• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya West Arsi Nensebo Refisa Gr.1
Kavurma Tarihi: 27-10-2021
Demleme Metodu: Clever dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro 3.4
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 90~92 derece
Firma Tadım Notları: Ananas suyu, ahududu, çikolata

20 gr. Kahve , 315 ml. su. kullandım
demlerken klasik hoffman metodunu uyguladım. Kahveyi ilk yudumladığımda hiç beğenmedim, illede yazan aromaları hissedeceğim takıntım yok, önceliğim içerken lezzet ve keyif alıp almadığım, ilk içimde ne keyif nede lezzet hissettim, fakat garip bir durum yaşadım kahve bir tık ılımaya başladığında hafif aldığım ve kahvelere çok yakıştırdığım o mayhoş ahududu hissiyatı giderek arttı ve buna ananas tadı eşlik etti, kahve biraz ılımayla muhteşem bir lezzet vermeye başladı, benim için ilk kez yaşadığım ilginç bir tecrübe oldu , sıcakken birşey vermeyen kahve ılımayla farklı çok hoş bir tada dönüştü, kavrum görsel olarak homojen ve benim için başarılı diyebilirim, Nutz'un kavrumlarını hep beğenmişimdir.

demlerken klasik hoffman metodunu uyguladım. Kahveyi ilk yudumladığımda hiç beğenmedim, illede yazan aromaları hissedeceğim takıntım yok, önceliğim içerken lezzet ve keyif alıp almadığım, ilk içimde ne keyif nede lezzet hissettim, fakat garip bir durum yaşadım kahve bir tık ılımaya başladığında hafif aldığım ve kahvelere çok yakıştırdığım o mayhoş ahududu hissiyatı giderek arttı ve buna ananas tadı eşlik etti, kahve biraz ılımayla muhteşem bir lezzet vermeye başladı, benim için ilk kez yaşadığım ilginç bir tecrübe oldu , sıcakken birşey vermeyen kahve ılımayla farklı çok hoş bir tada dönüştü, kavrum görsel olarak homojen ve benim için başarılı diyebilirim, Nutz'un kavrumlarını hep beğenmişimdir.

Acaba bu aroma konusu kahveye bağlı olarak mı gelişti sizce clevera mı bağlı? Ben de clever kullanırken aroma konusunda hep eksik hissediyorum

Acaba bu aroma konusu kahveye bağlı olarak mı gelişti sizce clevera mı bağlı? Ben de clever kullanırken aroma konusunda hep eksik hissediyorum
Merhaba,
Clevere bağlı olduğunu düşünmüyorum, iyi ve doğru kavrulmuş kahve bünyesinde çeşitli aromaları çağrıştıran yeterli veya gerekli asiditeye sahipse eğer, doğru demleme yöntemleriyle aromaları alacağınızı düşünüyorum, demlemelerimde clever ve kalita kullanıyorum çekirdekte iyi ise genelde beni tatmin eden sonuçlar alıyorum. Clever kullanımı çok kolay ekipman, önce su sonra kahve dediğimiz klasik hoffman metodunu kullandığımdan hiç tıkanma problemi yaşamadım, cleverde öğütüm kalınlığı ve kahve/su oranı dışında fazla değişken yok. Kahve/su oranı yanında öğütüm kalınlığı (kahvenin kavurma yapısına göre, açık veya koyu kavrum) doğru seçilirse iyi sonuç alınıyor, açık kavrumda öğütümü biraz ince koyu kavrumda ise nispeten biraz daha kalın yapıyorum. Ayrıca şunuda belirtmek isterim, bazı kahvelerde kalitada aldığım sonuç cleverden aldığımdan daha iyi olabiliyor veya tam tersinide yaşıyorum, V60'a hiç girmedim çünkü kullanmadığımdan dolayı hiç fikrim yok 🙂

