• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

merhaba @Ömer Aydın , shantawene yi dediğiniz parametrelerde denedim. Daha önce forumdaki tariflerle ve kendi standart ölçümde de benzer sonuçları aldım. Limon tadı çok ufak farklılıklarla hemen hemen tüm denemelerde geldi. Tatlılığı da fena değildi, kesinlikle ekşi değildi. Tolerans konusunda denediğim çekirdeklerderinizden içinde en yüksek olanı buydu. Bu arada kahve çekirdeğinin ortasındaki nasıl isimlendirildiğini bilmiyorum zar veya kabuk diyebileceğim kısım öğütümde oldukça belirgin ve fazlaydı. Bu durum kahvenin varyete yani karakteristik özelliği mi ? Mesela gigesa naturel de hiç yok, öğütümden sonra bakınca homojen renkte ve boyutta öğütülmüş kahve gözüküyor.
Kahveleri bilmiyorum ama yazdığınız fark yıkanmış, natürel işlem farkına benziyor. Varyete farkı olduğunu sanmıyorum.

merhaba @Ömer Aydın , shantawene yi dediğiniz parametrelerde denedim. Daha önce forumdaki tariflerle ve kendi standart ölçümde de benzer sonuçları aldım. Limon tadı çok ufak farklılıklarla hemen hemen tüm denemelerde geldi. Tatlılığı da fena değildi, kesinlikle ekşi değildi. Tolerans konusunda denediğim çekirdeklerderinizden içinde en yüksek olanı buydu. Bu arada kahve çekirdeğinin ortasındaki nasıl isimlendirildiğini bilmiyorum zar veya kabuk diyebileceğim kısım öğütümde oldukça belirgin ve fazlaydı. Bu durum kahvenin varyete yani karakteristik özelliği mi ? Mesela gigesa naturel de hiç yok, öğütümden sonra bakınca homojen renkte ve boyutta öğütülmüş kahve gözüküyor.
Merhaba @ari “silverskin” veya “chaff” dediğimiz katmanın çoğu, kavurma esnasında fanlar yardımı ile ayrı bir hazneye ayrılsa da, bir kısmı kavurduktan sonra da kalıyor ve bu yıkanmışlarda ortadaki çizgide görünür halde oluyor ama bildiğimiz kadarıyla chaff’ın tada bir etkisi yok.

Merhaba @ukhassoy Etiyopya Keramo, Etiyopya Hamasho, Etiyopya Worka, Etiyopya Nensebo, Burundi Honey almışsınız bunlardan hangisinde problem var bilemiyorum ama bunları konuşacağımız bir görüşme için sizi arayacağız.
Daha önce de belirttiğim gibi önümüzdeki dönemde sizlere yanıt verebilmek için hazırda bekliyoruz.

Bize instagram, mail ve site üzerinden ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır, böylece sizinle daha etkili bir sonuca ulaşabiliriz.
İlginiz için teşekkür ederim Ömer Bey, ilgili parametrelere dikkat edip tekrar denemelerde bulanacağım. Konuşma esnasında aklıma gelmedi ama kargo aşamasında bir problem yaşanmış olabilir diye düşünüyorum, sizden yana bir problem olmadığına emin olduğum için samimiyetinize güvenerek burdan ulaştım. Yeni siparişlerde görüşmek dileğiyle 🙏🏼
Verilen reçete ile birkaç deneme gerçekleştirdim. Kendi reçeteme göre isli tadın azaldığı, aromalarının daha hissedilir olduğu çok daha keyifli kahveler ortaya çıktı. Anlayışınız ve alakanız için tekrar teşekkür ederim

Verilen reçete ile birkaç deneme gerçekleştirdim. Kendi reçeteme göre isli tadın azaldığı, aromalarının daha hissedilir olduğu çok daha keyifli kahveler ortaya çıktı. Anlayışınız ve alakanız için tekrar teşekkür ederim
Rica ederim, tatmin edici bir sonuca ulaşmanıza çok sevindim.

Merhaba Ercan Bey, Damo için 88C, 1:16, 2 dk. süre düşünebilirsiniz. Degas için de 2-3 hafta kadar bekletmenizin faydalı olacağınızı düşünüyoruz.
27.10 kavrumu bu kahveleri en az 2 hafta bekleteceğim. Bu arada Damı üçin düşük sıcaklık ve kısa süre üçeren reçete ilginç geldi. Cafec Th3 ce Abaca kağıtlsrım var, sanırım özellikle th3 bu demleme için ideal olacaktır.
Guji gigesa için v60 demleme önerinizi alabilir miyim @Ömer Aydın Bey?

