• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tirtira filtre kavrumdan espresso denedim flairde. Şarıl şarıl akan underextract bir demleme nasıl tatlı çıkabilir çok şaşkınım. Keşke 1 kg alıp buzluğa atsaymışım müthiş çekirdek, elinize sağlık @batugen

Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz hafta Cleancup'tan deneme seti satın aldım. Kar yağışı sebebiyle kavurma gününü ertelediklerini, bu yüzden ellerinde de Santa Rosa kalmadığını söylemişlerdi. Bende beklemek istemedim, aynı kahveden iki adet gönderelim dediler bende olabilir dedim ve bana Santa Rosa hariç 6x75gr şeklinde deneme setini yolladılar. Etiyopya Tirtira dışında diğer kahvelerde farklı öğütümler, farklı demlemeler, farklı reçeteler denediğim halde gerçekten lezzet alamadım bir türlü. Tatlar, aromalar, içimler hep düz geldi damağıma. Bununla alâkalı görüşlerinizi almak istiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz hafta Cleancup'tan deneme seti satın aldım. Kar yağışı sebebiyle kavurma gününü ertelediklerini, bu yüzden ellerinde de Santa Rosa kalmadığını söylemişlerdi. Bende beklemek istemedim, aynı kahveden iki adet gönderelim dediler bende olabilir dedim ve bana Santa Rosa hariç 6x75gr şeklinde deneme setini yolladılar. Etiyopya Tirtira dışında diğer kahvelerde farklı öğütümler, farklı demlemeler, farklı reçeteler denediğim halde gerçekten lezzet alamadım bir türlü. Tatlar, aromalar, içimler hep düz geldi damağıma. Bununla alâkalı görüşlerinizi almak istiyorum.
Bende şimdi santa rosayı çözmeye çalışıyorum
g50 40klik - 92derece rioba suyla 15/240 60*4 döküş gayet tatmin edici oldu ama daha iyi olabilir gibi geliyor. İlk fincanın günahı olmaz(:

Az önce Kenya Mururandia'yı denedim. Yıkanmış kahvelere genel olarak ayılıp bayılan biri değilim. Benim için iki çılgın parti arası rejenerasyon molası demektir. Bu niyetle, vakumla buzlukta beklettiğim 16 şubat kavrumunu demledim bugün. Buzluğa atmadan önce degassing kontrolü için yaptığım demlemedeki sonucu aynen aldım. 2 ay çok uzun bir süre değil zaten. Ancak Clean Cup'ın damak zevkime en hitap etmeyen kahvesi olduğunu bir kere daha fark ettim. (Tirtira fena değildi, Santa Rosa güzeldi, hoştu) Asidite gerçekten parlak diye tabir edilebilir. Bir aroma var ancak tadım notlarında belirtilenlerle birebir eşleştiremedim ben. Sanırım en yakın mürdüm eriğiydi diyebilirim. En dikkat çekici yanı ise gövdesi oldu benim için. Son zamanlarda içtiğim en gövdesiz kahveydi. Çay gibiydi adeta. (CMD 22 klik 2:45 bitiş). Başlarda güçlü bir bitterlik de mevcuttu. Sonlara doğru kayboldu ama epey bir soğuması gerekti bardağın. Kahve kötü değil ancak bahsettiğim şekliyle damak zevkime hiç uymadı. Kalan kısmı tüketmek için bitterliği arttırmadan gövdeyi arttıracak bir değişiklik yapmam gerekiyor. Tavsiyesi olan varsa denemeye açığım.

Şu an ülke içinde bulunan Mururandia 'lar iyi değil bence. Üstelik fincana yansıyan tada nazaran yapılan yüksek fiyatlama orantılı değil. Şahsen ülke içinden bir daha Mururandia almayı geçtim, denemeyi de düşünmüyorum. Çünkü damağıma yapacağı bir katkı yok.
Bu nedenle kendinizi fazla zorlamayın bu kahveden iyi performans almaya. 🙂

Az önce Kenya Mururandia'yı denedim. Yıkanmış kahvelere genel olarak ayılıp bayılan biri değilim. Benim için iki çılgın parti arası rejenerasyon molası demektir. Bu niyetle, vakumla buzlukta beklettiğim 16 şubat kavrumunu demledim bugün. Buzluğa atmadan önce degassing kontrolü için yaptığım demlemedeki sonucu aynen aldım. 2 ay çok uzun bir süre değil zaten. Ancak Clean Cup'ın damak zevkime en hitap etmeyen kahvesi olduğunu bir kere daha fark ettim. (Tirtira fena değildi, Santa Rosa güzeldi, hoştu) Asidite gerçekten parlak diye tabir edilebilir. Bir aroma var ancak tadım notlarında belirtilenlerle birebir eşleştiremedim ben. Sanırım en yakın mürdüm eriğiydi diyebilirim. En dikkat çekici yanı ise gövdesi oldu benim için. Son zamanlarda içtiğim en gövdesiz kahveydi. Çay gibiydi adeta. (CMD 22 klik 2:45 bitiş). Başlarda güçlü bir bitterlik de mevcuttu. Sonlara doğru kayboldu ama epey bir soğuması gerekti bardağın. Kahve kötü değil ancak bahsettiğim şekliyle damak zevkime hiç uymadı. Kalan kısmı tüketmek için bitterliği arttırmadan gövdeyi arttıracak bir değişiklik yapmam gerekiyor. Tavsiyesi olan varsa denemeye açığım.
90 derece su, 24 klikte bir deneyin. Daha dün gece demledim. Gayet keyifliydi.

