• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anladım hocam teşekkür ederim, benim için sadece tat profilleri önemli diğer hususları göz ardı ediyorum. Comandante devam, oldukça memnunum zaten.
Benim için de tat ergonomiden daha önemli. K ultra aldım 6 yıllık cmd nin yerine geçebilsin istiyordum. K ultra ile ilgili her şey daha iyi, sadece tatta cmd biraz daha önde geliyor bu sebeple yine cmd ye döndüm.

Sevgili Comandantemiz Alman arabası ise 1zpresso Fransız diyebiliriz.
Hiç unutmuyorum, geçen yıl Meetlab Costa Rica - Hacienda Sonora vardı elimde, 7 şer gr ayırıp, elimde bulunan 1zpresso x-pro s ve Comandante C40 ile aynı anda test demlemesi yaptım, x-pro s de çok güzel bir değirmen fakat c40 ile demlediğim kahveyi tattığımda, bu kahvenin içine tarçını kim koydu diye düşündüm, resmen buram buram tarçın kokuyor ve tadı geliyordu, x proda bu koku ve tat yoktu. Gerçekten Alman araçlarında olan diğer araçlarda bir türlü alamadığımız o sürüş zevki Comandante için de geçerli 👍

Hiç unutmuyorum, geçen yıl Meetlab Costa Rica - Hacienda Sonora vardı elimde, 7 şer gr ayırıp, elimde bulunan 1zpresso x-pro s ve Comandante C40 ile aynı anda test demlemesi yaptım, x-pro s de çok güzel bir değirmen fakat c40 ile demlediğim kahveyi tattığımda, bu kahvenin içine tarçını kim koydu diye düşündüm, resmen buram buram tarçın kokuyor ve tadı geliyordu, x proda bu koku ve tat yoktu. Gerçekten Alman araçlarında olan diğer araçlarda bir türlü alamadığımız o sürüş zevki Comandante için de geçerli 👍
Merhaba, X Pro-S le C40 arasında fiyat anlamında uçurum var, C40 diğerinin 2 katından biraz daha fazla bir maliyete sahip... Karşılaştırmak haksızlık olacaktır.
C40'ın 1zpresso tarafındaki segment karşılığı K-Ultra modelidir. Daha büyük dişlisi vardır, daha hızlıdır, çevirmesi ve kavraması daha kolaydır, ayarı gözle görmek ve hızlıca ayarlamak mümkündür, espresso performansı daha iyidir, espresso ayar aralığı daha geniştir. Bunlar K-Ultra'nın C40'a göre bariz üstünlükleridir. İkisini de uzunca zaman kullandığım için biliyorum.

İki değirmen de tozsuz öğütür. İkisinde de tarif verirken klik belirtilebilir, diğer C40 ve K-Ultra kullanıcıları için tarif kolaylığı sağlar. Bunlar benzer yanlarına örnektir.

Diğer taraftan tatsal deneyim kişiye göre değişmekle birlikte, ben K-Ultra'yı daha dengeli tatlarından dolayı tercih ederim. Daha tatlı ve temiz fincanlar sunar, C40 ise daha asidik bir tarafa kayar. Rafımda hepsi olsun isterim ama illa birini tercih edeceksem bu K-Ultra olurdu.

Merhabalar,
Bir süredir kullanmaktayım ve çok memnunum.Ancak ufak bir sorum var sizce red clix mantıklı mı?Özellikle espresso öğütümü için epey mantıklı olduğunu söylüyorlar.Ne düşünüyorsunuz?

Merhabalar,
Bir süredir kullanmaktayım ve çok memnunum.Ancak ufak bir sorum var sizce red clix mantıklı mı?Özellikle espresso öğütümü için epey mantıklı olduğunu söylüyorlar.Ne düşünüyorsunuz?
Tam bir ev profesyoneli olduğunuzda elektrikli bir makineye geçene kadar iş görecektir.

Merhabalar,
Başlangıç ve Orta Seviye için yeterli ama iyi düzeyde espresso almak istiyorsanız burr yapısından dolayı Flat burr bir değirmene geçmeniz gerekir.

Amaç espresso ise bana göre Red Clix olmadan Commandante zayıf kalıyor.(25-30 click) Ha bu seferde v60 da iş yükü inanılmaz artıyor, kafa çok karışıyor (35-45 click).
İdeali herhalde herkesin dediği gibi sanırım espresso için el altında bir elektrikli flat burr, v60 için normal click. Haftada 1/2 TK da yapıyorum (15-20 click). Mokapot da var (30 click) Filtre kahve makinesi (45-50 click) Cupping (50 click)
Özetle ayda 2 kg hatta bazen daha fazla kahve öğüten birisi olarak, red clix 15-50 click arasında gidip gelmek akıllı işi değil :)

Comandante ile bence tk çekmek bile çekilecek iş değil, espresso çekmeye uğraşmak bana aşırı gereksiz zahmet geliyor. Gerçi benim için V60 bile zahmet artık, aylardır hep aynı clickte oynamadan kalita veya v60 için öğütüyorum kahveleri.😃😃

Comandante ile bence tk çekmek bile çekilecek iş değil, espresso çekmeye uğraşmak bana aşırı gereksiz zahmet geliyor. Gerçi benim için V60 bile zahmet artık, aylardır hep aynı clickte oynamadan kalita veya v60 için öğütüyorum kahveleri.😃😃
öğütümde zorlanıyorsanız black crank kullanmanızı öneririm, el değirmenler içerisinde deneyimlediğim en kolay yöntem comandante black crank şeklinde olmuştur tk öğütmek bile keyif haline geliyor

