• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

“DAĞITIM BAŞLADI” Paşabahçe Bardak

Arkadaşlar merhaba.
Biraz uzun bir yazı olacak. okursanız memnun olurum.
Biz bu projeye bir kaç bardak bulurmuyuz diye çıktık. Baktık talep var neden Türkiye de Nitelikli kahve platformu olarak bunu üyelerimize sağlamayalım dedik.
ve bu yola girerken 1 kuruş bile olsa gelir elde etmek için değil tamamen gönüllülük esasına göre hareket ettik.
Gerek ben gerek Teoman da günlerce mesai harcadık. Nasıl daha sistemli bu işin altından kalkabiliriz diye.
sonuçta 5-10 bardak alımı değil. yaklaşık 16-17 bin liralara yaklaşan bir alım oldu.
Tabi bu noktada sürekli Paşabahçe ile iletişim kurularak ıskonto ayarlaması yapıldı.
bunu kahve kulübü olarak bizzat ben talep ettim. ancak burada kurumsal bir şirket olmadığımız için Paşabahçe ile karşılıklı görüşmeler sonrası faturalandırmayı kendi üzerime alarak ıskonto yapılmasını sağladım.
Yani kahve kulübü üzerinden yapılan bu toplu alımda ıskonto macerası bu şekilde gerçekleşti.
Eğer biz bir firma adına bu olaya girseydik bu kadar süreç zorlu ve uzun olmayacaktı.
diğer konu ise şu.
Damla hanım ile ben bizzat bugün görüştüm. Bu bardakların normalde son kullanıcı satışı yok. O yüzden bulunamıyor. Bizim talebimiz üzerine üretildi. Ve her üretim de olduğu gibi üretim bandından fazla adetli olarak çıktı. İlk satış kahve kulubune özel olarak yapıldıktan sonra kalan ürünler 3-5 kutu olacak şekilde diğer mağazalara nakil gerçekleştirilecekti. Burada herhangi yanlış anlaşılan bir durum yok. Zaten az biraz üretim işinde olanlar ne demek istediğimi anlayabilir.
Burada alıma katılamayan üyeler elbette mağazalardan gidip ( bizim alım gerçekleştikten sonra ) ürünleri raflardan temin edebilirler.
Sıkıntı, tanımadığım, forumdan gördüğüm bir "üyemizin" kahve kulubu adına gerçekleşen alımın devamımıymış gibi Paşabahçeye mail atması ve Paşabahçede yetkili arkadaşların da konunun kahve kulübü olarak benim ve Teomanın haberinin olduğunu düşünerek arkadaşlara yardımcı olmak istemesi.
Bakın konunun bizimle bir ilgisi yok. Bizim bu maillerden haberimiz de yok. Kimse kahve kulubune temsilen bizim fatura bazında yapılmış bir sözleşmenin devamıymış gibi davranamaz. Damla hanımlar konunun benden geldiğini düşünerek iskontoyu %5 olarak devam ettirmiş. Sizin gerçekleştirmek istediğiniz bu iskonto bana gelecek farkındasınız dimi? Daha sonra benim adıma bir çıktı oluşturulacak.
Eğer olumlu bir şey yapmak istediyseniz, kurumsal düşünün ve bize gelin ve biz de böyle bir şey yapmak istiyoruz diye talepte bulunun. Bana gelseydiniz ben zaten Damla hanım ile görüşürdüm ve bir yol bulunurdu.
Rica ediyorum bu konu hakkında daha fazla yazı yazmak istemiyorum. Biz bugün deli gibi lojistik üzerine çalıştık Teoman ile. Telefonuma gelen bir bildiri yüzünden foruma baktım ve konunun buralara kadar geldiğini gördüm.
Dediğim gibi konu uzamasın. Farklı yerlere de çekilmesin.

