• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, sütlü kahveler için öneri yapabilir misiniz? Günlük kullanım için bir çekirdek istiyorum. Uygun oneriler için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar El borbollon günün her saati tüketebileceğiniz, latte’ye çok yakışan bir çekirdek.

Merhabalar El borbollon günün her saati tüketebileceğiniz, latte’ye çok yakışan bir çekirdek.
Teşekkür ederim. Indirimden faydalanarak 1 kilo sipariş verdim. Iyzico indirimi ile yanına 250gr diamantina ekledim 50 liraya geldi o da. Iyi bir indirim oldu kiloluk avantajıyla birlikte.

@metin bey finca milan ile ilk demlemeyi yaptım.
T64 değirmen üzerinde 6.0 ayarında öğütüm 94 derece abant su, 15 gram kahve 240 ml su, 50 ml bloming+ kalan suyu tek seferde döküş, 2 dk civarı bitiş.
Bildiğin kavun suyunu enjekte etmişler kahveye. Sizlerin de alternatif reçetesi varsa denemek isterim.

@metin bey finca milan ile ilk demlemeyi yaptım.
T64 değirmen üzerinde 6.0 ayarında öğütüm 94 derece abant su, 15 gram kahve 240 ml su, 50 ml bloming+ kalan suyu tek seferde döküş, 2 dk civarı bitiş.
Bildiğin kavun suyunu enjekte etmişler kahveye. Sizlerin de alternatif reçetesi varsa denemek isterim.
@metin beyden ben de la esperanza için bir referans reçete bekliyorum mevcut demlemede çok bitter tatlar yoğun kaldı.
Finca milan ise bugün tarafımca şu reçete ile demlendi ve harika bir sonuç alındı bilgi amaçlı geçiyorum.
Kavrum 25.11
Öğütüm timemore s3 2.7 slow feed
Ratio 1.16
V60 seramik cafec traditional
94C sweet water 95 ppm su
45 ml 30 sn bloom
100x 2 eşit döküş
2.05 bitiş
Çok lezzetli temiz bir kahveydi.
Harika tatlı kavun notaları mevcuttu

Finca Milan degas ne kadar beklediniz ?

Gerçekten beğendim ve beğenildi. Sadece eklenilecek süt miktarı az olmalı diye düşünüyorum. Kahve ile dengesi bu şekilde daha iyi diye düşünüyorum. Kavrumun 7. Gününde denedim. Teşekür ederim öneriniz içinde.

Bununla birlikte Brazil diamantina aldım.
Espresso için henüz denemedim zaten espresso için de almamıştım açıkçası.

İlk filtre demlemede
Timemore Chestnut C3 Pro 15 click
Pınar Su 98 derece
22gr kahve 350gr su (1:16)
Önce su sonra kahve olacak şekilde dripperda 3:30dk demledim.
3:30 üst tabakayı kırdım ve akışı başlattım.
4:15te tamamlandı.
Bu şekilde beklediğim performansı alamadım. Daha sonra Instagram uzerinden ulaştım ve şu şekilde tavsiye edildi;

Timemore Chestnut C3 Pro 17 click (öğütümde kalınlaştırma tavsiyesi)
Pınar Su 95 derece (su ısısı düşürme tavsiyesi)
15gr kahve 250gr su (1:16,6 1 kişilik tavsiye)
Önce su sonra kahve ekleyerek yine dripperda demledim.
Kahveyi ekleyip 4-5 tur karıştırdım. 2:30 kabuk kırma ve akış başlatma ile 3:00da tamamlandı. (2:30 akış başlatma tavsiyesi)

Bu şekilde vaat edilen sonuca ulaştım.
Çok memnun eden bir kahve oldu. Malt kokusu ve tadı gerçekten her yudumda ve icim devaminda kendini hissettirdi. Hafif tatlımsı tadı ile birlikte çok beğendim bu kahveyi.

Son düzenleme:
@metin bey etiyopyalarda (gera farm ve aricha 28.10 kavrum) bir sorun mu var?
hemen bütün seçkiyi aldım, hepsi de çok güzeldi ellerinize sağlık (caramanta f/p canavarı, 1kg daha istedim yolda. obraje de nefisti ondan da 250gr ekledim), etiyopyaları içemedik maalesef..
Baslik takipten cikti galiba, cevap alamadim. Gera farm ve Aricha 28.10 kavrumu, sonuclar cok kotu, son kalan gramlari size gondermek isterim. @metin
Hemen butun seckiyi denedim begendim ama allah affetsin etiyopyalari doktum.