27.10 kavrumu bu kahveleri en az 2 hafta bekleteceğim. Bu arada Damı üçin düşük sıcaklık ve kısa süre üçeren reçete ilginç geldi. Cafec Th3 ce Abaca kağıtlsrım var, sanırım özellikle th3 bu demleme için ideal olacaktır.
Guji gigesa için v60 demleme önerinizi alabilir miyim @Ömer Aydın Bey?
Merhaba @Haggard biz de abaca kullanıyoruz, reçeteyi bir deneyin beğeneceksiniz. Gigesa hangisi natural / yıkanmış?

Eylül ayı CoffeeNutz alımında edindiğim Burundi Honey, Burundi Natural ve Etiyopya Nensebo çekirdekleri ile ilgili yorumumu Ağustos Alımı ile ilgili konuda paylaşmıştım. Bunlardan Natural Burundi'yi çok beğendiğimi, Nensebo'yu ikinci sıraya koyduğumu ve Burundi Honey'i beğenmediğimi yazmıştım. Ömer Bey'de hızlıca bana dönüş yapıp özelden, bütün itirazlarıma rağmen bu durumu telafi edeceğini ve tekrar yeni kavrum bir Burundi Honey yollayacağını yazmıştı. Öyle de yaptı :-)

Neden bilmiyorum ama yeni yolladığı Brurundi daha meyvemsiydi ilk gelenden, belki de ilk geleni ben becerememişimdir bilemiyorum, ama keyifle içtim. Ama hala sıralamam değişmedi diyebilrim :-)

Burundi Honey'i bütün ekipmanlarımla deneyip ve en keyifli sonuçları MokaPot ve FrenchPress ile aldım. Özellikle frenchpress ile şaşırtıcı derecede güzel oldu. Aeropress ile de nedense baskılayamadığım bir acılık vardı. Daha fazla zorlamamaya karar vermiştim Aeropress ile.

Özet olarak, Ömer Bey gerçekten insanı mahçup edercesine nazik ve düşünceli biri. Kendisine teşekkür ediyorum çok.

Eylül ayı CoffeeNutz alımında edindiğim Burundi Honey, Burundi Natural ve Etiyopya Nensebo çekirdekleri ile ilgili yorumumu Ağustos Alımı ile ilgili konuda paylaşmıştım. Bunlardan Natural Burundi'yi çok beğendiğimi, Nensebo'yu ikinci sıraya koyduğumu ve Burundi Honey'i beğenmediğimi yazmıştım. Ömer Bey'de hızlıca bana dönüş yapıp özelden, bütün itirazlarıma rağmen bu durumu telafi edeceğini ve tekrar yeni kavrum bir Burundi Honey yollayacağını yazmıştı. Öyle de yaptı :)

Neden bilmiyorum ama yeni yolladığı Brurundi daha meyvemsiydi ilk gelenden, belki de ilk geleni ben becerememişimdir bilemiyorum, ama keyifle içtim. Ama hala sıralamam değişmedi diyebilrim :)

Burundi Honey'i bütün ekipmanlarımla deneyip ve en keyifli sonuçları MokaPot ve FrenchPress ile aldım. Özellikle frenchpress ile şaşırtıcı derecede güzel oldu. Aeropress ile de nedense baskılayamadığım bir acılık vardı. Daha fazla zorlamamaya karar vermiştim Aeropress ile.

Özet olarak, Ömer Bey gerçekten insanı mahçup edercesine nazik ve düşünceli biri. Kendisine teşekkür ediyorum çok.
Merhaba @ckn rica ederim, mahcup olmayın, bu bizim uzun süredir geçerli olan bir "Garanti" uygulamamız. Daha önce de duyurmuştuk, buradan memnuniyet sağlayamadığımız kimse kalmasın istiyoruz. Her zaman sorularınız ile ilgili de bizi arayabilirsiniz veya yazın biz sizi arayalım.

