• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Degassing için ek: Bazen valfler verimli çalışmıyor. Bu yüzden yeterli zaman geçse bile içmeden 1-2 gün önce paketi açıp çekirdekleri çalkalamak iyi oluyor.

Kavrumdan 32 gün geçmiş ve kahveler şuan hala lezzet olarak zirvede.
El Rubi French presste etikette yazan tadım notalarını daha iyi yansıtıyor ve daha lezzetli bir çıktı veriyor.
Acacia ise v60 için oldukça keyifli ve Türk kahvesinde farklı bir deneyim sunuyor.
15 gün önce sorsaydınız bu yorumları yapamazdım. En azından açık kavrumlar için konuşuyorum 21 günden önce tam aradığınızı bulamayabilirsiniz.

Bugün Tunalida ki Dharma coffee'de departman el salvador çekirdeğini chemex ile böğurtlen ve çikolata notalarına doydum diyebilirim .Ama Ekvator lugmapata özlediğim aklıma geldi olsada içsek:)

Çalışan bir indirim kodu var mı?

Bugün Tunalida ki Dharma coffee'de departman el salvador çekirdeğini chemex ile böğurtlen ve çikolata notalarına doydum diyebilirim .Ama Ekvator lugmapata özlediğim aklıma geldi olsada içsek:)
Selamlar Erdi bey
Afiyet olsun :) Finca El Gobiado kahvemizden tatmışsınız, diğer kahvemiz La Majada sanılmasın diye yazıyım dedim.
Ekvador Lugmapata kahvesinin yeni hasadını da bekliyoruz, üretici ile iletişimdeyiz yıl bitmeden yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Selamlar Erdi bey
Afiyet olsun :) Finca El Gobiado kahvemizden tatmışsınız, diğer kahvemiz La Majada sanılmasın diye yazıyım dedim.
Ekvador Lugmapata kahvesinin yeni hasadını da bekliyoruz, üretici ile iletişimdeyiz yıl bitmeden yetiştirmeye gayret ediyoruz.
Ekvador için süper bir haber Metin Bey takipteyim :-)

@metin Metin Bey ilk defa sizin kahvelerinizi satın aldım. La Majada ve Kiryama için Kalita 155 tarifleriniz var mıdır deneyimlediniz mi acaba ?

@metin Bey'e tekrardan ekim ayı için zor bir ayda bize destek olduğu için teşekkür ediyor güzel kahveleri için eline sağlık diyoruz :) yıldızı @Niji Coffee Co. 'ya devir ediyoruz. :)

La majada için hem espressoda hemde v60da bir çok demleme yaptım fakat ilginç bir şekilde kahvede belirgin tuz tadı geliyor.
Cd 17 klik ile 24 klik arasında demlemeler yaptım. Nestle kuzeyden ve birkaç yerel su ile denedim. Fakat tuz tadından kurtulamıyorum ilk defa böyle bir kahve deneyimim oldu. La majadayı 2 sene önce denemiş çok memnun kalmıştım. Sitenizdeki reçeteyide denedim.
Acaba öneriniz olur mu?

La majada için hem espressoda hemde v60da bir çok demleme yaptım fakat ilginç bir şekilde kahvede belirgin tuz tadı geliyor.
Cd 17 klik ile 24 klik arasında demlemeler yaptım. Nestle kuzeyden ve birkaç yerel su ile denedim. Fakat tuz tadından kurtulamıyorum ilk defa böyle bir kahve deneyimim oldu. La majadayı 2 sene önce denemiş çok memnun kalmıştım. Sitenizdeki reçeteyide denedim.
Acaba öneriniz olur mu?
Merhaba
Kahveden tuz tadı almak düşük çözünme belirtisi olabilir. Kahveyi daha fazla çözmeye çalışabilirsiniz. Daha ince öğütmeyi, daha yüksek sıcaklıkta su kullanmayı, daha yumuşak (daha düşük mineral değerli) su kullanmayı denemenizi önerebilirim. Çok taze kavrulmuş ise de tuz tadı gelebilir, kahveyi biraz daha dinlendirebilirsiniz, bunun için 10-15 gün yeterli olacaktır. Son olarak aynı kooperatifin ürünü olsa bile 2 yıl önceki kahve ile bu seneki kahve sadece iklim farklılıklarının değişmesi sebebi ile aynı olmayabilir, dolayısı ile tatta değişiklikler olacaktır.

Burundi Kiryama için sitedeki tarifi uyarlamaya çalıştım CMD 19 kliğe karşılık C3 13 klik denedim. 2.15 te bitti ama 4 döküşlü standart tarife göre çok güzel oldu. 14 klikte 2.05 gibi bitti. Daha önce de CD tariflerinde süreyi tutturamamıştım. CMD ile deneyen var mı?

@metin Bey merhaba. Gobiado'nun geçen seneki hasatı espressoda çok başarılıydı. Bu sene sadece anaerobik olarak mı geldi yoksa ayrıca gün kurusu da gelir mi? Hem fiyat artmış hem espressoda çok tercih etmeyeceğim bir yönteme geçmiş.

Geri