:) Benim beklentim baya büyüktü de bu nedir yaa. Aramızda canı kahve çekince cuping yapan olduğunu sanmıyorum. :)
Hmm..
Umarım yoktur. :)
Merhaba @ademuysal Hayal kırıklığı olmasına üzüldüm çünkü bizi takip ediyorsunuz ve belli ki sizin beklentiniz farklı bir yenilikti. Bu ürünü paylaşımımda yazdığım gibi kulübün hoşuna gidecek bir şekilde sunmayı da düşünüyoruz, belki o zaman beklentinizi bir şekilde karşılarız. Beğenenin de, beğenmeyenin de yorumları bizim için çok değerli, eklemem şu olabilir; bu ürünün amacı kahve meraklısı olan veya olmayan yani herkese tadım yaptırmak. Ben uzun süredir kahvelerin tadımı sonrasında kahveyi içiyor ve sık sık da sadece içmek için bu şekilde demliyorum, kavurmahaneye yolu düşen arkadaşlarım bunu bilir, çıkış noktası bu. Fakat tat tarafındaki memnuniyet benim beklediğimden daha fazla - sadece kahveye odaklı olması ve hata olasılığını en aza indirmesi de açıkçası bir kavurucu için oldukça cezbedici. Bahsedecek çok şey var ama kahvelerimizle yapacağınız tadımı da bizim gibi tüketmenizi en azından bir kere denemenizi tavsiye ederim, fikriniz değişebilir, değişmezse de neden hoşunuza gitmediğini öğrenmekten memnun olurum.
Sevgiler

Merhaba Eyüp Bey, size güzel bir tat ulaştırabilmiş olmak beni çok sevindirdi. Nensebo ilginç hatta gizemli bir kahve, bunu yapmış olmasına şaşırmadım. Ben kahveyi hep 60C ve altında tüketiyorum bu yüzden karşılaştırma yapamayabilirim ama damakta bıraktığı tatların soğudukça geliyor oluşu; reseptörlerin daha düşük sıcaklıklarda algıladığı "tatlılık" özelliklerinin öne çıkması ile ilgili olabilir gibi geldi bana.
Sevgiler, selamlar.

27.10.2021 kavrum tarihli Guji Gigesa Natural'i biraz önce Hario V60'ta demledim.
1:16
91 derece Buzdağı su
TH-3 filtre
Timemore C2 19klik
2:45'te bitti

Daha önce toplu alımda da satın almıştım bu kahveyi. Ama o dönemlerde evimde değildim. Bu nedenle ekipmanlarım kısıtlıydı ve genelde Clever'da demliyordum.

Yukarıdaki reçeteyle demlediğim kahve lezzetli ancak biraz bitter tatlar alıyorum. Yarın süreyi kısaltmaya çalışarak tekrar deneyeceğim.

Aslında forumda arama yaptım ama çok fazla reçete bulamadım. Eğer bu kahve için uyguladığı ve beğendiği reçetesi olan varsa, paylaşabilirse çok memnun olurum.

Ben de 27.10 kavrumu Guji Gigesa Natural paketini az önce açtım ve v60'da demledim. Molent g50 40 klik öğütüm, 17 gr kahve, 90 derece 270 ml korusu, Cafec th3 filtre .
Öğütümü biraz daha kalınlaştırsam mı diye kararsız kalarak demleme yaptım, biraz da tahmin etiğim gibi demleme 3 dk'da bitti. Rahatsız etmeyen hafif bir bitter tat aldım ama elbette bunun olmaması gerek.
Deneyimlediğim kadarıyla doğal çekirdekler su akışını daha çok engelleme eğiliminde, zaten öğütümde toz da daha fazla oluyor.
Damo anaerobiği ise bir hafta daha bekleteceğim.

Ben de 27.10 kavrumu Guji Gigesa Natural paketini az önce açtım ve v60'da demledim. Molent g50 40 klik öğütüm, 17 gr kahve, 90 derece 270 ml korusu, Cafec th3 filtre .
Öğütümü biraz daha kalınlaştırsam mı diye kararsız kalarak demleme yaptım, biraz da tahmin etiğim gibi demleme 3 dk'da bitti. Rahatsız etmeyen hafif bir bitter tat aldım ama elbette bunun olmaması gerek.
Deneyimlediğim kadarıyla doğal çekirdekler su akışını daha çok engelleme eğiliminde, zaten öğütümde toz da daha fazla oluyor.
Damo anaerobiği ise bir hafta daha bekleteceğim.
Damo yu en az 3 hafta beklettikten sonra açmanızı tavsiye ederim.

