• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Kolombiya El Paraiso Anaerobik

1618421756536.png

ROM | YEŞİL ELMA | LİMONATA | ÜZÜM PEKMEZİ | TATLI​

• BÖLGE Buesaco / Narino
  • ÇİFTLİK San Jose El Paseo, El Paraiso
  • ÇİFTÇİ Huber Castillo , Jose I. Gomez
  • YÜKSEKLİK 1900 m
  • VARYETE Caturra, Castillo
  • YÖNTEM Anaerobik Yıkanmış
  • HASAT YILI 2020
  • CUPPING SCORE 86,25
KAVURUCUNUN TARİFİ

Colombia - El Paraiso Anaerobik

Klik:Comandante 22
Oran: 1:14
Filtre: Cafec TH3
Kahve:20gr
Su:280ml
Sıcaklık:95
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn geri başla
Demleme:280ml/1:35
Bitiş:2:25-2:35

Son düzenleme:
az önce ilk bardağımı demledim ve foruma geldim, tadım notlarını anlamaya çalışıyorum şuan.

az önce ilk bardağımı demledim ve foruma geldim, tadım notlarını anlamaya çalışıyorum şuan.
damağım 1 kilo etiyopya kochere e alıştığı için şuan farklı kahveyi yorumlayamadım, ama yeşil elma tadını çok güzel aldım.

timemore c2 18 klik
18gr/300ml

celcius'un reçetesini deneyeceğim yakın zamanda

kahve paketini açtıktan sonra ve öğüttükten sonra da kokmuyo biraz hayalkırıklığı olarak başladı ilk aşamada, demledikten sonra ise baskın bi limon asiditesiyle tatlı bi içimi vardı ama beklediğimi alamadım

16 gr/250 ml
Molent g50 40 click
Hario 40’lı filtre
Sıcaklık için kaynat 3 dk bekle (termometrem yok ne yazık ki)
00.00 +50 ml ( 40 sn blooming)
00.40 +200 ml

Mükemmel bir tatlılık. Soğudukça aromalar da ön plana çıkıyor. 200 ml’yi orta hızda döktüm, yukarıda kahve kaldıkça da Rao spin yaptım. Celsius’un kendi tarifini de denedim ama bu tarif daha çok hoşuma gitti, öneririm.

Güzel kahve, melodrip için reçete vereyim..
V60, traditional filtre, cmd 20 klik, 94 °C
18-300.. reçete C oluyor sanırım..
blooming sert 10 snde 60 gr melodripsiz..
Kalan su 60grx4 pulse melodriple kahve yatağına yakın dairesel..
bitiş: 03.08

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210415-202854.png
    Screenshot_20210415-202854.png
    204.2 KB · Görüntüleme: 77
Güzel kahve, melodrip için reçete vereyim..
V60, traditional filtre, cmd 20 klik, 94 °C
18-300.. reçete C oluyor sanırım..
blooming sert 10 snde 60 gr melodripsiz..
Kalan su 60grx4 pulse melodriple kahve yatağına yakın dairesel..
bitiş: 03.08
TDS ölçmek için ne kullanıyorsunuz? Kronotrop Moda'daki barista hanımefendi ile konuştuğumda ucuz ürünlerin de olduğunu söylemişti fakat bir tek Artego (?) Brix TDS ölçer bulabildim, o da... Çok pahalı 😂.

TDS ölçmek için ne kullanıyorsunuz? Kronotrop Moda'daki barista hanımefendi ile konuştuğumda ucuz ürünlerin de olduğunu söylemişti fakat bir tek Artego (?) Brix TDS ölçer bulabildim, o da... Çok pahalı 😂.
Ben n11 25 tl aldım iş görüyor biraz daha iyi olsun diyorsan xioami var(70 tl civarı). Aslında tds ölçme işi karışık değil bu uygun aletler iletkenliği ölçüp 0.6-0,8 arası çarpıp değer verebiliyorlar.

Ben n11 25 tl aldım iş görüyor biraz daha iyi olsun diyorsan xioami var(70 tl civarı). Aslında tds ölçme işi karışık değil bu uygun aletler iletkenliği ölçüp 0.6-0,8 arası çarpıp değer verebiliyorlar.
Xiaomi'nin TDS kalemini düşündüm fakat o demlenen kahve için de kullanılabilir mi ki? Sadece su için kullanılabiliyor diye biliyorum, eğer kahve için kullanılabiliyorsa ve kullanan varsa açıkçası çok iyi bir çözüm olabilir.

16 gr/250 ml
Molent g50 40 click
Hario 40’lı filtre
00.40 +200 ml

Mükemmel bir tatlılık. Soğudukça aromalar da ön plana çıkıyor. 200 ml’yi orta hızda döktüm, yukarıda kahve kaldıkça da Rao spin yaptım. Celsius’un kendi tarifini de denedim ama bu tarif daha çok hoşuma gitti, öneririm.
Reçetenizi denedim şimdi, gerçekten biraz ılıdıktan sonra yeşil elma ve limon tadı o kadar net geldi ki zorlasam meyveyi ısırdığımı düşünebilirim. Baya keyifli bir içim oluyor.

16 gr/250 ml
Molent g50 40 click
Hario 40’lı filtre
00.40 +200 ml

Öncelikle reçete için teşekkür ederim bende biraz önce açtım paketi sizin tarifinize uygun demlemeye çalıştım fuska su ve cafec traditional filtre kağıtı ile gayet temiz lezzetli bir bardaktı, yeşil elma ve tatlı notlara hissedebilir derecedeysi. neredeyse bütün notaları almaya yaklaştım merak ettiğim bir şey var toplama demleme süreniz ne kadar sürdü? (Ben 1.50-2.00 gibi demleme komple bitti)

Geri