bllyldz9
Üye
daha da inceltmelisin, kahve çözünmemiş bence, o yüzden ekşilik.. tam çözündüğünde hem tatlı hem asidik güzel bir kahve..Kavurucunun verdiği tarifi uygulama serüvenim:
Colombia - El Paraiso Anaerobik
İlk Demleme
İkinci Demleme
- Klik: 1zpresso jx 23
- Oran: 1:14
- Filtre: Cafec traditional
- Kahve:20gr
- Su:280ml
- Sıcaklık:95
- Sertlik:80ppm
- Ön demleme:60ml/10sn
- 30.sn geri başla
- Demleme:280ml/1:35
- Bitiş:2:00
Üçüncü Demleme
- Klik: 1zpresso jx 22
- Oran: 1:14
- Filtre: Cafec traditional
- Kahve:20gr
- Su:280ml
- Sıcaklık:95
- Sertlik:80ppm
- Ön demleme:60ml/10sn
- 30.sn geri başla
- Demleme:280ml/1:35
- Bitiş:2:15
- Kendime not: th3 ve Jx 21 ile dene bir dahakine
- Klik: 1zpresso jx 20
- Oran: 1:14
- Filtre: Cafec th3
- Kahve:20gr
- Su:280ml
- Sıcaklık:95
- Sertlik:80ppm
- Ön demleme:60ml/10sn
- 30.sn geri başla
- Demleme:280ml/1:35
- Bitiş:2:35
- Kendime not: Aşşırı ekşi. içtiğim en ekşi kahve oldu. içilemez derecede. Yeşil elma çok netti, herkesin dediği gibi. kavurucunun bitişini yakaldım bu not ile. tek farkımız değirmen. buradan jx 20 numaranın cmd 22'ye denk geldiğini söyleyebilir miyiz?
oranı 1-15e çekip 4 döküşlü demleme ile daha iyi sonuç alacağına inanıyorum.. döküşler agresif..