• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius Coffee Roastery

Bana pek su tutmuyor gibi geldi. 80 ppm suda çok dengeli bir ekstraksiyon aldım. Öğlen tekrar demleyip süreyi yazarım.

Yılın ilk espressosunu içtik teşekkürler ❤️

Ekli dosyalar

• IMG-20210106-WA0030.jpg
    IMG-20210106-WA0030.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 98
Kahve: El Salvador Finca La Montanita
Kavurma Tarihi: 25.12.2020
Filtre: Hario 100'lük (Japon)
Öğütme: Molent G50 - 32 click
Su: 120 ppm , 97 derece
Oran: 20/310
Demleme Metodu:
t:0.00 50 gr blooming, 45 sn bekledim
t:0.45 260 gr su tek seferde, 35 sn içinde dökmeyi bitirdim.
t:1.20 Su döküş bitişi

Toplam Süre: 2.35

30 klikte süre sorunu yaşamadım tıkanma olmadı fakat tatlar yerine oturdu diye 32 denedim. Suyunuz sert değilse 32 iyi olabilir ama benim 34 denemem gerekecek. Bu arada adado'ya kıyasla öğütürken çok daha fazla zorlanıyorum. Daha açık kavrum olduğu için mi @CelsiusCoffeeRoastery ? Sanırım toz sorunu yaşamamam da açık kavrum olduğu için.

Kahve: El Salvador Finca La Montanita
Kavurma Tarihi: 25.12.2020
Filtre: Hario 100'lük (Japon)
Öğütme: Molent G50 - 32 click
Su: 120 ppm , 97 derece
Oran: 20/310
Demleme Metodu:
t:0.00 50 gr blooming, 45 sn bekledim
t:0.45 260 gr su tek seferde, 35 sn içinde dökmeyi bitirdim.
t:1.20 Su döküş bitişi

Toplam Süre: 2.35

30 klikte süre sorunu yaşamadım tıkanma olmadı fakat tatlar yerine oturdu diye 32 denedim. Suyunuz sert değilse 32 iyi olabilir ama benim 34 denemem gerekecek. Bu arada adado'ya kıyasla öğütürken çok daha fazla zorlanıyorum. Daha açık kavrum olduğu için mi @CelsiusCoffeeRoastery ? Sanırım toz sorunu yaşamamam da açık kavrum olduğu için.
Doğru tespitler :)

27 kasim kavrumlu rwanda ve congo kahvelerini deneyimledim.
Maalesef iki kahveyi de begenmedim.
v60- aeropress ve french press ile farkli recetelerle oldurmaya calistim, basaramadim.

Bir daha bu kavurucuyu tercih edecegimi sanmiyorum🙁🤷🏻‍♂️
deneyimleyip memnun olanlara afiyet olsun
Merhaba,
Rwanda Nyabumera Microlot

Reçete ( V60 )
Kahve : 21 gr
Öğütüm : Comandante 24 click
Su : 315 ml
Sıcaklık : 93 derece
Tek seferde döküş
Oran : 1:15
Süre: 2:30-2:40

Congo Amka
V60
24 click
21 gr
304.5 su
94 derece
30sn ön demleme
Tek seferde dök
2:30/2:40 bitiş

bu reçeteleri deneyebilirsiniz.

Adado'yu denedim bugün. Kavrum başarılı, kavruk tat yok. Kavun tadı çok belirgin.
Reçeteyi alabilir miyiz acaba? :)

25.12 kavrumlu Adado ;

Molent G50 38 klik

V60 Hario Japon

Erikli su 94°C

Oran 15/240

45-50 ml su ile 30-35 saniye ön demleme

Tek döküş ile 2:30-2:35 gibi bitiş.

Kendilerinin verdiği reçete ile birebir tutmasına rağmen aromaları alamıyorum. Öğütüm, kahve su oranı, iki-üç döküş vs parametre değiştirdim ama çok değişmedi.

27 kasim kavrumlu rwanda ve congo kahvelerini deneyimledim.
Maalesef iki kahveyi de begenmedim.
v60- aeropress ve french press ile farkli recetelerle oldurmaya calistim, basaramadim.

