• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2024 - Coffee Department - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
16 g kahve 250 ml su
Cmd 20-22 klik
50 ml / 30 sn
100 ml 10 sn
100 ml
Toplam süre 2 dk - 2.30 dk arası
Buzdağı / pınar madran / 75 ppm arıtma

1/13 reçetesi de baya asit patlaması şeklinde iyi sonuç veriyor
Tadım notları : frambuaz çilek limonotu floral
Genel olarak seçkideki çekirdekler için su sıcaklık tavsiyesi verir misini?

Benim de tercih ettiğim kahveler arasında en beğendiğim kahve los duran oldu. Bu kahveyi fuarda kendilerinin demlemesi ile de deneme şansım olmuştu.
Aroması oldukça yoğun bir kahve. Normal aralıklarınızdan bir iki step kalına gidebilirsiniz. Ya da daha hızlı bir demleyici ile ect azaltılabilir.
Benim reçetem: cmd 23 click crystal eye 02 93 derece

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Los Pirineos Pacamara (Şeftali, Portakal, Marzipan)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları:
Timemore C3 14 clik (en düşük ayarın bir üstü)
Su Detayları:
Dalga Su (Adana Bölgesi)
Toplam Süre:
3 dakika
Kahve Miktarı:
15/240
Oran:
1/16

Demleme Basamakları:
60-60-60-60
Tadım Detayları: Kahve su tutuyor, ikidir tıkanıp 3 dakikayı aşacağı için kağıdı erken alıyorum ama yanma olmuyor. Fazla fermente ve aromatik tatlar sevmeyenler için daha ideal bir kahve. Marzıpan aromasını elde edene kadar denemeye devam edicem, şimdilik aromaları tam belirleyemedim bardağın dibinde aroma vardı. Muhtemelen basamakları 60-240 şeklinde yapar ve traditional yerine daha akışkan olan TH-3 ile denerim.

El gobiadoyu geçen seneki Kenya-Rui ruiruya çok benzettim. Onda yeşil elma biraz daha hissedilirken burada tatlılık, olgun narenciye daha baskın. Hafif chaff tadı var gibi, belki de biraz daha degasa ihtiyaç vardır.

Öncelikle merhaba. Böyle uzun reçete listesi yazılabiliyordur umarım. Ayrıca bazı reçetelerde farklı parametrelerin verdiği sonuçlar da var. Bunun sebebi; denemeleri arkadaşımla yaptım ortak bir sonuca ulaşabilmek için. O yüzden iki ayrı zaman da olsa aldığımız tatlarla beraber not aldığım için paylaşıyorum. Tabiki farklı demlemeler denemeler oldu, bazılarında istenilen sonuçları alamadık. Onları eklemiyorum. Ayrıca El Salvador / Los Pirineos / SL 28 Honey için sonuç veren bir reçete çıkaramadık. Festivalde @metin beyle konuştuğumuzda bize CMD 26 yapabilirsiniz demişti, CMD 28 klike kadar çıktık, oran değiştirdik vs. beceremedik. Elimde yaklaşık tek demlemelik kahve kaldı onunla altın vuruş yapmak istediğim için net tarif varsa alabilirim. Ve Los Duran… En beğendiğim kahve ki sonradan tekrar sipariş verdik arkadaşımla. Onunla başlıyorum.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek:Costa Rica / Los Duran / Black Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 Plastik/ Bol poşet filtre
Öğütüm Detayları: CMD 19 klik
Su Detayları: Buzdağı 93
Toplam Süre: 2:15
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16.6

Demleme Basamakları:

50 0:40
150 1.10
250 2:15

Tadım Notaları: Muazzam bir kahve. Kakao ve vişnenin baskınlığı çok iyi. Çekirdek ve Öğütülmüş halinde Kakao kokusu daha baskın. Damakta öyle bir lezzet bırakıyor ki içtikçe içesi geliyor insanın. Ayrıca tekrar belirteyim kişisel olarak en çok beğendiğim kahve.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek:Colombia / El Porvenir / EF Natural
Öğütüm Detayları: CMD 20 klik
Su Detayları: Buzdağı 94
Toplam Süre: 2:02
Oran: 1/16

Demleme Basamakları:

40 0:40
140 1.10
240 2:02

Tadım Notaları: Asiditesi çok yerinde tatlı ekşi bir güzelliği var. Notalar belirgin.

