• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Bugün sidra denedim 23.gunu bütün parametrelere uydum değirmenim cmd cafec abaca filtre,su pınar Uludağ ve nestle karisimi kahve hiç su tutmadı son dokus recetede yazan sekilde 1.15 demleme 1.50de bitti sitede yazan 2.20.cok kötü bi çıktı aldım nerde hata yapmış olabilirim arkadaşlar ya da reçete önerisi olan var mı
Merhaba @drcoffe,

Kahveser Whatsapp hattımızdan iletişime geçebilirseniz sorununuz ile ilgilenmek isterim :)

Cevabınız için teşekkürler @Bülent73 filtrem abaca dripper olarak hario plastik v60 kullandım.kalibrasyon durumu hiç aklıma gelmedi olabilir ama Ömer beyin pacamara,ruanda ruhango, hambala çekirdekleri ile yine sitede verilenler ile demleme yaptığımda süreler tutuyordu içimi de iyiydi.

Cevabınız için teşekkürler @Bülent73 filtrem abaca dripper olarak hario plastik v60 kullandım.kalibrasyon durumu hiç aklıma gelmedi olabilir ama Ömer beyin pacamara,ruanda ruhango, hambala çekirdekleri ile yine sitede verilenler ile demleme yaptığımda süreler tutuyordu içimi de iyiydi.
Rica ederim. Diğer reçetelerde süre tutmuş o zaman klik, kalibrasyonla ilgili değil muhtemelen. Ama yinede kontrol edin zaman zaman kalibrasyonu. Dripperda şundan sormuştum bazı marka, modeller hario'ya göre epey fark ediyor süre olarak. Bence ilk olarak başka filtre deneyin hario gibi. Yoksa elinizde, abacayı iç dış yaparakta deneyebilirsiiniz. Daha ince öğütüm, kahve yatağı ajitasyonu spin vs, çok parçalı döküşler de süre uzatacaktır. Tabi bunları teker teker deneyin hepsi uygulanırsa süre alır başını gider 😂
Aynı ekipmanlarla olsa bile verilmiş bir reçeteyi birebir tutturmamız biraz zor. Döküş stilimiz, değirmenlerin öğütüm mikron farklılıkları konu uzar gider. Yazdığım yöntemlerle vs kendimiz yakalamalıyız süreyi.

Coffeenutz kampanyasını kaçırmışım. Geçen ay iş yoğunluğundan ilgilenemedim. Bitti değil mi kampanya? 😭

Bir de şunu sormak istiyorum kullandığımız şişe sular düşük ppm değerinde sitede 100 110 ppm Arıtma su geciyor hep bundan dolayı süreler çok kısa kalıyor olabilir mi yüksek ppm'de süreler uzuyor yanlış bilmiyorsam @Ömer Aydın
ppm veya farklı su kompozisyonları -> süre ilişkisinden oldukça şüpheliyim veya denk gelmediğim bir araştırma olabilir @drcoffe

Kolombiya La Loma Karbonik Maserasyon’u bekleme süresi 15 gün biter bitmez Erikli su ile demlemiştim. Notalar tam oturmamış, verimli bir bardak çıkmamıştı. Bugün reçeteye uygun şekilde Pınar su ile demledim. Sanırım hem sudan hem de bekleme süresinde daha da olgunlaştığı için gerçekten müthiş bir bardak çıktı. Ağızda kesilen karpuz hissiyatı harika, gül reçeli kendini arada bir gösterip yerini sürekli karpuzla değiştirmesi denge oluşturdu.

@Ömer Aydın kavrum için teşekkür ediyorum🙏

Çekirdeğin açıldıktan sonra paketinde beklemesi sorun olur mu? Ya da açıldıktan ne kadar süre pakette kalmalı, saklama öneriniz nedir?

Teşekkürler

Kolombiya La Loma Karbonik Maserasyon’u bekleme süresi 15 gün biter bitmez Erikli su ile demlemiştim. Notalar tam oturmamış, verimli bir bardak çıkmamıştı. Bugün reçeteye uygun şekilde Pınar su ile demledim. Sanırım hem sudan hem de bekleme süresinde daha da olgunlaştığı için gerçekten müthiş bir bardak çıktı. Ağızda kesilen karpuz hissiyatı harika, gül reçeli kendini arada bir gösterip yerini sürekli karpuzla değiştirmesi denge oluşturdu.

