• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Craft (Butik) Bira

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan appa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şerbetçiotundan ziyade mayşenin kovada bekleme süresi artınca kötü tatlar ortaya çıkabiliyor.
Özellikle çelik veya cam fermenter yerine plastik kova kullanılıyorsa bir an önce şişelemek/fıçılamak daha iyi diyebiliriz. Plastik kovanın oksijen geçirgenliği ve otoliz olarak geçen mayaların ölümü ve burada oda sıcaklığına yakın ısılarda bekleyen biraya kötü tat geçimi de oluyor maalesef.

Çelik fermenter hobi için oldukça önemli bir adım oluyor aslında. Maliyet açısından iyi bir çözüm yöntemi olarak da süt güğümleri oldukça efektif.

Bu linkte birazcık bahsediliyor konudan.

Bilmiyordum bunu, çelik fermenter satıyor mu bu siteler acaba? Ya da plastik kovayı 2 yılda bir değiştirmek fayda sağlar mı, benimkinde çizikler var.

Bilmiyordum bunu, çelik fermenter satıyor mu bu siteler acaba? Ya da plastik kovayı 2 yılda bir değiştirmek fayda sağlar mı, benimkinde çizikler var.
Tam Tahıl Ekipman'ın eskiden satışta bir çelik fermenteri vardı ama başka bir marka Türkiye içinde yok bildiğim kadarıyla hocam. Hobiciler genelde (ben dahil 😅) süt güğümünü, Efes-Tuborg sanke fıçıları dönüştürüyor. Musluk, hava kilidi eklentisi ve benzeri şekilde.

Son yaptığım kitte daha önce karşılaşmadığım bir durumla karşılaştım. 1 ay şişede bekleme sonrası, gazlanma var ama köpük sıfır. Normalde yeteri kadar gazlanmadığında bu durum olurdu, bekleyince bardak sonuna kadar kalıcı köpük oluşurdu. Şimdi ise gazlanma var, sıfır köpük. Tad da çok düz(kitin kendisiyle alakalı da olabilir bu, prag pilsener.)

Geri