Damo yu en az 3 hafta beklettikten sonra açmanızı tavsiye ederim.
Tavsiyeniz için teşekkürler, zaten Ömer bey de en az 3 hafta beklememi önermişti. Gigesa natural'i bile erken demlediğimi düşünüyorum, daha önceki natural çekirdekler de gittikçe güzelleşmişti ve daha ince öğütümde demlemeye izin verir hale gelmişti.

@Haggard rica ederim. Damo özelinde söyleyecek olursam özellikle bekledikçe güzelleşen bir çekirdek. Artık her çekirdekte en az 20 gün bekliyorum, bu şekilde tatların daha çok oturduğunu tecrübe ettim.

27.10.2021 kavrum tarihli Guji Gigesa Natural'i biraz önce Hario V60'ta demledim.
1:16
91 derece Buzdağı su
TH-3 filtre
Timemore C2 19klik
2:45'te bitti

Daha önce toplu alımda da satın almıştım bu kahveyi. Ama o dönemlerde evimde değildim. Bu nedenle ekipmanlarım kısıtlıydı ve genelde Clever'da demliyordum.

Yukarıdaki reçeteyle demlediğim kahve lezzetli ancak biraz bitter tatlar alıyorum. Yarın süreyi kısaltmaya çalışarak tekrar deneyeceğim.

Aslında forumda arama yaptım ama çok fazla reçete bulamadım. Eğer bu kahve için uyguladığı ve beğendiği reçetesi olan varsa, paylaşabilirse çok memnun olurum.
Daha sonraları reçeteyle oynayarak farklı denemeler yaptım. Ama şuanda en verimli fincanı Clever'la demledikten sonra içiyorum.

27.10 Kavrumu Sidamo Damo Anaerobik'i az önce V60'da demledim. Gerçekten her yudumdan sonra burundan çıkan güzel bir beyaz üzüm kokusu hissediliyor. Muhtemelen bir hafta daha dinlendikten sonra daha da lezzetlenecektir. Kalita, Chemex ve Clever Dripper demlemelerini de deneyeceğim. Yaptığım v60 demlemesinde 15 g/240 ml oran, 88 derece su ve Cafec TH3 kağıt kullandım, 2,20 gibi demleme bitti. Öğütüm Molent g50 ile 43 klik.

Guji Gigesa Natural ile yüzen kahve konseptinden ilham alarak bir demleme yaptım. 🙂

Cupping yöntemiyle ilgili 1-2 video izledim, kahveyi Molent g50 ile 34 klik öğüttüm, 14 gr kahve ve 250 ml su kullandım. İş ortamındaki çay makinesi cehennem sıcağında su kaynsttığı için, bardağın dibine az miktarda soğuk su koydum, kahveyi üzerine boca edip sıcak suyu ekledim. 1 dk sonra üstteki partiküleri karıştırıp dibe çöktürdüm içmeye başladım. Beklediğimden çok daha lezzetli, aromalı bir kahve oldu. İnsan gerçekten bu ladar ekipmanı boşa mı almışım diye düşünmeden edemiyor açıkçası. 😄

Çalışma ortamında kahve içmek için Kalita Kantan drip filtre aldım ama o da neticede uzun sürüyor. Clever ile demlemek daha kolay ama açıkçası bu gibi ekipmanlar kullanınca çevredeki insanların soruları ve meraklı bakışları bir noktadan sonra sıkıcı olabiliyor. Bu yöntem sanırım çalışma ortamında açık ara favorim olacak.