Merhaba, gigesa natural.
Merhaba @Haggard Kısaca 90C, 1:16, 2:30 öneriyorum fakat şunu da ekleyeyim:
Reçeteler ile ilgili bir süreç tasarımına başlamıştık ve yoğunluktan yarıda kaldı, önümüzdeki dönemde umarım tüm bu sorulara "karekodu okutarak ulaşabilirsiniz" demeyi gönülden istiyorum.
İlgin ve sabrınız için teşekkürler 🙏

Merhaba @Haggard Kısaca 90C, 1:16, 2:30 öneriyorum fakat şunu da ekleyeyim:
Reçeteler ile ilgili bir süreç tasarımına başlamıştık ve yoğunluktan yarıda kaldı, önümüzdeki dönemde umarım tüm bu sorulara "karekodu okutarak ulaşabilirsiniz" demeyi gönülden istiyorum.
İlgin ve sabrınız için teşekkürler 🙏
Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Birazdan tadım ve canlı müzik etkinliğimiz başlayacak, ilk anlatımı orda yapayım sonra size yazayım diyordum, çekimler haftaya yapılacak aslında, bu arada idareten bir video bulunsun diye biraz önce çekip koymuştum, gerçekten saniyeler içinde yakalamışsınız, tebrikler:)

Kahvemizin tadına, demleme hatası olasılığını en aza indirerek ve en kolay nasıl ulaşılır sorusunun cevabını izliyorsunuz özetle...

Çekim, görsel, geliştirme gibi konularda bu üründe daha yolumuz var ve bu haliyle belki kahve kulübünün ilgisini çekmeyebilir (pratiklik isteyenler olabilir elbette), fakat size özel "çekirdek tadım paketi" kampanyası düşüncem var, ondan da bahsedeceğim;) Gerçi ben daha düşünürken paylaşımlar gelebilir diyorum artık :LOL:

Umarım bu girişimimizi beğenirsiniz.

Sevgiler
🙏

Merhaba Ömer Bey, öncelikle hayırlı olsun. Yüzen kahve hakkında bir kaç sorum var. Öncelikle yüzen kahve olarak bir ekipman vsden ziyade bir demleme tekniği geliştirmişsiniz gibi. Yani cupping tekniğini değiştirerek içime yönelik bir tekniğe çevirmişsiniz. Peki burada kavrum, öğütme, eleme vs gibi bir değişim var mı? Yoksa elimizdeki kahveler ile de uygulayabileceğimiz bir teknik gibi. Ya da öğütülmüş kahvr alıp direkt uygulayabileceğimiz bir teknik gibi.

Asıl sormak istediğimse şu: cupping yönteminde bardağı-kaseyi oynatmadığımız için çözünme büyük ölçüde duruyor. Ama burada kahveyi içmek için bardağı oynatıyoruz ve çözünme az da olsa devam ediyor. 2 3 yudumdan sonra kahve bittere kaymıyor mu bu demleme yönteminde? Yani cuppingden en büyük farkı bu gibi görünüyor. Alt tarafı karıştırmasak bile içerken alt taraftaki kahve hareket etmiyor mu?

Merhaba Ömer Bey, öncelikle hayırlı olsun. Yüzen kahve hakkında bir kaç sorum var. Öncelikle yüzen kahve olarak bir ekipman vsden ziyade bir demleme tekniği geliştirmişsiniz gibi. Yani cupping tekniğini değiştirerek içime yönelik bir tekniğe çevirmişsiniz. Peki burada kavrum, öğütme, eleme vs gibi bir değişim var mı? Yoksa elimizdeki kahveler ile de uygulayabileceğimiz bir teknik gibi. Ya da öğütülmüş kahvr alıp direkt uygulayabileceğimiz bir teknik gibi.

Asıl sormak istediğimse şu: cupping yönteminde bardağı-kaseyi oynatmadığımız için çözünme büyük ölçüde duruyor. Ama burada kahveyi içmek için bardağı oynatıyoruz ve çözünme az da olsa devam ediyor. 2 3 yudumdan sonra kahve bittere kaymıyor mu bu demleme yönteminde? Yani cuppingden en büyük farkı bu gibi görünüyor. Alt tarafı karıştırmasak bile içerken alt taraftaki kahve hareket etmiyor mu?
Merhaba @Secron teşekkür ederim, umarım hepimizin faydalanabileceği bir yenilik olur. Bu dediğiniz gibi bir ekipman değil, bir yöntem ve tadım prosedüründen esinlenildi. Kahvenin özütlenmesi ilk 1 dakikada neredeyse tamamen bitiyor, tavsiyem evde bir deneme yapmanız, biz oldukça fazla örneklemle test ettik ve hiç birinde ( 20. dakika sonrasına kadar defalarca yudumlandığı durumda da) bitter notalara rastlamadık. Bizim şu anda daha da ilerlemek adına test ve argümanlarımızı daha bilimsel platforma taşımamız gerekiyor ve Zürih Üniversitesi’nden bir profesör ile iletişime geçtik, önümüzdeki dönemde zannediyorum çok daha tatmin edici cevaplarımız olacak ve ben de paylaşmaktan mutlu olacağım.
İlginiz için teşekkürler.

Geri