• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir konuda yardım isteyeceğim...
Bendeniz ilk kaliteli değirmenimi aldım şükür (molent g50)... ve şimdi demleme parametrelerim bayağı bir değişti. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor, anlamadım 😳
V60'ı beceremiyorum, Moccamaster ile tek kişilik demlemeyi de beceremiyorum. Aeropress de garip bir şekilde her demlemede benzer sonuç vermeyi bıraktı. Birkaç gündür uğraşıyorum, caffeine rush, telaş, moral bozukluğu falan da cabası.
Elimde şu an bir umut clever kaldı, o da saman tadında kahve yapıyor 😄
Ya lütfen bana clever ile alakalı tavsiye verin, yoruldum, en azından bir süre sabit parametreler ile kahve demlemeye devam edip sakinleşeyim, sonra tekrar denemeye devam ederim...

Ben molent g50 ile
aeropress hoffmann usulü 21 klikle (sabit)
V60 32-38 klik arası kahveye göre değişiyor
Clever hoffman usulü 36 klikle başlıyorum kahveye göre 34 kliğe iniyor yada 38 kliğe çıkıyorum başarılı temiz sonuçlar alıyorum.

@Recep Mirza bey, teşekkürler. Bahsettiğiniz şekilde 34 klik ile Hoffman'ın clever usulünü denedim. Şu an içtiğim şey kahve mi? Kahve. Ama o kadar yani. Yahu Nensebo demledim, nasıl bu kadar düz olabilir?

Köyden getirilen kaynak suyunu kullanıyorum, Buzdağı da kullandım, bir fark yok, kaynak suyu daha tatlı hatta. 15:250 oran. 240 da denedim, bir fark yok.
G50 geldiğinden beri hangi kahveyi demlersem demleyeyim, iyi bir sonuç alamadım. Parametreler doğru, ama olmuyor. V60, Moccamaster, Aeropress, Clever; hiçbiri olmuyor, neden olabilir?

Son düzenleme:
@Recep Mirza bey, teşekkürler. Bahsettiğiniz şekilde 34 klik ile Hoffman'ın clever usulünü denedim. Şu an içtiğim şey kahve mi? Kahve. Ama o kadar yani. Yahu Nensebo demledim, nasıl bu kadar düz olabilir?

Köyden getirilen kaynak suyunu kullanıyorum, Buzdağı da kullandım, bir fark yok, kaynak suyu daha tatlı hatta. 15:250 oran. 240 da denedim, bir fark yok.
G50 geldiğinden beri hangi kahveyi demlersem demleyeyim, iyi bir sonuç alamadım. Parametreler doğru, ama olmuyor. V60, Moccamaster, Aeropress, Clever; hiçbiri olmuyor, neden olabilir?
Ben bu parametlerle genelde hiç bir sorun yaşamıyorum çok temiz fincanlar çıkıyor, molentle bir sorun olacağını düşünmüyorum kahve de bir problem olabilir.

Tadım deneseniz? Tadım yaparak aroma ve tatları algılamaya çalışın derim. Yine yoksa sıkıntı kahvede de olabilir.

Kahve tam nedir? hangi kavurucu? kavrum tarihi nedir? merak ettim.

Tadım deneseniz? Tadım yaparak aroma ve tatları algılamaya çalışın derim. Yine yoksa sıkıntı kahvede de olabilir.

Kahve tam nedir? hangi kavurucu? kavrum tarihi nedir? merak ettim.
Preon, Nensebo Refisa, 1 Ekim
KafeinKültür, Ichuga AB, 20 Eylül
KafeinKültür, La Tanairi, 20 Eylül
CleanCup, Los Hermanos, 30 Eylül

Hiçbirinden verim alamıyorum şu an...
Seramik değirmende 2-3 demlemeden biri güzel oluyordu hasbelkader. G50'de hiçbir şey anlamadım. 3 gündür farklı şekillerde belki 250 Gr kahve demledim. Sonuç hoş olmuyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum ...

Son düzenleme:
Preon, Nensebo Refisa, 1 Ekim
CleanCup, Los Hermanos, 30 Eylül

Hiçbirinden verim alamıyorum şu an...
Seramik değirmende 2-3 demlemeden biri güzel oluyordu hasbelkader. G50'de hiçbir şey anlamadım. 3 gündür farklı şekillerde belki 250 Gr kahve demledim. Sonuç hoş olmuyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum ...
ajitasyon, süre, sıcaklık gibi diğer parametreleri gözden geçirin. ben de benzer duyguyu porlex'ten cmd'ye geçince yaşamıştım.:)

clever'a gelince işyerinde kahve yapmak için müthiş çözüm.

