• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz geç oldu ama :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-02-11 saat 12.21.33_7d86c0df.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-11 saat 12.21.33_7d86c0df.jpg
    80.6 KB · Görüntüleme: 222
@metin bey los prineos reçete alabilirmiyim lütfen. Sonuç iyi ama sıcaklıktan çok emin olamadım. Bir de öğütüm biraz kalın mı olmalı

@metin bey los prineos reçete alabilirmiyim lütfen. Sonuç iyi ama sıcaklıktan çok emin olamadım. Bir de öğütüm biraz kalın mı olmalı
Merhaba

sıcaklığı yüksek tutmanızı öneririm, kahveler zarif ve düşük gövdeli, bu sebeple düşük sıcaklıkta under kalabiliyor.
SL28 de kompleks asidite
Pacamara da ise tatılık ön planda.

Her zamanki referans reçetemizi öneriyorum.
16/250, 50+100+100 döküş, 96 derece, buzdağı, total demleme 2.5 dk olacak şekilde
daha deneysel takılmak isterseniz 1e13 de demleyebilirsiniz :)

@metin Merhaba Metin Bey, Colombia / La Riviera için reçete alabilir miyim? özellikle sıcaklık öneriniz nedir?

La Riviera sanırım hayatımdaki en büyük 2. hayal kırıklığı olan kahve oldu. Fiyatından ve bir önceki Bioreactor Nitro Anaerobic kahve olan Finca Milan'ın harika olmasından dolayı çok büyük beklentiye girmiştim. Notalarda yazan kekik balı nasıl bir nota bilmiyorum ama muhtemelen en baskın olan nota bu. Kahveden, haydariye eklemek için tereyağında yaktığımız nane kokusu alıyorum, tadı da çok bitter kaldı maalesef. Bilmiyorum belki de benim demlememde problem vardır ancak degassing sonrası iki kez demledim ikisi de hüsran

La Riviera sanırım hayatımdaki en büyük 2. hayal kırıklığı olan kahve oldu. Fiyatından ve bir önceki Bioreactor Nitro Anaerobic kahve olan Finca Milan'ın harika olmasından dolayı çok büyük beklentiye girmiştim. Notalarda yazan kekik balı nasıl bir nota bilmiyorum ama muhtemelen en baskın olan nota bu. Kahveden, haydariye eklemek için tereyağında yaktığımız nane kokusu alıyorum, tadı da çok bitter kaldı maalesef. Bilmiyorum belki de benim demlememde problem vardır ancak degassing sonrası iki kez demledim ikisi de hüsran
Hocam reçeteniz neydi?

@metin bey merhabalar,
mail atmıştım ama gözden kaçtı sanırım.
geçen ay Cenfrocafe decaf almış ve çok beğenerek tüketmiştim.
bu ay 1 kg aldım buzluğa da atarım diye ama bu seferki kavrum öncekine göre epey koyu geldi..
v60 ve düşük ısı vs birkaç farklı profilde espresso denedim ama daha önce aldığım notaları almak pek mümkün olmadı.
rica etsem, sizde numune varsa kontrol edebilir misiniz? kavrum tarihi 22 nisan..
teşekkürler..

az önce instagram paylaşımlarında denk geldim,“tazeler” kodu ile %20 indirim mevcut, ilgilenenlere duyurulur 📣

son gün: 15 ağustos

tazeler koduyla epey kahve aldıktan sonra yolum İstanbul’a düşünce bir de kafelerine uğrayayım diyip Nişantaşı’ndaki şubelerine gittim. Los Robles ve Los Pirineos Pacamara içtim, ikisi de güzel kahvelerdi. Los Robles fermente tatların lezzeti baskılayandan ziyade destekleyen tarafta olduğu tatlı ve meyvemsi bir kahve. Los Pirineos Pacamara ise portakalı andıran asiditesiyle canlı ve tatlı bir kahve. Kahveleri alırken beklentim yüksekti, kafede denediklerimden sonra iyice yükseldi.

Aldıklarım arasından decaf olanı denedim, EA ile işlenmişlerdeki yapay tatlılıktan ziyade meyvemsi bir tatlılığın olduğu keyifli bir kahve. Diğer aldıklarımı da denedikten sonra yazarım.

Son düzenleme:
Merhaba,

Meraktan sormak istiyorum. El Salvador / Los Pirineos'daki Diego Baraona'dan yeni kahveler gelecek mi?

