• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Selamlar Anıl hocam, sanırım Etiyopya Nebso Abadega kahveniz grade 3 bir kahve. Cupping puanını 87 yazmışsınız ama kesin emin miyiz 87 olduğundan. @CelsiusCoffeeRoastery Bu arada Sucafina'dan kahve getirilmesi bütün forumu heyecanlandıracak bir olay. Umarım kahveler güzeldir, iyi çalışmalar dilerim :)
Şu an celsius'un yazdığı künyelerdeki tedarikçi bilgisinden baktım da cupping score'ları çoğunun net değil sanırım ancak filtreleme kısmından bir aralık seçince aşağıda o lotlar çıkıyor. Ruanda, Kongo ve El Salvador Hermosa'yı kontrol edebildim de, onlar künyede yazan skorla uyuşuyor. Ancak Etiyopya Djimmah Nebso Abadega için 80-83 skoru seçilince altta gözüküyor. Yani kısacası 87'lik skordan şüphe etmekte haklısınız sanırım...

Selamlar, topluca cevaplıyorum soruları :)
1- Elimizde ki Nebso Abadega Grade 1 ve skoru 87. Bize gelen Nebso Abadega'nın farklı bir lotu.( Ekte bize iletilen factsheet mevcut )
2- Sucafina'nın qgraderları tarafından verilen puanlar.
@okankrc @PortatifBarista @nuclearmoonrise

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2021-01-18 10.58.22.png
    Ekran Resmi 2021-01-18 10.58.22.png
    56.2 KB · Görüntüleme: 124
İndirimden kahve almak istiyorum neler öneririsiniz tüm kahveler değişmiş neredeyse :) filtre kahve makinesi kullanıyorum

İndirimden kahve almak istiyorum neler öneririsiniz tüm kahveler değişmiş neredeyse :) filtre kahve makinesi kullanıyorum
Aslında makina kullanıyorsanız medium roast çekirdekleri tercih edebilirsiniz :)

Medium roast olarak ne önerirsiniz peki
Ben annemler makinada kullansın diye Antioquia ve El Diablo almıştım. Gittiğimde beni tatmin eden fincanlar içtim. Genel olarak memnun kalmıştım. Celsius'un denediğim çekirdekleri beni şimdiye kadar üzmedi gerçekten.

Bu arada an itibariyle, 24 saat geçerli olmak üzere “ATLASRISE” kodu ile tüm çekirdeklerimiz %20 indirimli!
Seçim yapmaya çalışırken kuponun süresi doldu. :D Belki yeni kahvelere yorumlar geldikten sonra daha rahat seçim yaparım, sağlık olsun :)

Ethiopia T&T için bir reçetesi olan var mı @CelsiusCoffeeRoastery La Montanita'da 10 gün sonra çok güzel bir tada ulaştım. Ama T&T'de bahsedilen tatları alamadım. Bir aroma ve tatlılık yok gibi.
Merhaba,
El Salvador - La Montanita V60 Reçetesi
Oran: 1:13
Kahve: 20gr
Klik: 20 CMD
Filtre: Hario 40
Su: 260ml
Sıcaklık: 94
Sertlik: 80ppm
Ön Demleme: 50ml / 30 sn
1.döküş 150 ml/1:00-1.10
1:25 geri başla
2.döküş:60ml /1.45-1.55
Bitiş:2:35-2:45

Merhaba,
El Salvador - La Montanita V60 Reçetesi
Oran: 1:13
Kahve: 20gr
Klik: 20 CMD
Filtre: Hario 40
Su: 260ml
Sıcaklık: 94
Sertlik: 80ppm
Ön Demleme: 50ml / 30 sn
1.döküş 150 ml/1:00-1.10
1:25 geri başla
2.döküş:60ml /1.45-1.55
Bitiş:2:35-2:45
Yalnız reçete gibi reçete :)

Kavrumdan 14 gün sonra tega tulayı demledim biraz önce. Demlemede rutin demleme şeklime bağlı kaldım. Yanlız suyum değişik çünkü vakitsizlikten su sipariş veremedim bir türlü. Bimden 5lt assu diye bi su almıştım onunla demledim. İçiyorum şu anda 1dk. heh tamam notlarımı yazıyorum; gövdesi düşük orta çay tadıyla, asiditesi tatlı bu kahvenin evet enteresan biçimde dilin arka ve yan tarafları tatlılıkla kabarıyor. İlk defa böyle bir şey geldi başıma kahvede 😂 normalde Etiyopya sevmem almamda zira bunu da sevmedim. Ama enteresan bir çekirdek, tatlı ve asidik lipton earl grey çay gövdeli kahve severlere tavsiye ederim. Birde buzdagiyla demleyip deneyeceğim.