Demleme Reçetesi:
Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: El Salvador / Finca El Gobiado / Anaerobic Natural
Öğütüm Detayları: CMD 18 klik
Su Detayları: Buzdağı 94
Toplam Süre: 2:15
Oran: 1/16.6

Demleme Basamakları:

50 0:40
150 1.10
250 2:15

Tadım Notaları: Asiditesi olan bir kahve. Çekirdek ve öğütülmüş halinde portakal kokusu çok net alınıyor. Biraz ılık hali daha güzel bir tat veriyor ve damakta gerçekten güzel bir tat bırakıyor.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek:Ethiopia / Alaka / Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 Plastik/ Bol poşet filtre - Naturel 02 Filtre
Öğütüm Detayları: CMD 18 klik - Kingrinder K6 95 klik
Su Detayları: Buzdağı 93 - Buzdağı 92
Toplam Süre: 2:35 - 2:43
Kahve Miktarı: 15 gr - 18 gr
Oran: 1/16.6 - 1/17

Demleme Basamakları:

50 0:40 - 36 0:35
150 1.10 - 126 1:05
250 2:35 - 216 1:35
306 2:43

Tadım Notaları: Naturel Etiyopya kahve hissini veriyor her türlü. Asidite tatlılık tam kararında. Değirmen, kağıt ve demleme yöntem alternatifi olarak paylaşıyorum. Önceki demlemeden iki gün sonra demledim. Tatlar önceki demelemeye göre biraz silik geldi. Değişkenlerin etkisi var tabiki.

Demleme Reçetesi:
Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Indonesia / Ijen Lestari / Carbonic Maceration Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 Plastik/ Bol poşet filtre - Naturel 02 Filtre
Öğütüm Detayları: CMD 19 klik - Kingrinder K6 90 klik
Su Detayları: Buzdağı 92 - Buzdağı 90
Toplam Süre: 2:26 - 2:46
Kahve Miktarı: 15 gr - 18 gr
Oran: 1/16.6 - 1/17

Demleme Basamakları:

40 0:35 - 36 0:40
70 1.05 - 126 1:10
70 1.35 - 216 1:40
70 2:26 - 306 2:46

Tadım Notaları: Karma bir tat. Meyvemsi de geliyor bitki çayı hissi de var. Hoş içimli bir kahve. İki demlemede de benzer sonuç aldım. Metin beyin verdiği reçete ile de denediğimde güncelleyebilirim farklılık olursa.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Kenya / Azamia / Washed
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 Plastik/ Naturel 02 filtre
Öğütüm Detayları: Kingrinder K6 100 klik
Su Detayları: Buzdağı 90
Toplam Süre: 2:51
Kahve Miktarı: 18 gr
Oran: 1/17

Demleme Basamakları:

36 0:35
126 1:05
216 1:35
306 2:51

Tadım Notaları: Asidite ve Meyvemsilik çok dengeli. Çok beğendiğim bir diğer kahve daha. Festivalden almıştım orada denedikten sonra. Ayrıca çözünmede zorlanan bir kahve biraz kalın öğütüm gerekiyor.

Genel firma deneyimim oldukça pozitif. Kahvelerden memnun kaldım. Ayrıca siparişlerde sorun yaşayan arkadaşlar oldu gördüğüm kadarıyla ancak ben iki kargoda da sorun yaşamadım kısa sürede tam olarak geldiler. İstanbul’daki festivalde de ziyaret edip ayrıca orada da kahve aldım. Metin Bey’e buradan da tekrar teşekkür ederim. Festivalde bir çok kahveyi denemeye imkan verdi ilgilendi, bilgilendirdi.