Tim Wendelboe videosu izledikten sonra ilgimi çekti. Tabii, bir sürü kahve üretiliyor orada. Tim Wendelboe'nun sattığı kaliteden ne kadar benzerlik var, bilmiyorum ama hoş oldu.
Video 1
Video 2

Son düzenleme:
tazeler koduyla epey kahve aldıktan sonra yolum İstanbul’a düşünce bir de kafelerine uğrayayım diyip Nişantaşı’ndaki şubelerine gittim. Los Robles ve Los Pirineos Pacamara içtim, ikisi de güzel kahvelerdi. Los Robles fermente tatların lezzeti baskılayandan ziyade destekleyen tarafta olduğu tatlı ve meyvemsi bir kahve. Los Pirineos Pacamara ise portakalı andıran asiditesiyle canlı ve tatlı bir kahve. Kahveleri alırken beklentim yüksekti, kafede denediklerimden sonra iyice yükseldi.

Aldıklarım arasından decaf olanı denedim, EA ile işlenmişlerdeki yapay tatlılıktan ziyade meyvemsi bir tatlılığın olduğu keyifli bir kahve. Diğer aldıklarımı da denedikten sonra yazarım.
Juanachute, El Paraiso, Aromas Del Valle ve Cuzcachapa almıştım.

Juanachute, 120-120 fermentasyona rağmen temiz bir kahve. Katmanlı ama her gün içilebilecek kadar dengeli.

El Paraiso, fermente tatların aşırı baskın olduğu bir kahve. Esasen yıkanmışları seven biri olarak Juanachute'ye bayıldım ama El Paraiso için aynılarını söyleyemem. Kötü diyemem ama benim için fazla.

Aromas Del Valle, canlı ve lezzetli bir kahve. Çeri domates dokunuşu Kenya domatesleri gibi sebzemsi değil, daha çok dengeleyen tarafta.

Cuzcachapa, aralarında en sıradan görüneni olsa da uzun zamandır bu profilde bir kahve içmediğim için sıra dışı bir deneyim oldu. Sıcak içime uygun, kahve gibi kahve.

2025 Yaz mevsiminin son gününden herkese merhaba,

Bugün tazeler kampanyamızın son günü, bilenlere hatırlatma, bilmeyenlere de bilgilendirme olması açısından buradan bir duyuru yapmak istedim.
Tüm kahvelerimizde geçerli %20 indirim sağlayan kupon kodumuz ''tazeler'' ile alışverişinizi yapabilirsiniz.

Ayrıca, bugün web sitemize 4 yeni kahve daha ekledik, linklerini aşağıda paylaşıyorum.

Rwanda Gisanga / Anaerobic Natural
Brazil / Jaguara / Natural
Indonesia / Ijen Lestari / Mossto Natural
Indonesia / Ijen Lestari / Anaerobic Natural

Saygılarımla :coffee:

Merhaba, Peru decaf için reçete paylaşabilecek var mıdır acaba?

Cmd 21 click, 92 derece buzdağı, clever ile önce su sonra kahve, 15gr kahve 240gr su ile demledim. Dakika 2:00 yatak kırma ve 2:40ta akış başlatarak 3:30da demleme bitti ama kahvede isli bir koku ve tat olmasına rağmen bunun yanında da sulu bir çıktı oldu.

Merhaba, Peru decaf için reçete paylaşabilecek var mıdır acaba?

Cmd 21 click, 92 derece buzdağı, clever ile önce su sonra kahve, 15gr kahve 240gr su ile demledim. Dakika 2:00 yatak kırma ve 2:40ta akış başlatarak 3:30da demleme bitti ama kahvede isli bir koku ve tat olmasına rağmen bunun yanında da sulu bir çıktı oldu.
Decaf kahveler decaf olmayanlara kıyasla çok kolay çözünür ve çekirdeğin yapısındaki değişimlerden dolayı düşük gövdelidir. Bu yüzden decaf kahveler için normalden çok daha kalın öğütüm, düşük sıcaklık ve düşük bir ratio önerilir. Decaf kahveler demlerken 9 rakamıyla başlayan bir sıcaklık ve 1'e 15'ten geniş bir oran kullanmam mesela. Bu reçeteden ilerleyecekseniz bir sonraki demlemede 88 derece ve 1'e 14 oranını denemenizi öneririm.

Geri