Bir daha bu kavurucuyu tercih edecegimi sanmiyorum🙁🤷🏻‍♂️
deneyimleyip memnun olanlara afiyet olsun
Ben de 27 kasım tarihi kavrumu almıştım ilk adado yu denedim kavrumu hatalıydı. Firma adado nun yenisini gönderdi henüz denemedim degassing bekliyorum. Henüz sizin bahsettiğiniz ruanda ve kongo yu denememiştim o nedenle bu iki kahveye yorum yazmamıştım ama aynı sorunlar bunlarda da var. Bence o tarih kavrumlarının tamamında sıkıntı var. O tarihte aldığım tüm kahveler ne yazık ki çöp oldu.
Belki bir kere daha şans verebilirsiniz ama tabi zaman ve para kaybı riski hala var. Ben de yeni gelen adado dan sonra fikrimi netleştireceğim.

Ben de 27 kasım tarihi kavrumu almıştım ilk adado yu denedim kavrumu hatalıydı. Firma adado nun yenisini gönderdi henüz denemedim degassing bekliyorum. Henüz sizin bahsettiğiniz ruanda ve kongo yu denememiştim o nedenle bu iki kahveye yorum yazmamıştım ama aynı sorunlar bunlarda da var. Bence o tarih kavrumlarının tamamında sıkıntı var. O tarihte aldığım tüm kahveler ne yazık ki çöp oldu.
Belki bir kere daha şans verebilirsiniz ama tabi zaman ve para kaybı riski hala var. Ben de yeni gelen adado dan sonra fikrimi netleştireceğim.
Durum belirttiğiniz gibi olabilir çünkü bana gelen kavrum açık renkte ve homojen görünüyor

Bendeki kahvelere koyu kavrum diyemem ama firmanın bu sayfada verdiği parametrelerle demlesem dahi çok rahatsız edici bir acılık ve dengesizlik var.
Adado için tam reçete veriyorum sizde butun ekipmanlar var kafam rahat
Comandante 23kk
Buzdaği su 92 derece
16-250 oran
40 gr ile blooming 30 saniye switch kapalı
Switch açın 40. Saniyede switch kapatıp 250 ye tamamlayın ve çok hafif ileri geri kariştirin.2.5 dakika olduğunda yine hafif ileri geri kariştirin girdap oluşturmadan ve açın.
Bu şekilde acı tatlar olmaması lazim

Adado için tam reçete veriyorum sizde butun ekipmanlar var kafam rahat
Comandante 23kk
Buzdaği su 92 derece
16-250 oran
40 gr ile blooming 30 saniye switch kapalı
Switch açın 40. Saniyede switch kapatıp 250 ye tamamlayın ve çok hafif ileri geri kariştirin.2.5 dakika olduğunda yine hafif ileri geri kariştirin girdap oluşturmadan ve açın.
Bu şekilde acı tatlar olmaması lazim
Bir kaç gün sonra birebir uygulayıp sonucu buraya yazacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Bu arada bu 27 kasım tarihli kahveler kavrum hatalı çünkü elimde pek çok firmanın kahvesi var hiç birisiyle acılık yaşamıyorum. Aynı anda demlesem bile celcius kahveler bariz acı, özellikle azıcık soğuyunca inanılmaz dengesiz. Öyle ki nescafe classic bolca sıcak suya atılmış gibi. Ama yeni gönderilen kahvede sizin tarifinizle sorun çözülürse harika olacak. Tekrar teşekkürler.

Hatali kavrum olayindan haberim yoktu.

Bu alintiladiginiz mesaji roastery de alintilayip demleme tarifi önerdi ve kavrumun hatali olabilceginden bahsedip telafi önermedi.

Umarim sizin tecrubeniz daha iyi olur, afiyet olsun.

Adado için G50lili ve normal hario dripper için az önce uyguladığım reçeteyi paylaşayım.

Celsius Etiyopya Adado 25/12 kavrum
Molent G50 35 klik
94°C Buzdağı su
Hario Cam Dripper
CAFEC ABACA filtre
19gr kahve/300gr su
70gr 45sn blooming (ilk 10snde cam çubukla 2 3 tur karştırma)
İlk döküş 200gr suya tamamlama
İkinci döküş 1.45 çok yavaş ve yakından servere süzülen su akışı hızında ve inceliğinde ilk 50gr merkeze son 50gr dairesel, 300grma tamamlama, bitiş 02.47.

Afiyet olsun.

Geri