Guji Gigesa Natural ile yüzen kahve konseptinden ilham alarak bir demleme yaptım. 🙂

Cupping yöntemiyle ilgili 1-2 video izledim, kahveyi Molent g50 ile 34 klik öğüttüm, 14 gr kahve ve 250 ml su kullandım. İş ortamındaki çay makinesi cehennem sıcağında su kaynsttığı için, bardağın dibine az miktarda soğuk su koydum, kahveyi üzerine boca edip sıcak suyu ekledim. 1 dk sonra üstteki partiküleri karıştırıp dibe çöktürdüm içmeye başladım. Beklediğimden çok daha lezzetli, aromalı bir kahve oldu. İnsan gerçekten bu ladar ekipmanı boşa mı almışım diye düşünmeden edemiyor açıkçası. 😄

Çalışma ortamında kahve içmek için Kalita Kantan drip filtre aldım ama o da neticede uzun sürüyor. Clever ile demlemek daha kolay ama açıkçası bu gibi ekipmanlar kullanınca çevredeki insanların soruları ve meraklı bakışları bir noktadan sonra sıkıcı olabiliyor. Bu yöntem sanırım çalışma ortamında açık ara favorim olacak.
İşte o yaşadığınız heyecanın aynısı bizde de hala devam ediyor, teşekkürler yorumlarınız için, sonuçta yüzen kahve sadece satışını yaptığımız bir paket ürün değil, tavsiye de ettiğimiz bir yöntem aynı zamanda.

Afiyet olsun :)🙏

İşte o yaşadığınız heyecanın aynısı bizde de hala devam ediyor, teşekkürler yorumlarınız için, sonuçta yüzen kahve sadece satışını yaptığımız bir paket ürün değil, tavsiye de ettiğimiz bir yöntem aynı zamanda.

Afiyet olsun :)🙏
Ticari bir ürün ortaya koyduğunuz için açıkçası bu konuda size danışmak istememiştim. 1/18 gibi oran ve v60 için alt sınıra yakın, pour over için ince denebilecek bir öğütüm tercih ettim. French press'e göre daha aromatik ve ilginç şekilde daha temiz bir fincan nasıl ortaya çıktı açıkçası hâlâ anlamış değilim.
Kahve oranının bu şekilde ideal olduğu kanısına vardım. Belki öğütüm kalınlaştırılırsa çok az kahve arttırılabilir.

Ticari bir ürün ortaya koyduğunuz için açıkçası bu konuda size danışmak istememiştim. 1/18 gibi oran ve v60 için alt sınıra yakın, pour over için ince denebilecek bir öğütüm tercih ettim. French press'e göre daha aromatik ve ilginç şekilde daha temiz bir fincan nasıl ortaya çıktı açıkçası hâlâ anlamış değilim.
Kahve oranının bu şekilde ideal olduğu kanısına vardım. Belki öğütüm kalınlaştırılırsa çok az kahve arttırılabilir.
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Cupping protokolünde kalın öğütüm ve 1:18,18 demleme oranı kullanıyoruz ama yüzen kahve için belirttiğiniz gibi daha ince ve 1:16 - 1:18 arasında demleme oranı kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Şaşırmanız çok doğal, ben de hala şaşırıyorum ve bunun bir sebebinin de son dönemdeki kahvelerimizdeki iyileşme olduğunu tahmin ediyorum.

Bana v60 için 2 tane kahve önerebilecek olan var mıdır? Genel olarak parlak asidite, kompleks ve kalıcı kahveler sevmekteyim.

Bir de bu görüntülediğim fiyatlar 1 hafta önceki fiyatlarla aynı mıdır? Kasım sonuna kadar bir zam öngörülüyor mu? @Ömer Aydın

Bana v60 için 2 tane kahve önerebilecek olan var mıdır? Genel olarak parlak asidite, kompleks ve kalıcı kahveler sevmekteyim.

Bir de bu görüntülediğim fiyatlar 1 hafta önceki fiyatlarla aynı mıdır? Kasım sonuna kadar bir zam öngörülüyor mu? @Ömer Aydın
Nansebo Refisayı kesinlikle öneririm Parlak bir asiditeye sahip ve kompleks. 2. Olarakta Guji Gigesa Natural olabilir nansebo kadar olmasada oda fena değil.

Geri