Baslik takipten cikti galiba, cevap alamadim. Gera farm ve Aricha 28.10 kavrumu, sonuclar cok kotu, son kalan gramlari size gondermek isterim. @metin
Aynı durum bende de var tarih aynı hocam

Kahvelerin hepsini çok beğendim, daha buzlukta sırasını bekleyenler de var ama bende de Gera Farmda isli bir tat mevcuttu, fakat 88-90 su sıcaklığı ve Comandante 25 klik gibi denemenizi tavsiye ederim,fena olmuyor, bu şekilde isli tattan kurtuldum ve hafiften nektarin ve yabam mersini geliyor soğudukça...

Merhaba Arkadaşlar

Kusura bakmayın yeni yıl arifesi biraz rahatsızlandım ondan biraz uzak kaldım, Covid akabinde zaatüre oldum hala etkileri devam ediyor... umarım en kısa zamanda aranıza katılacağım 😇

28.10 kavrum tarihli Etiyopya serisinden memnun olmayanlar benle özelden iletişime geçebilir mi, yenilerini iletmek isterim, profilleri biraz geliştirmeye çalıştım, bu sabah Gera Farm tattım keyifliydi yani isli bir karakter yoktu, bir de bu şekilde deneyelim isterim.

Herkese sağlıklı huzurlu süper kahvelerle dolu mutlu bir yıl diliyorum... :coffee:

Çok geçmiş olsun @metin Bey. Yazıma dönüş alamayınca tahmin etmiştim bir sıkıntı olduğunu.
Finca Milan Bioreactor için degas, su ve reçete tavsiyesi alabilirmiyim. 750 gr var gerçi iyi bir reçete çıkarıp devam ederim ama doğru alandan başlamak adına tavsiyeniz önemli. 1 gr ı bile heba etmeyelim 😍
Mutlu, sağlıklı yıllar...

@metin öncelikle geçmiş olsun metin bey, 555BQ2627Y nolu siparişim p.tesinden beri gelemedi bir türlü.
Önce p.tesi kargoya verildiğine dair mail geldi sizden sonra yine gelmedi siparişim,istagramdan yazdım, sistemsel bir sorun olmuş,bugün(dün) kargoladık dediniz, bugün yine gelmedi siparişlerim, zaten takip no da gelmedi.

Neden gönderemiyorsunuz siparişlerimi? Ürünleri geçen pazar aldım,5 gün oldu, lütfen ilgilenir misiniz artık.

@metin öncelikle geçmiş olsun metin bey, 555BQ2627Y nolu siparişim p.tesinden beri gelemedi bir türlü.
Önce p.tesi kargoya verildiğine dair mail geldi sizden sonra yine gelmedi siparişim,istagramdan yazdım, sistemsel bir sorun olmuş,bugün(dün) kargoladık dediniz, bugün yine gelmedi siparişlerim, zaten takip no da gelmedi.

Neden gönderemiyorsunuz siparişlerimi? Ürünleri geçen pazar aldım,5 gün oldu, lütfen ilgilenir misiniz artık.
teşekkür ederim
yılbaşı dolayısı ile 1 gün kavurmahane kapalıydı, etkin 2 cup filtrelerini de 1 gün beklemek durumunda kaldık.
kargonuz dün yurtiçi kargoya teslim edildi, ben de sistemde göremiyorum kargoyu, şube ile görüşüp durumu buradan güncellerim

güncelliyorum: şimdi yurtiçi kargo ile görüştüm, kurumsal sözleşmeleri yeniliyorlarmış yeni yıl dolayısı ile ondan bazı kargoların çıkışları yapılamamış, ama bugün yola çıkacağının bilgisini verdiler, yarın teslimat şubesinde olacaktır muhtemelen

Son düzenleme:
Burundi Nyagishiru, süpriz ve harika bir kahve oldu benim için piyasada daha çok filtre olarak rağbet gören Colombia ve Ethiopia çekirdekleri dışında bu tarz alternatif yöresel çekirdekleri bizimle buluşturduğunuz için teşekkürler @metin bey.

Çok geçmiş olsun @metin Bey. Yazıma dönüş alamayınca tahmin etmiştim bir sıkıntı olduğunu.
Finca Milan Bioreactor için degas, su ve reçete tavsiyesi alabilirmiyim. 750 gr var gerçi iyi bir reçete çıkarıp devam ederim ama doğru alandan başlamak adına tavsiyeniz önemli. 1 gr ı bile heba etmeyelim 😍
Mutlu, sağlıklı yıllar...
@metin

Geri