• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso için er borbollon almıştım. Iyi çıktı almaya çalışsam da Timemore C3 ile yeterli tatminkarligi yakalayamadım. Sütlü olarak tuketebiliyorum yine ama bunun dışında biraz daha tatlı ve gövdeli öneri yapabilecek var mı acaba espresso için?
Filtre için de Brasil diamante aldım ve beğenerek tükettim. Parlak ve temiz bardak alabileceğim dripper demlemeye uygun filtre önerinizi de almak isterim. Toplu alıma da katıldım ama özellikle brasilden çok memnun kaldığım için bir iki çeşit daha denemek istiyorum.
Borbollon için ne reçete kullandınız yazarsanız yardımcı olaya çalışayım.
Espressoda tonlarca tükettiğimiz bir kahve

Instagramdan dönüş yapılmadığı için buraya mesajı kopyalayıp yapıştırıyorum.
Selamlar, yaklaşık 1 aydır caramanta ve burundiden düzgün fincanlar yakalamaya çalıştım fakat nafile. Caramantadan ilaçsı bitter tat, burundiden ise dümdüz fincanlar aldım. Özkaynak( ki her kahve ile istisnasız çalışan bir su benim için), korusu, damla su denedşn ama hiçbirisi fayda etmedi. Forumda önerilen reçeteyle demlemeler yaptım, buzdağı su önerilmiş ama yaşadığım şehirde maalesef bulunmuyor. Düzgün çıktı almaya çalılmaktan gerçekten yoruldum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Borbollon için ne reçete kullandınız yazarsanız yardımcı olaya çalışayım.
Espressoda tonlarca tükettiğimiz bir kahve
1:1 27sn de çıktı, Timemore 6 click
1:2 40sn de çıktı, Timemore 6 click
1:2 15sn de çıktı, Timemore 7 click
1:3 25sn de çıktı, Timemore 7 click
Kahveleri de 16-17 gram değiştirerek deneyimlemeye çalıştım. Aslında kahveden daha çok değirmenle ilgili bir problem yaşadığımı düşünüyorum. Aynı değirmenle espresso öğütüm için problem yaşayanlar da olmuşlar. Özellikle 1:1 ristretto olarak çıktı aldığım zaman kahve en keyifli halinde oldu benim için ama bunu sütlü kahveler için öneri üzerine almıştım. 17gr çıktı için 180ml olan bardak kullandığımda nispeten daha keyifli bir latte oldu. Aslında kahveden değil de değirmende ki 6 click geç akış 7 click hızlı akış probleminden dolayı yaşadım bence. Önceki mesajımda kahveyle ilgili olarak problem yaşadığım anlasildiysa kusura bakmayın lütfen.

Instagramdan dönüş yapılmadığı için buraya mesajı kopyalayıp yapıştırıyorum.
Selamlar, yaklaşık 1 aydır caramanta ve burundiden düzgün fincanlar yakalamaya çalıştım fakat nafile. Caramantadan ilaçsı bitter tat, burundiden ise dümdüz fincanlar aldım. Özkaynak( ki her kahve ile istisnasız çalışan bir su benim için), korusu, damla su denedşn ama hiçbirisi fayda etmedi. Forumda önerilen reçeteyle demlemeler yaptım, buzdağı su önerilmiş ama yaşadığım şehirde maalesef bulunmuyor. Düzgün çıktı almaya çalılmaktan gerçekten yoruldum. Yardımcı olursanız sevinirim.
iyi yaptınız instagramda mesaj kutusunda etiketleme vs gibi durumlardan dolayı mesajlar geldiğinden mesajınızı bulamamıştım, buradan yardımcı olmaya çalışıyım

nasıl demliyorsunuz kahveleri süreler ve gramajlar vs gibi bilgiler ile detay verirseniz bir üzerine düşünelim.

Caramanta genel olarak beğenilen bir fiyat performans kahvesi, dükkanımızda şu anda espresso olarak da tüketiyoruz mesela
Burundi de arada sırada patates defect i çıkması harici keyifli meyvemsi bir kahve

iyi yaptınız instagramda mesaj kutusunda etiketleme vs gibi durumlardan dolayı mesajlar geldiğinden mesajınızı bulamamıştım, buradan yardımcı olmaya çalışıyım

nasıl demliyorsunuz kahveleri süreler ve gramajlar vs gibi bilgiler ile detay verirseniz bir üzerine düşünelim.

