• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Hocam yanlış anlamayın lütfen fakat söylediğim şeyleri cımbızlayıp çarpıtıyorsunuz gibi hissettim. Ben diğer firmaların standardı düşük ya da calibre en iyisi gibi bir söylemde bulunmadım. Söylediğim şeyden de bu anlam çıkmaz. Calibre ile herhangi bir kişisel ya da ticari bağlantım da yok. Sadece diyorum ki adamlar kaliteli kahve satıyorlar fiyat da bu oranda yüksek ki böyle de olmak zorunda.

Eğer başka kavurucularda aynı kahveler daha uyguna varsa lütfen bizimle paylaşın ki deneyip faydalanabilelim. Saygılar
hiç bir cümlenizi cımbızlamadım ve çarpıtmadım. ne yazdı iseniz ona karşılık bende bir şey yazdım sadece.

diğer taraftan fiyatının yüksek olması yine de çok kaliteli olduğu anlamına gelmez. 50 gramı 2000 tl ve üzerine satılıp herkesten olumsuz eleştiri alan kahvelerde gördük burada. sizin bakış açınıza göre fiyatı yüksek olan bir ürün elbette ki kalitelidir. ama verdiğim örnek ile bu çürüyor.

hiç bir cümlenizi cımbızlamadım ve çarpıtmadım. ne yazdı iseniz ona karşılık bende bir şey yazdım sadece.

diğer taraftan fiyatının yüksek olması yine de çok kaliteli olduğu anlamına gelmez. 50 gramı 2000 tl ve üzerine satılıp herkesten olumsuz eleştiri alan kahvelerde gördük burada. sizin bakış açınıza göre fiyatı yüksek olan bir ürün elbette ki kalitelidir. ama verdiğim örnek ile bu çürüyor.
Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Ben fiyatı yüksek olan şey kalitelidir diye bir şey de demedim. Kaliteli olduğu için fiyatı yüksek dedim. Bu konuşma bir yere varmayacak o yüzden daha fazla cevap yazmayacağım size. Siz daha uyguna çok daha kaliteli kahveler bulup içersiniz. Afiyet olsun.

Satılık ilanları dışında konusu geçen kavurucudan başka bir kavurucuya mesaj yazmamış çok takmayın hocam.
hocam zaten onu anladım ben. satılan ürünlerde 2500 tl yazılan ürüne 2000 olmaz mı diyen arkadaş yüksek fiyatlı kahveleri savunuyor. bu da tam bir çelişki :)

Ben firmadan ilk defa bu ay alışveriş yaptım . Fiyatlar bana da biraz yüksek geldi indirime rağmen fakat daha önce hiç denemediğim için bir şans vermek istedim. Yalnız şöyle birşey olacak fiyatlar yüksek olunca haliyle beklenti de yüksek oluyor . Beklentiyi karşılamazsa firmaya bir daha şans vermem . Bakalım nasıl olacak

3914880135 nolu sipariş ile alıma katıldım. Uzun zamandır yoğun stoktan dolayı alımlara katılamıyordum. Bu ayda nasibimizde Calibre varmış çoğunluk onu dediyse saygı duymak lazım.. (Stoğumun bittiğini geç fark ettiğim için ankete katılamadım.) Fiyatlar gerçekten pahalı ama bu firmanın politikası bir şey diyemem ve memlekette tek pahalı kavurucu da değil. Kaldı ki zorla da seçilmedi firmayı isteyen bir kitle var... Firmayı pahalı satıyor diye topa tutmak bence pek etik değil sonuçta aylık alım yapacağız diye firmayı buraya getiren biziz onların ne suçu var. Onun yerine kavrum ve kalite olarak topa tutmak ve sonrasında f/p noktasında eleştirmek daha insaflı bir davranış olabilir 😅
Normalde üç çeşit aklımdaydı ama pahalı olduğu için iki çeşit kahve ve bir de hatıra olsun diye kitapçıktan aldım. Onlar da meşhur Amor Rosa ile tadım notlarını çok absürt bulduğum Sebastian Ramirez, El Placer, Colombia...
Şu an kargodalar merakla gelmelerini bekliyorum. Gelince deneyimlerimi çok şeffaf ve net şekilde paylaşıyor olacağım. Hatta Geisha muamelesi yapıp ilk kez buzlukta kahve saklamayı da düşünmüyor değilim. 😅

Alana, satana, tutana teşekkür eder, keyifli günler dilerim 😁☕

Emeğe saygım sonsuz ama indirime rağmen bile pahalı :( Burada firmanın fiyat politikasından çok forumun aylık alım tercihini sorguladım.

