• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee tropic

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de timemore 19 ile yaptım acılıkla alakasi bile yoktu.Suyunuz ya da kettle kaynaklı olabilir

Zannetmiyorum 2 saat önce güzel bir ruanda nyabumera içmiştim hiçbir sorun yoktu. İlk defa bi kahveyi acımsı oldu diye yarım bıraktım galiba, hatta ağzımın tadı yerine gelsin diye pancar yedim düşünün :) Koyu kavrum diye mi böyle oldu diyeceğim de bilmiyorum bakalım biraz zaman geçsin.

Zannetmiyorum 2 saat önce güzel bir ruanda nyabumera içmiştim hiçbir sorun yoktu. İlk defa bi kahveyi acımsı oldu diye yarım bıraktım galiba, hatta ağzımın tadı yerine gelsin diye pancar yedim düşünün :) Koyu kavrum diye mi böyle oldu diyeceğim de bilmiyorum bakalım biraz zaman geçsin.
Acık kavrumlarda acılık almaz biraz zor.Suyu direkt boşaltsaniz dahi en fazla aromalar zayiflıyor.Suyu kaynar dökmeyin biraz daha kontrollu dokun.İnan acıligu gectim tatlilik vardi

Acık kavrumlarda acılık almaz biraz zor.Suyu direkt boşaltsaniz dahi en fazla aromalar zayiflıyor.Suyu kaynar dökmeyin biraz daha kontrollu dokun.İnan acıligu gectim tatlilik vardi

Kaynar değildi derecem var ölçtüm 88-90 arası bir sıcaklıktı. Açık kavrumlarda daha fazla acılık alıyorum ben asıl. Probador'un, z. karaca'nın veya incommon un kavrumları normale göre biraz daha koyu ve bunlar diğerlerine göre benim daha az acılık aldığım kavurucular. Fakat coffee tropic in kavrumu bunlardan daha koyuydu tabi, bir an çekirdek hazneye girmiyor mu diye şüphelendim o kadar kolay öğütüldü ki :)

Kaynar değildi derecem var ölçtüm 88-90 arası bir sıcaklıktı. Açık kavrumlarda daha fazla acılık alıyorum ben asıl. Probador'un, z. karaca'nın veya incommon un kavrumları normale göre biraz daha koyu ve bunlar diğerlerine göre benim daha az acılık aldığım kavurucular. Fakat coffee tropic in kavrumu bunlardan daha koyuydu tabi, bir an çekirdek hazneye girmiyor mu diye şüphelendim o kadar kolay öğütüldü ki :)
French pressle yaptım şuan iciyorum.Dumansi tat gelmiyor onun yerine daha tatlı cikolata tatları geliyor acımsi yanik tat yok.1-17 oran kullanıyorum suyu da kaynar döktum.

Kenya elime ulaştı: 20 gram kahve, timemore 20 click, 300 gram su olacak şekilde v60'ta demledim. Toplam süre 3:25 dakika oldu.

Keyifli bir kupa çıktı ortaya. Asiditesi tam yerinde, baymayan bir oranda ve yazdıkları notlardan bergamot çok belirgindi. Biraz dinlendirerek daha güzel sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum ama verdiğimiz indirimli fiyata göre performansı oldukça yüksek. Kahvelerin kavrumu da bana göre koyu değildi, orta kavrum denince bekleyeceğim orandaydı.

22 klik CMD 92 derece erikli ile demledim tipik Amerika kahvesi biraz daha 1 2 klik daha düşürüp demlenebilir gövde arttırmak için

Edit: soğuduktan sonra çok güzel bir kahve oldu bir dahakine ya 21 klik v60 olarak yada kalita ile demleyecegim

Son düzenleme:
Ben fiyattan bağimsiz olarak begendim.Yani 150 liraya yine alabilirim.Fiyatı sokarsak işin içine konuşmaya bile gerek yok :)
Fiyat konusundaki dusuncem yaşadığımız ülke itibarı ile bu kadar buyuk bir indirimin altinda insan birsey arıyor , o açıdan demiştim. ☺️☺️
Akşama dediğiniz gibi 1.15 deneyeceğim , kesinlikle dahada güzel olacak diye düşünüyorum.
Keşke alırken 4*250 paketleride indireme dahil etseydiler.

