• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam tarif paylaşabilir misiniz? 21 şubat kavrumunu 2 kere demledim, bende mi bir sıkıntı var anlayamadım demleme sonucu tatlı ama notalar yok gibi.

Merhaba, 21 şubat benimki de;
32 g 25 klik 92’ 500 ml (nestle pure life)
Timemore 02

90 ml 45 sn blooming, kalan suyu ikiye böl.

Hocam tarif paylaşabilir misiniz? 21 şubat kavrumunu 2 kere demledim, bende mi bir sıkıntı var anlayamadım demleme sonucu tatlı ama notalar yok gibi.
Kendi tarifinizi paylaşır mısınız?
Bence burada temel sorunumuz ''su''.
Ayrıca tirtirada sanırım uzun demleme süresinde olumsuz tadlar oluşmuyor.
2-3 gün daha beklemekte faydalı olabilir.

Ne güzel bir tespittir bu.

👌🏻

Su gerçekten çok değiştiriyor tirtirayı.
Istranca ve Bursa su ile mükemmel bir fincan sundu kahve. Ancak Buzdağı ile demlediğimde çok ama çok alakasız bir profil ortaya çıktı.

Kendi tarifinizi paylaşır mısınız?
Ayrıca tirtirada sanırım uzun demleme süresinde olumsuz tadlar oluşmuyor.
2-3 gün daha beklemekte faydalı olabilir.
Hem uludağ premium hem de nestle suyla denedim nestle su biraz daha iyiydi uludağa göre.

Hem uludağ premium hem de nestle suyla denedim nestle su biraz daha iyiydi uludağa göre.

Az evvel Uludağ Premium ile de denedim Tirtira'yı. Baya güzeldi. Damak tadım doğrultusunda beğendim Uludağ premium ile uyumunu.

Demleme parametrelerim şöyle:

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Ethiopia Tirtira
Kavurma Tarihi: 21.02.2022
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 240 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 94c
Demleme Süresi: 3:10 dk
Demleme Yöntemi: V60 / Cafec TH-3 filtre ile
Değirmen: Comandante 22 klik

40 gr blooming + 100 + 100 su ekleme (dairesel hareketlerle yavaş döküş)

Normalde 24 klik olduğunda 2.30 dk civarı bitiyor. Ama Uludağ premium suyu demlemeden önce oda sıcaklığında tadına baktım. Evde sürekli kullandığım su kadar tatlı gelmedi. Bu nedenle kahvenin tatlılık yönünden çözünmesini arttırmak için öğütümü 22 kliğe çekip, suyu blooming hariç yavaş döktüm. Blooming'de yavaş dökmek ön demleme süresini arttırıyor. Bu da toplam demleme süresinde fazla zamana sebep oluyor bu tip demlemede. Bu nedenle hızlı su döküşü ön demleme için oldukça önemli bence.

Daha sonra yavaşça ilave ettiğim 2x100gr su ile kahvenin toplam demleme süresinin 3.00 - 3.15 arasında olmasını sağladım. Zaten demleme miktarı 15 gr kahve. Çok uzatmak acılığa sebep olacak. Bu nedenle 15 - 20 gr kahve miktarlarında 3.30 dakikayı geçmemek gerekiyor.

Netice itibariyle Uludağ premium ile de güzel bir demleme elde ettim bu kahve özelinde.

Soyledikleriniz dogrultusunda bir demleme daha yaptim daha guzel bir kahve elde ettim, dokuslerimi biraz yuksekten biraz da hizli yaptim filtre tikandi ama 2.40 ta kestim sonuctan memnunum.

@Yirgacheffe in yazdığınızı görünce az önce Tirtira filtre kavrumdan esp aldım. Hocam ne muazzam bişey çıktı yav.

Dediğiniz gibi tatlılık ve asidite çok dengeli. Oldukça uzun bir aftertaste i var. Bunların dışında filtreye biçilen notalar da arkadan geliyor. Ben özellikle ananasa benzettim aldığım tadı.

Gordion coffeenin Santa Rosa kahvesine bayilmistim ve suan Clean Cup Santa Rosa kahvesinide denemek istiyorum ama bi cekinik kaldim yorumlara bakinca Eyyy forumdaslar suan elinde Clean Cuptan Santa Rosasi olupta al dene pisman olmazsin diyen var mi Biri beni gaza getirsin 😂

Gordion coffeenin Santa Rosa kahvesine bayilmistim ve suan Clean Cup Santa Rosa kahvesinide denemek istiyorum ama bi cekinik kaldim yorumlara bakinca Eyyy forumdaslar suan elinde Clean Cuptan Santa Rosasi olupta al dene pisman olmazsin diyen var mi Biri beni gaza getirsin 😂
Ben bu kahveyi 1 kg dan fazla aldım cleancup tan. Beni hiç üzmeyen bir kahve olmuştu. En son deneme seti ile birlikte 75gr gelmişti yine memnunum.

İkisini de denemiş biri olarak Gordion Santa Rosa sını tercih ederim. Gordion kavrumunda meyvemsi tatları daha net.

Clean Cup'ta Santa Rosa kalmamış ki :D

Santa Rosa'yı Kernel'den tavsiye ederim. Gordion'un kavurması eksi puandı gözümde.

@Yirgacheffe açık kavrum sevmiyor galiba :) grizzly'de de yorumunu görmüştüm.

Yok yahu açık kavrumla sorunum yok. Hatta iyi bir light roasta rastladığımda, mutlu oluyorum hem kahvesever, hem kavurucu olarak. Espressoda genelde filtre kavrum profilleri tercih ediyorum zaten reçetelerden anlaşılacağı üzere. 🙂

İşin benim açımdan fikir kısmına gelirsek,
Bazı çekirdek problemleri kavrumla telafi edilebilir kısmen. Bu da daha temiz yansır fincana. Ancak bir yerden sonra kavurucunun da elbet yapacağı pek bir şey kalmıyor defect, elek boyutu gibi şeylere.
Bu açıdan CleanCup'ın Santa Rosa kavrumu ile Gordion'unkini karşılaştırdığımda, CleanCup'ın kavurma skalasındaki yaklaşımı anlayabiliyorum. Ancak hedeflenenden fazla bitter olarak yansımış fincana. Oysa Gordion'da bu risk alınmadan kavrulmuş.
İki kavrumu, kahveyi ve fincanı karşılaştırdığımda doğal olarak risk alan kavurucu daha baskın kalıyor tercihimde. Ama Kernel, CleanCup, Gordion arasında Kernel kavrumunu tercih ederim.

Grizzly'de ise durum daha farklı. Kavurma profilleri denenmiş, firma tarafından uygun görülen seçilmiş olabilir. Ama profil tercihinin ilgili kahve için yanlış olduğu tarafındayım.

Geri