bu iki kahve bende de var. la tanairi tat olarak daha değişken geldi bana. yani sıcaklığa göre ajitasyona göre elmayla armut kadar farklılaşabiliyor ama kenya çok stabil. çayımsı bir tat ve limonu hem clever hem aeropress ile çok rahat alabiliyorum. cmd 20-22 click 2.30 süre hoffman metodu ile deneyin aeropresste. clever ile de 25/400 2.30 dakika, önce suyu sonra kahveyi ekleyin suyu kaynar ekleyin ve clever ve filtreyi sıcak suyla durulayın, kahveyi ekleyince fazla ajite etmeden ıslanmalarını sağlayın bir iki kere karıştırarak, dakika ikide kahve üstü kabuğu kırın, 2.30da süzün. 3.15 3.30 arası tamamlanması lazım filtreniz uygunsa (moccamaster filtresi kullanıyorum).
kenya inceye gittikçe acılaşmayan gayet tatlı ve güzel bir kahve. ben çayımsı kahvelerden hiç hazzetmem, normalde parayla da almam. siparişime eklemiş orkun bey, tadım notlarına göre seçtiğim diğer iki kahveden daha çok memnun etti :)

Clever’ı alma sebebim 6 kişilik bir grup olarak çıktığımız hafta sonu tatilinde rahat kahve demleyebilmekti. 1 haftadır sizin gibi, evde epey canımı sıkmıştı, ama burada yüzümü kara çıkarmadı.

Hoffman metodu
21 click Comandante
30-32 gr kahve (2 Aeropress kaşığı yani, tatildeyiz bilemiyorum, ama kaşığın ev ölçümü 15 civarıydı)
Alabildiğince su (yaklaşık 500 ml)
3,5 dk civarı demleme (düşmeyle bir 4 dk ya tamamlayacak şekilde)

Sonuçlar tatminkar, denemeye devam

All about design da 420 ye çıkmış clever. Afalladım.

O sürekli inip çıkıyor benim takip edebildiğim kadarıyla. Normal zamanlarda 420 gözüküyor ama ayda 2-3 defa indirimlerle beraber 250-300 arasına alınabiliyor.
Takip etmek lazım. Niyetlenmiştim 250₺ ye.

Takip etmek lazım. Niyetlenmiştim 250₺ ye.
Birkaç gün önce 250 tl iken 2.ürüne yüzde 20 indirim vardı. Mağaza takip kuponunu da kullanınca 2 tanesi 370 tl civarına geliyordu. Her türlü iyi bir fırsat bulabilirsiniz biraz beklerseniz.

All about design da 420 ye çıkmış clever. Afalladım.
Clever almayı düşündüğüm dönem de fiyatı 420 liraydı. Ertesi gün gelen indirimle 300 liraya almıştım. Sonra fiyatı 420ye çıkınca sevinmiştim baya uyguna aldım diye. Bir hafta sonra 250 lere kadar düştüğünü gördüm. Kısacası çok sık indirime giren bir ürün, almayı düşünüp de bu yazıyı okuyanlar fiyatları sürekli takip etsinler :)

Önce su sonra kahve.

Clever dripper
1/16
Cd 28 click
Kahveningalaksirehberi marka su.
Dk 1 karıştır 4 dk bekle. Sonra bardak.
Önce kahve, sonra su, Cd 28 click ve 1+4 dk demleme Clever sabit ayarlarınız mı yoksa bu kahveye göre özelleştirdiğiniz ayarlar mı? Clever için ortalama ayarlarınızı merak ettim.

ilk defa önce su sonra kahveyi koydum 2.5 dk demledim sonra bardak (daha hoş geldi). Tabi sonra tekrar deneyeceğim :)

Önce kahve, sonra su, Cd 28 click ve 1+4 dk demleme Clever sabit ayarlarınız mı yoksa bu kahveye göre özelleştirdiğiniz ayarlar mı? Clever için ortalama ayarlarınızı merak ettim.

Önce su sonra kahve. Evet sabit ayarım. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Her kahve için aynı parametreyi kullanıyorum. Bu parametreye göre sonuç kötüyse suç kahvenindir.

Son düzenleme:
deneyim

Önce su sonra kahve. Evet sabit ayarım. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Her kahve için aynı parametreyi kullanıyorum. Bu parametreye göre sonuç kötüyse suç kahvenindir.
Birkaç gün önce Clever aldım, ulaştıktan sonra 4-5 demleme yapmışımdır. Yaptığım demlemelerde oldukça ince öğütüm kullanıp demleme süresini 3 dk + 1 dk süzülme şeklinde ayarlamıştım. Şimdi sizin söylediğiniz tarif ile Kafein Kültür Kenya demledim, oldukça güzel oldu.

Ben Hoffman yönetmiyle demleme yapıyordum ama bir de sizin yöntemle denemek istiyorum. Comandante 28 click , önce su sonra kahve , kahveyi koyduktan bir dk sonra kabuğu kır sonra 4 dk daha bekle, toplam 5 dk . Doğru anlıyorum değil mi?

Geri