• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Merhaba arkadaşlar,

Aslında miktar olarak stoğumuz fena değildi ama yeni kahve eklemem için talepler vardı.

Numuneler tadıldı, seçimler geldi, testler kavruldu, profiller seçildi... Evet biraz uzun sürdü ama nihayet yeni 3 kahvemiz stoklara girdi:

- Burundi Izuba Yıkanmış: Fiyatına göre oldukça iyi tam bir günlük kahve, gövde ve asiditesi bu profilde yeni espressonuz olmaya da müsait.
- Etiyopya Rumudamo Yıkanmış Anaerobik: Filtrede çok temiz ve ferahlatıcı bir çıktı alınıyor, asidite yormadan göz kamaştırıcı parlaklıkta, bu kadar net bir lime notası ile karşılaşmadım ve favorim oldu diyebilirim. Tanım ve görsellerde benzerlikler olsa da alto cielo geisha'ya benzemiyor bir arkadaşımızın dediği gibi o kütür kütür bu ise lıkır lıkır diyeyim.
- Etiyopya Bochesa Naturel Anaerobik: Kompleks fincan tanımına uygun bir çekirdek ve üstüne sürprizi de espressoya çok iyi gitmesi oldu. Çok çeşitli notalar ve espressoda da ilavesi kurutulmuş muz notası. Espresso için yeni bir profilleme yapma ihtiyacı duyurmadı, fiyatı biraz yüksek ama tam puan.

İki Etiyopya'da da (özellikle Rumudamo) su tutma durumu var, kalın öğütümler iyi sonuç verecektir, Bochesa için sıcaklık da düşürülebilir.

İlgililere duyurulur.

Son düzenleme:
Merhaba,

@CoffeeNutz @Ömer Aydın İlk kez CoffeeNutz'dan sipariş verdim #35983 sipariş numarasıyla, espresso için Burundi FW15+ ve Etiyopya Hambela. "Sonraki Kavrum Tarihinde Gönderim" seçeneğiyle satın aldım, 31 Mart tarihinde kavrulan kahveler gönderilecekti fakat biri 24 Mart, diğeri 25 Mart tarihiyle geldi. Bu beklenen bir şey mi?

Merhaba,

@CoffeeNutz @Ömer Aydın İlk kez CoffeeNutz'dan sipariş verdim #35983 sipariş numarasıyla, espresso için Burundi FW15+ ve Etiyopya Hambela. "Sonraki Kavrum Tarihinde Gönderim" seçeneğiyle satın aldım, 31 Mart tarihinde kavrulan kahveler gönderilecekti fakat biri 24 Mart, diğeri 25 Mart tarihiyle geldi. Bu beklenen bir şey mi?
Merhaba @sokulmuscep,

Öncelikle yaşadığınız durum için üzgünüm. Bu kesinlikle beklenen bir şey değil, notlar bölümünde yapılan bir yanlışlık sonucu bu gönderim yapılmış. Tercih ederseniz bugün kavrulacak olan kahvelerimizden gönderebiliriz. Karışıklık ve vakit kaybı için tekrardan özür dileriz. İyi günler.

Çok teşekkür ederim. Sadece Hambela'yı gönderebilirseniz benim için yeterli olur. Bendeki paketi nasıl geri gönderebilirim?
Paket sizde kalabilir, yaşadığınız karışıklık için bir özür olarak kabul edin lütfen. Diğer kahveyi ise en kısa sürede göndereceğiz.

Bugün seçkiye yeni eklenen kahveler için bir cupping etkinliği vardı. Ömer Bey’e, kahveleri karşılaştırmalı tatmamıza imkan sağladığı ve samimi misafirperverliği için tekrar teşekkür etmek isterim. Gerçekten çok güzel ağırladı bizi, eline emeğine sağlık.

Kahvelere gelirsek, eski hasadını da denediğim ve fiyat olarak da en uygunu olduğu için Karamela ile başlayayım. Eski hasadına kıyasla portakalımsı asiditesi biraz geride kalmış ama kahveye karakterini veren o karamelimsi tatlılık daha çok öne çıkmış gibi geldi bana. Dengeli kahve arayışında olanlar için baya keyifli bir seçenek olabilir ki fiyatına göre fazlasını veriyor.

Rumudamo’ya geçecek olursak, bu fiyata kaçırılmaması gereken bir kahve. Bana iyi yıkanmış Yirgacheffe’leri hatırlattı. Gövdesi çayımsı ama o burukluk hiç yok, aksine şeker gibi. Arzu edilen kompleksiteye ulaşmak için biraz uğraşmak gerekebilir ama öylesine bir demlemeyle bile lıkır lıkır içilecek bir kahve.

Gelelim favorime: Mas Iyan. Başta kahvenin mavi olarak tanımlanmasını garipsemiştim ama ilk yudumda anlatılmak isteneni direkt anladım. Çok sakin ama maltımsı karakteriyle ve içim sonrasındaki şerbetçi otu keskinliğiyle bir o kadar iddialı. Filtrede zaten uçurdu ama cupping’de kör tadımda bile diğer kahvelerden hemen ayrıştı benim için. Bu kadar tok bir gövdenin canlı bir asiditeyle birleşip ortaya çıkardığı karakteristik lezzet özel bir deneyim. Kaçırmayın derim...