Fiyat konusundaki dusuncem yaşadığımız ülke itibarı ile bu kadar buyuk bir indirimin altinda insan birsey arıyor , o açıdan demiştim. ☺☺
Akşama dediğiniz gibi 1.15 deneyeceğim , kesinlikle dahada güzel olacak diye düşünüyorum.
Keşke alırken 4*250 paketleride indireme dahil etseydiler.
Sabah ictim tadi damagimda kaldi bir daha yaptim simdi.İnceye gitmekten korkmayın.İncelttikce daha guzel oluyor.

Sabah ictim tadi damagimda kaldi bir daha yaptim simdi.İnceye gitmekten korkmayın.İncelttikce daha guzel oluyor.
Açıkçası elimde standart tariflerden yola cıkıp bir yere varabilecegim bir degirmen yok. Yeni aldim sayılır deneye yanıla bir profil olusturma asamasindayim suan ama dediginiz gibi inceye giderek deneyecegim.

Kenyayı 1:10 oranında 24 saat demleyerek çok sağlam bir cold brew elde ettim. Normalde sanalbaharat kahvesi kullanıyorum cold brew için ve çekirdekten dolayı içerken buzla biraz dilute etmek gerekiyor fakat kenya'da böyle bir ihtiyaç hissetmedim. Güçlü bir gövdesi olmasına rağmen hiçbir acılık yoktu çok hoşuma gitti.

Küba cogu nitelikli kahveye taş çıkartır.Onemsemeden demliyorum ona rağmen resmen çikolata sosu oluyor.Arkada hafif isli dumanli bir tat.Sormak istedigim bir şey var koyu kavrum çekirdeklerde v60 kenarlarinda kaliyor parçaciklar.Spin de atsam ortaya dokmesem de en son orta çökuyor.Tat olarak memnunum ama herkes de boyle mi merak ettim.Bir de suyu çekip vicik vicik oluyor.Çekirdegin direnci derken bundan bahsediliyor galiba.Acik kavrumlarda parcalar suyu çekmiyor adeta itiyor

Küba cogu nitelikli kahveye taş çıkartır.Onemsemeden demliyorum ona rağmen resmen çikolata sosu oluyor.Arkada hafif isli dumanli bir tat.Sormak istedigim bir şey var koyu kavrum çekirdeklerde v60 kenarlarinda kaliyor parçaciklar.Spin de atsam ortaya dokmesem de en son orta çökuyor.Tat olarak memnunum ama herkes de boyle mi merak ettim.Bir de suyu çekip vicik vicik oluyor.Çekirdegin direnci derken bundan bahsediliyor galiba.Acik kavrumlarda parcalar suyu çekmiyor adeta itiyor

Bu açık kavrumla mı ilgili yoksa çekirdekle mi ilgili bilmiyorum ama kübada su o kadar hızlı akıp gidiyor ki işte kahve yeterince çözünmüyor. 2 gündür herhangi bi şekilde demlemedim ama şimdi demlesem çikolatayı ancak bitter çikolata olarak alırım büyük ihtimal yine.

Bu açık kavrumla mı ilgili yoksa çekirdekle mi ilgili bilmiyorum ama kübada su o kadar hızlı akıp gidiyor ki işte kahve yeterince çözünmüyor. 2 gündür herhangi bi şekilde demlemedim ama şimdi demlesem çikolatayı ancak bitter çikolata olarak alırım büyük ihtimal yine.
Çok şaşiriyorum comandante de kullanmadım.Timemore slim ile 17 ogutup 17 grama 260 falan su dokuyorum 2 parcada.Su hizli akiyor evet ama cikolata sifir acilik

Çok şaşiriyorum comandante de kullanmadım.Timemore slim ile 17 ogutup 17 grama 260 falan su dokuyorum 2 parcada.Su hizli akiyor evet ama cikolata sifir acilik
Dun aksam daha inceye dogru gittim daha sonra daha kalına dogru gittim. Her halukarda icilecek fincanlar cikti ortaya. Hani şu ekipman hatayi telafi eder sozu vardirya sanirim bu cekirdekte her hatayi telafi eder cinsten.

Espresso blendlerinden sonra bu firma cuba kahvesinde de üzmedi. Bende çok beğendim

Geri