• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colonna Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Colonna ile yazıştık. Benim sayfamda UY ile başlayan bir kod var dedim. Cevap şu şekilde, aynı durumda olan varsa belki işine yarar. Özet olarak bekliyoruz :)

Meali... "Paket takipsiz olarak yollandı, takip kodu sistemsel bir hata sebebiyle yanlışlıkla girildi. özür dileriz."
Bazı paketleri takipli bazılarını takipsiz yollamaları çok tuhaf. Benimkisi takipli, en son 11'inde Londra'dan çıktı. Şimdilik güncelleme yok.

Colonna takipsiz kargolar için edindiğim son bilgi şu şekilde:
Buradaki PİD'e gittim ve taahhütlü birimine, Colonna'nın yanlışlıkla yazılımları tarafından verildiğini söylediği UY ile başlayan kodu verdim ve sistemlerinde bir şey çıkmadı. Görevli, son bir buçuk yıldır PTT'nin yurtdışından takipsiz kargo kabul etmediğini, takipsiz gelen kargolara gümrükte yeni bir kod verildiğini ve böylece gönderinin işleme konduğunu söyledi. (Bu yeni kodun nasıl edinileceği bilgisi yok, e o kadarını da beklemeyin gümrük ya da ptt sistemimizden, her şeyi devlet mi yapsın ;)) Ardından beni gümrük servisine yönlendirdi. Servisteki elemana aynı kodu verdim ve benim kargo nasıl olduysa gözüktü, bir çıktı alıp yönlendirdi. Verdim evrakı ve bekliyorum, paket geldi başka bir isme ait ve içerik farklı haliyle. Tekrar depoya gitti, benim kargoyu da buldu ancak paketi alamıyorum zira bir kod numarasına iki kargo var. Sonuç: paket tekrar İstanbul gümrüğe gidecekmiş, evrak işi düzeltilip geri gelecekmiş. Kargo gitmeden evrak düzeltilemiyormuş vs vs..
İşini düzgün yapan insanlar mı azaldı yoksa lakayt insanların büyük çoğunluğu gümrük, ptt gibi yerlere mi toplandı sorunsalını usta filozoflarımıza havale ederek ve önümüzdeki cuma tekrar gitmek üzere ayrıldım PİD'den.
Sizlerin de kargosu büyük ihtimalle PİD'e gelmiş ancak dağıtım için bekliyordur, imkanınız varsa siz gidin çünkü o kargonun gelmesi uzar :)

Not: Gönderim 7 Aralık tarihli.

Son düzenleme:
Buradaki PİD'e gittim ve taahhütlü birimine, Colonna'nın yanlışlıkla yazılımları tarafından verildiğini söylediği UY ile başlayan kodu verdim ve sistemlerinde bir şey çıkmadı. Görevli, son bir buçuk yıldır PTT'nin yurtdışından takipsiz kargo kabul etmediğini, takipsiz gelen kargolara gümrükte yeni bir kod verildiğini ve böylece gönderinin işleme konduğunu söyledi. (Bu yeni kodun nasıl edinileceği bilgisi yok, e o kadarını da beklemeyin gümrük ya da ptt sistemimizden, her şeyi devlet mi yapsın ;)) Ardından beni gümrük servisine yönlendirdi. Servisteki elemana aynı kodu verdim ve benim kargo nasıl olduysa gözüktü, bir çıktı alıp yönlendirdi. Verdim evrakı ve bekliyorum, paket geldi başka bir isme ait ve içerik farklı haliyle. Tekrar depoya gitti, benim kargoyu da buldu ancak paketi alamıyorum zira bir kod numarasına iki kargo var. Sonuç: paket tekrar İstanbul gümrüğe gidecekmiş, evrak işi düzeltilip geri gelecekmiş. Kargo gitmeden evrak düzeltilemiyormuş vs vs..
İşini düzgün yapan insanlar mı azaldı yoksa lakayt insanların büyük çoğunluğu gümrük, ptt gibi yerlere mi toplandı sorunsalını usta filozoflarımıza havale ederek ve önümüzdeki cuma tekrar gitmek üzere ayrıldım PİD'den.
Sizlerin de kargosu büyük ihtimalle PİD'e gelmiş ancak dağıtım için bekliyordur, imkanınız varsa siz gidin çünkü o kargonun gelmesi uzar :)

Alaturka kahve tedariğinden usandık cidden. Teşekkürler bu bilgiler için.

