• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilgi için teşekkürler.
Elbette en doğru yöntem bu olur ama 1 kere kullanmak için anlamlı değil satın almak.
Ödünç verebilecek olan var mı ? Tüm kargolar bana ait, ya da İzmir de olup da elinde Kruve filtreleri olan varsa görüşmek isterim.
Ayrca 23 click demleme sonrası fotoları da aşağıda ekliyorum.

Togay Bey'e hak veriyorum fotolar bir dereceye kadar bir fikir verebiliyor. Ama net bir problem görülüyor mu ? Dahası sizde durum nasıl onu merak ediyorum.
Elbette en iyisi Kruve testi, dediğim gibi, bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.
Malesef bende yok ama ayrı bir konu olarak gruba yazarsanız daha çok kişi görmüş olur.

Bilgi için teşekkürler.
Elbette en doğru yöntem bu olur ama 1 kere kullanmak için anlamlı değil satın almak.
Ödünç verebilecek olan var mı ? Tüm kargolar bana ait, ya da İzmir de olup da elinde Kruve filtreleri olan varsa görüşmek isterim.

Togay Bey'e hak veriyorum fotolar bir dereceye kadar bir fikir verebiliyor. Ama net bir problem görülüyor mu ? Dahası sizde durum nasıl onu merak ediyorum.
Elbette en iyisi Kruve testi, dediğim gibi, bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.
Sanki silver skin denilen kabuklar nedeniyle iri taneler var gibi bir görüntü çıkmış

Bilgi için teşekkürler.

Hiçbir sorun göremedim ben aksine gayette az toz çıkmış gibi gözüküyor. Normalde başka öğütücüler ile v60 yapınca filtre yan duvarları çok daha çamurumsu gözükür.

Hiçbir sorun göremedim ben aksine gayette az toz çıkmış gibi gözüküyor. Normalde başka öğütücüler ile v60 yapınca filtre yan duvarları çok daha çamurumsu gözükür.
Demlerken kahve tabanını pek yükseltmemiş, duvarların çamur çamur olmaması ondandır bence. Bence de öğütüm normal gibi, her öğütücü toz çıkartacak o tozlarda demlerken yüzeye doğru çıkacak. 🤷‍♂️

Cmd ile kahveyi ogutuyorum demlemeyi yapiyorum sonra bir bakiyorum aaaa bir adet cekirdek hasar gormeden bicaklardan gecmis kahve yataginda bana gülümsüyor. Sizinde basiniza geliyor mu? Bicaklarim tertemiz ve kirik kesinlikle yok. 23-25 klik arası ogutum yapıyorum. Bu ilk defada olmuyor.

71081824-931B-4FE4-B19A-93D3F688AF51.jpeg

Cmd ile kahveyi ogutuyorum demlemeyi yapiyorum sonra bir bakiyorum aaaa bir adet cekirdek hasar gormeden bicaklardan gecmis kahve yataginda bana gülümsüyor. Sizinde basiniza geliyor mu? Bicaklarim tertemiz ve kirik kesinlikle yok. 23-25 klik arası ogutum yapıyorum. Bu ilk defada olmuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 15912
kavanozla önce çekirdeği tartıp sonra hazneye döküyorsunuz ya işte bu çekirdek hazneye dökülmeyip kavanozda kalan çekirdek. bıçakların arasından öğütülmeden geçmesi imkansız.

Çekirdek kahveyi kavanozda tartarak mı değirmenin içine atıyorsunuz?
Belki çekirdekleri değirmene koyarken bir tanesi kavonozun içinde kalıyordur.
Fizik kuralları dahilinde başka bir açıklama bulamadım.

kavanozla önce çekirdeği tartıp sonra hazneye döküyorsunuz ya işte bu çekirdek hazneye dökülmeyip kavanozda kalan çekirdek. bıçakların arasından öğütülmeden geçmesi imkansız.
Çok mantıklı :) Teşekkürler.

o aralıktan bırakın yanlışlıklayı istesek bile geçiremeyiz. :)

Her kullanıcının başına gelebilir. Bana da olmuştu. :)
Kavanozda kalıyor çekirdek... O yüzden ben bir kavanozu dozajlama için kullanıyorum. Böyle yaptığımdan beri bıçaklardan hiç çekirdek geçemedi. :)

Z
o aralıktan bırakın yanlışlıklayı istesek bile geçiremeyiz. :)
Zaten 2 tane sebep olabilir,
1 - kavanoz içinde çekirdek kalıyor
2- Commandante maddeyi ışık hızına çıkarabilecek teknolojiyi buldu.

Hani elimizdeki alet süper, çok keyifli, şık felan da... bir hardon çarpıştıcısı değil sanırım... ya da bir "Atılgan". Yani 2,8k TL gibi bir rakama bu teknolojiyi almış olamam... ya da... olabilir mio_O

Ekli dosyayı görüntüle 15780
Bugün elime ulaşan mk4 american cherry modelinde 22 click te ilk öğütümü yaptıktan sonra temizlemek için açtığımda içinden talaş gibi ince bi metal vardı bunun herhangi bi zararı var mıdır yoksa ilk kullanım için normal bi durum mudur?
Eğer dişlinin neresinden düştüğü belli olmuyor ise sorun yoktur kanımca. İç taraftaki dişliye de bakmayı unutmayın derim ama.

