Selam, hobiye ilk başladığımda arka arkaya neredeyse sadece sürekli buğday kurdum fakat ne yazık ki o zamanlar ülkemizde olan kitlerden yalnızca muntons kiti hala bulunuyor ve vasat diyebileceğim bir kit.
En iyi kit Port 66 buğdaydı, harika bir gövdesi ve muhteşem mayasıyla yalnızca wyeast sıvı mayalardan alınan muz fenollerini üretiyordu ve bu fenoller şişede wyeast mayanın ürettiklerinden daha fazla dayanıyordu. İkinci seçenek ise Morgan's Golden Sheaf buğday olurdu. Kendi mayasını kullanmadım ama MJ m20 ile gayet tatmin edici sonuçlar almıştım.
Yeni üretilen, yerli kitleri ise deneyimlemedim fakat konu buğday olunca malt/maltözü tabanından çok daha önemli 2 faktör maya ve sıcaklık. Maya seçerken buğday suşu seçerseniz (Munton ise standart s-33 varyantı bir maya gelmekte) ve sıcaklığı 22 derece civarında tutarsanız (taşmalarla da boğuşmanız gerekebilir) kadife dokulu ve muz fenolleri içeren bir bira elde edebilirsiniz. Sıcaklık düştükçe taşmalar azalır, muz fenollerinin yerini hafif kişniş alır.
Port 66 buğday zamanlarından
Ekli dosyayı görüntüle 11605