• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cleancup pampojilada yaşadığım olumsuz deneyimden sonra 16.02 konga da açılmıştır. 4 demleme yapılmıştır ve hepsinde plastik tat ve kokusu elde edilmiştir. Elimde sadece santa rosa kaldı ama ilk defa bu kadar kötü bir deneyim yaşamam, demleme de geçirdiğim zaman kaybım nedeniyle sinirlenip onu da açmadan attım. Cleancup başlığına yazdığım son mesajdır. Hakikaten pes artık diyorum ne hakkınız var.

16 şubat kavrum tarihi.bir kaç gündür tüketme şansım olmadı ama mekanik bir tat gibiydi.Tekrar tadımlayıp daha net ifade etmeye çalışacağım.İlginiz için teşekkür ederim.Kavrumlarınız içtiğim en güzel kahveler oldu şimdiye kadar,yeri gelmişken de elinize emeğinize sağlık demek istiyorum.✋🏻
3-4 gündür içmiyordum kenyayı,bugün 12. günü ve kötü bir tad kalmadı.Degassinge inandıran bir deneyim oldu benim için,biraz daha beklemek gerekiyormuş demek ki👍🏻

Hem Pampojila hemde Konga içmiş birisi olarak şöyle bir yorum yapmak istiyorum her iki kahvede düşük sıcaklıgı sevmeyen kahveler. Bu kahvelerde ilk başta bende otsu tatlar aldım sonradan fark ettim ki bu kahveler yüksek sıcaklık istiyor. Sonuç alamayan arkadaşlar için Pampojila için V60 İmmersion Dripper yada Cleverda İmmersion demleme öneririm öncesindede dripperı el yakacak derecede çok iyi ısıtmaları lazım.

Pompajila tarifi
65-70 PPM - 98 Derece Su
17 Gram Kahve / 265 Gram su
Normal V60 Click'inden bi tık yukarıda ögüttüm kısaca ne ince ne kalın
Suyu komple v60 demler gibi hızlıca dökün ve sonrasında cam bir kaşık yada bambu bir çubukla güzelce spin oluşacak şekilde karıştırın
2.10 İmmersion switch açma 2.50 Bitiş

Konga Tarifi yine aynı şekilde Dripper el yakacak derecede çok iyi ısıtmanız lazım
65-70 PPM - 94 Derece Su
16 Gram Kahve / 250 Gram su
İnceye yakın ama çokta ince olmayan bir ögütme
Kapalı 30 Saniye 50 Gram Bloom Sonrasında 140 a getirin 1.05 gibi su yatakta azalmasına yakın 250 ye tamamlama.

Hem Pampojila hemde Konga içmiş birisi olarak şöyle bir yorum yapmak istiyorum her iki kahvede düşük sıcaklıgı sevmeyen kahveler. Bu kahvelerde ilk başta bende otsu tatlar aldım sonradan fark ettim ki bu kahveler yüksek sıcaklık istiyor. Sonuç alamayan arkadaşlar için Pampojila için V60 İmmersion Dripper yada Cleverda İmmersion demleme öneririm öncesindede dripperı el yakacak derecede çok iyi ısıtmaları lazım.

Pompajila tarifi
65-70 PPM - 98 Derece Su
17 Gram Kahve / 265 Gram su
Normal V60 Click'inden bi tık yukarıda ögüttüm kısaca ne ince ne kalın
Suyu komple v60 demler gibi hızlıca dökün ve sonrasında cam bir kaşık yada bambu bir çubukla güzelce spin oluşacak şekilde karıştırın
2.10 İmmersion switch açma 2.50 Bitiş

Konga Tarifi yine aynı şekilde Dripper el yakacak derecede çok iyi ısıtmanız lazım
65-70 PPM - 94 Derece Su
16 Gram Kahve / 250 Gram su
İnceye yakın ama çokta ince olmayan bir ögütme
Kapalı 30 Saniye 50 Gram Bloom Sonrasında 140 a getirin 1.05 gibi su yatakta azalmasına yakın 250 ye tamamlama.

1646083022963.png

Tirtira Şerbeti Tarifi
V60
Cafec trad.
Nestle su 91 derece
TM 20 click
13gr 200 ml su
13 gr kahve ye 40 ml su 40 sn bloom kalan su iki parça 80 ml 10 sn dök 1.15 sn de 80 ml 1.30 su dökme tamamlanacak. 2. 38 bitiş.
Bu seneki ramazan şerbeti hazır.

Firma: CleanCup Coffee Roastery
Kahve: Ethiopia-Tırtıra
Kavurma Tarihi: 21.02.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 4.15

Hafıza mı biraz yokluyorum herhalde son zamanlarda denediğim en küçük çekirdeğe sahip bir kahve.Demlerken ben mandalin ve portakal kokuları aldım. Demleme yöntemime göre hangi profili daha baskın hale getirebilirim diye denemeler yaptım.İlk denememde yoğun asiditeye sahip ananas notası daha sonra kırmızı meyveler geçiş yapan bir tat profili ve soğudukça yaban mersini tadımıyla son buldu.İkinci denemem ise benim biraz daha hoşuma giden bir fincan oldu.Öğütme ayarımı 1 click artırdım ve sıcaklığı 91 dereceye düşürdüm. Yaklaşık 3.45 biten bir fincan elde ettim.Yaban mersini fincanın başlangıcından bitişine kadar daha yoğundu.Ayrıca kuru meyve tatları aldım ve daha baskındı.Tek olumsuz yaşadığım durum çok hafif tıkanmalar yaşadım.Keyifli bir fincandı.

