• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Acemilikten sorayim, el degirmenini pully grind ile temizlemek sorun yapar mi ? Mesela 5-10 clickte ?
Bıçakların üstünde kalan kahvenin yağ tabakası bilinen aksine yararlıdır ögütümlerde istikrar sağlar. Pully Grind gibi ürünler bu tabakayı kaldırıyor ekstra bir ürün kullanmadan sadece fırça ile temizlik yapmak en iyisi.

Bıçakların üstünde kalan kahvenin yağ tabakası bilinen aksine yararlıdır ögütümlerde istikrar sağlar. Pully Grind gibi ürünler bu tabakayı kaldırıyor ekstra bir ürün kullanmadan sadece fırça ile temizlik yapmak en iyisi.
Fırça bile kullanmayıp puar ile temizleyip bırakmak lazım, hava yeterli oluyor partiküllerin temizlenmesi için.

Iki hafta önce comandante aldim hariodan geçtim harioda da güzel kahveler içtim ama tutarlılık aynı klikte yapsanız bile olmuyor psikolojik olarak yoruyor insanı.uzun süre değirmen baktım ama bu işe yeni başlamış ve maddi imkanı olan biri kesinlikle bu değirmeni almalı referanslar her yerde buna göre en azından süre tutuyor mu nerde yanlış yaptım daha net görebiliyorum artık

beyler yardıma ihtiyacım var. tin coffee den aldığım c40 şimdi geldi ama bu değirmenin 0 noktası neresi anlamadım.
dişler birbirine değiyor gibi ama click ayarlayıcı hala döndürülebiliyor. döndüğü yere kadar zorla sıfırlamalımıyım click saymak için.

beyler yardıma ihtiyacım var. tin coffee den aldığım c40 şimdi geldi ama bu değirmenin 0 noktası neresi anlamadım.
dişler birbirine değiyor gibi ama click ayarlayıcı hala döndürülebiliyor. döndüğü yere kadar zorla sıfırlamalımıyım click saymak için.
sonuna kadar döndürmeyin.Kolun düştüğü yeri 1 olarak almalısınız

@Tinc
Resmi satıcısı Tin Coffee den geçen yıl siyah modelini 9500 tl ye almışım. Tam 1 yıl olmuş. Fiyatının düşmesi çok çok zor bu ekonomik koşullarda, parasal sıkıntı yoksa en çok sevilen ve tutulan modeli American Cherry modelidir. Yıllar geçtikçe değerlenir. Ama psikolojik olarak zorlanırken üzerine 2000 tl daha vermeye gerek var mı bilmiyorum. Siyah modeli pürüzlü özel bir boya, ve ahşap gibi bakım da gerekmez. Şu an en mantıklı dönem, çünkü vade farksız 6 taksit mevcut, sanırım firma sahibi @raistlin Togay bey bu taksit olayını senede 2 defa falan yapıyor. Onun dışında ilk sözen değirmenimi aldığım zaman c40 fiyatı 2250 tl idi sene 2021 olması lazım, bu ne ya demiştim, bi değirmene bu kadar para verilir mi? Keşke o gün sözen yerine parayı verip alsaymışım, boşu boşuna 2-3 yıl iyi kahve içmek için çabalayıp durmuşum, c40 ı alınca anladım. Değirmen bu işin en önemli parçası kesinlikle ama biraz geç kavrıyor insan. Bütçenizin en büyük kısmını değirmene ayırmanızı tavsiye ederim.
Sizce molent'ten commandante'e geçişte bu farkı hisseder miyiz?

Sizce molent'ten commandante'e geçişte bu farkı hisseder miyiz?
Öğütülmüş bayat kahve<<<Öğütülmüş taze kahve<<Sözen<Hario Mini plus<<<<1zpresso x-pro s<<Comandante C40🔥
Benim kullanım sonucu sıralamam bu şekilde, her geçişte farkları bariz hissettim, molent burada nereye gelir? Benim fikrim Hario ile 1zpresso arasında olur.

