protein kullanmamış oluyorsunuz. Bu nedenle de kabarmıyor. Bu zaten beklenen bişey. Az çavdarlı versiyon daha iyi kabardı.
Komikli anekdot: Bir yemekten önce 1-2cmlik dilimler halinde kesmiştik. 1 tanesi yavaştan kemirdim ve kendimi acayip tok hisset. O zamandan beri gıyabında konuşurken lembas peksimeti diyoruz.
5- Biscottilere gelirsek

Bu ürünü denedikten sonra hazır bisküvimsi ürün tüketmeyi bıraktım. Tadı muazzam. İçindeki kuru meyve ve yemişlerle mükemmel bir atıştırmalık. Şeker oranı çok düşük. Baymadan tüm paketi yiyorsunuz. Özellikle yapısına hayran kaldım. Genelde çok kıtır olu bu tarz şeyler. Aksine kurubiyemsi bir şekilde ufalanıyor.
Metehanın deneme paketi ile yeni çikolatalı biscottilerden deneme şansım oldu. İçinde yine kuruyemiş var ancak çikolata parçalarıdı da var. Çok hoş bir kakao kokusu geliyor. Tat olarak muazzam. Sade biscottilere göre biraz daha kıtır olmuş.
6- Süt reçellerini çok sevmem çünkü çok şekerli gelir. Bu reçellerin şeker oranı çok ideal geldi. Özellike krep arasına sıvayım gömdüm. Ayrıca biscotti banıyorum içine.
Yeni espressolu süt reçelinin kahve oranı çok ideal olmuş. Yapı olarak süt reçeli ile aynı tadı için aşağıdaya bakabilirsiniz. Az şekerli kent kahveli şekerleme. Ürün fotosunu atmak isterdim ama sıyırdık.

Paketleme zaten çok iyiydi. Ayrıca ekmeklere ulaşmak için 50 kat streç film açıyorsunuz