Son olarak da en pahalı kahve olan Bochesa’ya gelelim. Öncelikle o pahalı kahve hissiyatını verdiğini söylemem lazım. İçim sonrasındaki baharatsı tatlar baya belirgin ve kuvvetli. Gizemli baharatlar tanımı öylesine yazılmamış yani ki zaten Ömer Bey’in alametifarikası da bu, iddialı tanımlarının altını doldurabilmesi. Cupping sonrası espresso olarak da denedim, içim sonrasındaki o baharatsı karakter daha da etkileyiciydi. Günlük içim için fazla iddialı olabilir ama özel anların kahvesi olarak listenin tepesine yazılır.

Rumudamo’ya geçecek olursak, bu fiyata kaçırılmaması gereken bir kahve. Bana iyi yıkanmış Yirgacheffe’leri hatırlattı. Gövdesi çayımsı ama o burukluk hiç yok, aksine şeker gibi. Arzu edilen kompleksiteye ulaşmak için biraz uğraşmak gerekebilir ama öylesine bir demlemeyle bile lıkır lıkır içilecek bir kahve.

Çok alakasız olacak belki ama iyi yıkanmış dediğiniz için Rumudamo ilgimi çekti, sayfasına gittim. 790 lira. Sonra merak ettim kahveyi Google'a yazdım.

Coffeenutz: 790
Probador: 830
Null: 920
Ultra: 1050
Milestones: 1050

Yeşil çekirdekler arasında benim kaçırdığım bir fark yoksa (varsa kusura bakmayın) sektörde acayip bir düzen ve özgüven var gerçekten.

Son düzenleme:
Bugün seçkiye yeni eklenen kahveler için bir cupping etkinliği vardı. Ömer Bey’e, kahveleri karşılaştırmalı tatmamıza imkan sağladığı ve samimi misafirperverliği için tekrar teşekkür etmek isterim. Gerçekten çok güzel ağırladı bizi, eline emeğine sağlık.

Kahvelere gelirsek, eski hasadını da denediğim ve fiyat olarak da en uygunu olduğu için Karamela ile başlayayım. Eski hasadına kıyasla portakalımsı asiditesi biraz geride kalmış ama kahveye karakterini veren o karamelimsi tatlılık daha çok öne çıkmış gibi geldi bana. Dengeli kahve arayışında olanlar için baya keyifli bir seçenek olabilir ki fiyatına göre fazlasını veriyor.

Gelelim favorime: Mas Iyan. Başta kahvenin mavi olarak tanımlanmasını garipsemiştim ama ilk yudumda anlatılmak isteneni direkt anladım. Çok sakin ama maltımsı karakteriyle ve içim sonrasındaki şerbetçi otu keskinliğiyle bir o kadar iddialı. Filtrede zaten uçurdu ama cupping’de kör tadımda bile diğer kahvelerden hemen ayrıştı benim için. Bu kadar tok bir gövdenin canlı bir asiditeyle birleşip ortaya çıkardığı karakteristik lezzet özel bir deneyim. Kaçırmayın derim...

Son olarak da en pahalı kahve olan Bochesa’ya gelelim. Öncelikle o pahalı kahve hissiyatını verdiğini söylemem lazım. İçim sonrasındaki baharatsı tatlar baya belirgin ve kuvvetli. Gizemli baharatlar tanımı öylesine yazılmamış yani ki zaten Ömer Bey’in alametifarikası da bu, iddialı tanımlarının altını doldurabilmesi. Cupping sonrası espresso olarak da denedim, içim sonrasındaki o baharatsı karakter daha da etkileyiciydi. Günlük içim için fazla iddialı olabilir ama özel anların kahvesi olarak listenin tepesine yazılır.
Ayağınıza sağlık @Giiizzle Daha çok etkinlik yapmayı düşünüyorum önümüzdeki dönemde de... Kahveler için tespitleriniz çok yerinde, anlaşılmak güzel hatta harika :)

Mas Iyan’a bu kadar bayılıp almamak olmazdı ve aldıktan sonra aslında yeterince abartmadığımı fark ettim... İçtiğim en özgün ve akılda kalıcı kahvelerden biri. İlk yudumda tok bir gövdeyle başlayıp konforlu bir his veriyor. Ardından alışılmışın dışında keskin bir asidite biraz buruk ama tatlı bir iz bırakıyor. Tarif etmesi zor, tanıdık ama bir o kadar da uzak. Bildiğin bir melodiyi bu kez farklı bir enstrümandan dinlemek gibi. Bambaşka bir deneyim.

Mas Iyan’a bu kadar bayılıp almamak olmazdı ve aldıktan sonra aslında yeterince abartmadığımı fark ettim... İçtiğim en özgün ve akılda kalıcı kahvelerden biri. İlk yudumda tok bir gövdeyle başlayıp konforlu bir his veriyor. Ardından alışılmışın dışında keskin bir asidite biraz buruk ama tatlı bir iz bırakıyor. Tarif etmesi zor, tanıdık ama bir o kadar da uzak. Bildiğin bir melodiyi bu kez farklı bir enstrümandan dinlemek gibi. Bambaşka bir deneyim.
Beni de aynı bu şekilde şaşırtan bir kahve oldu. kesinlikle denenmeli

Merhaba Arkadaşlar,

Vintage Kahve Serisini açtık, çuval diplerinden artan 150 gramlık birkaç paket... Saklama koşullarımız iyi nemler hala %10 etrafında ve elbette taze kavrulmuş.
İlgilenenler için esprili olur diye düşündüm...

İlk üçlü:

- Elkin Guzman Strawberry
- Johan Espinoza
- Kenya Rekika AB

Selamlar 👋

Geri