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: Etiyopya ALAKA
Demleme Yöntem ve Detayları: Molent G50
Öğütüm Detayları: 42 klik
Su Detayları: Akdağ
Toplam Süre:
3.00 (50-100-150)
Kahve Miktarı: 14/300
bu ikinci demlemem. yanık, is kokusundan başka bir tadı yok. Kocaman Bir pişmanlık

Son düzenleme:
Çekirdek:Costa Rica / Los Duran / Black Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: hario v60/Abaca cone 4
Öğütüm Detayları:
molent G50/40
Toplam Süre:
4 dk.(50-70-60-60-60)
Oran: 15/300

deneyimlediğim en iyi çekirdeklerden. sıcak iken kestane balı soğuduğunda vişne notası. keskin bir kakao kokusu. çok sevdim.

Çekirdek: Etiyopya ALAKA
Demleme Yöntem ve Detayları: Molent G50
Öğütüm Detayları: 42 klik
Toplam Süre:
3.00 (50-100-150)
Kahve Miktarı: 14/300
bu ikinci demlemem. yanık, is kokusundan başka bir tadı yok. Kocaman Bir pişmanlık
Bu kahve oranı çok düşük değil mi? Genel olarak böyle mi demliyorsunuz? Kahveyi denemedim ama özellikle isli/yanık dediğiniz için 45 kliğe çıkıp 20/300 gibi oranlar tavsiye ederim açıkçası.

Bu kahve oranı çok düşük değil mi? Genel olarak böyle mi demliyorsunuz? Kahveyi denemedim ama özellikle isli/yanık dediğiniz için 45 kliğe çıkıp 20/300 gibi oranlar tavsiye ederim açıkçası.
kahve miktarını arttırırsam daha da isli/yanık tat almaz mıyım?

kahve miktarını arttırırsam daha da isli/yanık tat almaz mıyım?
14 gram kahvenin içinden 300 ml su geçirmişsiniz. bu kahveyi çok çözer. Aynı zamanda is dışında bomboş bir kahve çıkmasına sebep olur diye düşünüyorum. Oranı 14/225 gibi bir şeye de çekebilirsiniz, böylece hem daha az çözülür hem de is dışında başka tatlar varsa onları da tadarsınız. Isı düşürmek ve kalın öğütmek faydalı olacaktır.

Çekirdek: Los Duran
Demleme Yöntem ve Detayları: Clever Dripper+Melitta Gourmet
Öğütüm Detayları: Timemore C3, 16 click
Su Detayları: Elmacık
su 100 derece
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 27 gram
Oran: 1/16,67

Demleme Basamakları: Önce su sonra kahve tüm kahvenin suyla temas ettiğinden emin olacak kadar karıştırdıktan sonra 2 dk bekleme, kaşıkla karıştırıp 30 saniye bekledikten sonra akış. Akış 35 saniye kadar sürdü

Farklı bir yöntem ile de konuya katkı sunmak istedim. Kahve cleverda bile uçuyor vişne kakao patlıyor damakta koku da aynı şekilde. İmmersion ile aramolar alınmıyor diyenler utanır mı sanmam 😅 v60taki denememe göre çok da geri kalmadı demleme.

Son düzenleme:
Kavurma tarihi ve su sıcaklığı nedir?
14 grmı 225 ml ile 50_75_100 döküş ile demledim. Su biraz daha ılıktı. Daha keyifli bir fincan elde ettim. Yarın 14 gr için 50_70_40_40_40 deneyeceğim. Üzerinde 8 ekim yazıyor.

14 grmı 225 ml ile 50_75_100 döküş ile demledim. Su biraz daha ılıktı. Daha keyifli bir fincan elde ettim. Yarın 14 gr için 50_70_40_40_40 deneyeceğim. Üzerinde 8 ekim yazıyor.
10 gün sonra deneyimlediğinizde kahveyle ilgili deneyimleriniz değişcektir diye düşünüyorum o bahsettiğiniz is tadı tamamen gittiğinde bergamotlu nektarinli harika aftertaste i olan bir kahve kalıcak

Doğal kahveler için degassin biraz daha uzun olabiliyor.Metin bey su olarak buzdağı ve pınar madran önermişti.Su sıcaklığı 91-92 deneyin.