@Ömer Aydın kavrum için teşekkür ediyorum🙏

Çekirdeğin açıldıktan sonra paketinde beklemesi sorun olur mu? Ya da açıldıktan ne kadar süre pakette kalmalı, saklama öneriniz nedir?

Teşekkürler
Merhaba @ogeday13,

Öncelikle afiyet olsun beğenmenize çok sevindik. Sorunuza gelecek olursak paketin açıldıktan sonra kahvelerin pakette beklemesinde herhangi bir problem yok. Tüm kahvelerimizde olduğu gibi bir kahvenin ortalama taze kalma süresi kavrum tarihinden itibaren yaklaşık 1.5-2 ay kadar. En ideal şartları oluşturmak istiyorsanız kahvelerinizi vakumlayarak saklayabilirsiniz.

Alto cielo harika bir çekirdek gerçekten. Sitedeki tarifi, Sweet Water Mineral Kit 3333 formüllü su ile (90 ppm) 4-5 kez denedim, tatlı sarı meyve nüansları belirgin ve çok dengeli çıktılar elde ettim. Nestle su ile denediğimde de fena sonuçlar almadım ama 3333 ile çekirdek daha tatlı ve meyvemsi hale geliyor. Böyle ağız sulandıran, asla yormayan, soğudukça mayhoşlaşmayan bir çekirdek... Espresso'da da gayet güzel çıktılar veriyor. Çekirdek 7. gününde de güzeldi, şu an 1. aya yaklaştı, aromalar daha dengeli hale gelmiş diyebilirim. Bunu içtikçe diğer Nutz kavrumlarının degass sürelerinin dolması için sabırsızlanıyorum. Kavrumunuza sağlık Ömer hocam. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bu fiyatlar oldukça ancak bir dahaki toplu alımda alabiliriz gibi görünüyor. 😂 Bu kahve hisseleri hiç iyi yerlere gitmiyor hiiiiççç. 😂

Alto cielo harika bir çekirdek gerçekten. Sitedeki tarifi, Sweet Water Mineral Kit 3333 formüllü su ile (90 ppm) 4-5 kez denedim, tatlı sarı meyve nüansları belirgin ve çok dengeli çıktılar elde ettim. Nestle su ile denediğimde de fena sonuçlar almadım ama 3333 ile çekirdek daha tatlı ve meyvemsi hale geliyor. Böyle ağız sulandıran, asla yormayan, soğudukça mayhoşlaşmayan bir çekirdek... Espresso'da da gayet güzel çıktılar veriyor. Çekirdek 7. gününde de güzeldi, şu an 1. aya yaklaştı, aromalar daha dengeli hale gelmiş diyebilirim. Bunu içtikçe diğer Nutz kavrumlarının degass sürelerinin dolması için sabırsızlanıyorum. Kavrumunuza sağlık Ömer hocam. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bu fiyatlar oldukça ancak bir dahaki toplu alımda alabiliriz gibi görünüyor. 😂 Bu kahve hisseleri hiç iyi yerlere gitmiyor hiiiiççç. 😂
Sonumuz hayır olsun @cakmabarista Yakaladığınız detaylar çok güzel ve tecrübenizi asgari o düzeyde tutmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, güzel sözleriniz desteğiniz için teşekkürler 🙏

@CoffeeNutz merhaba kahve ile alakasız ama mail gönderiminde kendi site alan adınız dışında mailler geliyor. Bunları kendi alan adınıza ait bir eposta adresinden gönderim sağlayabiliyor musunuz?

Ekli dosyayı görüntüle 37171
Olsun yine de bize faydalı bir yorum çok teşekkürler öncelikle. Loox çalıştığımız Shopify eklentilerinden yani normal bir durum ancak ben de kendi epostamızdan gelmesini tercih ederdim, yönlendirilebilir mi ona bir bakalım.

Tekrar teşekkürler.

