Herkese merhaba. Yakın zamanda Coffeerem'den aldığım kahveler hakkındaki yorumlarımı aktarmak istiyorum. Bir miktar uzun olacak, bu sebeple kusura bakmayın lütfen.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu bir firma eleştirisi ya da kötülemesi değildir, çekirdekler hakkındaki yorumlarımdır. Yanlış anlaşılmamak için en başta bunu belirtmek isterim. Hatta söylediklerimde kahveler hakkında eleştiriler olmakla beraber firma hakkında da güzel bazı noktaları aktaracağım.
Colombia Haciende La Claudina Anaerobic Natural
El Salvador Las Delicias Anaerobic Natural
Colombia La Esperanza Geisha Honey
Denediğim kahveler yukarıdaki üçü. Genel bağlamda anaerobik işlenmiş kahveleri oldukça seviyor olmama rağmen maalesef bu sefer hayal kırıklığı oldu benim için. Üç çekirdek de benim alıştığım, bildiğim, tecrübe ettiğim çekirdeklere (farklı firmaların) göre net bir şekilde daha koyu kavrulmuştu. Belki bu sebeptendir ki bu üç çekirdekte de hiçbir şekilde önüne geçemediğim bir burukluk/acılık ile karşılaştım. Özellikle iki anaerobik çekirdek gerçekten çok keyifsizdi benim için.
Konuyla ilgili olarak Coffeerem ile görüştüm telefonda, sağolsunlar hem demlemeleri iyileştirebilecek önerilerde bulundular hem de istersem bu kahveler yerine farklı kahveler gönderebileceklerini belirttiler. Bununla beraber karamelizasyonu ön plana çıkaran bir kavrum profilleri olduğunu da söylediler, çekirdeklerin bana koyu gelmesinin sebebi bu olabilir diye düşünüyorum. Nihayetinde gönderilen çekirdeklerde bir sorun olmadığı için yerine farklı ürünler gönderilmesini istemedim, bu konudaki düşünceli davranışları için teşekkür ediyorum kendilerine.
Telefonda görüştükten sonra sitede önerilen sulardan birini kullanarak, reçeteleri bire bir takip ederek, daha ince öğütüme giderek, demleme süresini önerilen aralıklara getirerek denemeler de yaptım. Ancak anaerobik iki çekirdekte de acılığı/burukluğu asla aşamadım maalesef. Aynı şeyi kahveleri beraber içtiğim insanlar da belirtti hatta.
Benim için keyifsiz bir deneyim oldu, muhtemelen Coffeerem'in kavrum profilleri benim kahve alışkanlıklarıma ya da damak tadıma uymuyor. Bu konu özelinde Coffeerem'in tutumu ise oldukça müşteri dostu ve yapıcıydı. Yine de benim için kahve tüketimi, müşteri memnuniyetinden ziyade tükettiğim ürünün tadını beğenmemle direkt alakalı olduğu için muhtemelen Coffeerem'den yaptığım son alışveriş oldu. Bu çekirdekler ya da bu tarz kavrumlar özelinde benzer sorunlar yaşayan birileri varsa, kalan çekirdeklerden maksimum verimi almak konusunda tavsiye alabilirim seve seve.
Herkese afiyet olsun.