jackjoker
Üye
Daha fazla
- Ekipmanlar
- Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Merhabalar
daha önce ki forumda izinsiz olarak tutulan yazılarımı buraya aktarmaya çalışacağım.
daha iyi olacağından eminim.
Delter Coffee Press percolation yöntemini baz alan bir demleme aleti. Bir kickstar projesi olarak ortaya çıktı ve oldukça sevilince dünya da epey yer etmeye başladı.
dediğim gibi percolation yani kahve ile suyun direkt temas etmemesi yöntemine dayanan bir sistem olarak çalışır.
örneğin V60 ya da Chemex benzeri de diyebiliriz. Delter'ın detaylı incelemesi konusunda uzun bir yazı yazmayacağım çünkü bunu görsel video olarak anlatan arkadaşlar var ki izlemenizde fayda var.
Örneğin: Kahve Analisti arkadaşımızın yaptığı inceleme.
ben o yüzden kendi tarifimi yazarak bir başlangıç yapıyorum. Sizde kendi tariflerinizi ve tecrübelerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
JJ Delter tarifi
bağlantı linki:
Delter Coffee Press Method by JackJoker
Comandante 20 klik
14 Gr Kahve
200 Gr SU
95 Derece
Zaman çizelgesi olarak
bir süredir kafamdaydı.
bununla ilgili bir excel yaptım aynı Kasuya da olduğu gibi.
press hızı ne?
hangi dk da ne kadar press yapmam gerek?
kaçta bitmeli?
gibi soruların cevabı bu excel de
Su miktarını değiştirmeniz yeterli. Kullanmanız gereken kahve oranı ve döküm oranlarını hesaplar.
daha önce ki forumda izinsiz olarak tutulan yazılarımı buraya aktarmaya çalışacağım.
daha iyi olacağından eminim.
Delter Coffee Press percolation yöntemini baz alan bir demleme aleti. Bir kickstar projesi olarak ortaya çıktı ve oldukça sevilince dünya da epey yer etmeye başladı.
dediğim gibi percolation yani kahve ile suyun direkt temas etmemesi yöntemine dayanan bir sistem olarak çalışır.
örneğin V60 ya da Chemex benzeri de diyebiliriz. Delter'ın detaylı incelemesi konusunda uzun bir yazı yazmayacağım çünkü bunu görsel video olarak anlatan arkadaşlar var ki izlemenizde fayda var.
Örneğin: Kahve Analisti arkadaşımızın yaptığı inceleme.
ben o yüzden kendi tarifimi yazarak bir başlangıç yapıyorum. Sizde kendi tariflerinizi ve tecrübelerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
JJ Delter tarifi
bağlantı linki:
Comandante 20 klik
14 Gr Kahve
200 Gr SU
95 Derece
Zaman çizelgesi olarak
1. Press Fast ( yaklaşık 10 sn de press yapıp 30sn bekleyin ) |
2. Press Ortalama Hız ( 30. saniyede başlayın ) |
3. Press Ortalama hız. ( 1:08dk yı görünce başlanmalı ) |
4. Bitiş. |
5. Delter Pressi server dan alın |
Toplam Demlenme Süresi | 1:59 | Dk |
bir süredir kafamdaydı.
bununla ilgili bir excel yaptım aynı Kasuya da olduğu gibi.
press hızı ne?
hangi dk da ne kadar press yapmam gerek?
kaçta bitmeli?
gibi soruların cevabı bu excel de
Su miktarını değiştirmeniz yeterli. Kullanmanız gereken kahve oranı ve döküm oranlarını hesaplar.
Son düzenleme: