Abdulkadir Çelik
Barista
- İsim
- Abdulkadir Çelik
Daha fazla
- İsim
- Abdulkadir Çelik
- Değirmen
- TIMEMORE Chestnut C3 PRO
Merhaba, biraz geç dönüş yapabildik kusura bakmayın.Denediğiniz kahvelerle ilgili yorum alabilir miyiz?Deneyenleri sahneye alalım
![]()
Henüz çoğunu denemedim ve 2. Kargom da henüz ulaşmadı zaten. Kampanya bitti ama deneyim paylaşmış olayım.
İjan isteri anaerobik
1 ay önce kavrulmuş paketi şimdi açtım.
Referans reçetede demledim.
Cmd 22 click, buzdağı 93 derece su
Plastik V60, hario bol poşet kağıt
50ml 30sn bloom, ikinci döküşte 250ml tamamla. Döküş 1:10da bitti. Demleme 1:55te bitti.
Sonuç: Kokuda zaten çok yoğun tatlı meyvemsi bir kokusu da var. Ben bu kokuyu seviyorum. Tat olarak sıcakken kuru mor meyveler ve dengeli bir gövde. Bana göre asidite yoka yakın. Direkt isim veremediğim belki 3-4 kırmızı meyve var diyebilirim. Soğudukça çok hafif asidite ve daha hissedilir gövde oldu. Beğendim.
Henüz ilk demlemem. Bunda da 94 derece su veya 21click öğütüm deneyeceğim.
Yanında bir çikolatalı cookie yemek isterdim bunun.
Colombia el puente
Yukarıdaki değerlerin aynısı olacak şekilde demledim. Demleme bitiş 2:05.
Direkt böğürtlenli brownie tadı aldım bu kahvede. Acaba başka ne olabilir diye düşünürken vişneli de olabilir dedim. Zaten tatlar çok belirgindi. Asidite tatlılık denge olarak çok beğendim. Bu kadar beğeni üzerine su sıcaklığını 92 dereceye düşürerek tekrar demledim ama tatlar biraz daha geriden geldi. Sonra clever ile deneme yaptım. Sonuç olarak V60 ile referans reçete aldığım en iyi sonuçtu. Zaten bunu ilk demleyişim de oturduğum yerden paketten gelen kokudan etkilenip kalkıp demlemiştim.
Gövdenin kaybolmadığı ama özellikle meyvemsi tatlar alabildiğim kahveler oldular şu an için. Diğerlerini de denedikçe buraya yazacağım.