• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

95 derece suyu delter’ın içine ekledikten sonra tekrar sıcaklığı ölçüyor musunuz? Dramatik şekilde düşüyor. Delter haznesinin içinde 88-89 dereceler ölçüyorum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

henüz 2 demleme yaptım ama memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Teşekkürler @batugen
Sadece pilastik contanın geleceği "düşündürüyor" ama üreticiler bizden önce yeterince düşünmüştür sanırım:):)

20201107_094024.jpg

95 derece suyu delter’ın içine ekledikten sonra tekrar sıcaklığı ölçüyor musunuz? Dramatik şekilde düşüyor. Delter haznesinin içinde 88-89 dereceler ölçüyorum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Delter'da demleme yaparken çok hızlı bir şekilde hareket edilmesini öneriyorum. Suyu ışık hızıyla tek seferde bocalayıp, sonrasında hızlı hareket. O yüzden 95 derece gibi yüksek bir sıcaklıkla başlıyoruz.

Evde sabit olarak kullandığım Molent G50 ile ofiste parkta bahçede çantama atıp kullanmak için aldığım bir Timemore C2 değirmenim var.
Delter press de kullanmak üzere 2 değirmen için de önerebileceğiniz click aralıkları nelerdir arkadaşlar 😄

Evde sabit olarak kullandığım Molent G50 ile ofiste parkta bahçede çantama atıp kullanmak için aldığım bir Timemore C2 değirmenim var.
Delter press de kullanmak üzere 2 değirmen için de önerebileceğiniz click aralıkları nelerdir arkadaşlar 😄
hocam ben yeni edindim delter’i, molent g50 ile şimdiye kadarki denemelerimde kahveye ve reçeteye göre 34-38 klik arasında öğüttüm, forumdan da okuduklarımın yardımıyla tabii :) belki fikir olur, keyifli demlemeler...

hocam ben yeni edindim delter’i, molent g50 ile şimdiye kadarki denemelerimde kahveye ve reçeteye göre 34-38 klik arasında öğüttüm, forumdan da okuduklarımın yardımıyla tabii :) belki fikir olur, keyifli demlemeler...
Teşekkür ederim 👍 bakalım deneyerek bulacağım ben de bu aralıklarda :)

Selamlar,

Black Friday indirimi için oldukça fazla talep alıyoruz. Togay @raistlin ile birlikte CAFEC ve Delter için Kahve Kulübü’ ne özel indirimler hazırladık.

Delter Coffee Press: 350TL KDV ve KARGO DAHİL (Kupon Kodu: delter_blackfriday)
Delter için 15 adet Tin Coffee ve 15 adet Clean Cup üzerinden alım yapabilirsiniz. (Tin Coffee sitesi de bildiğiniz gibi artık online alımlara açık.)

CAFEC için de sizlere özel bundle hazırladık. Tin Coffee ve Clean Cup üzerinden alım yapabilirsiniz.
TH Serisi için Bundle: 190TL KDV ve KARGO DAHİL (TH1 + TH2 + TH3 Specialty Coffee Filter 3'lü set) (cafec_th_blackfriday)
Abaca Bundle: 112TL KDV ve KARGO DAHİL (Abaca Eco-Friendly filtre 2’li set) (cafec_abaca_blackfriday)

Traditional hariç tüm CAFEC filtrelerde tekli alımda cafec_blackfriday koduyla %10 indirim.

İndirimler şuandan itibaren geçerli olmak üzere 28 Kasım Cumartesi 00.00’ a kadar aktif olacaktır.

Traditional fiyatını oldukça uygun belirlediğimizden ona bir indirim tanımlamadık.

Sevgiler, saygılar....

https://tincoffee.net
https://cleancup.coffee

Delteri temizlemek için içine su doldurup presslerken jet seal çıktı bunu nasıl takabilirim geri yerine zarar görür diye çok da sert davranamıyorum

kenarlardan tahta ya da plastik bir materyal ile ittirerek birde ben her kullanımimdan sonra zaten temizlemek için çıkarıyorum. Çıkarmanda bir sakınca yok.
peki çıkardıktan sonraki birkaç demleme pistonu basarken yukarı su kaçırma gibi bir durum yaşıyor musunuz? dediğiniz şekilde bastırıp takıyorum,iyi takıldığına da eminim ama ilk birkaç demlemede su kaçırıyor yukarı, o yüzden yıkadıktan sonra boş olarak birkaç defa doldurup basıyorum ki yerine tam otursun. ve enteresandır ki soğuk su ile işe yaramıyor, sıcak su kullanıyorum o yüzden

