• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Delter press almaya sonunda ikna oldum (bu arada bunaltıcı sorularımı sabırla yanıtlayan dostum @jackjoker 'e teşekkür ederim.😘)

Neredeyse son sorumu da burada genel'e sorarak @batugen ile iletişime geçeyim.

Şöyle ki biz @Avare ile genelde 400 ml.den az demleme yapmıyoruz.Delter press ile tek seferde 400 ml.demlemek mümkün mü ? Videolarda böyle söyleniyorsa da aletin kapasitesi buna yeterli değil .Kısacası anlamadım nasıl olabildiğini.Yardım rica ediyorum.☕
Rica ederim :) Evet 400 mümkün :) Delter i v60 gibi düşünebilirsin. Tek fark v60 da akış değişkenlere bağlıyken Delter de senin elinde. Eğer 200 üzeri demleme yapacaksan iç hazneyi çıkarıp hassas tartı üzerinde su koyarak 150ml da işaret koy. Çünkü press yaparken ihtiyacın olacak. Neden 150 dersen excel yaptım oradan bakabilirsin :)

merhabalar

bir süredir kafamdaydı.

bununla ilgili bir excel yaptım aynı Kasuya da olduğu gibi.
press hızı ne?
hangi dk da ne kadar press yapmam gerek?
kaçta bitmeli?
gibi soruların cevabı bu excel de

Su miktarını değiştirmeniz yeterli. Kullanmanız gereken kahve oranı ve döküm oranlarını hesaplar.

Delter Coffee Press Method by JackJoker

hocam elinize sağlık, bu tablo da çok iyi olmuş yeni kullanacaklar içinde güzel bir rehber

bu tip tabloları yazdırıp kahve köşemdeki panoya asıyorum, çok güzel oluyor :)

Evet 400 mümkün :) Delter i v60 gibi düşünebilirsin. Tek fark v60 da akış değişkenlere bağlıyken Delter de senin elinde. Eğer 200 üzeri demleme yapacaksan iç hazneyi çıkarıp hassas tartı üzerinde su koyarak ...

Delterı yakından görmediğim için tam anlayamıyorum.Sonuçta kapalı 'piston' sistemi değil mi bu ? Ve bu kapalı sisteme en çok ne kadar (kaç ml.) su koyabiliyoruz ? İç hacmi ne kadar ? Ve tabii gene en çok kaç gr.kahve koyabiliyoruz ? (Örn.American press de 22 gr.kahve 355 ml.su max) V60 gibi düşünemiyorum bir türlü Evrencim ?

Son düzenleme:
@jackjoker elinize saglık gene güzel bir excel çalışması yapmışsınız. 👏👏

Daha önce Kasuya çalışmanız vardı detaylı olan ona halan daha ulaşamıyormuyuz veya başka Linki varsa konularda kaçırmış olanilirim. Sizin yaptıgınıza çok alışmıştım.

Ben 225ml. çizgisine kadar su ekliyorum, Comandante'de 19 klikte öğütülmüş 14gr. kahve ile tarife çok uymasanız da hata kaldırır tasarımıyla kahvenin ülkesi, yöresi ve işlenme yöntemi ne olursa olsun her defasında çok keyfli sonuçlar veriyor. Hatta aynı oranda daha fazla dozla, yeniden su ekleyerek de denemeler yaptım, sonuç gayet iyiydi.

merhabalar.
excel de zaman skalasını değiştirdim.
şöyle ki,
200ml su için hedeflemeniz gereken süre 2:30dk
ama bundan büyük ml su demlemelerinde aynı sürede bitirmeniz underextraction a sebep olurdu.
o yüzden yeni bir formul kullandım.

200ml Demleme için
1579764844152.png

eğer daha fazla oranda demleme yaparsanız formül devreye giriyor ve size hangi sürelerde ne kadarlık press yapmanız gerektiğini gösteriyor.

ya da 300ml Demleme için
1579764881052.png

400ml Demleme için
1579764906343.png

@Cihan Kapalı piston değil. İç pistonu çıkarıp hassas tartı ile su koyarak işaretleme yapabilirsin. standart 100ml 200ml göstergeleri var ama 400ml su kullanacağın için senin 150ml olan kısma işaret koyman faydalı olur press yaparken.
aynı şırınga gibi düşün.
geriye çekerken hazneye su alır. çekmezsen pistonu almaz.
Delter videolarını öncelikle izlemeni tavsiye ederim. yazarak anlatmak çok zor :) benimde video çekme yeteneğim sıfırın altında :)
@kahvetrip ile belki bir çalışma yaparız :)

ayrıca @raistlin ve @batugen excel konusunda sizde yorumlarınızı yazabilirsiniz.

bağlantı linki:
Delter Coffee Press Method by JackJoker

Son düzenleme:
@jackjoker elinize saglık gene güzel bir excel çalışması yapmışsınız. 👏👏

Daha önce Kasuya çalışmanız vardı detaylı olan ona halan daha ulaşamıyormuyuz veya başka Linki varsa konularda kaçırmış olanilirim. Sizin yaptıgınıza çok alışmıştım.
hocam imzama linkeri koydum. ayrıca Kasuya başlığı altında da mevcut :)

Son düzenleme:
Delterı yakından görmediğim için tam anlayamıyorum.Sonuçta kapalı 'piston' sistemi değil mi bu ? Ve bu kapalı sisteme en çok ne kadar (kaç ml.) su koyabiliyoruz ? İç hacmi ne kadar ? Ve tabii gene en çok kaç gr.kahve koyabiliyoruz ? (Örn.American press de 22 gr.kahve 355 ml.su max) V60 gibi düşünemiyorum bir türlü Evrencim ?

