• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department / Brezilya - Pedra Azul \ Tadım ve Reçete

Burada,2000 metrede su 24 derecede kaynıyor,ben beklemeden döküyorum: )
Su yükseğe çıktıkça daha yüksek ısılarda kaynar diye biliyorum ben :) her 200 metrede yarım derece miydi neydi? 2000 derecede su 100 değil de 150 derecede kaynar gibi. :)

Burada,2000 metrede su 24 derecede kaynıyor,ben beklemeden döküyorum: )

24 dereceyi yanlış yazmış olduğunuzu zannediyorum imkansız gibi bir şey. Bu konuda daha önce birkaç yazınızı görmüştüm ben de şu an araştırdım.

Tübitak yaptığı deneyde Erzurum (1890 metre), Ankara (870 metre) ve İzmir (25 metre)'de suyun kaynama sıcaklığını ölçmüş. Sırasıyla sonuçlar şöyle: 95-96, 98, 101.

Ah evet,yanlış yazmışım,24 nedir ya😂 Yükseklere çıkıldıkça suyun yüzeyine etki eden hava basıncı azalacağından şu daha kolay kaynar.

Acaba espressolar için ayrı bir başlık mı açsaydık? Çok tercih edildi mi edilmedi mi bilmiyorum ama

Kavrum Tarihi: 20.07.2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: CMD 16 klik
Demleme yöntemi: Aeropress/Ters yöntem
Oran: 15 gr/215 ml
Su: Dağdelen
Demleme süresi: 2:05"

Ters yöntemde suyun tamamını tek seferde döküp 15 saniye civarında karıştırdım. Ardından da 1 dk boyunca bekledim, ters çevirip 50 sn boyunca pressledim. 2:05'te demleme tamamlandı.

Zayıf da olsa soğudukça alttan alta notaların hissedildiği bir fincan oldu. Ama sanırım tam oturması için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Kavrum Tarihi: 22.07.2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: Timemore C2 25 klik
Demleme yöntemi: Hario V60 Kasuya
Oran: 15 gr/240 ml-- İlk döküş 40-50-50-60-40
Su: Buzbağ 92-94 °C
Demleme süresi: 3:45"

Baskın şekilde ilk andan itibaren fındık ve portakal asitliğini aldım. 2 kere denememe rağmen çikolatayı pek alamadım. Bi rde Aeropress ile deneyeceğim.

Öğütücü: CMD 23 klik
Su: Abant/Geyiktepe-93 derece
Demleme yöntemi: V60
Oran: 16gr/240ml
Süre: 2.10sn

Kavrumun 10. Günü kahveyi açıp biraz önce demledim. Kokusu biraz isli ve odunsu, lezzeti ilk yudumdan ön plana çıkan fındık. Ama geçen senenin fındığı bu senenin değil 😁

Herhangi bir asidite veya fındıktan başka lezzet alamadım başlarda. Hafif acılık da kendini belli etti fakat sonlara doğru hafif tatlılık böyle sanki %80 üstü bitter çikolata gibi. Ben başka çikolata yemediğim için ancak böyle tanimlayabildim. Neticede sevilecek güzel bir kahve. İyi Türk kahvesi olabileceği hissiyatı verdi akşama deneyeceğim.

Öğütücü: CMD 23 klik
Su: Abant/Geyiktepe-93 derece
Demleme yöntemi: V60
Oran: 16gr/240ml
Süre: 2.10sn

Kavrumun 10. Günü kahveyi açıp biraz önce demledim. Kokusu biraz isli ve odunsu, lezzeti ilk yudumdan ön plana çıkan fındık. Ama geçen senenin fındığı bu senenin değil 😁

Herhangi bir asidite veya fındıktan başka lezzet alamadım başlarda. Hafif acılık da kendini belli etti fakat sonlara doğru hafif tatlılık böyle sanki %80 üstü bitter çikolata gibi. Ben başka çikolata yemediğim için ancak böyle tanimlayabildim. Neticede sevilecek güzel bir kahve. İyi Türk kahvesi olabileceği hissiyatı verdi akşama deneyeceğim.

Türk kahvesi olarak denedim, çok başarılı buldum.

Bir sorum olacak ben neredeyse hiç türk kahvesi demlemiyorum ona uygun ekipmanim ve altyapim da mevcut değil.
Elimde sadece Arçelik telve var. Bu imkansızlıklar altında birkaç defa CMD 9-10 click Ile ve telve için önerilen gramajin (deneye yanıla) 1.5 katı (7-7.5 gr oluyor sanırım) bir kahve ile demleme yaptım. Bana öneriniz olur mu telve ile mümkün olduğunca daha iyi sonuç almak için? Öğütüm oran vs.

Bir sorum olacak ben neredeyse hiç türk kahvesi demlemiyorum ona uygun ekipmanim ve altyapim da mevcut değil.
Elimde sadece Arçelik telve var. Bu imkansızlıklar altında birkaç defa CMD 9-10 click Ile ve telve için önerilen gramajin (deneye yanıla) 1.5 katı (7-7.5 gr oluyor sanırım) bir kahve ile demleme yaptım. Bana öneriniz olur mu telve ile mümkün olduğunca daha iyi sonuç almak için? Öğütüm oran vs.
Yıllar önce telve yi çok kullanırdım. Güzel Türk kahvesi yapıyor. 1 normal kahve fincanı 70ml su alıyor. Sert seviyorsanız 9gr normal olması için 7gr kahve çekip deneyebilirsiniz. Cmd için 9-10 klik Türk kahvesi için gayet iyiler isterseniz 8 klik de deneyebilirsiniz. Birde su haznesine 60-70° su koyup düğmeye bassaniz daha iyi olabilir mi acaba 🤔 onu da denemek lazım😊

Yıllar önce telve yi çok kullanırdım. Güzel Türk kahvesi yapıyor. 1 normal kahve fincanı 70ml su alıyor. Sert seviyorsanız 9gr normal olması için 7gr kahve çekip deneyebilirsiniz. Cmd için 9-10 klik Türk kahvesi için gayet iyiler isterseniz 8 klik de deneyebilirsiniz. Birde su haznesine 60-70° su koyup düğmeye bassaniz daha iyi olabilir mi acaba 🤔 onu da denemek lazım😊
Tesekkurler öneriler için :)

Kahveyi franch press ile demledim. Ne muhteşem bir şey oldu arkadaşlar. V60 ile süzerek fincana aldim. Keşke kapaklı V60 ım olsaydı dedim🤦‍♂️ ne kadar tatlı ne kadar muhteşem bir kahve oldu. Bu güzel brezilya kahvesini bu veya buna alternatif yöntemlerle denemenizi tavsiye ederim.

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Cezvede olduğu gibi makinada da 60-70 derece su ile mi başlamalıyız? İşin piri olan Koray Bey bizi aydınlatsa keşke 😊 @kahvekolik.barista

Boş bardağa demleme yapıp kaç ml su döküldüğünü hesaplayarak o hacmi 9 ya da 10’a bölüp kahve miktarını suya göre belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Hocam benim sorum kahve su oranıyla ilgili değildi yalnız😊 Ben genelde 1'e 7 ya da 8 oranla demliyorum.

Telvenin sistemi sanırım direk haznedeki suyu alıp cevzenin tabanında bulunan ısıtıcı ile ısıtmak dolayısı ile içine sıcak su koyma önerisi mantıklı geldi bana :)

Geri