Merhaba, X Pro-S le C40 arasında fiyat anlamında uçurum var, C40 diğerinin 2 katından biraz daha fazla bir maliyete sahip... Karşılaştırmak haksızlık olacaktır.
C40'ın 1zpresso tarafındaki segment karşılığı K-Ultra modelidir. Daha büyük dişlisi vardır, daha hızlıdır, çevirmesi ve kavraması daha kolaydır, ayarı gözle görmek ve hızlıca ayarlamak mümkündür, espresso performansı daha iyidir, espresso ayar aralığı daha geniştir. Bunlar K-Ultra'nın C40'a göre bariz üstünlükleridir. İkisini de uzunca zaman kullandığım için biliyorum.

İki değirmen de tozsuz öğütür. İkisinde de tarif verirken klik belirtilebilir, diğer C40 ve K-Ultra kullanıcıları için tarif kolaylığı sağlar. Bunlar benzer yanlarına örnektir.

Diğer taraftan tatsal deneyim kişiye göre değişmekle birlikte, ben K-Ultra'yı daha dengeli tatlarından dolayı tercih ederim. Daha tatlı ve temiz fincanlar sunar, C40 ise daha asidik bir tarafa kayar. Rafımda hepsi olsun isterim ama illa birini tercih edeceksem bu K-Ultra olurdu.
Objektif bir kullanici deneyimi 👍
@CoFFeePaTh hocama katilmakla beraber eklemek istedigim bir konu daha var Bahsetmis oldugu tatsal deneyim buradaki en onemli ayrim bence , Comandante asiditeyi guzel ortaya cikariyor eger sizde benim gibi asiditeciyseniz , elinizde cmd degirmen varsa ve butce sikintiniz yoksa mutlaka rafinizda dursun
Ben cift degirmen seklinde ilerliyorum J-max ve Cmd
Cmd , Jmax veya J ultra serisinin espressoda getir goturunu bile yapamaz 🙂
Filtre demlemeler icin Cmd den vazgecmem tabi ki
Ek olarak bence cift degirmen buyuk rahatlik çünkü espresso ve tk gibi ince ogutumlerde , dislilerde partikuller cok birikiyor , benim gibi takintili arkadaslar icin ekstra bir rahatlik cift degirmen 😅

Zorlanma değil de üşenme, dediğiniz nedir tam olarak açabilir misiniz, varsa bir link de paylaşabilirsiniz.

Zorlanma değil de üşenme, dediğiniz nedir tam olarak açabilir misiniz, varsa bir link de paylaşabilirsiniz.
standart gelen crank'a göre bir miktar daha uzun ve daha büyük bir topuzu var tk öğütüm yaparken bazı çekirdekler biraz daha fazla güç isteyebiliyor black crank eklentisi bunu oldukça basite indiriyor fakat üşenme konusunda size yardımcı olmıcaktır :)
ürün linki

standart gelen crank'a göre bir miktar daha uzun ve daha büyük bir topuzu var tk öğütüm yaparken bazı çekirdekler biraz daha fazla güç isteyebiliyor black crank eklentisi bunu oldukça basite indiriyor fakat üşenme konusunda size yardımcı olmıcaktır :)
ürün linki
Ayıp ama ya bilmiyordum ben böyle bir şey olduğunu şimdi durduk yere masraf çıktı almak zorundayım :)
Şaka bir yana teşekkürler bana çok faydası olacak bunun.

Uzun kol daha yumuşak dönecek fakat öğütüm hızı da bir miktar yavaşlayacaktır.

Hm tamam, benim cranktaki topuz durmuyor yillardir, bir parcasi kayip yada bozuldu hep erteliyorum tin coffee'ye gitmeyi, tabi konum olarak uzak da kaciyor, bir gidersem bakarim oradan, netten direkt siparis vermeye gerek yok gibi simdilik, sagolun.

Manuel öğütücülerde klikler arası geçişlerde değişen mikron ölçüsü en önemli parametre olarak bakılması yeterlimi(örneğin cmd sitesinde 30mikron klikler arası geçiş/molentte 70mikron/1zPresso Jmax 9,5 mikron gibi)başka hangi ölçülebilir faktörleri gözönünden alabiliriz

Manuel öğütücülerde klikler arası geçişlerde değişen mikron ölçüsü en önemli parametre olarak bakılması yeterlimi(örneğin cmd sitesinde 30mikron klikler arası geçiş/molentte 70mikron/1zPresso Jmax 9,5 mikron gibi)başka hangi ölçülebilir faktörleri gözönünden alabiliriz
Başlangıç için referans almak dışında bence kişisel damak dışında hiçbir ölçülebilir parametre yok. Aynı kavurucunun, aynı parti kavrumunun, aynı çekirdeğini ; izmir de deniz seviyesinde 35 derece sıcaklıkta 22 click ile öğütmekle, Kars da 1500 metre yükseklikte 15 derece sıcaklıkta 22 clickte öğütmek arasında bile farklılık olur. Farklı marka değirmenlerle, farklı bıçaklar vs dediğimizde zaten değişken sayısı katlanarak artıyor. (Bıçakların keskinliği, materyalin sertliği, kesme açısı,vs)

Geri