Son düzenleme:
Onu bunu bilmem yönetimin başından sonuna kadar başında olduğu bi konuyu. Mail attım, yazışmalar...vs var diyerek yapılan onca şeye saygısızlık olarak görürüm. Bu işin başındaki arkadaşlar forumda aktif ve konudaki talepleri görüyorlar. Hatta bu konuyu başlatan arkadaşın yeni üye olması, sadece bu konudaki mesajları olduğunu görünce '' güvenilirlik '' ??.

Kaçıranlar için yapabilceğiniz bi şeyler olabilir mi? @jackjoker ve @Kahveciningalaksirehberi
merhaba. toplu alım sevkiyatı tamamlandığında ( bizden lojistik bilgilerinin gelmesini bekliyorlar şuan onun üzerinde çalışıyoruz )
kalan ürünler muhtemelen kısıtlı olacak şekilde mağazalara sevk edilecektir. Detayını inanın hiç bilmiyorum. Ben bugün yaşanan durumu da çok sonradan öğrendim :)
mağazalardan temin edilebilir ama sayısı çok kısıtlı olacaktır. Tam sayıyı bilemiyorum ancak 40 adet olması gerekiyor.

@bayram100 ın iyi niyetli bir şekilde bir şeyler yapmaya çalıştığını anlıyorum, kötü bir niyeti olmadığı da belli. Her üye tabi ki kulüp için bir şeyler yapabilir, bilgi verebilir ama bu konu özelinde bir kaç hata yapılmış.
  1. Hali hazırda aktif bir alım varken, Evren ve Teoman'a @jackjoker ve @Kahveciningalaksirehberi kesinlikle bilgi verilmesi gerekirdi. Yeni konu açmamak gerekiyor.
  2. Onlara yük olmasın diye kendi bir girişimde bulunduysa, olay ciddileşince haber vermesi gerekirdi. Paylaşılan yazışmalarda Evren'in bilgileri de var ve Paşabahçe tarafından da mevcut alımın devamı gibi algılanmış.
  3. Yazışmaların bu şekilde paylaşılmaması gerekirdi. Doğru bir şey değil. Yasal olarak da olmaması gerekiyor.
Bu tarz olaylarda, özelden yazışarak, ya da telefon ile konuşarak orta noktayı bulmak lazım. İyi niyet de olsa, maalesef sonunda faydadan çok zarar getirebiliyor.

Konu özelinde bunları yazmak istedim.

merhaba. toplu alım sevkiyatı tamamlandığında ( bizden lojistik bilgilerinin gelmesini bekliyorlar şuan onun üzerinde çalışıyoruz )
kalan ürünler muhtemelen kısıtlı olacak şekilde mağazalara sevk edilecektir. Detayını inanın hiç bilmiyorum. Ben bugün yaşanan durumu da çok sonradan öğrendim :)
mağazalardan temin edilebilir ama sayısı çok kısıtlı olacaktır. Tam sayıyı bilemiyorum ancak 40 adet olması gerekiyor.
Merhaba aynı kişi adına fatura kesilerek sipariş oluşturabileceklerini aksi takdirde bardakları mağazalara göndereceklerini belirtmişler mailde. Evren bey kabul eder mi acaba böylelikle alamayanlar da alabilir. Siz Evren bey misiniz bilmiyorum ama kafalar iyice karıştı 😊

Kalan ürünler mağazaya gönderilmeden, kulüp üyelerine satışı olacak şekilde bir çalışma yapılabilir mi acaba? Kalan 40 ürünün mağazaya ulaştıktan sonra bulupta satın alabilme ihtimali bence yok gibi bir şey.

https://www.foodtime.com.tr/haberler/illo-imzasini-tasiyan-bardaklar-h5448.html shot bardakları ve konyak kadehleri de farklı görünüyor bu serinin. Bence talep ederseniz ileride mağazalarında yer verirler. viski bardakları internet sitelerinde dahi yok, böyle bir çalışma yaptırıp para kazanamamak da ne bileyim... yakında iskoç sitelerinde görürüz çay bardağı misali :D biri çinde 10bin tane ürettirip tanesini 20 sterlinden satar :D