Caramanta genel olarak beğenilen bir fiyat performans kahvesi, dükkanımızda şu anda espresso olarak da tüketiyoruz mesela
Burundi de arada sırada patates defect i çıkması harici keyifli meyvemsi bir kahve
Selamlar, 16/250 orta öğütüm-ince öğütüm 2.30 2.45 ve 4x60 orta öğütüm 3 3.30 civarı demlemeler yaptım fakat caramantadaki ilaçsı tat ve burundideki düzlüğü gideremedim. Aynı zamanda aeropress demlemelerimde de sonuç aynı. Kahveler damak tadıma uymadı demek kalıyor geriye.

25.10 kavrumlu Gera Farm'ı daha 5 kere demledim ve 1 demleme dışında (onda da dalgınlıkla 89-90c gibi bir sıcaklıkta demledim, süre de 1:55 gibi olunca under kaldı biraz, otsu çimensi tatlar vardı) keyifle içtim hep açıkçası. Hafta sonu 94c, Q2 Heptagonal 19.0 klik,15/255, 50-165-255 45sn bloom, 2:20 civarı bir bitişle gayet çaysı ve tatlı bir fincan içtim açıkçası.

Kenya Azamia alanlar için en az 20 gün beklemelerini tavsiye ederim. Benim v60 demlemelerimde en iyi performansları 20 gün sonrasında verdi.
Evet Kenya Azamia dinlenince çok keyifli bir hal alıyor, memnun kalmanıza çok sevindik, bizim de sevdiğimiz kahvelerden,
Serinlemek isterseniz Japanese demlemelerde de oldukça fresh bir içecek çıkıyor tavsiye ederim

1:1 27sn de çıktı, Timemore 6 click
1:3 25sn de çıktı, Timemore 7 click
Kahveleri de 16-17 gram değiştirerek deneyimlemeye çalıştım. Aslında kahveden daha çok değirmenle ilgili bir problem yaşadığımı düşünüyorum. Aynı değirmenle espresso öğütüm için problem yaşayanlar da olmuşlar. Özellikle 1:1 ristretto olarak çıktı aldığım zaman kahve en keyifli halinde oldu benim için ama bunu sütlü kahveler için öneri üzerine almıştım. 17gr çıktı için 180ml olan bardak kullandığımda nispeten daha keyifli bir latte oldu. Aslında kahveden değil de değirmende ki 6 click geç akış 7 click hızlı akış probleminden dolayı yaşadım bence. Önceki mesajımda kahveyle ilgili olarak problem yaşadığım anlasildiysa kusura bakmayın lütfen.

buradan yola çıkarak 1 klik 25 saniye fark ettiriyor ise espressoda doğru ayar yapmak çok zor gibi, espresso konusu da oldukça hassas ayar gerektiriyor

tavsiye ettiğimiz reçete 19 gr kahve 42 gr içecek 30-35 saniye aralığı extraction süresi
suyun mineral değeri 100 - 125 ppm arası sıcaklığı ise 95 derece

25.10 kavrumlu Gera Farm'ı daha 5 kere demledim ve 1 demleme dışında (onda da dalgınlıkla 89-90c gibi bir sıcaklıkta demledim, süre de 1:55 gibi olunca under kaldı biraz, otsu çimensi tatlar vardı) keyifle içtim hep açıkçası. Hafta sonu 94c, Q2 Heptagonal 19.0 klik,15/255, 50-165-255 45sn bloom, 2:20 civarı bir bitişle gayet çaysı ve tatlı bir fincan içtim açıkçası.
Afiyet olsun, kahvede hafif nektarin ve hafif herbal şeker kamışı tatlılığı var hep bunun üzerine çalıştık.
keyif almanıza sevindim, zira oldukça temiz bir yıkanmış Etiyopya kahvesi, sorun yaşayan arkadaşlar ile görüştüm herkese telafi amaçlı yenilerini iletiyoruz... :coffee:

buradan yola çıkarak 1 klik 25 saniye fark ettiriyor ise espressoda doğru ayar yapmak çok zor gibi, espresso konusu da oldukça hassas ayar gerektiriyor

tavsiye ettiğimiz reçete 19 gr kahve 42 gr içecek 30-35 saniye aralığı extraction süresi
suyun mineral değeri 100 - 125 ppm arası sıcaklığı ise 95 derece
Doğru söylüyorsunuz. Reçeteyi not aldım ama. Değirmen güncellemesi ile yine deneme yapacağım bu kahve özelinde. Çok teşekkür ederim

