Metehan
İyi Bilinen Üye
Merhaba arkadaşlar, bir süredir gönül verdiğim ekşi mayalı ekmek sevdasını elimden geldiğince sizlerle buluşturmak adına bir girişim içerisindeyim. Ekmeklerim toplamda 24 saate yakın mayalanıyor. Mayalama için kendi yapmış olduğum mayalama dolabını kullanıyorum; bu sayede yaz kış farketmeksizin ilk mayalamayı 27 derecede, ikinci mayalamayı ise +4 derecede yapıyorum. Yani anlayacağınız ekmeklerim uzun bir üretim prosesinden geçerek taşta pişiyor. Un olarak taş değirmende çekilmiş doğal yerli unlar kullanıyorum. Köy ekmeğimin %10'u dinkel(kızılbuğday) içermekte. Mayasını ise %50 çavdar unu kullanarak hazırlamaktayım. İçeriğinde un,tuz ve su dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır. Hiçbir şekilde katkı maddesi içermemektedir. Su olarak arıtma suyu, tuz olarak kaya tuzu veya deniz tuzu kullanıyorum. Siparişlerinizi sitemizden iletebilirsiniz.
www.eksimayaliseyler.com
Cumartesi günü saat 23:59'a kadar ilettiğiniz siparişler pazartesi günü kargoya teslim ediliyor.
Tavsiye ettiğim tüketim süresi ve şekli:
Ekmeklerim Antalya'nın sıcağında 3 gün oda ısısında, 3 hafta buzdolabında, 3 ay süreyle ise derin dondurucuda saklanabilir. Buzluğa atılacak ise mutlaka dilimlenmesi gerekiyor. Ekşi mayalı ekmekler dilimleyip tavada veya tost makinesinde kızartarak (1 dilimin her yüzü 1'er dakika yeterli) tüketilince daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede ilk piştiği anki gibi kabuk tekrar çıtırlaşıyor.

www.eksimayaliseyler.com
Cumartesi günü saat 23:59'a kadar ilettiğiniz siparişler pazartesi günü kargoya teslim ediliyor.
Tavsiye ettiğim tüketim süresi ve şekli:
Ekmeklerim Antalya'nın sıcağında 3 gün oda ısısında, 3 hafta buzdolabında, 3 ay süreyle ise derin dondurucuda saklanabilir. Buzluğa atılacak ise mutlaka dilimlenmesi gerekiyor. Ekşi mayalı ekmekler dilimleyip tavada veya tost makinesinde kızartarak (1 dilimin her yüzü 1'er dakika yeterli) tüketilince daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede ilk piştiği anki gibi kabuk tekrar çıtırlaşıyor.

Son düzenleme: