• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Santa rosa aklımdan çıkmayan bir çekirdek, bugün nensebo refisa, anaerobik natural ve burundi siparişi verdim. Acaba nenseboda o yoğun çilek aromaları var mı?

Su olarak Abant Geyiklitepe veya Buzdağı edinme imkanınız var mı? Erikli ve Saka kahve için genel olarak olumsuz sonuçlar veren sular diye biliyorum. Abant veya Buzdağı dışında Özkaynak ve Nestle Pure Life da genelde güzel sonuçlar veriyor, fakat CleanCup'ın kullandığı suya en yakını hangisi olur net bir şey söyleyemiyorum. Bu dediğim dört suyu da kullandım ve beni memnun ettiler, Buzdağı daha tatlı oluyordu gibi ama işte sadece Banabi'de bulunuyor, ben de kuryeye minimumu dolduracak kadar su taşıtmak istemiyorum 😂
Buzdağı sularını internet sitesi üstünden söylemesi pratik oluyor şöyle bırakayım linki. https://www.buzdagisu.com.tr

Acaba nenseboda o yoğun çilek aromaları var mı?
Hocam ben Pınar(Uludağ) kullanıyorum genelde,çilek asiditesi çok yoğun değildi,ancak ahududu alınıyor aşırı tatlı.1/15 oranında 90 92 dereceden çok yukarı çıkmadan aromatik oluyor baya.

Hocam ben Pınar(Uludağ) kullanıyorum genelde,çilek asiditesi çok yoğun değildi,ancak ahududu alınıyor aşırı tatlı.1/15 oranında 90 92 dereceden çok yukarı çıkmadan aromatik oluyor baya.
Clever için de düşük sıcaklık yüksek aroma geçerli mi acaba? James hoffman olabildiğince sıcak su kullanın diyor.

Su olarak Abant Geyiklitepe veya Buzdağı edinme imkanınız var mı? Erikli ve Saka kahve için genel olarak olumsuz sonuçlar veren sular diye biliyorum. Abant veya Buzdağı dışında Özkaynak ve Nestle Pure Life da genelde güzel sonuçlar veriyor, fakat CleanCup'ın kullandığı suya en yakını hangisi olur net bir şey söyleyemiyorum. Bu dediğim dört suyu da kullandım ve beni memnun ettiler, Buzdağı daha tatlı oluyordu gibi ama işte sadece Banabi'de bulunuyor, ben de kuryeye minimumu dolduracak kadar su taşıtmak istemiyorum 😂
Bulunduğum şehirde Abant ve Buzdağı var ancak ilçemde ikiside yok maalesef. Baktığımda bölgemde Pınar, Sırma, Erikli ve Saka bayilerini görüyorum :/

Yani bu 4 marka dışında pek alternatifim yok.

Bulunduğum şehirde Abant ve Buzdağı var ancak ilçemde ikiside yok maalesef. Baktığımda bölgemde Pınar, Sırma, Erikli ve Saka bayilerini görüyorum :/

Yani bu 4 marka dışında pek alternatifim yok.
Peki yakınlarınızda Migros var mı? Eğer mağazadan mağazaya değişiklik göstermiyorsa orada Abant ve Nestle Pure Life olması gerekiyor. İllaha ki bu sular olacak diye bir şey yok tabi ki sadece bir çözüm olması amacıyla aklıma gelen ihtimalleri paylaşmak istedim. Son çare Getir ve (varsa) Banabi. Getir her yerde var ve forumda da orada satılan Kuzeyden su kullananlar da var, gördüğüm kadarıyla memnun olduklarını hatırlıyorum. Pınar'ın bu arada Madran kaynağından olan varsa o da fazlasıyla işinizi görür diye düşünüyorum, ben bulunduğum ilçede bulamadım Madran kaynağı olanı ama belki sizin bulunduğunuz ilçeye tedarik edilen Pınar o kaynaktan olabilir.

Peki yakınlarınızda Migros var mı? Eğer mağazadan mağazaya değişiklik göstermiyorsa orada Abant ve Nestle Pure Life olması gerekiyor. İllaha ki bu sular olacak diye bir şey yok tabi ki sadece bir çözüm olması amacıyla aklıma gelen ihtimalleri paylaşmak istedim. Son çare Getir ve (varsa) Banabi. Getir her yerde var ve forumda da orada satılan Kuzeyden su kullananlar da var, gördüğüm kadarıyla memnun olduklarını hatırlıyorum. Pınar'ın bu arada Madran kaynağından olan varsa o da fazlasıyla işinizi görür diye düşünüyorum, ben bulunduğum ilçede bulamadım Madran kaynağı olanı ama belki sizin bulunduğunuz ilçeye tedarik edilen Pınar o kaynaktan olabilir.
İlgininiz için teşekkür ederim, evet Migros var. Yakın bir zamanda gidip bakacağım umarım Nestle ya da Abant bulabilirim. Maalesef henüz Getir ve Banabi hizmet vermiyor.

Burada ki Sırma su Aydın'dan geliyor, Aydın tesisin üzerinde de Madran yazıyor. Pınar'ın da dediğiniz gibi Madran olup olmadığını kontrol ederim.

Son düzenleme:
Burundi buside ve nensebo refisa kahvelerini denedim ve ikisinden de çok memnun kaldım. Burundi ilk başta biraz koyu mu kavrulmuş acaba dedim ama tadımda hiçbi fazla kavrulma tadı vs yoktu. Çok güzel ve dolu dolu bi çikolata tadı var gerçekten. Kompleks bi kahve değil ama kesinlikle tatmin edici güzel bi kahve. Nensebo refisa ise tam aksine kompleks çiçeksi ve baskın çilek benzeri tatlarla dolu. Bu çekirdeği başka kavuruculardan da denedim ama en çok clean cuptan verim alabildim. Sitedeki tariflerle demledim , gayet memnun kaldım.

Nisan sonu verdiğim siparişten çok memnun kalmadım ve yaşadığımız olumlu deneyimler gibi, olumsuz deneyimleri de forumda paylaşmayı doğru buluyorum. Paraiso natural anaerobic'i toplu alımda birçoğumuz gibi oldukça kompleks ve lezzetli bir kahve (diğer kahveler de çok lezzetliydi) olarak deneyimlediğim için tekrar sipariş verdim. Önceki cleancup alışverişlerimde de kalitesini belli eden kavrum ve çekirdekler ile karşılaşmıştım ve bu deneyimlerimi de buradan paylaşmıştım. Son alımımda kavrumu tutarlı bulmadım ve o güzel kahvenin oldukça sönük bir halini içmiş bulundum, vista hermosa esprossa da aynı şekilde hafif isli tatlardan ötürü çok keyifli değildi. Kavrum profilinin resmini de paylaşmış olayım (Tadımı güzel olduktan sonra renk-homojenlik kısmına takılan birisi değilim)
Cleancup benim için ülkedeki en iyi kavuruculardan birisi, kavrum sırasında bir terslik olmuş olabilir. Tekrar başka kahvelerinde yine şans vereceğimi düşünüyorum. :coffee:
IMG_7916.jpg

Ben de yakın zamanda CleanCup'tan Nensebo ve Burundi edindim. Kahvelerin kavrumları çok homojen ve defect sayısı çok az.
Ek olarak @batugen e hiçbir ricayi geri çevirmeyip hatta mahçup edecek derecede fazlasıyla cevap veren bir esnaf olduğu için de teşekkür ediyorum.

Nensebo; kompleks ve kötü demleme ihtimali düşük bir kahve. Sürenin uzadığı demlemelerde bile acılık yoktu. Beğendiğim bir kahve oldu.
Burundi; bu kahveyi 1 litre demlesem sıkılmadan 1 litreyi aralıksız içerim diyebileceğim, yormayan ve orta gövdeli ama tatlı, müthiş bir kahve. Bu kahveyi çok beğendim.

Geri