Selamlar, 16/250 orta öğütüm-ince öğütüm 2.30 2.45 ve 4x60 orta öğütüm 3 3.30 civarı demlemeler yaptım fakat caramantadaki ilaçsı tat ve burundideki düzlüğü gideremedim. Aynı zamanda aeropress demlemelerimde de sonuç aynı. Kahveler damak tadıma uymadı demek kalıyor geriye.
caramanta da ilaçsı bir karakter daha önce hiç almamıştım, kahveyi çok çözüyor olabilirsiniz,
16/250 radyosunda 2 dk sürecek şekilde öğütme ayarını yapabilir misiniz döküş ise 50 +200 şeklinde

burundide ise asidite ve meyvemsi karakter aslında oldukça belirgin, bunun için de aynı reçete üzerinde bir deneme yapmanızı tavsiye ediyorum

Afiyet olsun, kahvede hafif nektarin ve hafif herbal şeker kamışı tatlılığı var hep bunun üzerine çalıştık.
keyif almanıza sevindim, zira oldukça temiz bir yıkanmış Etiyopya kahvesi, sorun yaşayan arkadaşlar ile görüştüm herkese telafi amaçlı yenilerini iletiyoruz... :coffee:
Evet galiba biraz under kalınca o bitkisellik çok öne çıktı o demlemede sadece. Bendeki partide bir sıkıntı göremedim, zaten belirttiğiniz 28.10 bendeki 25.10 tarihli. Ama görece geç açıldı biraz, en iyi fincan son içtiğimdi.

caramanta da ilaçsı bir karakter daha önce hiç almamıştım, kahveyi çok çözüyor olabilirsiniz,
16/250 radyosunda 2 dk sürecek şekilde öğütme ayarını yapabilir misiniz döküş ise 50 +200 şeklinde

burundide ise asidite ve meyvemsi karakter aslında oldukça belirgin, bunun için de aynı reçete üzerinde bir deneme yapmanızı tavsiye ediyorum
Alışkanlığıma ters olsa da öğütümü 3 4 klik kalınlaştırınca sorun çözüldü diyebilirim :) 2 3 yıl önce etiyopya uraga kahveniz vardı onda da benzer bir sorun yaşamıştım onu hatırlattı. Teşekkür ederim.

El Porvenir kahvemiz maalesef tükenmiştir. renk olarak biraz koyu gözükse de aslında tatlı ve aromatik bir kahveydi, toplu alım başlığımda sorunuz gözümden kaçmış kusura bakmayın :)
Son zamanlarda hem espresso hem de filtre olarak en beğendiğim kahvelerden biriydi, bitmiş olmasına üzüldüm resmen. Bu kahveye en yakın deneyimi verebilen öneriniz ne olur? @metin

El Porvenir toplu alımda çok koyu ve isli bir kokuya sahipti. Ben memnun kalmamıştım. Toplu alım başlığında da sormuştum fakat cevap alamamıştım. Eğer sepete eklemeyi düşünen varsa önce @metin beye bir sorsun.
maalesef aynı sorunu ben de yaşadım. El Porvenir beklediğimden çok daha koyu çıktı. Gera Farm'da da benzer sorunları yaşadım ama El Porvenir'i içmekte zorlandım maalesef. CD çekirdeklerinden dehşet memnun olsam da bu iki çekirdek -belki de o partiden kaynaklı- bende hayal kırıklığı yarattı :(

maalesef aynı sorunu ben de yaşadım. El Porvenir beklediğimden çok daha koyu çıktı. Gera Farm'da da benzer sorunları yaşadım ama El Porvenir'i içmekte zorlandım maalesef. CD çekirdeklerinden dehşet memnun olsam da bu iki çekirdek -belki de o partiden kaynaklı- bende hayal kırıklığı yarattı :(
El Mirador infüze çekirdeği ile blend yaparak içebildim. Seçildikleri ay başında ve ay sonunda iki kez set olarak almış bulundum. Ay sonunda da aynı durum vardı. Yani tek bir batch'e özel bir durum değil.

Geri