Selamlar,
Ön satışta ki tüm çekirdekler bugün satışa çıktı. Ön siparişlerin gönderimi de bugün sağlanacaktır. Ayrıca uzun zamandır kavurmadığımız bir adet Burundi’miz var artık. Bien Coffee ithalatı, Businde yıkama istasyonundan gelmekte kendileri. Honey işlenmiş 87,25 skoru var. Tüm yeni çekirdeklere aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz.
Cuma günün harika geçsin.
Herkese sevgiler.

El salvador çekirdeği 16. Gündeyim farklı varyasyonlar denedim bir türlü olmadi hepsinde ekşi tat çıkıyor.
1.13
1.14
1.15 su oranları
Timemore c2 15 klik 16 klik 17 klik öğütüm
Su dereceleri 95 94 93
Cafec tretiol hario 100 paketteki kağıt da olmak üzere denemeler yaptim.
🤔🤔

El salvador çekirdeği 16. Gündeyim farklı varyasyonlar denedim bir türlü olmadi hepsinde ekşi tat çıkıyor.
1.13
1.14
1.15 su oranları
Su dereceleri 95 94 93
🤔🤔
Bahsettiğiniz kahveyi içmedim fakat denediğiniz değerler yeterince çözünmediğine işaret ediyor gibi. Aşağıdaki şu reçeteyi denemenizi öneririm:
C2 25 klik (eğer kahve çok toz üretiyorsa 26 bile denenebilir, eğer pek toz üretmiyorsa 24-23, ama önce 25 ile bir başlangıç demlemesi öneririm)
Su 90C (ben kaynadıktan sonra 1.5 dakika bekletiyorum, yeterli olacaktır)
13gram kahve / 200ml su
Tarif:
- Kahveye orta-yavaş hızda 50 ml su dökülür.
- 0.30'da tekrar 50 ml su dökülür.
- 1.00'da tekrar 50 ml su dökülür.
- 1.30'da son 50 ml dökülür ve 2-3 tur çok hızlı olmayacak şekilde rao spin yapılarak kenarlardaki kahve parçaları düşürülmeye çalışılır (uygun hızda çevirdiğinizde kahve bulunduğu konumdan çok yukarılarda iz bırakmamalıdır.) ve dripper servera hafifçe 3-4 cm mesafeden bırakılır. Hedef süre 2.20-2.30 arasında.

Bu tarifte isterseniz hario 100, isterseniz cafec traditional kullanabilirsiniz, fakat hangi kağıtla daha çok demleme yaptıysanız onu tavsiye ederim, zira süreyi etkileyen bir faktör. Ben 100'lü japon ile yapıyorum.

1.13
1.14
1.15 su oranları
Su dereceleri 95 94 93
🤔🤔
Celcius gerçekten açık kavurduğu için çözmeniz zor olabilir. Ben celciusun tüm açık Kavrum çekirdeklerini cmd 16 klik ile demlemeye başlıyorum. Çoğunda da 18 den yukarı çıkmadım. Çoğu çekirdeğini de denedim hepsindende tatsal olarak çok memnun kaldım ince öğütümde. Time more karşılığını bilmiyorum ama mokapot ayarına kadar ince öğütüm denemenizi tavsiye edebilirim.

1.13
1.14
1.15 su oranları
Su dereceleri 95 94 93
🤔🤔
Sitede 3 farklı el salvador var. Hadi orta kavrum el salvador değildir desek bile 2 seçenek kalıyor geriye. Hangisi olduğunu söylerseniz daha iyi olabilir.

Geri