• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Bugün v60ta 2.demlememi yaptım, kahve çok dengeli ancak tatlılık istediğim seviyede değil, bunun için bir tavsiyeniz var mıdır
V60 kahvesi değil bu onu anladım.v60da f/p kahvesi diyebilirim ama düz tabanlı dripperda demlemek lazım.Ben şuan yeni içtim lakto fermenteye çok benzedi bu demlemem.Kırmızı/siyah meyve asiditesi ve tatliligi vardi yoğun.Pakete baktım siyah üzüm yaziyor gerçekten hak verdim.Düz tabanli dripper varsa iyi olur.

Bugün v60ta 2.demlememi yaptım, kahve çok dengeli ancak tatlılık istediğim seviyede değil, bunun için bir tavsiyeniz var mıdır
Tatlılık için bir ihtimal Kasuya denenebilir ikinci döküş daha fazla olacak şekilde (50+70+60+60+60). Bu kahve özelinde demiyorum fakat, tüketmedim çünkü ama tatlılığı ön plana çıkarmak istediğim kahvelerde Kasuya altın standart gibi benim için.

2 haftadır falan bu kahveleri demliyorum, en iyi sonucu şuan aldım; önceleri sadece öksürük şurubu tadı geliyordu, fincanda hibiskus çok net, damakta siyah üzüm baskın böğürtleni çok alamadım. Yumuşak bir bitişi var, yoğun aromatik ya da asidik değil, dengeli orta gövdeli.

Crystal Eye 01, Hario Japan
Timemore 17 Click, 88° Su
1:17, 14:238
28gr Bloom, 30-45 saniye 126gr
20sn bekle, 1:05-1:25 238gr
2.25 Bitiş

Yarın Cafecle 15 click deneyeceğim bakalım, postu editlerim sonra ☺️

Edit: Cafec ve crystal eye ile demleme sonuç inanılmaz,

Peru Crush
Crystal Eye 01, Cafec SLG1H Traditional
Timemore 15 Click, 88°
1:17, 13:221
28gr Bloom, 30-45 saniye 112gr
20sn bekle, 1:05-1:25 221gr
2.00 Bitiş

Tanzania Manyara
Crystal Eye 01, Cafec SLG1H Traditional
Timemore 14 Click, 86°
1:17, 14:240
34gr Bloom, 30-40 saniye 128gr
20sn bekle, 1:00-1:25 240gr
2.15 Bitiş

Son düzenleme:
Forumda hayli bahsedilince ben de deneyeyim dedim. Gördüğüm kadarıyla kahveler eski hasat ve çok özel olmayan çekirdekler. Lakin bu fiyat aralığında içtiğim en iyi kahvelerdi diyebilirim. Farklı kavurucuların bu tarz f/p kahveleri için istedikleri fiyatları düşününce, Okan beyin iyi iş çıkardığını düşünüyorum, hakkını vermek gerekir. f/p dengesi ve kalitesi sürdürüldüğü sürece kendileri tekrar tercih edeceğim kavuruculardan olacaktır.

Ben de yorum yapmadan geçemeyeceğim filtre deneme paketi almıştım debeloyla çok iyi anlaşamasam da (yine de fena değildi ) peru crash kesinlikle f/p olarak çok iyi tekrar tercih edebileceğim bir deneyimdi.

Forumda hayli bahsedilince ben de deneyeyim dedim. Gördüğüm kadarıyla kahveler eski hasat ve çok özel olmayan çekirdekler. Lakin bu fiyat aralığında içtiğim en iyi kahvelerdi diyebilirim. Farklı kavurucuların bu tarz f/p kahveleri için istedikleri fiyatları düşününce, Okan beyin iyi iş çıkardığını düşünüyorum, hakkını vermek gerekir. f/p dengesi ve kalitesi sürdürüldüğü sürece kendileri tekrar tercih edeceğim kavuruculardan olacaktır.

Ben de yorum yapmadan geçemeyeceğim filtre deneme paketi almıştım debeloyla çok iyi anlaşamasam da (yine de fena değildi ) peru crash kesinlikle f/p olarak çok iyi tekrar tercih edebileceğim bir deneyimdi.
guzel yorumunuz icin tesekkur ederim, bizimde iddiamiz bu yondeydi bu cekirdekler icin, memnun kalmanıza sevindim.

Uzun zamandır merak ediyordum fiyatlar böyle olunca kaçırmak istemedim ve siparişimi verdim.

Bir ricam olduğu için yazıyorum aslında,Trendyol'dan söylemeyi beceremedim.
587470592 nolu siparişimi olabilecek en yeni kavrum tarihiyle gönderebilirseniz çok sevinirim @OkanT 😁

Uzun zamandır merak ediyordum fiyatlar böyle olunca kaçırmak istemedim ve siparişimi verdim.

