• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 vs 1Zpresso K-ULTRA

C40 vs K-ultra

• C40

Oy: 26 41.3%
  • K-ultra

Oy: 37 58.7%

• Kullanılan toplam oy
    63
Cmd sevemediğim nokta ahşap kullanıyorsan tam ahşap yap kaplama olunca sorun çıkarıyor çatlağı patlağı bitmez gibi geliyor tam metal olanı güzel ama içi plastik yani 2 değirmendede aslında bana ters şeyler var ama ultra biraz daha yakın duruyor bana😅
Benim gönlüm hala ultra da ama, c40 a özel reçetelerin olması, tatlı fincanları çıkarması, yıllardan beri kullananları, stabil sonuçlar almasına devam etmesi beni c40 a itti. Türk kahvesi ve espresso için c40 çok akıl işi gelmiyor bana ama. plastik konusu biraz garip evet ama, asıl olay dişliler:)

Benim gönlüm hala ultra da ama, c40 a özel reçetelerin olması, tatlı fincanları çıkarması, yıllardan beri kullananları, stabil sonuçlar almasına devam etmesi beni c40 a itti. Türk kahvesi ve espresso için c40 çok akıl işi gelmiyor bana ama. plastik konusu biraz garip evet ama, asıl olay dişliler:)

Hocam olay dişlilerde ama q2s dişli ile birebir olmasada çok benzerlermiş öyle söyleniyor ve videolarda bakınca neredeyse aynı 😅

Hocam ben ikisini de kullandım, daha evvel yorumlar da yapmıştım şimdi kısa kesip k-ultra diyorum. Çin tayvan falan hiç aklınızı karıştırmasın alet sağlam. He, malzeme kalitesinden bir gram dahi ödün vermek istemiyorum ve dönüp ardıma da bakmak istemiyorum diyorsanız buyrun ulaşma imkanınız varsa kinu’nun sınırlı sayıda ürettiği şöyle bir sanat eseri mevcut. Bakın derim.

V60 özelinde temiz, tatlı fincanlar çıkarması sebebiyle c40 oldukça başarılı bir değirmen. Ben c40’a molent g50 den terfi ettim. Arada dağlar kadar fark varmış bunu çok net gördüm. C40 ile espresso, türk kahvesi, aeropress, pour over gibi birçok farklı demlemeler yapıyorum. Ben çok memnunum. Mart 2022 den beri kullanıyorum.

Hocam ben ikisini de kullandım, daha evvel yorumlar da yapmıştım şimdi kısa kesip k-ultra diyorum. Çin tayvan falan hiç aklınızı karıştırmasın alet sağlam. He, malzeme kalitesinden bir gram dahi ödün vermek istemiyorum ve dönüp ardıma da bakmak istemiyorum diyorsanız buyrun ulaşma imkanınız varsa kinu’nun sınırlı sayıda ürettiği şöyle bir sanat eseri mevcut. Bakın derim.

Yok hocam naptınız o kadar bütçem yok😅

X Pro ile Türk Kahvesinden Filtreye kadar kolaylıkla gidip gelebiliyorum, bazen o kadar hızlı gidiyorum ki kayboluyorum. Üstten ayar mekanizması ve öğütme performansı çok iyi, ele oturan sağlam bir yapısı var, K Ultralar sağlam bir setle beraber geliyor ve alttan mıknatıslı hazne de var al gitsin.

Buarada dems üzerinden k ultra alan kişiler yada yakın zamanda alışveriş yapmış kişiler bilgilendirebilir mi en son kaç taksit oluyor ve peşin fiyat üzerinden oluyor mu (dems e yazdım ama cevap alamadım sitelerindede göremedim)

Eğer filtre için kullanacak olsam şu ana kadar ki bilgimle 2. el mk3 alırdım. Forumlarda gördüğüm kadarıyla 5000 TL gibi bir rakama alınabiliyor.
Yok elimde Q2 yada benzeri bir değirmen var ise hiç harcama yapmazdım.

Not: 4 yılı aşkındır cmd kullanıyorum ve bunun dışında el değirmeni olarak sadece knock deneyimim var.

X Pro alırken acaba K Ultra ya da Max mı alsam diye karar veremiyordum açıkçası başta bu kadar harcamayayım dedim, 8700'dü sanırım, X Pronun bu kadar iyi olduğunu bilsem K Ultra alırdım.

Eğer filtre için kullanacak olsam şu ana kadar ki bilgimle 2. el mk3 alırdım. Forumlarda gördüğüm kadarıyla 5000 TL gibi bir rakama alınabiliyor.
Yok elimde Q2 yada benzeri bir değirmen var ise hiç harcama yapmazdım.

Not: 4 yılı aşkındır cmd kullanıyorum ve bunun dışında el değirmeni olarak sadece knock deneyimim var.

Hocam ikinci ele biraz değil çok uzak bakıyorum bu mesajınızdaki çılarım q2 ile devam etmem olacak ama birazda şu şekilde bakıyorum kimisine yanlış kimisine doğru gelecek hepimiz türküz ve refah seviyemizin düşmesini istemiyoruz fakat kendi tahminlerimce (ki bundan öncekilerin neredeyse hepsi tuttu) dolar bazında konuşuyorum haziran temmuz gibi 42 43tl leri konuşacağız gibime geliyor yılbaşından sonrada asgari ücret artışından kaynaklı herşeye belli belirsiz zam gelecek alınacaksa şimdi alınır dahada alınmaz düşüncesindeyim yani şimdi bir değirmen almasam q2 benimle birlikte yaşlanacak ve burr artık düz olana kadar bende kalacak😅

Yazdıklarım gibi 2. el de kişisel bir tercih ona yorumum olamaz.
Yaşam kalitesi, ekonomi gibi konulara da diyecek sözüm yok çünkü her şey ortada.
Kahve konusuna dönersem (bana göre) işin özü çekirdeğe ne kadar bütçe ayırdığınıza bağlı. Değirmenin etkisi sanıldığı kadar çok değil diye düşünüyorum.
Orta-alt düzey çekirdeklerle demleme yapıyorsanız ha Q2 ha cmd yada başka değirmen, fincanı sandığınız kadar değiştirmiyor.
Yok baristatus, tin yada yurtdışı kavurucular vb. ciddi bütçe gerektiren kahvelere ulaşıp demliyorsanız, evet ulaşabildiğiniz en optimum değirmeni almaya çalışın.
Tekrar yazayım değirmenin filtreden ziyade espresso'da çok çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. (Elbet kişisel bakışım)
Umarım görüşümü ifade edebilmişimdir.

Geri