Bayram bey, her ne kadar iyi niyetli bir girişimde bulunsa da burada hatalı davranmıştır. Her üyenin tabiki faydalı olduğunu düşündüğü noktada kulübe katkı sağlama hakkı vardır. Ama öncelikle kulüp içinde bu katkının konuşulması ve ortak bir karara varılması gerekmektedir. Örnek vermem gerekirse, toplu alımda çoğunlukla seçilen kavurucu yerine farklı bir kavurucu ile iletişime geçsem, kahve kulübü adına size ulaşıyorum desem, sizden kahve almak istiyoruz deyip mevcut toplu alımdan bağımsız ikinci bir toplu alımı kendim düzenlesem nasıl olurdu? Bir başka arkadaşımızda , bambaşka bir kavurucu ile kendi toplu alımını organize etsin, nereye varır bu işin sonu? Arkadaş yeni olduğu için muhtemelen bilmiyor olabilir, kulübün satın alma konuları ile ilgilenen hali hazırda gönüllü ve tecrübeli bir ekibi var zaten. Bu ekipten bir çok üye arkadaşımız da (ben dahil) memnun ve gönüllü olarak bu işi yaptıkları için de müteşekkiriz. Lakin aramızda böyle düşünmeyen arkadaşlarımız olabilir, bu çok normal. Hali hazırda satın alma organizasyonlarından ve bu işi yapan arkadaşlarımızdan memnun olmayanlar olabilir, kendilerinin bu işi daha iyi yapabileceklerini düşünenler olabilir, saygı duyarım. O zaman bunu bir konu ile gündeme getirirsiniz ve kulüp olarak üzerine tartışırız. Yine de bu size kimseye sormadan bu arkadaşların arkasından kulüp adına iş yapma hakkını vermez. Ben satın almayı yapan arkadaşlarımın da böyle bir durumda olumsuz tepki vereceklerini sanmıyorum, aksine satın alma hususunda bize öğretebileceğiniz, katabileceğiniz bir şeyler varsa lütfen buyurun konuşalım derler diye düşünüyorum.

Ek olarak, maalesef günümüzde özellikle de ülkemizde iyi niyetin suistimal edildiği bir çok haber okuyoruz. Kötü niyetli birileri forumdaki güven ve iyi niyet ortamından faydalanarak kendince bir toplu alım organize edebilir ve topladığı paralar ile ortadan kaybolabilir. O nedenle bu tür organizasyonlarda hali hazırda satın alma yapan arkadaşlarımız dışında güven sorunu yaşanabilir. (Bayram beyi tabiki tenzih ederim, iyi netinden şüphem yok)

Yaşanan bu talihsiz durum, en eski üyelerimizden en yeni üyelerimize, hepimize bir ders olmalıdır. Lütfen üçüncü partilerle kulüp adına iletişime geçmeden önce kendi içimizde bu durumu bütünüyle tartışalım ve değerlendirelim. Ortak bir karara varıp, aksiyon almak istediğimizde de işi güvendiğimiz temsilcilerimize bırakalım.

Benim gördüğüm kadarıyla Bayram bey biraz aceleci davranmış. Daha ilk grup alımı tamamlamadan hareket etmeseydi daha iyi olurdu. Evren beyin yazışmalarda mail adresi var mı? Yazışmalarda ben göremedim. Evren bey'den habersiz onun adına bir ilerleme olmuş. Damla hanım'da ilk başlarda mağazalardan yardımcı olacaklarını söylemiş. İlk grup dağıtımı tamamlandıktan sonra, stok listesi alınıp 40 kutu için (Damla hn. verebileceğini söylemiş), stok listesi burada paylaşılıp, almamış arkadaşlar mağazalardan alabilirler.