Öğütülmüş bayat kahve<<<Öğütülmüş taze kahve<<Sözen<Hario Mini plus<<<<1zpresso x-pro s<<Comandante C40🔥
Benim kullanım sonucu sıralamam bu şekilde, her geçişte farkları bariz hissettim, molent burada nereye gelir? Benim fikrim Hario ile 1zpresso arasında olur.
Şu an Mhw 3Bomber R3 kullanıyorum. Bu değirmen kullanıcı yorumlarına bakılınca kingrinder k6, 1zpresso gibi kaliteli bir değirmen. Fakat daha önce Molent kullanırken kahvelerden aldığım aromaları Mhw ile bir türlü yakalayamadım. Coffee Department firmasından Finca Milan almıştım. Molent ile her öğütmede abartısız net kavun kokusunu da tadını da alıyordum ama daha iyi denilen Mhw den o aromaları bir türlü alamadım. O nedenle diyorum ki, yerli olduğu için kötülemek yanlış. Kullanıp tecrübe etmiş olsaydınız ona göre bir sıralama belirleyebilirdiniz. Bence Molent G50+ filtre öğütümünde 1zpresso nun altında kesinlikle değil.

Şu an Mhw 3Bomber R3 kullanıyorum. Bu değirmen kullanıcı yorumlarına bakılınca kingrinder k6, 1zpresso gibi kaliteli bir değirmen. Fakat daha önce Molent kullanırken kahvelerden aldığım aromaları Mhw ile bir türlü yakalayamadım. Coffee Department firmasından Finca Milan almıştım. Molent ile her öğütmede abartısız net kavun kokusunu da tadını da alıyordum ama daha iyi denilen Mhw den o aromaları bir türlü alamadım. O nedenle diyorum ki, yerli olduğu için kötülemek yanlış. Kullanıp tecrübe etmiş olsaydınız ona göre bir sıralama belirleyebilirdiniz. Bence Molent G50+ filtre öğütümünde 1zpresso nun altında kesinlikle değil.
Sanırım yanlış anladınız, ben kullanmadım hiç molent, kullanmadığımı yazmayı unutmuşum şimdi baktığımda, ama sıralamada oraya koymam kötülemek için değil kesinlikle. 1zpresso alırken çok araştırdım, genelde kullanıcı yorumları 1zpresso x-pro nun bir tık gerisinde olduğu izlenimini vermişti bana. Bu sebeple 1zpresso almıştım, aradaki farka yan yana deneyerek bakmak gerekiyor o zaman.

2 ayda galiba Seasoning oldu yada damak aliskanligi degisti. Baslarda her kahvede, demlemede vs berraklik diyebilecegim bir fark vardi. Simdi yine tum kahveler ayni sade geliyor. Ama iyi yani tozun 80% i altta yapisip duruyor kavanoza inmiyor. 1.5 - 2 kg civari ogutmusumdur toplam 2 ayda

Kinu dan sonra oyuncak gibi geldi, öğütüm süresi çok uzun. 18-24 arası clicklerde 4 defa V60 için öğütüm yaptım, öğütüm homojenliği iyi gibi görüntesede aroma olarak zayıflamış hissettim. ilk izlenimim pek iyi değil.

Merhaba,
Timemore C3 kullanıyorum. Dripper demlemelerinde başlangıç olarak 14 click ile başlayıp duruma göre oynamalar yapıyorum. Şimdi CMD c40 edindim. Bunda başlangıç olarak hangi referansı kullanmamı önerirsiniz? Bazı kahvelerde (sanalbaharat) demleme yöntemi olmadığı için bir başlangıç noktası iyi olur gibi geldi. Bugün Honduras Anaerobic Natural El Jardin demleyemedim de :).

Merhaba,
Timemore C3 kullanıyorum. Dripper demlemelerinde başlangıç olarak 14 click ile başlayıp duruma göre oynamalar yapıyorum. Şimdi CMD c40 edindim. Bunda başlangıç olarak hangi referansı kullanmamı önerirsiniz? Bazı kahvelerde (sanalbaharat) demleme yöntemi olmadığı için bir başlangıç noktası iyi olur gibi geldi. Bugün Honduras Anaerobic Natural El Jardin demleyemedim de :).
22 ile başlayabilirsiniz, duruma göre aşağı yukarı gidersiniz. Ben 16 ile 26 arasında geziyorum pour over demlemelerde. 14-15 e indiğim de oldu.

