• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta çok memnun olmadığımız websitemizi yeniledik. Yeni halindeki aksaklıkları, eksikleri görmek ve geliştirilebilecek yerler hakkında geri dönüş almak için de bir indirim tamamladık. Henüz son halinde değil fakat yorum ve görüşleriniz paylaşabilirseniz değerlendirip, mümkün olan düzenlemeleri yapmak isteriz bu doğrultuda. Teşekkürler.
Merhaba Ana Açılış sayfası bomboş görünüyor aşagıya kaydırmanız gerekiyor sayfayı Kullandıgım Browser Mozilla Firefox.
1711404758148.png

Merhaba,

Boş gözüken kısımda bir video var, sanırım tarayıcı veya eklentileriyle ilgili kısıtlama var göstermiyor.
Hiçbir eklenti kurulu olmayan kullanmadıgım başka bir tarayıcıdanda giriş yaptım yine boş :)

1711447028634.png

Yeni kahveleri bekliyoruz. :rolleyes:

Pepe Jipon seti ve 2 yeni kahve eklemişler. PJ kahveleri varken diğerlerini linklemedim :D

Pepe Jipon seti ve 2 yeni kahve eklemişler. PJ kahveleri varken diğerlerini linklemedim :D
iyi hoş ama 50g olayı bana çok ters geliyor. Kahveyi deneyip bulana kadar bitiyor. 100g iyi ama.

Eira Rua, Brazil Tekrar gelir mi ? Uzun süredir göremedim haftada bir bakıyorum siteye ... :D Yaz ayında Cino ile birlikte V60 keyfi yapmak istiyorum serin serin buzlu buzlu ...

Önümüzdeki haftalarda bu tip özel setlerimiz devam edecek.
Dediğiniz gibi Pepe Jijon un pek anlatılmaya ihtiyacı yok, su an tüm dünyada en gözde üreticilerden biri. Neredeyse tek basına Ekvator kahvelerinin yeniden popülerliğini arttırıp baska bir yere tasıdı. Hemen hemen avrupa anın onde gelen kavurucuları ile es zamanlı olarak Calibre Coffee olarak bizde bu deneyimi sizlere sunuyoruz.
Bizdeki parti avrupa ya gelen parti değilde amerika kıtasına giden partiden bir seçki. Buda kısmen bir farklılık yaratıyor.
Oldukça sınırlı sayıda, kahveler sipariş üzerine Roest ile kavrulacak. Bugun akşamüzerine kadar ilk keşfedenler için %20 bir indirim söz konusu. Daha sonra kalırsa eğer normal fiyatla devam edecek.

Bun set dışında yine iki yeni kahve daha ekledik seçkimize. Bir Guatemala ve bir Nicaragua. Guatemala natural bir Pacamara varyetesi. Oldukça tatlı, dengeli bir asiditesi var. Hafif çiçeksi notalar ve Chambord u andıran likörümsülükte var. Hem espresso da hemde filtre olarak güzel bir tercih.

Nicaragua ise anaerobic islem görmüş natural bir kahve. Aromatik baharatlar ön plana çıkan bu kahvede sarı meyveler, tropik meyveler eşlik ediyor. Yine farklı bir deneyim sunacak bir kahve.

Siparişi 1 saat 45 dk önce verdim ne ara roest e atıp kavurup kargoya verdiniz 😂 Ellerinize sağlık @OkanT Bey,kolay gelsin keyifli çalışmalar dilerim 😊

Siparişi 1 saat 45 dk önce verdim ne ara roest e atıp kavurup kargoya verdiniz 😂 Ellerinize sağlık @OkanT Bey,kolay gelsin keyifli çalışmalar dilerim 😊
Merhaba,

teşekkürler öncelikle begeneceğinizi umuyorum.
Tüm siparişleri sabahtan kavurmaya devam ediyorduk, roest acık hazır vaziyette oldugundan hizlica hazirlamis olduk.
Pepe Jijón lar 130gr olarak kavurduk, her iki siparis icin bir parti gibi oldu.
Biz hızlıca hazırladık fakat keyifsiz tavsiyemizi hatırlatmak durumundayım maalesef buda en azından 2 hafta kadar beklemeniz olacak. pik nokta olarak 4 ila 8 hafta arasını öneriyoruz.
Ekte, bilgi ve referans olması için washed olan icin kavurma grafigimizide paylaşmış olayım.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tüm siparişleri sabahtan kavurmaya devam ediyorduk, roest acık hazır vaziyette oldugundan hizlica hazirlamis olduk.
Biz hızlıca hazırladık fakat keyifsiz tavsiyemizi hatırlatmak durumundayım maalesef buda en azından 2 hafta kadar beklemeniz olacak. pik nokta olarak 4 ila 8 hafta arasını öneriyoruz.
Ekte, bilgi ve referans olması için washed olan icin kavurma grafigimizide paylaşmış olayım.
Reçete konusundaki yaklaşımınızı biliyorum ve saygı duyuyorum. Fakat kahvelerim miktarları hayli sınırlı olduğundan; biz ev demleyicileri için, düşük gramajlarda referans bir reçete verme şansınız var mı acaba?

Degass süreleri geçerken biz de biraz fikir sahibi olalım kahveler hakkında :)

Reçete konusundaki yaklaşımınızı biliyorum ve saygı duyuyorum. Fakat kahvelerim miktarları hayli sınırlı olduğundan; biz ev demleyicileri için, düşük gramajlarda referans bir reçete verme şansınız var mı acaba?

Degass süreleri geçerken biz de biraz fikir sahibi olalım kahveler hakkında :)
Merhaba,

Tesekkurler, begenirsiniz umuyorum kahveleri.
Kucuk oneriler vermeye calistim aslinda bu sefer aciklamalar kisminda.
Yikanmis olan icin yuksek derecede su oneriyoruz.
Yine iki kahvede kagit filtrede tikanma yapabiliyor, o yuzden cok ince ogutum uygun olmayabilir.
Naturel olan bu oneriler isiginda bilindik receterlerde gayet iyi sonuc veriyor.
Yikanmis olanda ise benim tek gordugum eksik berrakligi idi fakat acikcasi bahsettigim dinlenme surelerinde bizimde henuz bekleme sansimiz olmadi, daha cok dinlenirse daha berrak olabilir muhtemelen.
Tadim notlarindanda biraz belli oluyor, katmanlar cok belirgin degil, turuncgiller belirgin fakat daha net adlandirmak zor, yine oldukca meyvemsi, tropik meyveler agirlikta gibi fakst yine isimlendirmek bana cok kolay gelmedi, kompleks olusuds bir etken olabilir.
Cok guzel, bolca icilebilecek kahveler, rahatsiz edici, sikici hicbirsey yok denebilir.

Merhaba,

Tekrardan merhabalar,ellerinize sağlık,sizin Roest kavrumlariniza asinayim 6-8 hafta öncesi demlemeyi düşünmüyorum açıkçası.İlginiz ve gerek kavrum profili gerek demleme önerisi konusunda paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum.Keyifli çalışmalar dilerim 😊

Isauro Solares içinde söyle bir reçete paylaşmak isterim.
Kavrum yeni olmasına ragmen oldukça berrak, tadım notaları net, ve kompleks çok güzel bir bardak çıkıyor.
Demleme Reçetesi önerimiz;
V60 için;

23gr kahve, 370ml su / 1-16.1

55ml blooming - 45.sn 105ml - 90.sn 105ml - 135.sn 105ml

Bitiş süresi: 3:30

Geri