Maalesef aynı görüşteyim. Bu yüzden bu ayki alıma katılmayacağım.

Yani bizzat kendileri ithal ediyorlar ise arada başka bir aracı yok demektir. O zaman o aracı olmadığına göre daha uygun olması gerekmez mi? Diğer yandan Fransa'da ki fiyatı buradaki fiyat ile karşılaştırmak çok doğru değil. Birim fiyat olarak bakmak daha doğru olur. Oradaki asgari ücreti baz alırsak bahsettiğiniz kahve asgari ücretin yüzde 1,64 üne tekabül eder. Bizde ise asgari ücretin yüzde 2,56 sına tekabül eder. Yani Fransa'ya göre ülkemizde daha pahalıya geliyor. Kısaca Fransa'da ki vatandaş benden yüzde 64 daha ucuza sahip oluyor o kahveye. Bence eleştirilere cevap verirken bunu da düşünmek gerekir. Türkiye'de ki hiç bir firmada bu kahveler yok demek ne kadar doğru? Kendi ithalatını kendi yapan, bizzat gidip çiftlikte kahveleri inceleyen, onları orada test edip ülkemize getiren farklı ve gerçekten nitelikli kaliteli diyeceğimiz kahveleri bizlere sunan ve fiyatı daha uygun olan firmalarımız da var. Bu firmaların getirdiği çekirdekler daha niteliksiz diyebilir misiniz?

Ben firmadan ilk defa bu ay alışveriş yaptım . Fiyatlar bana da biraz yüksek geldi indirime rağmen fakat daha önce hiç denemediğim için bir şans vermek istedim. Yalnız şöyle birşey olacak fiyatlar yüksek olunca haliyle beklenti de yüksek oluyor . Beklentiyi karşılamazsa firmaya bir daha şans vermem . Bakalım nasıl olacak

Merhabalar,

Öncelikle tekrar belirtmek isterim ki tum yorum ve eleştirilere saygı duyuyoruz, okuyoruz, değerlendiriyoruz.
@kuzan Mertcan Bey buradaki rumuzuyla tanımadığımızı açıklıkla söyleyebilirim. Ajan gibi bir ima olmasına çok üzülürüz.
Fiyatlandırma ile eleştirilere kısaca toplu olarak fikrimi belirtmek isterim.
Toplu alım için 10 farklı yeni çekirdek ekledik. Bunlardan 4-5 tanesi daha uygun fiyatlı diğer 4-5 tanesi ise maliyetleri daha yüksek kahveler.
Her bütçeye uygun kahveler olmasına özen gösteriyoruz, tabiiki ülkemizin şartlarını bizlerde farkındayız.
Kahve seçkimizin çoğunluğunun sadece bizde olduğu konusunda oldukça iddialıyız. Tüm bilgileri şeffaf olarak paylaşıyoruz, diğer firmalarında bu şekilde yaptıklarını farzedersek aynı kahve başka kavurucu olduğunda keşfinin kolay olması gerekir.
Fiyat/Performans konusuna gelince; öncelikle çoğunlukla diğer ülkelerdeki asgari ücretler ile mukayese etmek doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Hammaddeyi bahsi geçen ülkeler üretmediği için hepimiz aynı yerlerden, yakın fiyatlarla alıyoruz, çoğu ülkeye kıyasla biz daha çok vergi ve masraf ödüyoruz. İşçilik (asgari ücret) bizde az gibi gözüksede yine diğer masraflarından dolayı diğer ülkelere yakın veya geçebiliyor.
Bunların suclusu tabiki ne siz ne biziz.
Kahvelerin fiyat performasına gelirsek; mümkün oldukça bilinmedik keşfedilmemiş iyi üretici çiftlikleri keşfetmek için çaba sarfediyoruz.
Fakat bir yandanda kahve severlerin daha önce bildiği, tanıdığı, deneyimlediği üreticilere yoğun talebi var. Örnek. Rodrigo Sanchez, Finca Milan vb.
Belli başlı Los Nogales, Finca Milan Hacienda La Esmeralda gibi çiftliklerde yeşil çekirdek alındığında çok uygun bir alım yapmak mümkün olamıyor. Bu tip üreticilerin tuzu nispeten kuru, ve çok talep görüyorlar global olarak. O yüzden bu tip kahvelerin göreceli olarak fiyat/performans sayılamayacağı konusunda sizinle hemfikir olmakla birlikte, bu yönde bir talebinde olduğunu maalesef inkar edemeyiz.

