• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 değirmenin de burr ve aks yivlerinin fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?

Tekrardan yazıyorum bir açıklama bulamadım henüz. 3 klik ve 6 klik azımsanamayacak bir fark hem de ilk 3 ve 6 klkkte. Sonraki kliklerde 3 fark olması daha az rahatsız edici olurdu ama ilk kliklerde olması sorunun daha büyük olduğuna da işaret edebilir.

Şunlar olabilir ama hangisi bilemedim.

Mk4 mk3 ile ilgili bir durum olabilir
Kullanıma bağlı bir durum olabilir
0 noktasi ile ilgili bir durum olabilir
Basamak geçişleri ile ilgili bir durum olabilir

Ama hangisi olursa olsun bir kullanıcı açısından;

Bu durum comandantenin evrensellik iddiası ve pek çok reçetenin comandante ile verilmesi düşünüldüğünde çok problemli değil mi. Ben kendi elimdeki comandante lerin her biri için dahi ayrı reçete yapmam gerekecek. Comandante nin her klikte 30 mikron fark olduğu iddiasını da çürütüyor. Başka bir açıklaması olan var mıdır?
Merhaba,

Çok ince öğütümlerde hassasiyet ve sıfır noktalarındaki küçük farklar ciddi akış farklarına sebep olabilir. Her bir kliğin 30 mikronluk farkı aks üzerindeki dikey düzlem hareketidir, öğütmenizin doğrudan 30 mikron artması ya da azalması olarak düşünmeyin lütfen. Her bir spesifik Comandante'nin sıfır noktasını alışınız, yıllar içindeki kullanım durumu, yıllar içinde kesici setler üzerindeki rafinasyon(Comandante'de sürekli minimal evrimler geçiriyor) gibi sebeplerle espresso - Türk kahvesi tarafında bu farkları görebilirsiniz.

Comandante referanslarını, global reçeteleri pour over ve civarı için veriyoruz. Bunlar için de Comandante Almanya da üniteler arasında bir klik, iki klik rafinasyon farkları olabileceğini ve normal olduğunu söyler zaten. Ufak dokunuşlar spesifik öğütücüyü nokta atışı duruma getirir böylece. Çok inceye gidince bu zorlaşır. Espresso söz konusu olduğunda öyle fazla değişken var ki, tekniğiniz, dozunuz, kullandığınız sepet, makinenizin spesifik durumu derken biz değil Comandante hiçbir öğütücümüz üzerinden spesifik espresso ayar reçetesi vermiyoruz. Bunu sadece kahve üzerinden yapmaya çalışıyoruz. :)

Umarım faydası olmuştur.

Selamlarımla.

Merhaba,

Çok ince öğütümlerde hassasiyet ve sıfır noktalarındaki küçük farklar ciddi akış farklarına sebep olabilir. Her bir kliğin 30 mikronluk farkı aks üzerindeki dikey düzlem hareketidir, öğütmenizin doğrudan 30 mikron artması ya da azalması olarak düşünmeyin lütfen. Her bir spesifik Comandante'nin sıfır noktasını alışınız, yıllar içindeki kullanım durumu, yıllar içinde kesici setler üzerindeki rafinasyon(Comandante'de sürekli minimal evrimler geçiriyor) gibi sebeplerle espresso - Türk kahvesi tarafında bu farkları görebilirsiniz.

Comandante referanslarını, global reçeteleri pour over ve civarı için veriyoruz. Bunlar için de Comandante Almanya da üniteler arasında bir klik, iki klik rafinasyon farkları olabileceğini ve normal olduğunu söyler zaten. Ufak dokunuşlar spesifik öğütücüyü nokta atışı duruma getirir böylece. Çok inceye gidince bu zorlaşır. Espresso söz konusu olduğunda öyle fazla değişken var ki, tekniğiniz, dozunuz, kullandığınız sepet, makinenizin spesifik durumu derken biz değil Comandante hiçbir öğütücümüz üzerinden spesifik espresso ayar reçetesi vermiyoruz. Bunu sadece kahve üzerinden yapmaya çalışıyoruz. :)

Umarım faydası olmuştur.