Şu an ülke içinde bulunan Mururandia 'lar iyi değil bence. Üstelik fincana yansıyan tada nazaran yapılan yüksek fiyatlama orantılı değil. Şahsen ülke içinden bir daha Mururandia almayı geçtim, denemeyi de düşünmüyorum. Çünkü damağıma yapacağı bir katkı yok.
Bu nedenle kendinizi fazla zorlamayın bu kahveden iyi performans almaya. 🙂
Ocak ayında Mururandia almıştım. En iyi sonuç aldığım reçete, isterseniz deneyebilirsiniz:
*27 g 23 klik 400 ml 94' Uludağ Premium su.
* Origami / Th3 / lilydrip
* 70-180-290-400

Selamlar @batugen bey, 27 Nisan kavrumları perşembe mi kargoya verilir. Malum Bayram öncesi kahvesiz kalmayalım.

Gelsin bakalım Bayram Kahvelerimiz.
Şimdiden ellerinize sağlık Batu bey. 🙃

Bugun İstanbul-Kozyatagindaki yeni yerini ziyaret ettik, kavurma atolyesi, cafe bolumu ve genis acik oturma alani ile keyifli bir mekan olmus.
@batugen ile sohbet imkanimiz da oldu, kahveklubu uyelerine indirim de var, bundan sonra bol bol gorusmek uzere, tekrardan hayirli olsun yeni yeriniz, mahallemize hos geldiniz.

Bugun İstanbul-Kozyatagindaki yeni yerini ziyaret ettik, kavurma atolyesi, cafe bolumu ve genis acik oturma alani ile keyifli bir mekan olmus.
@batugen ile sohbet imkanimiz da oldu, kahveklubu uyelerine indirim de var, bundan sonra bol bol gorusmek uzere, tekrardan hayirli olsun yeni yeriniz, mahallemize hos geldiniz.
Teşekkür ederim, memnun kalmanıza sevindim. Sohbete her zaman beklerim.

Selamlar,

Sonunda taşınmamız tamamlandı. Kavurmayı daha keyifli bir ortama taşıma planım hep vardı ve sonunda gerçekleştirebildim. Hem distribütörü olduğumuz ürünleri inceleyebileceğiniz hem de kahve kavurmaya ilgisi olanların bu deneyime ortak olabileceği, kısacası bir deneyim merkezi oluşturmayı hep istemiştim. Yeni yerimizde bunların hepsi mümkün. Artık kafe hizmetimiz de bulunuyor. Keyifli ve sıkış sıkış olmayan iç ve dış oturma alanlarına sahip bir yer tasarladık. Her şey tam olarak oturunca workshop planlamaları da var. Yeni gelen yada gelecek ürünlerin ve kahvelerin ön deneyim imkanları da cabası :) . Kahve Kulübü'nden olduğunuzu belirtmeniz durumunda kafe bölümünde indirim de tanımlı.

Toplu alımda bu ay seçildiğimiz için de çok mutlu oldum ancak maalesef tam taşınma dönemine denk geldi ve inanılmaz yoğun, sorunlar ve aksaklıklarla dolu, az uyku çok iş ile geçen bir dönem olduğundan olumlu yanıt veremedim. Herkese teşekkür ederim 🙏 .

Herkesi sohbete ve deneyime bekliyorum mutlaka.

7-8 ay önce son aldığım santa rosa yı bugün buzluktan çıkarıp açtım, ne güzel kahve. 2kg a yakın tüketmişimdir. Şu an mevcut kahveler arasında buna benzer hangi kahve var?

@batugen yeni kahveler eklenecek mi siteye?

@batugen yeni kahveler eklenecek mi siteye?
1 adet yıkanmış organik ethiopia (profilleme aşamasında, birkaç güne satışa), Togay'dan bildiğimiz pacamara (henüz profillemeye geçemedim dükkan açılışından ama geçmek üzereyim), gecikmezse önümüzdeki ay 2 yeni kahve daha gelecek. Guatemala Pampojilaya veda etmeye çok az kaldı. Toston da bitti gibi birşey.

Geri