Emeğe saygım sonsuz ama indirime rağmen bile pahalı

Burada firmanın fiyat politikasından çok forumun aylık alım tercihini sorguladım.
Maalesef aynı görüşteyim. Bu yüzden bu ayki alıma katılmayacağım.
Yani bizzat kendileri ithal ediyorlar ise arada başka bir aracı yok demektir. O zaman o aracı olmadığına göre daha uygun olması gerekmez mi? Diğer yandan Fransa'da ki fiyatı buradaki fiyat ile karşılaştırmak çok doğru değil. Birim fiyat olarak bakmak daha doğru olur. Oradaki asgari ücreti baz alırsak bahsettiğiniz kahve asgari ücretin yüzde 1,64 üne tekabül eder. Bizde ise asgari ücretin yüzde 2,56 sına tekabül eder. Yani Fransa'ya göre ülkemizde daha pahalıya geliyor. Kısaca Fransa'da ki vatandaş benden yüzde 64 daha ucuza sahip oluyor o kahveye. Bence eleştirilere cevap verirken bunu da düşünmek gerekir. Türkiye'de ki hiç bir firmada bu kahveler yok demek ne kadar doğru? Kendi ithalatını kendi yapan, bizzat gidip çiftlikte kahveleri inceleyen, onları orada test edip ülkemize getiren farklı ve gerçekten nitelikli kaliteli diyeceğimiz kahveleri bizlere sunan ve fiyatı daha uygun olan firmalarımız da var. Bu firmaların getirdiği çekirdekler daha niteliksiz diyebilir misiniz?
Ben firmadan ilk defa bu ay alışveriş yaptım . Fiyatlar bana da biraz yüksek geldi indirime rağmen fakat daha önce hiç denemediğim için bir şans vermek istedim. Yalnız şöyle birşey olacak fiyatlar yüksek olunca haliyle beklenti de yüksek oluyor . Beklentiyi karşılamazsa firmaya bir daha şans vermem . Bakalım nasıl olacak
Merhabalar,
Öncelikle tekrar belirtmek isterim ki tum yorum ve eleştirilere saygı duyuyoruz, okuyoruz, değerlendiriyoruz.
@kuzan Mertcan Bey buradaki rumuzuyla tanımadığımızı açıklıkla söyleyebilirim. Ajan gibi bir ima olmasına çok üzülürüz.
Fiyatlandırma ile eleştirilere kısaca toplu olarak fikrimi belirtmek isterim.
Toplu alım için 10 farklı yeni çekirdek ekledik. Bunlardan 4-5 tanesi daha uygun fiyatlı diğer 4-5 tanesi ise maliyetleri daha yüksek kahveler.
Her bütçeye uygun kahveler olmasına özen gösteriyoruz, tabiiki ülkemizin şartlarını bizlerde farkındayız.
Kahve seçkimizin çoğunluğunun sadece bizde olduğu konusunda oldukça iddialıyız. Tüm bilgileri şeffaf olarak paylaşıyoruz, diğer firmalarında bu şekilde yaptıklarını farzedersek aynı kahve başka kavurucu olduğunda keşfinin kolay olması gerekir.
Fiyat/Performans konusuna gelince; öncelikle çoğunlukla diğer ülkelerdeki asgari ücretler ile mukayese etmek doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Hammaddeyi bahsi geçen ülkeler üretmediği için hepimiz aynı yerlerden, yakın fiyatlarla alıyoruz, çoğu ülkeye kıyasla biz daha çok vergi ve masraf ödüyoruz. İşçilik (asgari ücret) bizde az gibi gözüksede yine diğer masraflarından dolayı diğer ülkelere yakın veya geçebiliyor.
Bunların suclusu tabiki ne siz ne biziz.
Kahvelerin fiyat performasına gelirsek; mümkün oldukça bilinmedik keşfedilmemiş iyi üretici çiftlikleri keşfetmek için çaba sarfediyoruz.
Fakat bir yandanda kahve severlerin daha önce bildiği, tanıdığı, deneyimlediği üreticilere yoğun talebi var. Örnek. Rodrigo Sanchez, Finca Milan vb.
Belli başlı Los Nogales, Finca Milan Hacienda La Esmeralda gibi çiftliklerde yeşil çekirdek alındığında çok uygun bir alım yapmak mümkün olamıyor. Bu tip üreticilerin tuzu nispeten kuru, ve çok talep görüyorlar global olarak. O yüzden bu tip kahvelerin göreceli olarak fiyat/performans sayılamayacağı konusunda sizinle hemfikir olmakla birlikte, bu yönde bir talebinde olduğunu maalesef inkar edemeyiz.
Bütün bunların ışığında eğer çğunluk içtiği kahvelerden keyif alırsa, ve parasının boşa gittiğini düşünmediği müddetçe biz alnımızın akıyla çıktığımızı düşünürüz. Daha öncede belirttiğim gibi bunun en net ölçümü devamlılık. Bizimde birince hedefimiz Toplu Alımlar vasıtasıyla yeni kahveseverler ile tanışmak ve devamlılığını sağlamak.