Selamlarımla.
Teşekkür ediyorum sevgili @raistlin ayrıntılı cevap için.

@Tinc
Resmi satıcısı Tin Coffee den geçen yıl siyah modelini 9500 tl ye almışım. Tam 1 yıl olmuş. Fiyatının düşmesi çok çok zor bu ekonomik koşullarda, parasal sıkıntı yoksa en çok sevilen ve tutulan modeli American Cherry modelidir. Yıllar geçtikçe değerlenir. Ama psikolojik olarak zorlanırken üzerine 2000 tl daha vermeye gerek var mı bilmiyorum. Siyah modeli pürüzlü özel bir boya, ve ahşap gibi bakım da gerekmez. Şu an en mantıklı dönem, çünkü vade farksız 6 taksit mevcut, sanırım firma sahibi @raistlin Togay bey bu taksit olayını senede 2 defa falan yapıyor. Onun dışında ilk sözen değirmenimi aldığım zaman c40 fiyatı 2250 tl idi sene 2021 olması lazım, bu ne ya demiştim, bi değirmene bu kadar para verilir mi? Keşke o gün sözen yerine parayı verip alsaymışım, boşu boşuna 2-3 yıl iyi kahve içmek için çabalayıp durmuşum, c40 ı alınca anladım. Değirmen bu işin en önemli parçası kesinlikle ama biraz geç kavrıyor insan. Bütçenizin en büyük kısmını değirmene ayırmanızı tavsiye ederim.
teşekkür ederim değerli yorumunuz için bende Molent g50 aldım 3 yıldır kullanıyorum ama sürekli bir şeylerin olmadığını hissediyorum tutarlı ve tam istediğim tadları almadım maalesef. İyi düşünüp araştırıp almak istiyorum Molentte ki gibi 3 sene sonra pişman olmamak adına.
Siyah modeli daha uygun fiyatlı evet ama ömürlük olarak düşünüyorum ilerde boya atması soyulması gibi sorunlar olur mu acaba? Ahşap olanlar için özel bakım demişsiniz nasıl bir bakım gerektiriyor.

Son zamanlarda çok denemek yaptım temizlik yapmadan gönderiyorum.

Bu arada burr lar arasında çok küçük bir fark varmış küçük farkı bulabilir misiniz :) ben videolarda görmesen bulamazdım.
Bu arada en estetik bulduğum değirmenin sayfasına bu fotoğraflar yakışmadı maksat hasıl olduysa silmek istiyorum :) @ontheotherhand

Mk3 ve mk4'lerin arasında özellikle erkek burr'ün alt kısmında küçük de olsa farklar olduğunu okumuştum. Muhtemelen ince öğütümler için minimal de olsa performans iyileştrmesi yapılmıştır ama firma tarafından açık olarak dile getirilmemiştir diye düşünüyorum.

teşekkür ederim değerli yorumunuz için bende Molent g50 aldım 3 yıldır kullanıyorum ama sürekli bir şeylerin olmadığını hissediyorum tutarlı ve tam istediğim tadları almadım maalesef. İyi düşünüp araştırıp almak istiyorum Molentte ki gibi 3 sene sonra pişman olmamak adına.
Siyah modeli daha uygun fiyatlı evet ama ömürlük olarak düşünüyorum ilerde boya atması soyulması gibi sorunlar olur mu acaba? Ahşap olanlar için özel bakım demişsiniz nasıl bir bakım gerektiriyor.
Rica ederim hocam ne demek, kesinlikle acele etmeyin iyi araştırın, olumlu olumsuz bütün kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. Siyah modelini dediğim gibi 1 yıldır kullanıyorum, açıkcası boyası öyle atacak soyulacak gibi durmuyor ama uzun dönem kullanan arkadaşlar daha doğru cevap verebilir. Ahşap modelinde ise ahşapın ömrü açısından bir bakım gerekiyor sanırım, uzun yıllar kullanmak için. Bakım nasıl yapılıyor bilmiyorum ama ahşap kullanan arkadaşlar yardımcı olur.

