• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Craft (Butik) Bira

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan appa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

appa

Üye
Daha fazla  
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
Hario v60,Aeropress,Soy Cezve,Bialetti Dripper
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Buca
Bir çok kahveci dostun bira yapımı ile ilgilendiğini biliyorum,sitede bira yapımı ile ilgilenen mutlaka arkadaşlar çıkacaktır diye düşündüm. Henüz çok yeniyim yaklaşık 2-3 aydır hazır kitler ile bira yapımına başladım. Buyrun sohbete :)

Baya araştırdım ben nitro kahve için araştırmaya başladım kndımı bira yazıları okurken buldum :)))))))

Bu yaz için ben de yapacaktım, bira şişesi biriktirdim sanıyorum 50 küsür şişe var evde. Durumlardan dolayı faaliyete geçiremedim. Aldığınız, memnun kaldığınız kitleri ve malzemeleri paylaşabilir misiniz?
Zaten yapamazsam bu sene fiyatlardan dolayı bira tüketmeyi düşünemiyorum bile.

Bu yaz için ben de yapacaktım, bira şişesi biriktirdim sanıyorum 50 küsür şişe var evde. Durumlardan dolayı faaliyete geçiremedim. Aldığınız, memnun kaldığınız kitleri ve malzemeleri paylaşabilir misiniz?
Zaten yapamazsam bu sene fiyatlardan dolayı bira tüketmeyi düşünemiyorum bile.
Butik'in başlangıç kiti ile başladık biz gayet memnunuz. Muntons'un Pilsner kitini geldi yanında çok hoşumuza gitti. 2 ale yaptık henüz tadlarına bakamadık şişede gazlanmayı bekliyorlar. :) Faaliyete geçmenin tam zamanı bu vakitler.

Butik'in başlangıç kiti ile başladık biz gayet memnunuz. Muntons'un Pilsner kitini geldi yanında çok hoşumuza gitti. 2 ale yaptık henüz tadlarına bakamadık şişede gazlanmayı bekliyorlar. :) Faaliyete geçmenin tam zamanı bu vakitler.
Aşagı yukarı ne kadar bi maliyeti oluyor bu işin

Bir kez yaptım, ikinciyi de bu hafta kurmayı planlıyorum açıkcası sabır isteyen bir iş ilk kitim olmasına rağmen çok güzel bir sonuç oldu severek tükettim, acele etmeyip mayalanma ve dolumdan sonraki sürelere dikkat edilirse kesinlikle güzel sonuç çıkıyor özellikle dolumdan sonra dolapta ne kadar uzun süre bekletilirse o kadar güzelleşiyor :)

Bira seven biriyim farklı farklı biralar bulup denemeyi de o kadar severim, o yüzden bu evde yapma işini de biraz geliştirmeyi düşünüyorum www.ficila.com.tr deki sistemlerden kurmayı planlıyorum ben ilk etapta biraz maliyetli gibi gözüküyor ama kesinlikle benim için daha mantıklı olduğuna karar verdim, ayrıca hazır olmuş birayı hiç hava teması olmadan fıçılama imkanı sağlıyor şişe temizlemesi ve dolumu gerçekten çok zahmetli ve işin en zor kısmı :)

3-4 ay önce Butik Bira ile yaşadığım olumsuz bir deneyimi anlatmak isterim.

Kahve ile ilgili bir proje için kendilerinden şerbetçi otu siparişi verdim.
Bir hafta sonra kargo geldi ama içinden yanlış şeyler çıktı. Olabilir, insanlık hali, sorun burada değil.

Butik bira ile iletişime geçtik bize geri gönderin malları biz de size doğru malları gönderelim dediler. Tamam dedik.
Ben de iş yoğunluğundan 1 hafta sonra kendilerine geri gönderdim. Ancak sonrasında bekle bekle ne gelen ne giden var.
Kendilerine mail attım bizim otlara ne oldu diye, kargo takip numarasını istediler benden, ama ben de şansa kaybetmişim bu takip kodunu, hangi kargo ile gönderdiğimi de unuttum. İşyerinin orda 3 kargo var hepsine sordum ama isimden kontrol edemiyorlarmış ve bulamadım, bu durumu da kendilerine anlattım.

Butik bira da diyor ki kargonuzu tespit edemiyoruz o yüzden takip kodunu vermeden size ne iade yaparız ne de orijinal siparişinizi göndeririz. Yani hem param gitti hem de elimde hiçbirşey yok. Başınıza böyle bir şey gelse ne yaparsınız?

Kısacası bu firma bizi mağdur etti, yaklaşımları da çok bencilce ve müşteri memnuniyetine hiç değer verdiklerini de düşünmüyorum.
Daha ciddi maruzatları olduğunu da duydum.

Bu arada https://www.fermantasyonmarket.com tavsiyesi aldım bir arkadaşımdan ama henüz alışveriş deneyimim olmadı.

3-4 ay önce Butik Bira ile yaşadığım olumsuz bir deneyimi anlatmak isterim.

Kahve ile ilgili bir proje için kendilerinden şerbetçi otu siparişi verdim.
Bir hafta sonra kargo geldi ama içinden yanlış şeyler çıktı. Olabilir, insanlık hali, sorun burada değil.