Bir önceki mesajımda yeni polikarbonat hazneyi tavsiye etmiştim ancak son durumda bu tavsiyemi geri çekiyorum. Çünkü bu hazne ciddi statik problemi yaratıyor. Aşağıda aynı çekirdeğin aynı kalınlıkta hem cam hem de polikarbonat hazne ile öğütüldükten sonra değirmende oluşan statiği gösteren fotoları ekliyorum.

Cam hazne ile öğütüm sonrası:
B4709AC4-7DE8-4C0F-9BBA-27E96709DF50.jpeg
Polikarbonat hazne ile öğütüm sonrası:
FB435C48-6346-431E-8FC3-B0233EA038C8.jpeg
Polikarbonat haznenin üst kısmında da bu statiklenme görülebilir düzeyde
9EB7408C-3ECE-4E99-A164-CBB0F52916D1.jpeg

Bir önceki mesajımda yeni polikarbonat hazneyi tavsiye etmiştim ancak son durumda bu tavsiyemi geri çekiyorum. Çünkü bu hazne ciddi statik problemi yaratıyor. Aşağıda aynı çekirdeğin aynı kalınlıkta hem cam hem de polikarbonat hazne ile öğütüldükten sonra değirmende oluşan statiği gösteren fotoları ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 15947
Ekli dosyayı görüntüle 15948
Ekli dosyayı görüntüle 15949

Çok normal, polimer hazneler daha fazla statiği iç alanda toplar. Hazneyi sökmeden evvel öğütücünün / polimerin kenarından 5-6 kere avuç içiyle vurursanız bunların hazne içine büyük oranda düşmesini sağlamış olursunuz. Cam hazneler statiği minimize ettiği için bu durum çok daha az gözlenir.

Bu statik ayrışmanın şöyle bir faydasını düşünebilirsiniz. Chaff / silver skin / kuruk kabuk kısmı için büyük oranda bir ayrışma sağlıyor. Tercih edip etmemek tamamen kullanıcının arzusuna göre. :)

Şöyle de bir ipucu vereyim: Hareket halinde, taşırken, seyahatte vs tamamen polimer hazne kullanıyorum. Kırılma riski yok, daha hafif, istersem içinden kahve içerim, hemen her işe yarıyor. Çizildi vuruldu derdi de yok.

Evde, hareketsiz alanda, en özenli biçimde kullanabileceğim zamanlarda cam haznelerin hissiyatı da güzel. Taşıma derdim de yoksa çiçek!

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 15947
Ekli dosyayı görüntüle 15948
Ekli dosyayı görüntüle 15949
Merhaba,
Sorunu gidermek adına; öğütüme başlamadan önce mikrofiber bir bezle hazneyi içten-dıştan iyice silmek/sürtmek statiği büyük oranda azaltacaktır diye düşünüyorum. Rica etsem bir kez dener misiniz?
Her güncelleme olumlu ve olumsuz taraflarıyla geliyor galiba. :) Olumlu tarafı kırıldı dedi yok, olumsuz tarafı statiği artırmak olabilir. Çözüm işinize yararsa sorunu ortadan kaldırmış olursunuz.

@raistlin aynen dediğiniz gibi bu özellik kimine göre iyi kimine göre kötü olabilir o yüzden en azından kötü olarak görenleri önceden uyarmak istedim. Hareket halinde iken bu haznenin tercih edilebilirliği konusunda da kesinlikle katılıyorum , kırılma derdi olmadığı için sık seyahat edenler için çok güzel bir seçenek zaten. Ben şahsen evde camı, seyahatlerde polimer olanı tercih edeceğim.

Merhaba,
Sorunu gidermek adına; öğütüme başlamadan önce mikrofiber bir bezle hazneyi içten-dıştan iyice silmek/sürtmek statiği büyük oranda azaltacaktır diye düşünüyorum. Rica etsem bir kez dener misiniz?
Her güncelleme olumlu ve olumsuz taraflarıyla geliyor galiba. :) Olumlu tarafı kırıldı dedi yok, olumsuz tarafı statiği artırmak olabilir. Çözüm işinize yararsa sorunu ortadan kaldırmış olursunuz.
Bunu deneyip bilgi veriyor olurum.

Camın en büyük eksisi 50 gram ogutememek. Ben moccamaster için genelde 50/800 kullanıyorum. Çoğu kahvede 50gram cama sığmıyor.
polimer haznelerin stoga girmesini bekliyorum :)
Cam ve polimerin kapasitelerinin farklı olduğunu bilmiyordum açıkçası, benim için camın da kapasitesi fazlasıyla yeterli ama böyle bir ihtiyaç varsa tabii ki polimer olanı mantıklı.

Geri