Peki PuckPuck+Delter press kullanan biri için çok farkı olurmu?Henüz test aşamasındayız, kesinleşirse 2-3 ay içinde gelmiş olur.
Olmaz, fakları delter cold drip in valfsiz sistemi, puck puck gibi damlamayı hızlandırma yada yavaşlatma yapabileceğiniz bir valf bulunmuyor. Toplam çıktı da birbirinden çok farklı değil. Tatsal açıdan da puckpuck varsa delter cold drip almanın gerekli olduğunu düşünmüyorum.Peki PuckPuck+Delter press kullanan biri için çok farkı olurmu?
Tarife nereden ulaiabilirim acaba? Konunun içerisinde bulamadımGeçen yazı @ytghan ın cold demleme taktiğiyle geçirdim, denedim yanıldım ve anladım en güzel ve kolay teknik oydu. Bu sene de aynı yöntemle aynen devam.
Tarife nereden ulaiabilirim acaba? Konunun içerisinde bulamadım
öğütümünüz nasıl acaba hocam, normalde ben direkt v60 kağıt filtreden geçiriyorum tıkanma oluyor dediğiniz gibi onun önüne geçmek zor fakat acılık olmuyor. bardağınızın ya da kavanozunuzun dibinde tortu var mı acabaMerhaba geçen hafta ilk defa cold brew denememi yaptım normalde 1-10 yapacaktım fakat hesaba katmadığım bir sorunla karşılaştım. Demlemeye 1 lt cam kavanoza yapacaktım 100gr kahve kavanoza döktükten sonra kavonozda 1lt şu alçak yer kalmadı bu sebeple 1-8 1-9 gibi bir demleme oldu.
24-25 saat beklettikten sonra ilk önceelektrikli çay makinelerinin sepet şeklinde olan metal çay süzgecinden geçirdim. Kalın parçaları bu şekilde süzdükten sonra v60 filtresi olduğunu düşündüğüm(elimde filitre yoktu kahveyi aldığım yere mesaj arttım 1-2 filtre koyarmısınız diye sağ olsun onlar yolladılar) filtre kağıdını elimde v60 vb bişey olmadığı için plastik bir huniye koyup biraz ıslattım sonuç olarak v60 da şekilli desenli bir huni bence.
Kahvenin yarısını döktükten sonra filtre iyice tıkandı filtreyi biraz yıkadım sonra geri kalan kahveyide filtreden geçirdim. Fakat sonuç hoşuma gitmedi kahvenin rengi hala çok koyuydu. Bir tur daha elimdeki başka bir v60 filtresi süzdüm. Yaklaşım 600ml civarı kahve çıktı baya içtim sadece kavanozun dibinde 2 porsiyonluk kahve kaldı acaba kaç gün tadını koruyacak diye onu dolapta beklemiyordum 6 gün sonra icilemicek kadar acı oldu.
Benim sorum şu 2 kere filtreden geçirmeme rağmen kahvenin rengi hala açık değil baya koyuydu acaba başka nasıl bir filtre kullanabilirim cafec in 0.15mm veya 0.22mm olan filtrelerle daha iyi süzme elede edebilirmiyim
Valla bende bulamadım, 1 sene oldu. Emre tazelesin bi ara tarifiniTarife nereden ulaiabilirim acaba? Konunun içerisinde bulamadım
filtre kağıdını elimde v60 vb bişey olmadığı için plastik bir huniye koyup biraz ıslattım sonuç olarak v60 da şekilli desenli bir huni bence.
Bende değirmen yok bu sebepl aldığım yerden cold brew göre öğütülmüş aldım.öğütümünüz nasıl acaba hocam, normalde ben direkt v60 kağıt filtreden geçiriyorum tıkanma oluyor dediğiniz gibi onun önüne geçmek zor fakat acılık olmuyor. bardağınızın ya da kavanozunuzun dibinde tortu var mı acaba
Bende değirmen yok bu sebepl aldığım yerden cold brew göre öğütülmüş aldım.
İlk 4-5 gün acılık seviyesi normaldi kullandığım kahve zaten çikolata bitter notalarına sahip.
Kavanozun dibinde ışığa tuttuğunda bir miktar tortu toz gibi bir şeyler gördüm
Şu anki yağtığınız mevcut demlemelerde tatminkar sonuçlr verdimi?Kullanımı oldukça basit,videolarını biraz ataştırıp inceledim.Ancak colddrip şeklinde damlayaral yağılam demleme metodlarını yapabilen ekipmanlarda aklımı kurcalıyor.Hario mizudashiye sahibim geçen yıl almıştım ancak o zamanlar çekilmiş kahve alıp yapıyordum bu sene ise molent g50 değirmen edindim dolayısıyla kendim öğütüp cold brew yapmak istiyorum. Bu aleti kullanan arkadaşlar acaba kaç klik önerirler g50 için, tarif önerisi varsa da alabilirim![]()
Şu anki yağtığınız mevcut demlemelerde tatminkar sonuçlr verdimi?Kullanımı oldukça basit,videolarını biraz ataştırıp inceledim.Ancak colddrip şeklinde damlayaral yağılam demleme metodlarını yapabilen ekipmanlarda aklımı kurcalıyor.
Puck puck meslea
Hario nun bu modelleri için ne düşünüyorsunuz,kullanan varmı?
![]()
Hario Mizudashi (Cold Brew) Coffee Pot - Filtreli Soğuk Kahve Demleme Sürahisi ( Kırmızı )
Hario Mizudashi (Cold Brew) Coffee Pot - Filtreli Soğuk Kahve Demleme Sürahisi ( Kırmızı ) ürününü ve diğer tüm Hario ürünleri en uygun fiyatlarla kahvehanem.com.tr'dewww.kahvehanem.com.tr
![]()
Filtreli Soğuk Kahve Demleme Şişesi
Hario Filter-in (Cold Brew) Coffee Bottle - Filtreli Soğuk Kahve Demleme Şişesi (Mocca) bir çok aradığın ürünler indirimde sakın kaçırma. www.kahvehanem.com.trwww.kahvehanem.com.tr