Bir ricam olduğu için yazıyorum aslında,Trendyol'dan söylemeyi beceremedim.
587470592 nolu siparişimi olabilecek en yeni kavrum tarihiyle gönderebilirseniz çok sevinirim @OkanT 😁
Merhaba,

Çok teşekkürler, tabiki.

Etiyopya hariç diğerlerini denedim. Yorumlarım şu şekilde:

Tanzanya, Kasuya yöntemiyle gerçekten mükemmel oldu.
Peru ile dengeli ve keyifli bardaklar çıkartabildim.
Honduras denediklerim arasında favorim oldu, tam bir görev adamı gibi hem TK hem de V60 her yere güzel gidiyor. Bana Pedra Azul’u anımsattı.

Umarım bu kadar güzel yorumlardan sonra fiyatlara zam gelmez :) Fiyatlar bu şekilde kalmaya devam ederse kahve için ilk bakacağım yerlerden biri Calibre olur. Denedikten sonra Etiyopya için de yorumlarımı yazarım.

Kahve stoklarımın bitmesi ile hem yeni demlemeye başlayan biri hem de yeni bir çekirdek olması sebebiyle soracağım tüm "saçma" sorulara muhteşem cevaplar vererek o çekirdekten verim almamızı sağlayan okan beye teşekkür ederim.

#945802585 - Elimde kahve olmaması sebebiyle elime ulaştığında içebileceğim kavrumlu şekilde kargolamanız mümkünse rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Tanzanya, peru, ve etiyopya satın almıştım. Hepsi fiyatları neticesinde tertemiz kahveler. Tavsiye edebilirim.
Şu an başlayan indirim döneminde tanzanya tekli olarak indirime girmemiş görünüyor, acaba o da tekli olarak indirime girecek mi Okan bey ?

Etiyopya hariç diğerlerini denedim. Yorumlarım şu şekilde:

Tanzanya, Kasuya yöntemiyle gerçekten mükemmel oldu.
Peru ile dengeli ve keyifli bardaklar çıkartabildim.
Honduras denediklerim arasında favorim oldu, tam bir görev adamı gibi hem TK hem de V60 her yere güzel gidiyor. Bana Pedra Azul’u anımsattı.

Umarım bu kadar güzel yorumlardan sonra fiyatlara zam gelmez :) Fiyatlar bu şekilde kalmaya devam ederse kahve için ilk bakacağım yerlerden biri Calibre olur. Denedikten sonra Etiyopya için de yorumlarımı yazarım.

Kahve stoklarımın bitmesi ile hem yeni demlemeye başlayan biri hem de yeni bir çekirdek olması sebebiyle soracağım tüm "saçma" sorulara muhteşem cevaplar vererek o çekirdekten verim almamızı sağlayan okan beye teşekkür ederim.

#945802585 - Elimde kahve olmaması sebebiyle elime ulaştığında içebileceğim kavrumlu şekilde kargolamanız mümkünse rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Tanzanya, peru, ve etiyopya satın almıştım. Hepsi fiyatları neticesinde tertemiz kahveler. Tavsiye edebilirim.
Şu an başlayan indirim döneminde tanzanya tekli olarak indirime girmemiş görünüyor, acaba o da tekli olarak indirime girecek mi Okan bey ?

Bu kahveyi bu fiyata kaçırmayın derim :)

İmersiyon yöntemiyle çok güzel sonuç veriyor Calibre kahveleri. Bu keşfi yapan @miyankizu'ya da ayrıca teşekkür ederim. Memnun kalmadığım hiçbir kahve olmadı.
Cok teşekkür ederim hem guzel yorumlar hemde yeni siparisler icin.
kampanyalar devam, zam yok :)
Tanzanya malesef kampanyaya dahil olamadi bu sefer, fakat kendi websitemiz su an kullanilabilir durumda, coffeecalibre.com adresinde, tanzanya ve honduras icin oraya bakabilirsiniz, 2 ve uzeri urunde sepette %30 indirim oluyor su an, son asamalarda otomatikman. Digerleri su an trendyol da biraz daha uygun. Onumuzdeki gunlerde yogunluk azalinca tekrar bir revizyon yapıp, buraya ozel bir kod ile daha uygun hale getirecegiz.

@OkanT bey yeni kahveler için Mayıs ortası gibi mi düşünelim? Yeni gelecekler ile ilgili bir ipucu var mı?:)
Mayıs ortası zor gibi, hem bu suveys kanalı meselesi biraz etkiledi, biraz da bu kapanma, bayram tatili vs etkiler, haziran basi, ilk yarısını bulur gibi duruyor.
Daha oncede biraz bahsetmistim gelecek kahveler Colombiya, yeni hasat, Antioquia bolgesinden, yıkanmış yine. Benim bolgedeki 32 ciftlik arasında tattigim en iyi 2 microlot tu, bir aksilik olmaz bekledigim gibi gelirse, umarim sizlerde benim kadar begenirsiniz.

Geri