• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - Etiyopya Aricha

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan noahsark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de bu tarifi denemeye çalıştım öğütüm ince geldi sanırım 3 dakikaya çıktı. Tadı ekşi oldu hatta sonlara doğru acılaştı da diyebilirim.
Bir de kenarlarda bu kadar kahve kalması normal mi acaba?

Kahve – Su Oranı: 1:15
Hario Japon Filtre,
Timemore: 18 klik
Su: Arıtılmış musluk suyu
Toplam Demleme Süresi: 3 dakika
22gr kahve üzerine 50ml su ile 45 sn. blooming. Spin. 1.30' a kadar 330ml' ye tamamlama ve 3 de bitiş.
Kahve yatağı anormal gözükmüyor ama süre uzun olmuş. Öğütüm kalınlığını arttırıp bloom süresini de 30 saniyeye çekip bir de öyle deneyebilirsiniz bence.

Ben de bu tarifi denemeye çalıştım öğütüm ince geldi sanırım 3 dakikaya çıktı. Tadı ekşi oldu hatta sonlara doğru acılaştı da diyebilirim.
Bir de kenarlarda bu kadar kahve kalması normal mi acaba?

Kahve – Su Oranı: 1:15
Hario Japon Filtre,
Timemore: 18 klik
Su: Arıtılmış musluk suyu
Toplam Demleme Süresi: 3 dakika
22gr kahve üzerine 50ml su ile 45 sn. blooming. Spin. 1.30' a kadar 330ml' ye tamamlama ve 3 de bitiş.
Demek ki sorun sadece bende değilmiş, az önce 16/240 1:1:1 yaptım Molent G50 47 klikle (yanlış duymadınız 47 klik) ve süre 3.38e çıktı, şu an tadına bakmaya korkuyorum, tıkanmak bilmez şampiyon Cafec'i bile her demlemede tıkadı.

Şu an içiyorum, ve az önce yazdığımdan ziyade aslında tam beklediğim gibi oldu, limon, nektarin, greyfurt gibi bir asidite direkt geliyor ve sonda üzüm kalıyor, galiba bu kahvede uzun demleme süreleri çok sorun yaratmayacak.

14 gramlık V60 reçetesi..
CMD 23 klik
Hario 40 kutu filtre
Su 92°C Nestle
42-100-100 dokusler
Bitiş: 02.45 , içimi gayet keyifli, çok da şey beklememek lazım..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210412-100705.png
    Screenshot_20210412-100705.png
    198.3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Ethiopia Aricha
İlk Demleme
  • 13/210
  • 1zpresso 23
  • Buzdağı su 81 ppm
  • Cafec Traditional
  • 91-90 derece
  • 50-150-210
  • 3:02 bitiş
  • Normalden çok tozlu bir kahve ama acılık hiç yoktu, değirmenin 23 ayarı normalde kalın bir öğütüm, diğer kahvelerde 1:40 - 2:00 aralıklarında bitiriyordum bu öğütümle, tıkanma yaşadım kalın öğütmeme rağmen, ama hiç acı olmadı.
  • İlk yudumda vuran bir ekşilik, keskin asidite, limonu tadı bariz hissediliyor. Benim tarifim hafif sulu oldu, bir miktar ince öğütebilirim. Keyif alarak içtim.
  • Bir dahakine sıcaklık artırılabilir, ince öğütülebilir, 100ppm su kullanılabilir.

30/450, molent 48 klik, cafec traditional, 2.00 de döküm, 4.30 da demleme. 48 kliğe göre iddialı bir tıkamaydı 😄 şaşırttı 😄 ama tadı iyiydi, garip bi şekilde bittere kaçmadı, asidite yine vardı

30/450, molent 48 klik, cafec traditional, 2.00 de döküm, 4.30 da demleme. 48 kliğe göre iddialı bir tıkamaydı 😄 şaşırttı 😄 ama tadı iyiydi, garip bi şekilde bittere kaçmadı, asidite yine vardı
İçine sinek düştü, döktüm 🚬 belki sonunda bitter tadı artmıştır, bilemiyorum 😂😂

Bu kahve ince öğütmeme ve tıkanmasına rağmen acılaşmıyor. Anasora'dan daha çok beğendim bunu.

Aeropress'in ne kadar güzel bir ekipman olduğunu yeni yeni anlamaya başladım. 19 Mart kavrumlu Aricha'dan kalan son 11 gramı Hoffmann tarifiyle demledim (96 derece su, bir tık daha aşağısı olabilirdi). İnanılmaz baskın ama hiç rahatsız etmeyen bir asidite vardı. V60'la da asidite her zaman hissediliyordu ama bu farkedilir şekilde bir üst seviyeye çıktı. Vakumlu şişede olsa da bir buçuk ayla beraber aromalarda hafif bir zayıflama oldu bana kalırsa ama hala limon ve nektarin bariz bir şekilde hissediliyor. Aeropress'i daha önce almış olsaydım Aricha'nın tamamını bu şekilde demlerdim.

Son düzenleme:
Geri