Uzun zamandır kullandığım bir tablo, açıkçası 94'ün aşağısına düşüren çekirdekleri pek tercih etmiyorum bile diyebilirim. Kahvenin yoğunluğuna göre demleme sıcaklıkları.
Nasıl hesaplıyoruz? Kahvenizi yeni açtınız, boş bir bardağa silme bir şekilde çekirdek halindeyken kahvenizi koyuyorsunuz. Diyelim ki 85 gram geldi. Ondan sonra bardağı ağzına kadar suyla dolduruyorsunuz, diyelim ki 200 gram, yani 200 mL doldu.
85 gram kahve
200 gram su = 200 mL = 20 cl
85 / 20 = 4.250, yani kahvenizi 94 derecede demlemek uygun olur. Demek değildir ki 96 derecede veya 92 derecede demleseniz olmaz, sadece bir öneri.
Nasıl hesaplıyoruz? Kahvenizi yeni açtınız, boş bir bardağa silme bir şekilde çekirdek halindeyken kahvenizi koyuyorsunuz. Diyelim ki 85 gram geldi. Ondan sonra bardağı ağzına kadar suyla dolduruyorsunuz, diyelim ki 200 gram, yani 200 mL doldu.
85 gram kahve
200 gram su = 200 mL = 20 cl
85 / 20 = 4.250, yani kahvenizi 94 derecede demlemek uygun olur. Demek değildir ki 96 derecede veya 92 derecede demleseniz olmaz, sadece bir öneri.
DENSITY g/cl (Yoğunluk) | Demleme Sıcaklığı |
3.500 - 3.599 | 90 derece |
3.600 - 3.799 | 91 derece |
3.800 - 3.999 | 92 derece |
4.000 - 4.199 | 93 derece |
4.200 - 4.299 | 94 derece |
4.300 - 4.499 | 95 derece |
4.500 - 4.600 | 96 derece |