Merhaba,
burda ki seçenek damak tadına göre değişmekle 23-24 clik le başlaya bilirsin. Kahvenin tadını etkileyen çok etken var, kahvenin tazeliği, su seçimi, filitre seçimi suyun sıcaklığı,vb. Damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz...

Bugün iki farklı Comandante ile Espresso denedim;

Liquid Amber Mk4
Wenge Mk3

Espresso mk4, 3 klik ile
Mk3, 6 klik süre yönünden aynı

Comandante'ler de bu kadar fark normal mi?
Model farklılığı mi yoksa kendi aralarında da bu kadar fark olabiliyor mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250110_150350_Photos~2.jpg
    Screenshot_20250110_150350_Photos~2.jpg
    104.9 KB · Görüntüleme: 66
22 ile başlayabilirsiniz, duruma göre aşağı yukarı gidersiniz. Ben 16 ile 26 arasında geziyorum pour over demlemelerde. 14-15 e indiğim de oldu.
Çok teşekkür ederim yardımınız için.
burda ki seçenek damak tadına göre değişmekle 23-24 clik le başlaya bilirsin. Kahvenin tadını etkileyen çok etken var, kahvenin tazeliği, su seçimi, filitre seçimi suyun sıcaklığı,vb. Damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz...
Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi farklı parametrelerle de oynuyorum aslında ama ilk etap için bir standardın faydalı olacağını düşündüm. Mesela Pınar Su, 95° gibi. Espresso mantığıyla yapıyorum sanırım. Bi baslangic belirliyorum referansı olmayan kahvelerde sonra ona göre hareket ediyorum

Bugün iki farklı Comandante ile Espresso denedim;

Liquid Amber Mk4
Wenge Mk3

Espresso mk4, 3 klik ile
Mk3, 6 klik süre yönünden aynı

Comandante'ler de bu kadar fark normal mi?
Model farklılığı mi yoksa kendi aralarında da bu kadar fark olabiliyor mu?
Tekrardan yazıyorum bir açıklama bulamadım henüz. 3 klik ve 6 klik azımsanamayacak bir fark hem de ilk 3 ve 6 klkkte. Sonraki kliklerde 3 fark olması daha az rahatsız edici olurdu ama ilk kliklerde olması sorunun daha büyük olduğuna da işaret edebilir.

Şunlar olabilir ama hangisi bilemedim.

Mk4 mk3 ile ilgili bir durum olabilir
Kullanıma bağlı bir durum olabilir
0 noktasi ile ilgili bir durum olabilir
Basamak geçişleri ile ilgili bir durum olabilir

Ama hangisi olursa olsun bir kullanıcı açısından;

Bu durum comandantenin evrensellik iddiası ve pek çok reçetenin comandante ile verilmesi düşünüldüğünde çok problemli değil mi. Ben kendi elimdeki comandante lerin her biri için dahi ayrı reçete yapmam gerekecek. Comandante nin her klikte 30 mikron fark olduğu iddiasını da çürütüyor. Başka bir açıklaması olan var mıdır?

Bu durum comandantenin evrensellik iddiası ve pek çok reçetenin comandante ile verilmesi düşünüldüğünde çok problemli değil mi.
Eğer bu sorunu o anki tamplama şiddeti vs sebepli ile değil de sürekli yaşıyorsanız, tabii ki cevap evet; bu ortak reçete iddiası için bir sorundur.

Eğer bu sorunu o anki tamplama şiddeti vs sebepli ile değil de sürekli yaşıyorsanız, tabii ki cevap evet; bu ortak reçete iddiası için bir sorundur.
Söyle ifade edeyim birkaç defa denedim farklı kliklerde de denedim örneğin 5 klikte ikisini de denedim; mk3 te çıktı vermiyor incelikten, mk 4 akıp gidiyor kalınlıktan.

5 klikte birini 25 saniye diğerini 35 saniyede alsam yine başka şeylerden şüphelenirim ama aynı klikte birinde akış yokken diğerinde akıp gitmesi incelik farkının çok fazla olduğunu gösteriyor.

Birinde 3 klikte güzel çıktı alırken diğerinde 6 klikte almam ve farklı kliklerdeki denemeler iki comandante arasında ciddi fark olduğunu gösteriyor.

Geri