• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Nitelikli kavanoz da dedigim bu yontemi ben fırsatım oldukça kullanıyorum.500 luk orta boy kavanoz icin 45 gram kahve ve comandante 35 klik kullanıyorum. 12-15 saat arasi bekleme süresi sonrasi keyifle içiyoruz. @ytghan sağolsun. Aksam hazırlayıp ertesi gune hazir bie soğuk kahve ozellikle ogleden sonra oldukça keyifli oluyor.

Ben de bir süredir kavanoz yöntemiyle demleme yapıyorum, V60 filtresiyle süzüyorum biraz uzun sürüyor ama çok berrak ve temiz fincanlar elde ediyorum. Hatta en son 5lt demledim. Baratza Encore’da 26 klikte öğüttüm, 12 saat oda sıcaklığı 12 saat buzdolabı. Büyük ölçüde demlemenin dezavantajı çıkan ürünün homojen olmamasıydı. Yani tekrar aynı büyüklükte bir kapta tüm kahveyi karıştırmalıydım ilk şişeyle son şişe arasında fark oluştu. Son zamanlardaki favorim coffeeremden Colombia İnga Aponte demlemiştim.

Ben de bir süredir kavanoz yöntemiyle demleme yapıyorum, V60 filtresiyle süzüyorum biraz uzun sürüyor ama çok berrak ve temiz fincanlar elde ediyorum. Hatta en son 5lt demledim. Baratza Encore’da 26 klikte öğüttüm, 12 saat oda sıcaklığı 12 saat buzdolabı. Büyük ölçüde demlemenin dezavantajı çıkan ürünün homojen olmamasıydı. Yani tekrar aynı büyüklükte bir kapta tüm kahveyi karıştırmalıydım ilk şişeyle son şişe arasında fark oluştu. Son zamanlardaki favorim coffeeremden Colombia İnga Aponte demlemiştim.
Ben bu yöntemi hala tavsiye ederim.Suzmeseniz bile berrak bir kahve cikiyor.Suzerseniz de su suzuluyor gibi 5 saniye suruyor.Diger avantajda 500 gram su koyup 430-450 gram kahve alabiliyorsunuz.

Uzun zamandır cold brew yapmıyordum havanın çok sıcak olması ve elimde uyun çekirdek de olmasıyla az önce demlenmeye bıraktım.

Cuba Serrano Lavado
Timemore 22 klik
51.5/872 (1/17 oran)

Demleme bitince v60 ile süzeceğim ancak kaç saat bekletsem bilemedim. Daha önce buzdolabında 12 saat bekletiyordum.

Ben bu yöntemi hala tavsiye ederim.Suzmeseniz bile berrak bir kahve cikiyor.Suzerseniz de su suzuluyor gibi 5 saniye suruyor.Diger avantajda 500 gram su koyup 430-450 gram kahve alabiliyorsunuz.

evet zaten bi sonraki denemem için not aldım, şuan Nisan Ağca’nın kanalında önerdiğini deniyorum bakalım nasıl sonuç alacağım

Ben denedim.İşin icine sıcak su girecekse direkt japon yapın çok fark olmuyor gibi geldi bana.Soğuk demlemenin yerini tutmadı.
Siz daha önceki yorumunuzda sıcak su denemeniz için içtiğim en iyi cold brew demiştiniz, şimdi sıcak su girince soğuk demlemenin yerini tutmadı dediniz :). Ben yanlış anlamış olabilirim, sonuç olarak siz en çok hangi yöntemi beğendiniz?