Gerekirse damla hn. 10000 lira üzeri indirim yaparız demiş. Yani çok talep olursa yine üretiriz gibi anladım ben. İlerleyen zamanda ikinci bir alım oluşturulup gelen taleplere göre hareket edilebilir. Özel üretim kalması tartışılır. Kulübe özel lazer baskı yapılsa olurmuş. Yada genel satışa açılacaksa ilerde, internete koyup yine kahvekulübüne özel indirim tanımlanabilir, isteyen alır.

merhabalar

@okankrc
@MuhammedSelçuk
@Yucelbrs

Adana Mersin Gaziantep mağazalarına gönderimi yapıldı. Yarın bu 3 mağazamızdan üyelerimiz alımı 13.00-18.00 aralığında teslim alabilirler.

1606927722844.png

Ayrıca gelen mailin ilgili kısmını da aşağıda paylaşıyorum. Kalite kontroller tamam. Sevkiyatlar başladı. Forumu takip etmeye devam edin. Sayısı az olanları burada nick olarak paylaşacağız. Ama sayısı çok olan illerin bilgisini genel olarak paylaşacağız. Örneğin İstanbul hazır ya da İzmir hazır gibi.

"Ürünlerinizin paketlenme işlemleri tamamlandı. Ekte ilettiğiniz bilgilere göre mağaza bilgilerini yanlarında belirttim.

Mağaza sevkiyatlarımızda pandemi nedeniyle düzensizlik var ancak büyük ihtimalle en geç haftaya Cuma gününe kadar tüm mağazalarımıza ürünler ulaşmış olacaktır."

@Kahveciningalaksirehberi Teoman sende bu mesajı ilk sayfaya koyarsan ve başlığı değiştirirsen iyi olur. Artık Dağıtım başladı.

Teşekkürler öncelikle, hangi mağaza olduğu belirtilmiş mi acaba? Adana'da 2-3 tane Paşabahçe mağazası mevcut çünkü . Bir de varış tarihinde hemen alınması gerekmez sanırım değil mi? Yani teslim alınmadığı için tekrar merkeze gönderildi gibi bir durum başımıza gelmesin diye soruyorum. @jackjoker

Teşekkürler öncelikle, hangi mağaza olduğu belirtilmiş mi acaba? Adana'da 2-3 tane Paşabahçe mağazası mevcut çünkü . Bir de varış tarihinde hemen alınması gerekmez sanırım değil mi? Yani teslim alınmadığı için tekrar merkeze gönderildi gibi bir durum başımıza gelmesin diye soruyorum. @jackjoker
merhaba
hayır Adana da 1 tane Paşabahçe mağazası var. Tersi olsaydı Damla hanım ayrıca belirtirdi.

Diğer soruya gelirsek, Merkeze gönderildi gibi bir durum olmayacak. Mağazadan gidip isminizi belirtrerek ve kahve kulubü üyesi olduğunuzu belirterek teslim alabilirsiniz. Aksi durum da bana ulaşmanız yeterli.

1606928417968.png

Herkese merhaba ben konuyu yeni gördüm ve bardaklar çok ilgimi çekti. Bütün sayfaları okuduğumda Paşabahçe Mağazalarının 40 adet kadar fazla ürettiğini gördüm. Netice itibariyle bir kutu (4 ad.) almak isterim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
hayır Adana da 1 tane Paşabahçe mağazası var. Tersi olsaydı Damla hanım ayrıca belirtirdi.

Diğer soruya gelirsek, Merkeze gönderildi gibi bir durum olmayacak. Mağazadan gidip isminizi belirtrerek ve kahve kulubü üyesi olduğunuzu belirterek teslim alabilirsiniz. Aksi durum da bana ulaşmanız yeterli.

Ekli dosyayı görüntüle 6581
merhaba konuya geç kaldım sanırım. ben de Adanadayım paşabahçeden gidip klüp üyesi olduğumu söylesem alabiliyormuyum yoksa önceden belirlenip stoklu mu gönderiliyor. bu arada fiyatı nedir

Geri