Not: Gönderim 7 Aralık tarihli.
Benim kargo takipli fakat Londra'dan çıktı, kaldı öyle :D. 1 haftadır güncelleme yok. Sizin durum çok enteresan. Umuyorum hatalarını çabuk düzeltirler.

Ne yazık ki gümrük çok kötü bir durumda arkadaşlar, geçtiğimiz aylarda yaşadığım bir olaydan sonra sırf böyle bir şeyi öngörerek sipariş vermemiştim. Umarım herkesin siparişi kısa zamanda eline ulaşır.

3 Aralık'ta takipsiz olarak kargoya verilen siparişim için bugün PTT'den aradılar, gidip teslim aldım. 12 pound'a 32 lira vergi çıkmış.
8 Aralık'ta kargoya verilen siparimde hala bir hareket yok. (bu takipli yollanmıştı)

Aynı şekilde, gene Royal Mail ile Colonna dışından yaptığım 29 Kasım siparişinde de bir hareket yok.
Sanırım gecikmeler Royal Mail kaynaklı.

3 Aralık'ta takipsiz olarak kargoya verilen siparişim için bugün PTT'den aradılar, gidip teslim aldım. 12 pound'a 32 lira vergi çıkmış.
8 Aralık'ta kargoya verilen siparimde hala bir hareket yok. (bu takipli yollanmıştı)

Aynı şekilde, gene Royal Mail ile Colonna dışından yaptığım 29 Kasım siparişinde de bir hareket yok.
Sanırım gecikmeler Royal Mail kaynaklı.
PTT'den arıyorlarsa iyi :)

Kapıyı açtığımda PTT görevlisini görünce bir heyecanlandım. Birinin benden para istediğine ise ilk defa sevindim :D Paketin üstünde 21.60 GBP yazmasına rağmen gümrük ücreti 16 lira alındı. Takipsiz kargo olmasına rağmen 11 günde elime ulaşmış oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 7173Ekli dosyayı görüntüle 7174
Kavrumunun 15. günü olduğundan hemen açıp demledim. Öncelikle şu ana kadar gördüğüm en büyük kahve çekirdeği bu. Görünüşte ve öğütüm hissiyatında kahvenin orta üstü bir kavruma sahip olduğunu net söyleyebilirim. İkinci bir slurp vakası diye düşünüyordum ki sonuç öyle olmadı.

4 basamaklı döküş ve 40'lı hario filtrelerle deneme yaptım. Her yudumda asiditeyi hissediyorsunuz ancak çok lezzetli bir meyvemsilik olduğunu söyleyemeyeceğim. Biraz gövdeli bir kahve ancak beklediğimin aksine kavruk tat düşük ve rahatsız etmiyor. Keyifle içilebilir bir kahve ancak normal fiyatıyla alırken pek mutlu etmeyeceğini söyleyebilirim. Daha sonra başka filtrelerle de deneyeceğim belki fikrim daha olumlu olur.

Bizim kargo daha ülkeye girmemiş görülüyor sinir oldum 10.12 de İngiltere’den ayrılıp 18.12 de hala ülkeye girmemiş ne demek?
Kervan düzdüler deve ile getiriyorlar galiba.

Son görüldüğü yer:

Ekli dosyalar

• 66470203-4FE6-4050-9B12-65CA0BF62873.jpeg
    66470203-4FE6-4050-9B12-65CA0BF62873.jpeg
    37.5 KB · Görüntüleme: 69
kasimin sonunda verdigim gesha hediyeli siparis gumrukten gecmis bugun ve 75 lira vergi kesilmis 🤦🏻‍♂️

yurtdisi siparislerde artik keriz gibi hissetmeye basliyorum ve uzun zamandir da yurtdisindan almiyordum. ovulmus gesha gorunce atladik sazan gibi, 1 ay once kavurulmus nur topu gibi geshamiz olacak.

75 lira 75, yetmisbes lira...

muhtemel hediyenin de fiyatini icerecek sekilde beyanda bulunmuslar.

kasimin sonunda verdigim gesha hediyeli siparis gumrukten gecmis bugun ve 75 lira vergi kesilmis 🤦🏻‍♂️

yurtdisi siparislerde artik keriz gibi hissetmeye basliyorum ve uzun zamandir da yurtdisindan almiyordum. ovulmus gesha gorunce atladik sazan gibi, 1 ay once kavurulmus nur topu gibi geshamiz olacak.

O da iyidir. Benim paket ülke sınırlarına girse oh dicem. :D

Sorun beyanda olmayabilir, bana 28tl. vergi çıktı.

Geri