• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2024 - Coffee Department - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Los Duran ise belki de bu ara çok fazla benzer çekirdek tükettiğim için bana o kadar sürpriz ve vurucu gelmedi. Gerçi daha bir kere demledim, onda da günün 4. ve son demlemesi oldu, biraz daha bekleyip daha kapsamlı yazmak daha faydalı olabilir.
Biraz erken davranmışım bence, 40-45 gün sonunda beni rahatsız eden o kakaomsu tat oldukça azaldı. Meyve salatası gibi gerçekten. 90c, ZP6 3.4 klik, 15-255, 50-170-255, 45sn bloom, 2:00 civarı bitiş.

Los Pirineos SL28'de ise tam tersi bir durum var. Yine fena değil ama vanilyamsı bitişinden hiç hoşlanmıyorum ve son demlememde çok baskındı. Kişisel tercih meselesi tabi biraz da bu.

Gera, La Cinta ve Nyagishiru'ya daha sıra gelmedi bu ara elim çok kalabalık ama 2 haftalık kahveler daha, bu hafta sonu demlemeye başlarım hafiften diye düşünüyorum.

Ya metin beyin 50 gram 30 saniye bloom sonra kalanı tek döküşlü yöntemini ya da oğütümü iyicce kalinlastirip Kasuya metodu demlemeyi tavsiye ediyorum. Her iki yöntemle de kahvenin ruhu açiga çıkıyor diyebilirim
Öğütüm ve sıcaklık tavsiyeniz nedir.

Biraz erken davranmışım bence, 40-45 gün sonunda beni rahatsız eden o kakaomsu tat oldukça azaldı. Meyve salatası gibi gerçekten. 90c, ZP6 3.4 klik, 15-255, 50-170-255, 45sn bloom, 2:00 civarı bitiş.

Los Pirineos SL28'de ise tam tersi bir durum var. Yine fena değil ama vanilyamsı bitişinden hiç hoşlanmıyorum ve son demlememde çok baskındı. Kişisel tercih meselesi tabi biraz da bu.

Gera, La Cinta ve Nyagishiru'ya daha sıra gelmedi bu ara elim çok kalabalık ama 2 haftalık kahveler daha, bu hafta sonu demlemeye başlarım hafiften diye düşünüyorum.
Merhaba, Nyagishiru'yu denedikten sonra bilgi paylaşır mısınız? Ben hiç memnun kalmadım. Sanırım bayat bir çekirdek geldi bana. Genel olarak diğer aldığım çekirdeklerden de pek memnun değilim. 28.10.2024 kavurma bendeki.

Mhw 3Bomber R3 ile Finca Milan demleyen oldu mu? Geçenlerde Molent ile demleme yaptığımda net kavun kokusunu ve tadını almıştım. Lakin bugün Mhw ile iki defa demleme yaptım ve ikisinde de o tadı ve kokuyu alamadım.

90 klik 93 derece 1:16
100 klik 95 derece 1:16

Bu şekilde demleme yaptım. Deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim

Azamia reçeteniz nedir acaba ? Degass süresi dolmak üzere en azından başlangıç olur benim için

90 Derece 300 ml Erikli damacana, 10 ml Beypazarı
Commandante 24 klik 19 gram
Cafec TH3 Filtre
100 bloom 30 saniye
100 ikinci döküş , 2-3 çevirmece yatağın düzgün olması için
1. dakika civarları 100 son döküş

İş ve hayat yoğunluğu nedeniyle uzun süredir foruma bakma fırsatım yoktu fakat Finca Milan'ı o raddede beğendim ki kendimi doğrudan buraya attım. Eskisi kadar sık demleme yapamadığımdan elimde kahveler birikmişti ve dün paketleri düzenlerken kokladığımda Milan'dan enteresan bir sakız kokusu geldiğini fark ettim. Sabah da direkt demledim.

Asiditesi yormayan cinsten ve keyifli, gövdesi düşük denebilir. Bana First'ün bir zamanlar piyasadaki kavunlu sakızını çok anımsattı (halen satılıyor mu bilmiyorum ve bir tarafı da big babol'ı andırıyor :D). Lakin tatlılığı rahatsız edecek seviyeye varmıyor ve bence tam ayarında kalıyor.

Bu kahveyi hep aylar sonra bana foruma yazdıran kahve olarak hatırlayacağım, elinize sağlık @metin

İş ve hayat yoğunluğu nedeniyle uzun süredir foruma bakma fırsatım yoktu fakat Finca Milan'ı o raddede beğendim ki kendimi doğrudan buraya attım. Eskisi kadar sık demleme yapamadığımdan elimde kahveler birikmişti ve dün paketleri düzenlerken kokladığımda Milan'dan enteresan bir sakız kokusu geldiğini fark ettim. Sabah da direkt demledim.

Asiditesi yormayan cinsten ve keyifli, gövdesi düşük denebilir. Bana First'ün bir zamanlar piyasadaki kavunlu sakızını çok anımsattı (halen satılıyor mu bilmiyorum ve bir tarafı da big babol'ı andırıyor :D). Lakin tatlılığı rahatsız edecek seviyeye varmıyor ve bence tam ayarında kalıyor.

Bu kahveyi hep aylar sonra bana foruma yazdıran kahve olarak hatırlayacağım, elinize sağlık @metin
afiyet olsun :giggle:

ijen lestari’si olup limon dışında tat alabilen bi yeşillendirebilir mi ya, ağzım yüzüm ekşidi işin içinden çıkamadım :(

ijen lestari ve gobiado için tarife ihtiyacım var filtrede🙏🏽

Demleme Reçetesi:

Kavurucu
: Coffee Department
Çekirdek: Colombia / Finca Milan / Bioreactor Nitrogen Anaerobic
Demleme Yöntem ve Detayları: Etkin 2 Dripper ve Etkin Filtre
Öğütüm Detayları: Mhw 3Bomber R3 95 Klik
Su Detayları: Buzdağı 94 derece
Toplam Süre: 2:10
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1:16

Demleme Basamakları: V60 ile yaptığım demleme ile aynı parametreleri kullanarak Etkin 2 Dripper ile kahveyi demledim. İlk etapta 50 Gr su ile 30 sn blooming yaptım. Daha sonra suyu 140 grama tamamlayıp 10 sn bekledikten sonra 240 gram ile döküşü bitirdim. Açıkça söylemek gerekirse V60 ile aldığım sonuçta hafif acılık ve gövde ön planda iken kavun belli belirsiz arkadan kendini belli ediyordu. Fakat Etkin ile hem acılık tamamen ortadan kalktı hem gövde ile aromalar dengelendi. Kavun resmen ben buradayım dedi ve soğudukça ferahlık geldi. Çok güzel bir kahve gerçekten. Bir sonraki demlemede klik sayısını düşürüp süreyi uzatacağım, bakalım sonuç ne yönde değişecek.

Kavurucu; coffe departmant
Çekirdek; el gobiado anaerobik natürel (23.10.24 kavrum)
Su Detayları; pınar madran 100 derece
Demleme Yöntemi ; picopresso
Öğütüm; Mhw-3bomber blade r3 (40 klik)
Oran ; tartıyı katmayı unutmuşum 🤣🤣🤣
Tadim : kan portakalı ve çok hoş bir tat daha var ama bildiğim bir tat değil.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241121_230111_Gallery.jpg
    Screenshot_20241121_230111_Gallery.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 33
Geri