Ben de demleme serüvenime cooffetropik ile başlamıştım, o zamanlar Elektrolüx 7800 kahve makinasını da yeni almıştım.
İlk tanışmam Kahvecom ileydi, sonrasında Cooffetropik ile uzun bir süre devam etti. Tüm kahvelerinden birer kilo almışımdır istisnasız. Paketlerin üzerindeki notaları okudukça çok şaşırırdım, ben neden bu tatları alamıyorum diye. Gerçi şu anda da sizler gibi alamıyorum ama.
Benim ilk göz ağrımdır kendileri...
Blend hiç almadım Espresso makinam yeni, hangisini önerirsiniz, ben daha çok çukulata karamel tadlarını seviyorum.Öğütücünüzü bilmiyorum ama bence tamamen ekf7800 dan dolayı o tatları alamamissinizdirben buradan sadece 3 çeşit satılan espresso blendlerini aldım çok memnun kalmıştım.
Blend hiç almadım Espresso makinam yeni, hangisini önerirsiniz, ben daha çok çukulata karamel tadlarını seviyorum.
Teşekkür ederim.3 çeşit var ama en çok 2 numarayı beğenmiştim
Kesinlikle 2 numarası çekirdeğin kokusu da bardaktaki sonucu da güzelBlend hiç almadım Espresso makinam yeni, hangisini önerirsiniz, ben daha çok çukulata karamel tadlarını seviyorum.
Evet benimkide geldi , umurım hayal kırıklığı olmaz.
1 kg kahveyi nasıl muhafaza edecem onu dusunuyorum.![]()
Demledim içiyorum.Dikkat ederseniz acılık olmuyor.Çok keyifli klasik koyu kavrum kako tatlari yanında isli bir tat var.Dumansi sigara gibi bir tat.Vaadettigi şeyleri yerine getiren bir kahve .
Senin shanga karismişti di mi hatirladım.Bardagi bitirdim ben 80 liraya tertemiz kahve.İmmers yontemde daha guzel olur.v60 ne yaparsan yap aroma çıkarıyor ve bu tarz kahvelere çok yakışmıyor.Bunu kalita aeropress ya da makinede yaparsanız buram buram purolu gövdeli enfes sabah kahvesi olurBen daha bekliyorum yurtiçi kargo'yu... Hem buradan küba hem de c. department'ten ücretsiz bir 150 gr ruanda shanga geliyor heyecanlıyım![]()
Senin shanga karismişti di mi hatirladım.Bardagi bitirdim ben 80 liraya tertemiz kahve.İmmers yontemde daha guzel olur.v60 ne yaparsan yap aroma çıkarıyor ve bu tarz kahvelere çok yakışmıyor.Bunu kalita aeropress ya da makinede yaparsanız buram buram purolu gövdeli enfes sabah kahvesi olur
Şu an hiç gerek yok , masrafaZarara sokayım mı sizi
Evet mi, o zaman buyrun:
Kavrulmuş Kahve Vakumlamak
“Düşük sıcaklıklarda her şey yavaşlıyor. Her 10 derecede bir, kahve çekirdeğinde gerçekleşen olaylar yarı-hızda ilerliyor.” Cristopher H. Hendon, Assistant Professor @ Oregon University, Water for Coffee kitabının co-yazarı Merhaba sayın üyeler! Bileniniz vardır, bilmeyeniniz, 2-2.5 aydır...www.kahvekulubu.net
Sigara deme sigara deme.. Evdekilerin alabildiği en yegane tat sigara izmariti gibi bu söylemi.. Yapma bana bunuDemledim içiyorum.Dikkat ederseniz acılık olmuyor.Çok keyifli klasik koyu kavrum kako tatlari yanında isli bir tat var.Dumansi sigara gibi bir tat.Vaadettigi şeyleri yerine getiren bir kahve .
Öğütüp biraz bekledikten sonra v60 ile demledim. Kırmızı meyve tatları net bir şekilde alınabiliyor. Acılık hiç yok. Gayet keyifli
Ben de timemore 19 ile yaptım acılıkla alakasi bile yoktu.Suyunuz ya da kettle kaynaklı olabilirtm 19 klik ile şimdi bi demleme yaptım da çok fazla toz çıkaran bi kahve olmasına rağmen su kahvenin içinden akıp gitti çok kolay bi şekilde. Hem gövde düşük hem de biraz acımsı oldu. Bir dahakine biraz daha dikkatli yapacağım ama degassing için de beklemek şart gibi daha 3. gün bugün.
Edit: Baya acımsı oldu kupanın yarısında bıraktım umarım degassing sonrasında daha güzel olur veya aeropress ile.