peki çıkardıktan sonraki birkaç demleme pistonu basarken yukarı su kaçırma gibi bir durum yaşıyor musunuz? dediğiniz şekilde bastırıp takıyorum,iyi takıldığına da eminim ama ilk birkaç demlemede su kaçırıyor yukarı, o yüzden yıkadıktan sonra boş olarak birkaç defa doldurup basıyorum ki yerine tam otursun. ve enteresandır ki soğuk su ile işe yaramıyor, sıcak su kullanıyorum o yüzden
hayır, sıcak su ile hiç yaşamadım sadece ilk basınçta hava kabarcıkları yukarı doğru çıktığı oldu fakat bu da delter'in kendi filtresini kullandığım zamanda değil aeropress'in filtresini kullandığım zaman oldu. ekipmanda dikkat ederseniz su yokken içerideki piston belli bir aşamaya kadar kendi kendine dusuyor sonra kalıyor, bu tasarım kaynaklı, fakat sıcak su koyduğunuz zaman icerideki piston daki slikon'un genleşmesi neticesinde o dediğiniz de meydana gelmiyor ve dolayısıyla su kaçışını önlüyor. Dolayısıyla sıcak koyduğunuz vakit su kaçışının önlenmesi gayet doğal.

bu sorunu ben de yaşıyorum. tasarımdan kaynaklı sanırsam. aeropress de kullanmış biri olarak delter'ın tasarımını başarılı bulmuyorum ama çıkardığı tat profili çok başarılı, benim en önem verdiğim nokta bu şahsen.

Delter Coffee Press'te kullanılan plastik malzeme, çekme katsayısı yüksek olduğu için soğurken kalıp içerisinde kırılma ya da çatlama eğilimi gösterebileceğinden ve parçanın da haliyle kalıptan düzgün çıkması gerektiğinden, kalıbı tam silindirik değil konik olarak üretilmiş. Bunu yapmakta, o malzemeyi seçtikleri için çok haklılar. Aeropress'in kullandığı malzemede bu sorunun yaşanma ihtimali daha düşük olduğundan o, tam silindirik.
Haliyle ortada gezen pistonun çapı da, dip çapa göre tasarlanmak zorunda ve bu durum piston yukarıdayken kaçaklara sebep olabiliyor. Her ne kadar pistonun keçesi bu durum için kanallı üretilmiş ve yukarı yönde basınçla karşılaştığında genleşecek olsa da, geri çekildiğinde suyun aşağıya dolması için açılan kanalları, piston yukarıdayken tam olarak kapatamadığı için de kaçaklar mümkün.
Muhtemelen üretici, zaten en fazla 150ml suyun tek seferde basılmasını ön gördüğü için bu sıkıntıyı haklı olarak pas geçmiş gibi duruyor. Kaldı ki pas geçmese de mevcut tasarım ve malzeme seçimiyle çözmesi olanaksız gibi gözüküyor.
Malzeme seçimindeki en önemli etken de tahminimce estetik kaygılar. Bilirsiniz; Aeropress biraz dandik dururken, Delter Coffee Press biraz daha sağlam ve temiz gözüküyor. :)

Delter Coffee Press'te kullanılan plastik malzeme, çekme katsayısı yüksek olduğu için soğurken kalıp içerisinde kırılma ya da çatlama eğilimi gösterebileceğinden ve parçanın da haliyle kalıptan düzgün çıkması gerektiğinden, kalıbı tam silindirik değil konik olarak üretilmiş. Bunu yapmakta, o malzemeyi seçtikleri için çok haklılar. Aeropress'in kullandığı malzemede bu sorunun yaşanma ihtimali daha düşük olduğundan o, tam silindirik.
Haliyle ortada gezen pistonun çapı da, dip çapa göre tasarlanmak zorunda ve bu durum piston yukarıdayken kaçaklara sebep olabiliyor. Her ne kadar pistonun keçesi bu durum için kanallı üretilmiş ve yukarı yönde basınçla karşılaştığında genleşecek olsa da, geri çekildiğinde suyun aşağıya dolması için açılan kanalları, piston yukarıdayken tam olarak kapatamadığı için de kaçaklar mümkün.
Muhtemelen üretici, zaten en fazla 150ml suyun tek seferde basılmasını ön gördüğü için bu sıkıntıyı haklı olarak pas geçmiş gibi duruyor. Kaldı ki pas geçmese de mevcut tasarım ve malzeme seçimiyle çözmesi olanaksız gibi gözüküyor.
Malzeme seçimindeki en önemli etken de tahminimce estetik kaygılar. Bilirsiniz; Aeropress biraz dandik dururken, Delter Coffee Press biraz daha sağlam ve temiz gözüküyor. :)
Bizi yine aydınlattınız Ural Hocam. Şuan elimdeki delterpress'e farklı bakıyorum 😁

Geri