Selamlar Cihan Bey,

Delter'da çift doz demlemek mümkün. Ben adına çift doz diyorum, ancak tek seferde büyük bir kupa kahve içmek isteyenler için de uygundur. :)

Tek doz demlerken(12-14g aralığı diyelim kabaca), tüm kahveyi tutucu kısma eklersiniz, suyu da kullanmak istediğiniz orana sadık kalarak tek seferde piston bölümüne dökersiniz ve dilediğiniz biçimde demlemeyi gerçekleştirirsiniz.

Çift doz demlerkense(20-25g kabaca) yine tüm kahveyi tek seferde öğütür ve tutucu kısma eklersiniz. Piston kısmına önce 200g suyunuzu(ya da kullanmak istediğiniz oranda karşılık gelen su miktarının yarısı neyse onu) eklersiniz, preinfusion ve ardından ilk press kısmını gerçekleştirirsiniz. Hazneye koyduğunuz 200g su bittiğinde piston bölümüne bir 200g daha eklersiniz ve son press işlemini gerçekleştirirsiniz. Buradaki tek olay, çift doz demlerken tüm kahveyi tek seferde koymak, ancak suyu iki seferde eklemek ve presslemekten ibaret. İki seferde eklediğiniz 400g suyu toplam kaç press işlemiyle kahveye temas ettireceğiniz tamamen sizin özgürlüğünüzde. Basit ve çok tekrar edilebilir bir yöntem için 50-60g civarı ön demlemenin ardından kalan suyu tek press ve ikinci 200g'ı ekledikten sonra da tek press kullanabilirsiniz. Ya da bu aşamaları daha fazla sayıda press ile bölebilirsiniz de! :)

Son düzenleme:
Lastik dönmesi sorunu beni biraz düşündürdü, acaba ilerde lastiklerinde sıkıntı yaratır mı, lastiğin ömrü konusunda şüphelerim var.
2 kere yaşadım bastırırken press yapmadığı için su taşıyor ve elim yanıyor. Sonra pistonu bir kaç kez ileri geri yaparak lastiği düzeltiyorum. Tabi bu durumda tüm sürem ve hesabım da şaşıyor.
James Hoffmann Delter incelemesinde lastik dönmesinden bahsediyordu, 2 kere yaşayınca kafamı kurcaladı. Acaba bir yerde hata mı yapıyorum?

Selamlar Cihan Bey,

Delter'da çift doz demlemek mümkün. Ben adına çift doz diyorum, ancak tek seferde büyük bir kupa kahve içmek isteyenler için de uygundur. :)

Çok teşekkür ederim nihayet anlayabildim şimdi.🤗

Lastik dönmesi sorunu beni biraz düşündürdü, acaba ilerde lastiklerinde sıkıntı yaratır mı, lastiğin ömrü konusunda şüphelerim var.
2 kere yaşadım bastırırken press yapmadığı için su taşıyor ve elim yanıyor. Sonra pistonu bir kaç kez ileri geri yaparak lastiği düzeltiyorum. Tabi bu durumda tüm sürem ve hesabım da şaşıyor.
James Hoffmann Delter incelemesinde lastik dönmesinden bahsediyordu, 2 kere yaşayınca kafamı kurcaladı. Acaba bir yerde hata mı yapıyorum?
merhaba. lastik dönme sorunu yaşamadım hiç. hatta benim aldığım da böyle bir şeyin olması da mümkün değil görünüyor. her gün min 2 demleme yapıyorum. tam olarak nasıl bir işlem yapıyorsunuz? video çekme şansın var mı? elin de yanmaması gerekiyor çünkü :)

merhaba. lastik dönme sorunu yaşamadım hiç. hatta benim aldığım da böyle bir şeyin olması da mümkün değil görünüyor. her gün min 2 demleme yapıyorum. tam olarak nasıl bir işlem yapıyorsunuz? video çekme şansın var mı? elin de yanmaması gerekiyor çünkü :)

Her zaman değil 2 kere başıma geldi, bundan sonra yaptığım tüm işlemleri videoya alayım denk geldiğimde buraya eklerim videoyu. Umarım denk gelmez ama :) Sanırım olan şey Buradaki videoda 7:55 de olan. Üste çektiğimde açıklık olduğu için baskı vermemle suyun elime taşması bir oluyor.

bir süredir farklı tarifler üzerine çalışıyorum.
amacım kahvenin tüm floral özelliklerini ön planda tutup gövdeyi sakinleştirmek.
önceleri 20 klik comandante değerimi 25-26 klik seviyelerine çıkardım.
hatta demleme sürelerini biraz daha kısalttım. yeni demleme metodumun final halini yakında yayınlarım.
keyifli haftalar dilerim.

Geri