Tirtira bugün 16. gün olması lazım.
Bu tarz tatlı ve ağız sulandıran bir kahve 2 farklı kavurucuda geldi ama hiçbiri bu kadar iyi değildi.
Bugün buzdağını bırakıp Assu tercih ettim, filtre th-3 sitedeki tarifi uyguladım ve bitiş 3.40(öğütüm kalınlığını ayarlayamadım) .
Herkesin tüketim alışkanlıkları farklı olduğunu bilmekle beraber kendi adıma bu kahveyi 16 günden önce içmek ziyandır benim için :D
Aynı şeyi Santa Rosa için söyleyemem 8-10 günden sonra iç gitsin gayet iyiydi.
Puanını fazlasıyla hak eden bir kahve. Mango ve ananas baskın bir kahveydi kompleks tatlara sahipti ayrıca kokusu tadından daha da kompleksti.
Etiyopya kahvelerine özgü bir çiçeksi tad ve koku olduğunu düşünüyorum hanımeli tarzında ayrıca asidite gövdeye nazaran bir tık ön plandaydı.
Bizleri bu kahve ile buluşturduğun için ayrıca teşekkürler...

evet... 26 ocak kavrumlu el toston ve guetemala espresspo yorumlarıma geleyim.

Guetemelanın espresso kavrumunda akışı bir türlü yavaşlatamadım.
Belki kahve espresso yaparken çok tazeydi bunu bilemiyorum. 5-6 shottan sonra verim alamayacağımı iyice netleştirince filtrede denedim.
Filtrede temiz içimli, bal kaymak tadında bir kahve oldu.

El tostonum de 1.5 ay sonra bugün sonlandı.
Bu çekirdek bana değirmenin önemini net bir kez daha gösterdi. Crono değirmenle öğüttüğüm çıktılar hep eh işte dedirtti .
Ancak ne zaman commandante ve Kproya dönsem muhteşem oldu. Hatta içtiğim en keyifli espressolar el tostonumla oldu.

Batu hocama teşekkür ederim. Yine sevindirdi.

Sonuç olarak iki kahve de fiyatına göre mükemmel .
Böyle yazınca kalite orta fiyat güzel gibi algılanıyor. Algılanmasın.
Kahveler doğru parametrelere ulaşabilene mükemmel.

basima bir sey gelmeyecekse ben tirtirayi sevmedigimi belirtmek isterim (demleyememis de olabilir). santa rosa akar
Tirtia gerçekten demlemesi zor bir çekirdek. Demleyebildiginizde gerçekten çok mükemmel bir deneyim sunuyor ama demleyemediginizde eh işte dedirtiyor.

Bende de tam tersi oluyor. İyi bir çekirdek standart parametrelerle ( bunu hiçbir zaman anlamadım herkes mesela suyu nasıl standart hale getirebiliyorsa)
Kalbürüstü çıkıyor. Ama ne zaman ezber dışına çıksam budur dedirtiyor.

😃 su bende fiks mesela o yuzden cevap vermek istedim; 40-50 litre buzdagi tukettim ve tek bir fincanda bile budur diyemedim. uludag premium dahil bir suru su denedim ve pinar madran 5 lt'lik benim icin en ideali oldu. benim icin esas degisken parametre degassing 😁
ve biraz da dripperdir.

degassing ile cekirdek duzelmiyorsa saliyorum.

21 şubat kavrum tirtiradan bildiriyorum, sitedeki tarifi th1 ile denedim süre 3.40lara uzadı ve ortaya bir şerbet ortaya çıktı :D Keyifli mi evet, yeter mi asla. Birkaç gün sonra hızlı bir filtre ile daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum.

Kahve: Guatemala-Pampojıla
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Demleme Süresi: 3.50

Demlerken topraksı kokular aldım.İlk başta yoğun bir portakal asitidetsine sahip bir kahve ki bu beni Guatemala şaşırttı diyebilirim.Yoğun bal aroması ama bu boğazı yakan cinstten yoğun bir tatlı tüketimi sonrası oluşan bir his gibi örnek verebilirim .Soğudukça asidite tamamen azaldı ve yoğun bir fincan elde ettim.Benim açımdan hergün tüketilecek bir kahve değil damağı yoran bir tarafı var.

Kahve: Colombia-Santa Rosa
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 3.35

Beni biraz hayal kırıklığına uğratan bir kahve oldu.Santa Rosa çok severim ama onun spesifik tatlarını ben ne yazik ki alamadım.Beklentim daha yüksekti bu çekirdekte.Baskın şarabımsı gövde,çilek notasını çok az alabildim.Bu kahvede gerek fincanın başında gerekse soğuduktan sonra yaptığım denemelerde acılığı yok edemedim.

Kahve: Rwanda-Bwanda
Demleme Süresi: 4.02

Demlerken yoğun karamel kokusu çok net kendini belli etti.Çok kompleks tatlar alamadım.Sütlü çikolata baskın ve soğudukça çok hafif elma asiditesine sahip bir fincan elde ettim.

Kahve: Kenya-Mururandıa
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -91
Demleme Süresi: 3.46

Benim için denemenin kazananı Kenya oldu.Cidden çok beğendim en çok zevk aldığım kahveydi.Mürdüm eriği çok net bir şekilde geliyor .Tertemiz içime sahip her yudumda kendine çeken bir fincan oldu.Ananas notalarına geçiş yapan ve soğudukça kuru üzümün baskın olduğu bir fincan elde ettim.Hiç sıkılmadan içilebilecek bir kahve.

Arkadaşlar, dostlar, Romalılar! Tirtirayı almadıysanız hemen geçin siparişleri.Çok fena çok 😃

Geri