Evet , toplu alim/tadim surecinde belki aksamalar oldu ama aldigim iki kahveden de cok memnun kaldim
La Loma Karbonik muthis tatli ve dengeli bir kahve , ilk haftalarinda bile iyi sonuc almistim ama kahve bekledikce tatlilik x2 ustune koydu
Hambela anaerobic ise cok sasirtti cunku ilk haftalarinda kahve ne yazik ki dumduz standart ticari kahve gibiydi ama o da 1.ayini devirince cok iyi bir hale geldi ,cezerye tadim notu tam 12 den olmus :)
Kavrumlar cok ozenli ve guzel , elinize saglik tekrar

Coffenutz Kolombiya Papayo
Hario Immersion SWITCH/ hario filitre(bol)
Nestle 5lt 90⁰(Uludağ yazısı beyaz olan )
1zpresso ZP6 3.5 klik
16 gr kahve 260 ml su
50ml su 30 sn çiçeklenme (mandal kapalı) yatağa mudahele yok 30 sn ile 45 sn içinde 150ml e tamamla 55.sn de 10 sn de 200ml e tamamla 1.15 ile 1.25 arasında 260ml tamamla (çiçeklenme haricinde tüm döküşler 1 karis mesafeden ) bitiş 2.25
Tadım da koku jelibon hem ılıkta hem sıcakta ama jelibon kırmızı meyve ile yapılmış
Unutulmazlar arasına eklendi @OmerAydin eline sağlık hocam 🙏🙏🙏

Son düzenleme:
La loma çok beğenilmiş ama bugün tarife tam uygun şekilde 16.gününde bir demleme yaptım. Çok sıradan hiçbir albenisi olmayan bir kahve oldu. Dragon fly 3 3 3 3 metotla hazırladığım suyu kullandım, yaklaşıp 90ppm ölçüyor benim tds aleti. Acaba bir demleme tavsiyesi olan var mıdır?

La loma çok beğenilmiş ama bugün tarife tam uygun şekilde 16.gününde bir demleme yaptım. Çok sıradan hiçbir albenisi olmayan bir kahve oldu. Dragon fly 3 3 3 3 metotla hazırladığım suyu kullandım, yaklaşıp 90ppm ölçüyor benim tds aleti. Acaba bir demleme tavsiyesi olan var mıdır?
Abant Bolu + sweet waterla çok iyi sonuçlar aldım.

selamlar. 16. günde ben de benzer performans aldım. ama 30 gün oldu ve kahveler iyi açıldı. kolombiya geisha ve la loma çok güzel yerlere geldi.
sitedeki tariflere ek olarak ben biraz daha kalın öğütüp buzdağı ile çok iyi sonuçlar aldım.
cmd 24 click
92 buzdağı su (70-80 aralığı bir ppm)
20/320
cafec traditional
50 gr bloom, sonrasında 2 eşit döküş. toplam 2:30 gibi bitti.
çok kararında çıktılar aldım. şimdiden afiyet olsun.

3.3.3.3 90 ppm suyla tam da sitedeki gibi yapıyorum ve ilk günden bugüne kadar çok aromatik bir çekirdek olduğunu söylemem gerek... Hiç macera aramadan direk sitedeki tarifi yapıyorum ben. Kokusu ile paralel bir tadı var. Eğer çekirdekte kokuyla ilgili bir düzlük mevcutsa belki kavrumla ilgili bir şeyler ters gitmiş olabilir. Ama koku iyi ama tat düzse... Bilemiyorum... 🤷‍♂️

3.3.3.3 90 ppm suyla tam da sitedeki gibi yapıyorum ve ilk günden bugüne kadar çok aromatik bir çekirdek olduğunu söylemem gerek... Hiç macera aramadan direk sitedeki tarifi yapıyorum ben. Kokusu ile paralel bir tadı var. Eğer çekirdekte kokuyla ilgili bir düzlük mevcutsa belki kavrumla ilgili bir şeyler ters gitmiş olabilir. Ama koku iyi ama tat düzse... Bilemiyorum... 🤷‍♂️
Ne koku ne tat. Sitedeki reçeteniz birebir aynısını bitiş süresine kadar uyguladım. Filtre kağıdı dahi aynı. Su 3 3 3 3 ve bugün 16.gün. tekrar bir deneyeceğim bakalım

Ne koku ne tat. Sitedeki reçeteniz birebir aynısını bitiş süresine kadar uyguladım. Filtre kağıdı dahi aynı. Su 3 3 3 3 ve bugün 16.gün. tekrar bir deneyeceğim bakalım
cofeenutz çekirdekler hemen hepsinde 1 ay sonunda düzgün çözülme alabildim, özellikle Wamena, Gisanga gibi açık kavrumlar yeni toparlıyor diyebilirim.

Geri