Ahşap American Cherry kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısı yok. Ahşap bakımı için balmlar var onu kullanmak yeterli ki çok sık gerekli değil. Tin'in sitesinde de mevcut.

Yıllarca 1zpresso Q2 değirmen kullandım ve çok da ihtiyaç hissetmediğim halde son kampanya ile ben de Comandante c40 almış bulundum. Evladiyelik düşüncesiyle aldığım ve %100 çelik materyalden üretildiğini zannettiğim Comandante'nin içinde bu kadar çok plastik parça barındırması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Fonksiyonel parçalar çelik tabi ki fakat destek parçalarının plastik olması uzun vadede nasıl sonuçlar doğurur bilemiyorum. Benim daha önce hiç inceleme fırsatımın olmadığı bir değirmendi, bence almayı düşünenler mutlaka eline alıp incelemeli.

Yıllarca 1zpresso Q2 değirmen kullandım ve çok da ihtiyaç hissetmediğim halde son kampanya ile ben de Comandante c40 almış bulundum. Evladiyelik düşüncesiyle aldığım ve %100 çelik materyalden üretildiğini zannettiğim Comandante'nin içinde bu kadar çok plastik parça barındırması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Fonksiyonel parçalar çelik tabi ki fakat destek parçalarının plastik olması uzun vadede nasıl sonuçlar doğurur bilemiyorum. Benim daha önce hiç inceleme fırsatımın olmadığı bir değirmendi, bence almayı düşünenler mutlaka eline alıp incelemeli.
Yaklaşık 4 yıldır c40 kullanıyorum, bu zamana kadar bi problem olmadı, C60 BARACUDA, istedeğiniz gibi bi değirmen ancak fiyat c40 a göre yüksek..

Mesajınızı görünce merak edip baktım. Comandante C40'ı 2019 yılında, eşlikçisi Motordante'yi ise Kasım 2020'de almışım. Alındıkları günden beri her gün (çoğunlukla günde iki üç kez) kullandım ve en ufak bir problem yaşamadım. Onlarca kahve ekipmanı arasından yaptığım en iyi yatırım olabilir. Bence uzun vadede pişman olmayacaksınız. :)

Evet destek ayakları plastik ama bir esneme, oynama, milin yalpalaması gibi bir durum en sert çekirdeklerde dahi olmuyor. Normal şartlarda yıllarca sorunsuz kullanırsınız, hayırlı olsun.

Ben 2018den beri kullanıyorum sıfır problem.

Yaklaşık 4 yıldır c40 kullanıyorum, bu zamana kadar bi problem olmadı, C60 BARACUDA, istedeğiniz gibi bi değirmen ancak fiyat c40 a göre yüksek..
*Uzun yıllar kullanırsınız inşallah siz de.
Mesajınızı görünce merak edip baktım. Comandante C40'ı 2019 yılında, eşlikçisi Motordante'yi ise Kasım 2020'de almışım. Alındıkları günden beri her gün (çoğunlukla günde iki üç kez) kullandım ve en ufak bir problem yaşamadım. Onlarca kahve ekipmanı arasından yaptığım en iyi yatırım olabilir. Bence uzun vadede pişman olmayacaksınız. :)
*İnşallah öyle olur teşekkür ederim, size de mutluluğunuzun daim olmasını dilerim :)
Evet destek ayakları plastik ama bir esneme, oynama, milin yalpalaması gibi bir durum en sert çekirdeklerde dahi olmuyor. Normal şartlarda yıllarca sorunsuz kullanırsınız, hayırlı olsun.
*Teşekkür ederim.

Çok tercih edilmesi ve pahalı olması nedeniyle kusursuz ürün güzellemesi yapılıyor. O kadar para verince kimse ayranım ekşi demiyor. Türkiye'de üretiliyor diye kullanmadığı halde bir kesim tarafından eleştirilen Molent G50+ ile 2 yıl çok çok keyifli kahveler içtim. Benim şahsi görüşüm her donanım ile çok güzel ve keyifli kahveler içilebilir.