Bütün bunların ışığında eğer çğunluk içtiği kahvelerden keyif alırsa, ve parasının boşa gittiğini düşünmediği müddetçe biz alnımızın akıyla çıktığımızı düşünürüz. Daha öncede belirttiğim gibi bunun en net ölçümü devamlılık. Bizimde birince hedefimiz Toplu Alımlar vasıtasıyla yeni kahveseverler ile tanışmak ve devamlılığını sağlamak.

Başta da söylediğim gibi emeğinize sağlık. Seçkinizde çok değerli çekirdekler var. Büyük bir uğraş veriyorsunuz. Ben sadece genel alım gücü açısından forumun tercihini sorguladım. Zaten oylama açılırken fiyat bantları da şeffafça paylaşılıyor. Tabi insanlar farklı çekirdekleri de deneyimlemek istemiş olabilirler. Ben nacizane bana pahalı geldiğini ilettim. Kimseyi gücendirmedim umarım :)

forumda ciddi bir şekilde demokrasi kabul görmüyor :) bu ay neden bu kavurucuyu seçtiniz ? bu ay seçilen firma neden pahalı ? gibi soruların bir manası yok, oylamaya ve oylama sonucu çıkan bir firmaya sadece sonuç itibariyle eleştiri getirmek havanda su dövmekten başka bir şey değil. Eğer oylama sonucu beğenilmiyorsa veya kabul edilemiyorsa o zaman oylamaya katılmamak gerekir. Eğer oy kullandıktan sonra, benim seçtiğim neden bu ay olmadı ? demek doğrudan doğruya bir çelişki. Sadece çelişki de değil, büyük bir saygısızlık. Hem oy kullananlara hem firmaya.

forumda ciddi bir şekilde demokrasi kabul görmüyor :) bu ay neden bu kavurucuyu seçtiniz ? bu ay seçilen firma neden pahalı ? gibi soruların bir manası yok, oylamaya ve oylama sonucu çıkan bir firmaya sadece sonuç itibariyle eleştiri getirmek havanda su dövmekten başka bir şey değil. Eğer oylama sonucu beğenilmiyorsa veya kabul edilemiyorsa o zaman oylamaya katılmamak gerekir. Eğer oy kullandıktan sonra, benim seçtiğim neden bu ay olmadı ? demek doğrudan doğruya bir çelişki. Sadece çelişki de değil, büyük bir saygısızlık. Hem oy kullananlara hem firmaya.
Oylama yapılmış olması, çıkan sonucun eleştirilemeyeceği anlamına gelmez. Demokrasi sadece oy kullanmak demek değildir; kararların sonuçlarını konuşabilmek de sürecin bir parçasıdır. İnsanlar oy kullanmış olsa bile, sonrasında tercihlerin nedenleri, fiyat politikası ya da seçim kriterleri üzerine konuşabilir. Bu, çelişki değil; sürece katılımın devamıdır.

