• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Finca Milan için gaz salınım süresi tavsiyemiz 20 gün.

Reçete olarak da 1/15 reçetesini önerebilirim
CMD 22-24 klik ayarları ile denemeye başlayabilirsiniz
16 gr kahve ye 240 ml su
İlk döküş 40 ml - 30 sn bekleme
İkinci döküş 100 ml - 10 sn bekleme
Üçüncü döküş - 100 ml
Toplam demleme süresi 2-2.5 dk arası
Su sıcaklığı 94 derece
Buzdağı genel olarak kahvelerimiz ile uyumlu oluyor

Finca Milan için gaz salınım süresi tavsiyemiz 20 gün.

Reçete olarak da 1/15 reçetesini önerebilirim
CMD 22-24 klik ayarları ile denemeye başlayabilirsiniz
16 gr kahve ye 240 ml su
İlk döküş 40 ml - 30 sn bekleme
İkinci döküş 100 ml - 10 sn bekleme
Üçüncü döküş - 100 ml
Toplam demleme süresi 2-2.5 dk arası
Su sıcaklığı 94 derece
Buzdağı genel olarak kahvelerimiz ile uyumlu oluyor
Teşekkür ederim. İlk demlemeyi
Buzdağı
cmd 18 klik
1/16
92°
4 döküş olarak yaptım. Epey ince kalmış öğütüm 3.30 bitti. Tds 1.70 çıkmasına rağmen over tatlar yoktu, kavun epey belirgin ve keyifliydi. Sizin reçeteyi deneyeceğim ilk demlememde

Teşekkür ederim. İlk demlemeyi
Buzdağı
cmd 18 klik
1/16
92°
4 döküş olarak yaptım. Epey ince kalmış öğütüm 3.30 bitti. Tds 1.70 çıkmasına rağmen over tatlar yoktu, kavun epey belirgin ve keyifliydi. Sizin reçeteyi deneyeceğim ilk demlememde
Ufak ufak kalınlaşmaya gidebilirsiniz suyun sıcaklığını da bir iki derece arttırın daha tat berraklığı yakalanabilir zaten güzel bir noktadan başlamışsınız bence bu çevrelerde deneyimlemeler yapılabilir, ellerinize sağlık ☕🙏🏻

Ufak ufak kalınlaşmaya gidebilirsiniz suyun sıcaklığını da bir iki derece arttırın daha tat berraklığı yakalanabilir zaten güzel bir noktadan başlamışsınız bence bu çevrelerde deneyimlemeler yapılabilir, ellerinize sağlık ☕🙏🏻
Çok teşekkürler. Kahve iyiyse her türlü çıktı güzel malum. İyi kahveden kötü çıktı almak epey emek ister 😍 elinize sağlık.
750 gr almıştım oyun alanım epey geniş😃

Selamlar, Cuzchapa ile El Gobiado var elimde, bunlardan hangisiyle makinede Turk Kahvesi uygun olur, deneyen varmi ? Eureka Oro da TK ogutmek istesem en ince de mi yapmaliyim mesela sifir noktasindan 1-2 tik once ?

Finca milanı en çok Türk Kahvesine yakıştırdım. Kingrinder k6 22klik ile öğüttüm. 8 gram kahveye 80ml 90tdslik su ekledim. 55derece ısı suyla 50ml kadar blooming yaptım. Sonra ocakta köpürene kadar demlendi. Bileydim son kalan 20gramı değil bütün kahveyi türk kahvesinde kullanırdım, tavsiye ederim.

M
Merhaba Arkadaşlar

Kusura bakmayın yeni yıl arifesi biraz rahatsızlandım ondan biraz uzak kaldım, Covid akabinde zaatüre oldum hala etkileri devam ediyor... umarım en kısa zamanda aranıza katılacağım 😇

28.10 kavrum tarihli Etiyopya serisinden memnun olmayanlar benle özelden iletişime geçebilir mi, yenilerini iletmek isterim, profilleri biraz geliştirmeye çalıştım, bu sabah Gera Farm tattım keyifliydi yani isli bir karakter yoktu, bir de bu şekilde deneyelim isterim.

Herkese sağlıklı huzurlu süper kahvelerle dolu mutlu bir yıl diliyorum... :coffee:
@metin bey geçmiş olsun, özelden iletişime geçtim ama sanırım görmediniz.

31 ocağa kadar hohoho kodu ile %30 indirim varmış. tadı damağımda kalan El Obraje kaldımı diye bakmak için siteye girince gördüm. benim gibi farkında olmayan varsa bilgisine.

Espresso için er borbollon almıştım. Iyi çıktı almaya çalışsam da Timemore C3 ile yeterli tatminkarligi yakalayamadım. Sütlü olarak tuketebiliyorum yine ama bunun dışında biraz daha tatlı ve gövdeli öneri yapabilecek var mı acaba espresso için?
Filtre için de Brasil diamante aldım ve beğenerek tükettim. Parlak ve temiz bardak alabileceğim dripper demlemeye uygun filtre önerinizi de almak isterim. Toplu alıma da katıldım ama özellikle brasilden çok memnun kaldığım için bir iki çeşit daha denemek istiyorum.