Kahveyi seven insan değirmenden fiyatlardan bağımsız keyfini alır bir şekilde. Ancak değirmenlerin kendine has yanları ile ön plana çıkabildiği de bir gerçek. Burası kahve forumu olduğuna göre herkes iyi kötü deneyimini paylaşır ve kahveye ilgili duyan, bu amaçla foruma kayıt olan insanlar da bu yorumlardan istifade edebilir, alışverişlerini de bu yorumlara göre yapabilir.

Ben elimdeki üst seviye çekirdeklerde v60 vb. demlemeler için C40’ı kullanıyorum. Asiditeyi ve meyvemsi notaları olumlu anlamda belirginleştiren, çekirdeğin potansiyelini en iyi şekilde fincana yansıtan bir değirmen. Üst seviye çekirdeklerde işini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor. Ayranım ekşi değil ama kahvem meyvemsi ve istediğim gibi oluyor.

Filtrede görece daha ucuz olan ve düz notalara sahip bir çekirdek kullanacaksam aeropress, moka pot gibi bir ekipman tercih ediyorum, değirmen olarak Kinu’yu kullanıyorum. Bu tür çekirdeklerde Kinu, C40’a göre gövdeyi ve tatlılığı ön plana çıkarıyor ve daha iyi bir fincan sunuyor. Çekirdeğin potansiyeli düşük olsa da, fincandan aldığım keyif üst seviyede oluyor.

C40 alma arifesinde olan arkadaşlar var ise hiç düşünmeden alım yapabilirler. Elinizdeki çekirdek ne olursa olsun fincanlarınızı güzelleştireceğinden şüpheniz olmasın.

Kahveyi seven insan değirmenden fiyatlardan bağımsız keyfini alır bir şekilde. Ancak değirmenlerin kendine has yanları ile ön plana çıkabildiği de bir gerçek. Burası kahve forumu olduğuna göre herkes iyi kötü deneyimini paylaşır ve kahveye ilgili duyan, bu amaçla foruma kayıt olan insanlar da bu yorumlardan istifade edebilir, alışverişlerini de bu yorumlara göre yapabilir.

Ben elimdeki üst seviye çekirdeklerde v60 vb. demlemeler için C40’ı kullanıyorum. Asiditeyi ve meyvemsi notaları olumlu anlamda belirginleştiren, çekirdeğin potansiyelini en iyi şekilde fincana yansıtan bir değirmen. Üst seviye çekirdeklerde işini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor. Ayranım ekşi değil ama kahvem meyvemsi ve istediğim gibi oluyor.

Filtrede görece daha ucuz olan ve düz notalara sahip bir çekirdek kullanacaksam aeropress, moka pot gibi bir ekipman tercih ediyorum, değirmen olarak Kinu’yu kullanıyorum. Bu tür çekirdeklerde Kinu, C40’a göre gövdeyi ve tatlılığı ön plana çıkarıyor ve daha iyi bir fincan sunuyor. Çekirdeğin potansiyeli düşük olsa da, fincandan aldığım keyif üst seviyede oluyor.

C40 alma arifesinde olan arkadaşlar var ise hiç düşünmeden alım yapabilirler. Elinizdeki çekirdek ne olursa olsun fincanlarınızı güzelleştireceğinden şüpheniz olmasın.
Tabiki herkesin kendi görüşüdür ve saygı duyuyorum. Alıp almamak konusunda kesinlikle bir yönlendirme yapmıyorum. Mocca Master, Comandante vs nasıl ki filtre kahvede olmazsa olmaz değilse diğer ekipmanlar da da olmazsa olmaz diye bir durum söz konusu değildir diye düşünüyorum. Herkes bütçesine göre tercih yapıyor. Ama ekstra artı katmayacak bir ürünü de bütçeyi zorlayarak almakta çok mantıklı değil.

Geri