İki gündür sabahları V60 demlemek yerine elimdeki kahvelerden getirip ofisteki makinede demliyorum. 35/600, Q2 Heptagonal 21.0 klik, Pınar Madran şeklinde demlediğim Porvenir'i içiyorum şu an. Baya keyifli. Dün aynı parametrelerle demlediğim Ijen Lestari ise güzel olsa da bu kadar keyifli değildi.

Ijen Lestari'yi daha önce evde iki kere şu şekilde demledim:

15/255
ZP6 4.3 klik
91c Pınar Madran
V60 + Abaca
1 dk bloom
50-165-255
2:00 civarı bitiş

Kırmızı meyveler ağırlıklı tatlı bi çıktı verse de beni şu ana kadarki 3 demlememde tam anlamıyla tatmin etmedi ama güzeldi yine, beklentime uymadı tam sadece. Biraz daha inceye gidip 90'a düşmek bir de kalına gidip 93-94 civarına çıkmak gibi bir planım var.

Benzer parametrelerle demlediğim(ZP6 4.8, sıcaklık 94-95 gibiydi) Los Pirineos SL28 beklediğim gibi çıktı. Başka bir kavrumunu da içmiştim, bambaşka bir tat profili vardı ama bunu daha çok sevdim. Asidite yerinde, gerçekten de ejder meyvesi tadında yumuşak bir tatlılığı var. Bitişte diğer kavrumunda da aldığım vanilyamsı fındığımsı en azından beni biraz rahatsız eden bir durum var, yeşiliyle alakalı diye düşünüyorum. Bu lot Pacamara değil ama genelde Pacamaralarda karşılaştığım bir durum. Daha iki kere demledim belki de degas ile alakalıdır.

Los Duran ise belki de bu ara çok fazla benzer çekirdek tükettiğim için bana o kadar sürpriz ve vurucu gelmedi. Gerçi daha bir kere demledim, onda da günün 4. ve son demlemesi oldu, biraz daha bekleyip daha kapsamlı yazmak daha faydalı olabilir.

Şimdilik aklıma gelen ve not düşmek istediklerim bu kadar, demledikçe güncellerim.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: la cinta
Demleme Yöntem ve Detayları:hario v60 seramik / cafec th 1
Öğütüm Detayları: Mhw-3bomber blade r3/105 klik
Su Detayları: pınar madran 94 derece
Toplam Süre: 2.15
Kahve Miktarı: 15 gr kahve 240 gr su

Demleme Basamakları: 50 ml Su 10 sn de yüksekten döktüm 40 sn bloom 2. Döküm 40 ile 50 sn arsında 100ml su 01; 10 da 100ml su daha (hepsi saat yönünde içten dışa son 50 ml suyu 1 karis yüksekten doktum )

Tadım; koku vişne ile böğürtlen arası Sıcakta vişne anımsatıyor soğudukça vişne ağır basıyor
@metin bey elinize emeğinize sağlık artık favorilerim arasında 👍👍👍
Çok tatlı bitişi var

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 immersion - hario 100 lu
Öğütüm Detayları: comandante red click 50
Su Detayları: Arıtma su
Toplam Süre: 6 dakika
Kahve Miktarı: 16/320
Oran: 1/20
Demleme Basamakları: 60-130-130
Tadım Detayları:
Ya bu kahve çok acayip çıktı. Hayatımda hiç görmediğim şey oldu 6 dakika sürdü demleme. V60 sevmemiştir dedim 8 click kalina gittim orea ile demledim 5 dk sürdü. Bırakmıyor suyu. Tadı güzel ama nasıl demliycem anlamadım.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 immersion - hario 100 lu
Öğütüm Detayları: comandante red click 50
Su Detayları: Arıtma su
Toplam Süre: 6 dakika
Kahve Miktarı: 16/320
Oran: 1/20
Demleme Basamakları: 60-130-130
Tadım Detayları:
Ya bu kahve çok acayip çıktı. Hayatımda hiç görmediğim şey oldu 6 dakika sürdü demleme. V60 sevmemiştir dedim 8 click kalina gittim orea ile demledim 5 dk sürdü. Bırakmıyor suyu. Tadı güzel ama nasıl demliycem anlamadım.
Sıcaklığı yükseltmeyi denediniz mi ? Bide tat profili nasıldı?

Geri