Şu an sepette;

-African Bundle
-Santa Juana
-Finca Milan
-La Esperanza
-Ijen Lestari
-El Obraje
-Caramanta
-Cuzcachapa
-Diamantina

Sizin tavsiyelerinize göre eksilteceğim. Tavsiyelerinizi, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. :)

Not: Filtre için. Gövde, asidite fark etmez; maksat deneyim.

Şu an sepette;

-African Bundle
-Santa Juana
-Finca Milan
-La Esperanza
-Ijen Lestari
-El Obraje
-Caramanta
-Cuzcachapa
-Diamantina

Sizin tavsiyelerinize göre eksilteceğim. Tavsiyelerinizi, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. :)

Finca Milan dursun sepette kesinlikle 👍 @emrekocakurt bey.
Bu arada @metin bey dönüş yaptı sağolsun, Gera Farm ın yeni kavrumundan göndereceğini söyledi. Hiç bir talebimiz olmadan böyle bir jest yapması takdire şayan. Yılın kavurucusu oylamasında kendisine verdiğim oy boşuna değil kesinlikle, hem çok iyi kahveleri hem de müşteri odaklı ticari anlayışı için kendisine ayrıca teşekkürler.

Şu an sepette;

-African Bundle
-Santa Juana
-Finca Milan
-La Esperanza
-Ijen Lestari
-El Obraje
-Caramanta
-Cuzcachapa
-Diamantina

Konu deneyimse finca milan ve el mirador sepette kesinlikle olmalı. Günlük yormayacak ama zarif ve keyifli içim için el obraje çok güzel bi yıkanmış. Diamantina ve caramantada çok farklı şeyler bulamazsınız ama caramanta tam sabah güne başlama kahvesi yani kahve gibi kahve diyebiliriz. Ijen lestari de hoş çilek notaları mevcut keyifli bi kahve ama bayıldım da diyemem. Diğer kahveleri ise denemedim.

Şu an sepette;

-African Bundle
-Santa Juana
-Finca Milan
-La Esperanza
-Ijen Lestari
-El Obraje
-Caramanta
-Cuzcachapa
-Diamantina

Bence Ijen Lestari de dursun. Ben çok memnun kaldım.

El Porvenir toplu alımda çok koyu ve isli bir kokuya sahipti. Ben memnun kalmamıştım. Toplu alım başlığında da sormuştum fakat cevap alamamıştım. Eğer sepete eklemeyi düşünen varsa önce @metin beye bir sorsun.

Şu an sepette;

-African Bundle
-Santa Juana
-Finca Milan
-La Esperanza
-Ijen Lestari
-El Obraje
-Caramanta
-Cuzcachapa
-Diamantina

African Bundle içeriğindeki Etiyopya Gera Farm isli ve yanıksı tatlar barındırıyor ve çok su tutuyordu. Ijen Lestari ve Finca Milan sepetin favorileri olur bence. Aricha da bu sene içtiğim keyifli Etiyopyalardan. Ama sektöre bomba gibi girecek olan Endonezyaları arttırsalar ve Kosta Rika kahvelerini getirseler çok daha iyi olur.

espresso için hangi kahveleri önerirsiniz?

African Bundle içeriğindeki Etiyopya Gera Farm isli ve yanıksı tatlar barındırıyor ve çok su tutuyordu. Ijen Lestari ve Finca Milan sepetin favorileri olur bence. Aricha da bu sene içtiğim keyifli Etiyopyalardan. Ama sektöre bomba gibi girecek olan Endonezyaları arttırsalar ve Kosta Rika kahvelerini getirseler çok daha iyi olur.
Gera farm içip de memnun olan yazar ise sevinirim 🙏

Bir partide hata olmuş olabilir, ya da bir şeyler ters gitmiş olabilir, bu konuyu kavurucumuz ile de görüştüm, akabinde de profilleri geliştirmeye çalıştık zaten, telafi amaçlı memnun olmayanlara güncel profillerden tekrar gönderim yapıyoruz. Konu ile ilgili yaklaşımımız budur.

Diğer kahvelerden memnun olmanıza sevindik.

El Porvenir toplu alımda çok koyu ve isli bir kokuya sahipti. Ben memnun kalmamıştım. Toplu alım başlığında da sormuştum fakat cevap alamamıştım. Eğer sepete eklemeyi düşünen varsa önce @metin beye bir sorsun.
El Porvenir kahvemiz maalesef tükenmiştir. renk olarak biraz koyu gözükse de aslında tatlı ve aromatik bir kahveydi, toplu alım başlığımda sorunuz gözümden kaçmış kusura bakmayın :)

Geri