Ayrıca “beğenmiyorsan katılma” yaklaşımı sağlıklı bir topluluk kültürü oluşturmaz. Tam tersine, katılıp fikrini söylemek daha değerlidir. Herkesin aynı fikirde olması zaten mümkün değil. Önemli olan sonucu kişiselleştirmeden, firmaya ya da oy verenlere saygısızlık etmeden, kararın kendisini tartışabilmektir.

Bir seçim yapılmış olabilir ama bu, “konu kapanmıştır” demek değildir. Geri bildirimler bir sonraki oylamanın daha iyi olmasını sağlar. Tartışma varsa, aslında sistem çalışıyor demektir.

Son düzenleme:
Selamlar, @orhanozel
Firma ile geriye dönük bir anlaşmazlığınız mı oldu? Konuya her girdiğimde, alımın başladığı günden beri benzer minvalde konuşmaların geçtiğini görüyorum. Herkes istediğini yazmakta ve eleştiri yapmakta elbette özgür; ancak siz kendi eleştirinizi alım başlığında dile getirmişsiniz. Firma sahibi de bulunduğu yerden, sizin eleştiriniz üzerine cevap vermiş. Bunun devamında aynı konu altında, farklı kişilerle polemik yaşanmaya devam ediyor. Bence firma özelindeki eleştriler bittiyse, farklı kişilerle tartışma tarafı ‘Aylık Alımlar Eleştirel Bakış’ konusunda veya özel mesajlarda devam etse daha sağlıklı olur. Böylece konu daha derli toplu kalabilir. Umarım kırıcı olmadan kendimi ifade edebilmişimdir.

Selamlar, @orhanozel
Firma ile geriye dönük bir anlaşmazlığınız mı oldu? Konuya her girdiğimde, alımın başladığı günden beri benzer minvalde konuşmaların geçtiğini görüyorum. Herkes istediğini yazmakta ve eleştiri yapmakta elbette özgür; ancak siz kendi eleştirinizi alım başlığında dile getirmişsiniz. Firma sahibi de bulunduğu yerden, sizin eleştiriniz üzerine cevap vermiş. Bunun devamında aynı konu altında, farklı kişilerle polemik yaşanmaya devam ediyor. Bence firma özelindeki eleştriler bittiyse, farklı kişilerle tartışma tarafı ‘Aylık Alımlar Eleştirel Bakış’ konusunda veya özel mesajlarda devam etse daha sağlıklı olur. Böylece konu daha derli toplu kalabilir. Umarım kırıcı olmadan kendimi ifade edebilmişimdir.
İlk yazdığım mesajı okumamışsınız anlaşılan. Konu bir noktadan sonra yaptığım yoruma yorumlar geldikçe uzadı. Özel mesaj üzerinden bir konuşma olacaksa bu işi şahsileştirme olur. Asıl sağlıklı olmayan da budur. Diğer yönden Aylık Alımlar Eleştirel Bakış konusunda devam etmesi elbetteki sağlıklı olurdu. Haliyle laf lafı açınca oraya geçmek mümkün olmadı. Eleştirinizi ve önerinizi dikkate alıyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba tamamen meraktan Neoclassic blend hangi ülkelerinden gelen kahvelerden oluşuyor? Sanki ruanda varmiş gibi hissettim ama tamamen colombia sanırım.
Merhaba,

Evet Colombia dogrudur. Ruanda icermiyor.

@OkanT Suadiye şubenizin kapanmasına çok üzüldüm. İçeride ki erkek barista arkadaş çok bilgili ve işini çok özveri ile yapan birisiydi. Ne zaman yeni bir tat arasam hiç üşenmeden zaman ayırırdı.

@OkanT Suadiye şubenizin kapanmasına çok üzüldüm. İçeride ki erkek barista arkadaş çok bilgili ve işini çok özveri ile yapan birisiydi. Ne zaman yeni bir tat arasam hiç üşenmeden zaman ayırırdı.
Merhaba,

Çok teşekkürler.
Yine o civarlarda, Krea Caddebostan'da hemen hemen tüm seçkimizi deneyebilirsiniz. Oradaki barista arkadaşlarımızda en az o kadar ilgili, bilgili ve özverililerdir :)

Geri