Butik bira ile iletişime geçtik bize geri gönderin malları biz de size doğru malları gönderelim dediler. Tamam dedik.
Ben de iş yoğunluğundan 1 hafta sonra kendilerine geri gönderdim. Ancak sonrasında bekle bekle ne gelen ne giden var.
Kendilerine mail attım bizim otlara ne oldu diye, kargo takip numarasını istediler benden, ama ben de şansa kaybetmişim bu takip kodunu, hangi kargo ile gönderdiğimi de unuttum. İşyerinin orda 3 kargo var hepsine sordum ama isimden kontrol edemiyorlarmış ve bulamadım, bu durumu da kendilerine anlattım.

Butik bira da diyor ki kargonuzu tespit edemiyoruz o yüzden takip kodunu vermeden size ne iade yaparız ne de orijinal siparişinizi göndeririz. Yani hem param gitti hem de elimde hiçbirşey yok. Başınıza böyle bir şey gelse ne yaparsınız?

Kısacası bu firma bizi mağdur etti, yaklaşımları da çok bencilce ve müşteri memnuniyetine hiç değer verdiklerini de düşünmüyorum.
Daha ciddi maruzatları olduğunu da duydum.

Bu arada https://www.fermantasyonmarket.com tavsiyesi aldım bir arkadaşımdan ama henüz alışveriş deneyimim olmadı.
Biraz araştırma yaparsanız şikayet eden müşterilerini ifşa ettiklerini de bulabilirsiniz. Kendileri sabıkalı bu konularda.

Evde butik bira yapınca 50 cllik şişelerin maliyeti kaça geliyor, bu hesabı yapan var mı?

Evde butik bira yapınca 50 cllik şişelerin maliyeti kaça geliyor, bu hesabı yapan var mı?
Yaptığınız biraya göre değişiyor biraz. Ben genelde buğday birası yapıyorum. %100 malt yaparsam bana 5,5 tl civarına geliyor 500 ml buğday birası. Şeker kullanıp yaparsanız 4 tl civarına pilsen bira yapabilirsiniz. Tabii ilk yatırım maliyeti hariç.

Dördüncü mesajda paylaşmıştım.
Link paylaşmanız mümkünmü alışveriş yaptıgınız yerin 😄 çokmu çok şey istiyorum ki 😄
butikbira.com
Biraz araştırma yaparsanız şikayet eden müşterilerini ifşa ettiklerini de bulabilirsiniz. Kendileri sabıkalı bu konularda.
Haklısınız butik çok hatalı o konuda ama olaylar biraz karışık. Dört beş alışverişim oldu şimdilik bir sorun yaşamadım, ama sorun yaşayan arkadaşlara hak veriyorum.

Baya araştırdım ben nitro kahve için araştırmaya başladım kndımı bira yazıları okurken buldum :)))))))
Coffeenutz kozyatağında mevcutta nitro brew var zaten türkiye de ilk nitro sistemini oluşturan firma da coffenutz, onun dışında izmirde coold var yada kendi nitronuzu yapmak isterseniz https://nitrokahve.com/ ekipman sağlayan bir firma ben kendim cold brew demleyip kremşanti pressi ile demleme sağlıyorum artık doyduğum için pek yapmıyorum o ayrı

Henüz pek okuyup bilgi sahibi olmadan ilk kitimi kurdum. Mayayı 25 derecede ekleyebildim. 5. saat oldu henüz gaz çıkışı yok. Belki hava kilidinin etrafından kaçırıyordur diye düşünüyorum. Bazıları internette bunun olabildiğini yazmış. Yarın bir bantla orayı yapıştırabilirim. Bir de o hava kilidiyle oynarken kapağa bastırdım ve içerideki hava hava kilidindeki suyu fokurdattı. Belki o yüzden içerideki gaz henüz basınç oluşturacak düzeyde değildir emin değilim. Umarım içilebilir bir şey ortaya çıkar diyorum :d

20201105_183742.jpg

Henüz pek okuyup bilgi sahibi olmadan ilk kitimi kurdum. Mayayı 25 derecede ekleyebildim. 5. saat oldu henüz gaz çıkışı yok. Belki hava kilidinin etrafından kaçırıyordur diye düşünüyorum. Bazıları internette bunun olabildiğini yazmış. Yarın bir bantla orayı yapıştırabilirim. Bir de o hava kilidiyle oynarken kapağa bastırdım ve içerideki hava hava kilidindeki suyu fokurdattı. Belki o yüzden içerideki gaz henüz basınç oluşturacak düzeyde değildir emin değilim. Umarım içilebilir bir şey ortaya çıkar diyorum :d

Ekli dosyayı görüntüle 5776
5.saat çok erken. Bazen 24 saate kadar sürebilir gaz çıkışının başlaması :) ortam sıcaklığı da çok önemli. Buğday biraları için 23-24 civarı, lager tipi biralar için 18-19 olmalı genel olarak. Afiyet olsun.

Son düzenleme:
evde bira yapımının; evde rakı yapımı gibi metil alkol oluşturma tehlikesi var mıdır? Kimya konusunda pek bir şey bilmeyen biri olarak soruyorum; sağlıkla ilgili risk oluşturuyor mu?

Geri