Siz daha önceki yorumunuzda sıcak su denemeniz için içtiğim en iyi cold brew demiştiniz, şimdi sıcak su girince soğuk demlemenin yerini tutmadı dediniz :). Ben yanlış anlamış olabilirim, sonuç olarak siz en çok hangi yöntemi beğendiniz?
Evwt aslinda onu değiştirmeyi duşundum tutarsizlik olduğundan.Şöyle ki: ben biraz koyu kavrum kullanmistim o zaman.Sonradan ayni çekirdekle direkt soguk suyla da demleyince farkı gördüm.Yani begenme sebebim çekirdekmiş.Sıcak suyla biraz acılik verip daha duz olduğunu farkettim.Ben standart daha çok sevdim sonuç olarak deneyip bakın isterseniz en doğrusu o olur

Uzun zamandır cold brew yapmıyordum havanın çok sıcak olması ve elimde uyun çekirdek de olmasıyla az önce demlenmeye bıraktım.

Cuba Serrano Lavado
Timemore 22 klik
51.5/872 (1/17 oran)

Demleme bitince v60 ile süzeceğim ancak kaç saat bekletsem bilemedim. Daha önce buzdolabında 12 saat bekletiyordum.

13 saat dışarıda, 7 saat buzdolabında toplam 20 saatte demleyip tam 25 dakikada v60 ile süzdüm. Oran 1/17 olmasına rağmen gayet gövdeli oldu ama acımsı değil. Buzlu bir şekilde içiyorum gayet keyifli olduğunu söyleyebilirim. 1/10 oranlarla daha kalın öğütüm gördüm bilmiyorum nasıl olur ama ben memnun kaldım şu anlık değiştirme fikrim yok.

13 saat dışarıda, 7 saat buzdolabında toplam 20 saatte demleyip tam 25 dakikada v60 ile süzdüm. Oran 1/17 olmasına rağmen gayet gövdeli oldu ama acımsı değil. Buzlu bir şekilde içiyorum gayet keyifli olduğunu söyleyebilirim. 1/10 oranlarla daha kalın öğütüm gördüm bilmiyorum nasıl olur ama ben memnun kaldım şu anlık değiştirme fikrim yok.
Anlattigim gibi yaparsanız süzmeye ihtiyaç kalmıyor.Diger turlu baya sıkıntılı

Nisan ağca denediğiniz zaman sonucu yazar mısınız? Ve önceki kavanoz yönteminizle farkını?

Bunu denedim, hibrit bir yöntem sıcak blooming ve oda sıcaklığında su ile 12 saat demleme var. Videoda da Nisan bey aslında baskın belirgin cold brewdan ziyade daha hafif bir soğuk filtre kahve olacağını söylüyor. 1,5 lt demledim normalde çok fazla cold brew içmeyen arkadaşlar aa bu iyiymiş dediler, ancak benim cold brewdan beklentim bu değildi. Buzlu demlemeyle cold brew arasında kalan bir kahveydi. Bundan önce 12ye 12 24 saatlik demlemelerim daha iyiydi bence.

Dün gece kubayı yaptım.Aynı yöntemle.Ogutumu biraz ince tuttum.Timemore 20-19 klik gibi.Dayanamayip şimdi tamamladim demlemeyi yani 10 saat surdu toplamda.Şuan içiyorum ve bu işin zirvesi bence daha ustunu içmedim.Konu başinda anlattgim yontemi denemeyen kesinlikle denesin cold brew ekipmanlarina boş yere para vermeyin bundan daha iyi yapamayacak

1.5 lt. Paşabahçe Homemade kavanoz. İçinde görünmeyen şey ise Çin'den gelen metal filitre.

Ekli dosyalar

• IMG_20200917_203837_1.jpg
    IMG_20200917_203837_1.jpg
    74.4 KB · Görüntüleme: 34
Japanese dediğiniz yöntem nedir?
Japanese, normal kahve demler gibi sıcak su ile kahvenizi demliyorsunuz ve buz yardımı ile soğutuyorsunuz. Soğuk demlemelerde olduğu gibi saatlerce beklemenize gerek kalmadan o an kahvenizi tüketebiliyorsunuz. Tabi burada buz, kahvenizi seyrelteceği için ölçünüzü buna göre ayarlamakta fayda olacaktır. Lakin soğuk demlemelerde tüm bu yöntemler içerisinde Emre beyin ilk mesajda bahsettiği yöntem en iyisi gibi.

Geri